Ne kužim ovakav komentar...pa zar ti stvarno misliš da ima bilo što osim ćistog subjektivnog doživljaja što će ljude natjerati da kupe išta?
Gledaj, kontam i ja sta ti zelis reci. Ali ne govorim ja o objektivnosti u smislu specifikacija, niti o apsolutnoj objektivnosti. Ali kad ti je "zakucavanje" na kraju price i glavni adut svjetlucanju ociju i "ono nesto" - onda zbilja nisi puno odmakao od zenske koja je odlijepila na cipele u izlogu. Mogao je jednostavno napisati "aaaaj svidja mi se". Ali nije to na kraju jedini problem - nesto sto je i subjektivno i objektivno LOSE, kao sto je notch pokusava relativizirati, umjesto da ga objektivno uvrsti u lose stvari na uredjaju.
Ne ocekujem da popljuje iPhone X, za koji mislim da je kvalitetan uredjaj, ali ako radis review, valjda bi bilo OK da stvari koje ne valjaju, kazes da ne valjaju i obrnuto.
Problem je sto Apple u dobroj mjeri na tronu drzi ovakvi "novinari" koji poput zagrizenih fanova zazmire na sve nedostatke i vazda pricaju suplju pricu o "onom necemu".
Kao i sam uređaj...i review se nekome sviđa, nekome ne, meni je super, i na mjestu, iako nisam nikakav fan Appleovih uređaja.
Ali ne možeš pobjeć od činjenica, a činjenica je da se Appleovi uređaji i prodaji toliko zbog toga jer na mnoge imaju taj neki "ono nešto" efekt.
Mislim kao što se na kraju krajeva i bilo koja stvar nekome extra sviđa, nekome ni najmanje...
A zanimljivo, što se tiče notcha...meni je ustvari genijalan, čisto zato jer volim kako izgleda kad je ekran upaljen, i jer mi se sviđa da se onaj prostor gore sa strane iskoristi kao prostor za notifikacije ili nešto slično izdvojeno. Čisto sa strane izgleda više volim kad je na takvm stvarima malo razbijena cjelina, pogotovo ako je razbijena na čisti, pravilan način, nego da nema notcha. Ovako mi je jednostavno ljepše. Naravno to mi nikad nebi bio razlog za kupnju, niti išta presudno, ali realno meni se notch baš sviđa i ja bi ga stavio u plus za dizajn.
objektivno, ili ćisitim specifikacijama uređaj uopće nije na nekoj extra razini ali subjektivni dojam rada na njemu, korištenja i posjedovanja je nešto posve drugo.
I nema smisla da si lažemo, svatko od nas, čak i onaj najzadrtiji "objektivni kupac" kojemu je ravanje po specifikacijama amen, čak i takav ima negdje neki artikl na čiju ga je kupnju natjeralo nešto sasvim drugo, nešto kao "ono nešto".
Ja ne kužim ovaj argument. Postoji samo jedna stvar koja utječe na to kako percipiramo neki uređaj: korisničko iskustvo. Dio toga su:
- dizajn
- performanse
Specifikacije niti zanimaju koga niti su kome bitne, barem ne nikome normalnome. Meni kao inženjeru omogućavaju da procijenim mogućnosti uređaja, ali krajnjem korisniku, izuzev prostora, veličine ekrana i trajanja baterije, ne znače ništa.
"Po specifikacijama nije ništa posebno" - osim što ima najbolji mobilni ekran ikad? Objektivno, po specifikacijama.
Malo je bitno što neki Android telefon (neimenovani ovdje) ima 8 jezgara i 6GB memorije, ako je iPhone 8/X drastično brži od njega, ne samo u testovima, nego i upotrebi.
Normalni ljudi stvari kupuju i zbog izgleda, osim kad kupuju bušilicu, bager i sl. stvari (a ni tad nismo posve sigurni da će dizajn biti neprimijećen, jer često biraju marku zbog imena i statusa). To je normalno, ma koliko neki mislili da nije.
Ne znam što želiš reći ovime o cipelama, ali i ja patike i cipele kupujem po izgledu. Kao i žene. Mislim da je i to posve normalno. Tako mi je drago i ako mobitel dobro izgleda. Recimo, Pixel mi je strašno ružan i ne bih ga kupio ni da se prodaje ovdje. Barem ne kao privatni uređaj. Eventualno možda zbog kamere, ako je bolja od iPhoneove, jer mi je kamera najvažniji dio mobitela.
Malo sam se nespretno izrazio...više sam mislio u smislu onoga da je uređaj mogao biti i bolji, nije ponudio nešto toliko extra koliko mu je extra cijena, i nije ono što je, ajmo reći možda mogao biti. Kažem, iako sam ga koristio samo par sati, pa i to uzmeš u obzir.
Hm, vidiš, meni je Pixel, uz Xperie, jedan od naljepših uređaja koji postoji...
Znači žene kupuješ isključivo po izgledu, ništa ostale karakteristike? Jer izgled često vara...