Citam malo ove teme s iskustvima kupnje u raznim ducanima pa imam jedno pitanje - cisto hipotetsko, ne zelim nista vracati, vec me zanima za ubuduce da znam na sto mogu racunati. Bio bi zahvalan kad bi mi netko tko se u to razumije mogao razjasniti malo stvari.
Koliko sam upoznat s pravima, kupac ima mogucnost na povrat kupljenog artikla u roku od 14 dana od preuzimanja (ako je kupljeno preko webshopa) i to je poprilicno korisno kod kupnje npr. monitora gdje se relativno cesto dogadaju problemi s mrtvim pixelima ili drugim nedostacima. Ono sto me zanima je, da li u nekoj razumnoj situaciji - dostave mi npr. monitor, otvorim kutiju, isprobam monitor i iz nekog razloga nisam zadovoljan - kada ga ja vracam, imaju li oni pravo sniziti svotu povrata novca za 10-15% zbog tog mojeg isprobavanja. Citao sam malo teme pa sam naisao na price od ljudi gdje je to bila situacija (specificno za Links), a ponekad kako su dobili puni iznos povrata.
Mene uglavnom zanima kakvo je tumacenje zakona vezano za to, te kakva je praksa opcenito - da li u nekim ducanima rade velike probleme oko toga, a gdje sve ide glatko.
Ako kupim monitor koji je zapakiran u kartonskoj kutiji i da ga otvorim moram kutiju odrezati. Automatski im ne mogu vratiti kutiju idencticno kakva je bila, ali imaju li oni stvarno pravo skinuti zbog toga takav postotak s cijene?