Ma nije moj pc..JAvio sam se na oglas za grafu..
PA me nesto kopkalo i nazvo instar i pitao ..
Sve su komponente navede na racunu i jos pise 36mj garancija na grafu..
I sad kao second hand buyer te grafe ne znam sta da radim..
gigabyte je grafa
Ma nije moj pc..JAvio sam se na oglas za grafu..
PA me nesto kopkalo i nazvo instar i pitao ..
Sve su komponente navede na racunu i jos pise 36mj garancija na grafu..
I sad kao second hand buyer te grafe ne znam sta da radim..
gigabyte je grafa
ako je navedena na racunu, a datum garancije nije prosao..... zamoli ga da ti objasni kako ti to TOCNO nemas garanciju, zbog cega?
Odmah su se nadovezali da je pc kup,jen kao cjelina , jedan dio i da kao zasebni djelovi ne vrjede za reklamaciju, negfo im se mora donjet cjeli pc..
a NE ZNAM KAKaV JE msi PO GLOBAL SUPPORTU.
Tako da sam odustao
Odmah su se nadovezali da je pc kup,jen kao cjelina , jedan dio i da kao zasebni djelovi ne vrjede za reklamaciju, negfo im se mora donjet cjeli pc..
a NE ZNAM KAKaV JE msi PO GLOBAL SUPPORTU.
Tako da sam odustao
ok, mozda vise i nije bitno, no samo napomena da su komponente na racunu iskazane odvojeno znaci i da je garancija za svaki odvojena, nema tu cjeline....
Ima razlike izmedju kompjutera kupljenog u instaru, s tvojim odabirom komponenti koje su oni slozili, i instar kompjutera, poput instar gamer ili neke konfiguracije.
oni su vjerovatno (ne znam kako rade, gadjam bezveze) medjuskladisnicu napravili tako da su spojili sve komponente u cjelinu, ako su ga sastavljali, da serviser opravda svoje vrijeme, i "otpusten" je kao gotov proizvod komada 1, u kojeg su ugradjene te i te komponente, a prodaja je izdala racun na kojem je vidljiva svaka komponenta.
R33mba#2892
ma kazem jednostabvno se nisam htio natezati i naruco sam si novu za maltene istu lovu.
ok nije isti brand al nema veze.
Ja sam perije 10g maletne piso xfx mail (5700 model imo visok hot spot) i bili su voljni da im saljem u kinu
da poprave, Al carinom mi se nije dalo zajeb..