Futura it - iskustva

poruka: 1.215
|
čitano: 603.043
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
suspendiran
Futura it - iskustva

Uzeo kod njih ovaj mjesec 2x5070ti, cpu, ssd same rijeci pohvale, na mail instantno odgovaraju sve po dogovoru!

Moj PC  
4 0 hvala 0
4 mjeseca
Futura it - iskustva

Složena konfiguracija drugi dan od narudžbe, treći dan već bila kod mene. ljubazno osoblje, sve odrađeno profesionalno. Komunikacija preko maila i preko telefona vrhunska. Sve preporuke za Futura IT.

7 0 hvala 0
13 godina
Futura it - iskustva

Samo jedno pitanje

Jel futura radi update biosa kad narucis konfu kod njih?

Narucio sam MsI b650 tomahawk i ryzen 7 9800x3d pa citam po netu da treba update biosa da bi procesor radio.

Ili im treba napomenuti u mailu?

Hvala

ORIGIN: LtMoNkK
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 mjeseci
Re: Futura it - iskustva
Doca15 kaže...

Samo jedno pitanje

Jel futura radi update biosa kad narucis konfu kod njih?

Narucio sam MsI b650 tomahawk i ryzen 7 9800x3d pa citam po netu da treba update biosa da bi procesor radio.

Ili im treba napomenuti u mailu?

Hvala

Napomeni im u narudžbi i napravit će ti. Meni su naplatili 12 eura, ne smatram to problemom.

9 godina
Futura it - iskustva

ako ti slazu cijelu konfiguraciju, onda bi to svakako trebali napraviti, bez neke naknade.

jer, sto, sastavit ce komp, upaliti ga, vidjeti da "ne radi".... i reci, ma yebi ga, salji, ok je to.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
Damir22 kaže...

ako ti slazu cijelu konfiguraciju, onda bi to svakako trebali napraviti, bez neke naknade.

jer, sto, sastavit ce komp, upaliti ga, vidjeti da "ne radi".... i reci, ma yebi ga, salji, ok je to.....

Zamisli samo na sto bi im licio servis kad bi svakoga pitali jel zelite da vam flashamo zadnju verziju biosa, za sto cete koristiti komponente koje ste kupili kod nas, dali imate drugi cpu za flashanje, dali ovo dali ono, kaj to njih briga.
Totalno nepotrebno gubljenje vremena s tonom posla oko mailova i dogovaranja i odgovaranja na mailove i pozive. 99% ploca radi kompatibilno s 99% procesora sad bi se oni trebali bakčati s ovih 1% korisnika.
Inace gore navedenu plocu moze sam flashati ne treba mu nista drugo osim usb i struje, flasha se s gumbom na poledini. U krajnjem slucaju nek plati, servisni sat košta. Drugo je kad konfa ide s instalacijom Windowsa!

8 mjeseci
Damir22 kaže...

Mislim da čak i rade besplatno ako je nužno da bi procesor bio prepoznat. Ako nije, definitivno je ok da se naplati...

9 godina
Futura it - iskustva

Boris

naravno, ako kupujes komponente. nije ih briga, nisu duzni razmisljati, uzmi, spakuj, posalji, ako kupac trazi neku dodatnu uslugu poput flashanja biosa, naplati mu i sve 5.

ali, ako kupujes komplet konfiguraciju koju ce oni sastaviti, onda nema nacina da je sastave, isprobaju i isporuce kao "ispravno" ukoliko ne flashaju taj bios, i to bi trebalo vec biti ukljuceno u cijenu, nikakve dodatne naplate.

i koliko znam, svaka trgovina tako i napravi, bez obzira moze li to kupac sam odraditi i koliko je to jednostavno ili nije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Futura it - iskustva

Ja još nisam čuo da je Futura naplatila flashanje BIOS-a ako je cijela konfiguracija sastavljena kod njih.

Uvjet je da je cijela konfiguracija sa diskom i sve, da se može pokrenut i dobit slika. E sad, ovo je onda nešto novo ako je istinito od strane kolege KTM , možda kolega nije imao cijelu sastavljenu.

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Futura it - iskustva

ni ja, ne za futuru vec opcenito, ali svasta je danas moguce...

ne bi trebalo biti, ali eto....

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 mjeseci
acmilan2 kaže...

Ja još nisam čuo da je Futura naplatila flashanje BIOS-a ako je cijela konfiguracija sastavljena kod njih.

Uvjet je da je cijela konfiguracija sa diskom i sve, da se može pokrenut i dobit slika. E sad, ovo je onda nešto novo ako je istinito od strane kolege KTM , možda kolega nije imao cijelu sastavljenu.

.

12 godina

Da li si ti kolega tražio da ti flashaju BIOS ili su to oni sami odradili i naplatili?

Kovačić
8 mjeseci
acmilan2 kaže...

Da li si ti kolega tražio da ti flashaju BIOS ili su to oni sami odradili i naplatili?

Tražio sam.

13 godina
Futura it - iskustva

Evo javili mi iz future da uvijek azuriraju BIOS na zadnju verziju i testiraju racunalo besplatno prije slanja.

ORIGIN: LtMoNkK
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2025 10:49 (Doca15).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Doca15 kaže...

Evo javili mi iz future da uvijek azuriraju BIOS na zadnju verziju i testiraju racunalo besplatno prije slanja.

pazi frajera... ;)

pa normalno da testiraju, jer kako rekoh, niti jedna ozbiljna trgovina si nece dozvoliti da isporuce kupcu racunalo koje se ne moze ni upaliti (u smislu slika na ekranu)....

a i to testiranje je romantican naziv za "kresni ga jozo, da vidimo jel radi".... ;)

mislim, svaka cast futuri ukoliko stvarno par sati vrte neku dijagnostiku, podese bios na optimalne vrijednosti, ali vecinom se ta "testiranja" svode na upali, udji u bios, ucitaj defaulte, resetiraj, ugasi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice