Acquisitum Magnum - ADM

poruka: 2.586
|
čitano: 924.640
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: Acquisitum Magnum - ADM
tonyx1209 kaže...

Evo imam i ja pitanje. Da li kad kod njih naručuješ oni ti slože konfu ili ti donesu svaku komponentu posebno pa da sam slažeš?

oni ti sve slože

15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Ja nemogu vjeroat, danas idem kupovat konfu i gledam cijene šta sam spremio od ADM-a prije godinu dana. Pa to nije ništa pojeftinilo, još su povećali cjenu memorije Kingston 2GB, valjda jel je potražnja,

Sve je skupo a roba je stara i drugoklasna.  Tak je to kod nas možeš kupovati prije godinu ili sada isti je vrag.

Mislim da ću odustati od kupnje bilo čega, danas kupiš sutra već imaš staro smeće koje si kupovao po astronomskim cjenama.

Jedem bugove za doručak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

ma svudje su cijene narasle, ne samo u ADMu

dok sam memoriju kupovao kod njih kostala je 800kn, sad kosta 1010kn Iznenađen

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 20:40 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

dolar je papreno narasao, pa zato su cijene više.

Darth Vader
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Ja znam da je prije cca 1 godinu (i manje) 2GB DDR2 1066MHz Kingmax koštalo oko 170kn. Sada košta preko 300. Dakle cijena je duplo skočila. Dolar nije baš toliko narastao. A memorija je već polako zastarjela i sve se više prelazi na DDR3. Proizvodnja sigurno nije poskupila.

Ovo nije vezano baš za ADM, nego općenito za hardware.

I see offline people!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M4X kaže...
tonyx1209 kaže...

Evo imam i ja pitanje. Da li kad kod njih naručuješ oni ti slože konfu ili ti donesu svaku komponentu posebno pa da sam slažeš?

oni ti sve slože

E super! Inače znam i sam složit i postavit windows postavke u BIOS-u naštimat i ta sr*nja, tako da mi ne bi bio problem i da mi dođe u djelovima. Sad za krizmu uzimam komp vjeroajtno za 4500-5000KN.

17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Ja znam da je prije cca 1 godinu (i manje) 2GB DDR2 1066MHz Kingmax koštalo oko 170kn. Sada košta preko 300. Dakle cijena je duplo skočila. Dolar nije baš toliko narastao. A memorija je već polako zastarjela i sve se više prelazi na DDR3. Proizvodnja sigurno nije poskupila.

Ovo nije vezano baš za ADM, nego općenito za hardware.

To je zato jer su proizvodjaci memorija namjerno smanjili proizvodnju zbog preniskih cijena u tom razdoblju. Bila je i vijest na BOLu

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
odjavljen
Acquisitum Magnum - ADM

šta je pao server,nije dostupna adm stranica

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M4X kaže...

šta je pao server,nije dostupna adm stranica

Da, i meni također javlja neki error.

16 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

ni meni ne radi...ima problem 

sada prije par sati sam bio u adm i kupio konfiguraciju

i uzeo ovu plocu 

http://www.asrock.com/MB/overview.asp?Model=M3A770DE

a dao mi lik ddr2 rame i to sam tek doma skuzio 

i jel bi to oni primili natrag da zamjenim ?

(nisam kupovo za sebe)

jel mogu uopce ddr2 rami gore na tu plocu

BUCKETHEAD /// ceka se 11.2
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 13:23 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Pa vjerojatno bi ti dali...

btw, matična je samo za ddr3 ram..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

neki dan sam naručivao kod njih, uplatio avansno i stiglo za par dana. al nesviđa mi se to što sam došao kod njih i kupim napajanje, plačanje karticom, i oni mi lupe 5 posto cijenu gore, pa ja umjesto 840kn za keš platim 930kn. bolje onda nek mi pošalju doma poštom, a ja preko interneta uplatim, bar bi prošo 50 kn jeftinije.

Darth Vader
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Pa cijene u kesu su uvijek nize od onih zbog kartica...

Prodavaonicama karticne kuce uzimaju odredjeni postotak na prodaju i zbog toga moraju dignut cijenu za kartice. Inace neki stave cijenu za gotovinu jednaku cijeni za kartice...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

ma to je lopovluk, banka mi uzima 1% od iznosa kojega platim preko interneta za troškove, a ne 5%. a kad plačam sa poslovnog računa onda još i manje. na koju foru onda oni računaju 5% za kartice, ko da neki službenik mora nositi novce fizički pa da si naplate troškove puta.

edit: lopovluk banke prema trgovinama.

Darth Vader
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 11:50 (malo zaigrano dijete).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Njima naplacuju karticarske kuce svaku transakciju koju obave...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
malo zaigrano dijete kaže...

ma to je lopovluk, banka mi uzima 1% od iznosa kojega platim preko interneta za troškove, a ne 5%. a kad plačam sa poslovnog računa onda još i manje. na koju foru onda oni računaju 5% za kartice, ko da neki službenik mora nositi novce fizički pa da si naplate troškove puta.

Kao kava u inozemstvu.

Jedan cijenik za sank, jedan za stol, jedan za van

ista kava- 3 cijene ...

tnakir kaže...

Njima naplacuju karticarske kuce svaku transakciju koju obave...

Valjda je on mislio da je njima POS i usluga banke  djabe ...

potpis :D
16 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Bolje da onda si ugrade bankomat u prostorije, jeftinija je naknada za dizanje novaca u gotovini makar i preko druge banke nego preko POS-a.

Darth Vader
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bolje da onda si ugrade bankomat u prostorije, jeftinija je naknada za dizanje novaca u gotovini makar i preko druge banke nego preko POS-a.

Neznam, meni je presmjesno kad kupujes na karticu i placas u komadu (ne na rate) da ti je skuplje... onda ti fakat jeftinije do bankomata...

to su gluposti ove drzave, inace ne kupujem na rate pa neznam kako je vani, ali brijem da je ista stvar .

16 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Ma da sam znao da je bankomat negdu u blizini, otišao bi i digao novce, ovako sam bio limitiran vremenom pa nisam imao vremena tražiti, a i jedva sam našao trgovinu (ne poznam baš Zagrab najbolje). Dosta plačam sa karticama, mislim da je ovo jedina trgovina na koju sam naišao u kojoj dignu cijene ako plačaš sa karticama. Bolje da onda stave cijene na web-u sa kartičnim plačanjem, pa onda popust za gotovinu da PIŠE VIDLJIVO. A ne ovako imaš cijenu prekriženu, pa onda pravu cijenu, a za kartice je treća cijena. Sve mi je za pohvalu za tu trgovinu, osim plačanja karticama.

I skoro zabaravih, 5% gore ide na prekriženu cijenu.

Darth Vader
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 12:33 (malo zaigrano dijete).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sused kaže...
lucky_look kaže...
Scorpyo kaže...

Ako nije proslo godinu dana od kuppovine i ako nisi otvarao kuciste (cak i ako jesi) garancija ti vrijedi...

Ma nisam otvarao kuciste, ali neznam gdje sam ostavio jamstveni list tocno, pa me zanima jel mogu ikako dokazati to bez jamstvenog lista?

Pa ako su ti ga oni prodali, morali bi oni u svom kompu negdje imati račun za taj komp, te po tome vidjeti da je garancija još uvijek aktualna.

Da, samo je upitno hoce im se dati traziti racin....u vecini trgovina to sigurno ne bi napravili. No istina, koliko cujem u ADM-u su korektni makar nemam bas obicaj ici kod njih i koliko citam na netu izlaze ljudima u susret.

15 godina

Prvo izvinjavam se na duplome postu.....ali malo sam "kratak" sa vremenom i da na brzinu odgovorim.....za svako placanje karticom, banka firmi u kojoj kupujes uzme izmedu 3% i 5%, znaci stvar je u banci, a ne u osobi koja ti prodaje krajnji proizvod. Inace da ne uzmu taj odredeni postotak od cijene, trgovina bi samo bila u minusu....znam jer imam iskustva sa time i tim lihvarskim bankama i njihovim svim mogucim troskovima i forama.

LP

16 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

e jel zna tko mozda gdje mogu pogledat lokacije adm-a ili nije vrag da je samo jedna u hrvatskoj i to u zagrebu???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

evo ti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

samo u zagrebu ima?

EDIT:ima mozda u varaždinu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 0:20 (xnight_hunterx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Svi ducani koji imaju mogucnost placanja kreditnim karticama (American Express, Diners, Mastercard) placaju tu naknadu. Dakle, isao ti kupiti cipele ili laptop ili platiti nesto u ducanu, svejedno ti je... 

Nisam siguran koje je stanje sa karticama od tekuceg/zira (gotovinske kartice), mislim da i tamo transakciju naplacuju kunu - dvije...

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nisam siguran koje je stanje sa karticama od tekuceg/zira (gotovinske kartice), mislim da i tamo transakciju naplacuju kunu - dvije...

isto... *ili mozda samo u pojedinim trgovinama...

nedavno sam kupovao stolicu za 1000 kn i zena mi je rekla da ako imam american da ne uzimaju naknadu jer bas imaju neku akciju sa americanom, a ako placam sa gotovinskom da mi je 10% skuplje...

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Svi ducani koji imaju mogucnost placanja kreditnim karticama (American Express, Diners, Mastercard) placaju tu naknadu. Dakle, isao ti kupiti cipele ili laptop ili platiti nesto u ducanu, svejedno ti je... 

neznam točno, ako plačam internetom ili na šalteru uzimaju mi 1%, minimalno 5kn. al prvi puta kad odem u banku, raspitat ču se.

Darth Vader
17 godina
odjavljen
xnight_hunterx kaže...

samo u zagrebu ima?

Viče nema kužiš,to je web shop,šalju robu poštom u bilo koje mjesto u Hrvatskoj

16 godina
neaktivan
M4X kaže...
xnight_hunterx kaže...

samo u zagrebu ima?

Viče nema kužiš,to je web shop,šalju robu poštom u bilo koje mjesto u Hrvatskoj

Viče ok XD

mislio sam kupit g15 tipkovnicu pa da otiđem u varaždin usput po nju da nemoram placat postarinu

16 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

opet ce ti doc 644kn tako da je jos uvijek puno jeftinija nego recimo u linksa di je 780kn

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice