IPhone X - [Rasprava] izdvojena tema

poruka: 1.314
|
čitano: 498.736
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: IPhone X - [Rasprava]
Robee1:
Ovisi što ti je prioritet.
Ako je želja imati uvijek “čist” ekran - grupiraj. Meni je praktičnije kad odmah na ekranu vidim ime propuštenog poziva ili nepročitane poruke. U sekundi pogledom vidim tko je bitan/hitan odgovorim potezom desno pa se ta notifikacija makne a ostale me i dalje čekaju kao neodrađene, dostupne sa zaključanog ekrana. I tako ih malo po malo čistim da uopće nisam imao potrebu ući u notifikacije što znači otključavanje i upravljanje. Sve se događa samo od sebe samim podizanjem telefona u ruku ili dvostrukim tapom po ekranu na desetki. Da ponovim - obavijesti se čiste same od sebe, nema nikakvog menagmenta samog sustava. Složene su kronološki i samo ono što si dopustio tako da - da. Nije moćno po pitanju menagmenta pristiglih obavijesti ali je moćno po pitanju što će uopće, kada i kako doći; hoće li se vidjeti sadržaj ili samo ime. Kada to tako pogledaš, situacija da time ne trebaš upravljati svakodnevno je ultimativno rješenje ...
Ja rekoh
14 godina
neaktivan
E pa to grupiranje na androidu mi je uzasno islo na jetra. Netreba mi to i nezelim to. Nadam se da apple nikad nece to uvest na iphone..

Tko to voli uvijek ima android
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ja recimo ne volim da mi se mobitel puni tri i po sata a podržava fast charging. A nekako bi se osjećao kao magarac da dajem koliko ono još za jedan jedini kabel koji podržava PD? 270 kn? Na svu sreću, tu je Android.

Šalu na stranu, ali ne vidim razloga opravdavati nešto što je očigledno lošije samo zato što imam taj uređaj i eto moram se nekako naviknuti... Podsjećate me na onog lika što je zaglavio sa Mate, pa ima potrebu blatiti Note.

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Sil kaže...
Ja recimo ne volim da mi se mobitel puni tri i po sata a podržava fast charging. A nekako bi se osjećao kao magarac da dajem koliko ono još za jedan jedini kabel koji podržava PD? 270 kn? Na svu sreću, tu je Android.

Šalu na stranu, ali ne vidim razloga opravdavati nešto što je očigledno lošije samo zato što imam taj uređaj i eto moram se nekako naviknuti... Podsjećate me na onog lika što je zaglavio sa Mate, pa ima potrebu blatiti Note.

Kupio si matičnu koja podržava SSD diskove a njih ti nisu dali u paketu? Sramota.

Prilično je ograničeno misliti da je netko drugi nešto kupio jer ne zna bolje ako ga stvarno dobro ne poznaješ ili nisi imao prilike čuti njegove razloge. Neke stvari se plaćaju ekstra da bi imao mir. Kako bi englezi rekli - nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari. Kad god sam to zanemario, nisam dobro prošao. Drugo, problem dugog punjenja uređaja je prilično prenaglašen - obični iphone se standardno na sporom punjaču puni od 0-100 u minutu jednako dugo kao i svaki samsung koji ima i koristi brzo punjenje. To nije točno jedino na plus modelima, ali oni imaju toliko dobru bateriju da je u jednom danu nikako ne možeš ubiti; staviš ga na punjač kad ideš spavati i bok. O tom problemu pričaju samo oni koji nemaju iphone.

Ja rekoh
17 godina
Ja ne mogu vjerovati da ti braniš politiku Applea da ne isporučuje brzi punjač kao standardni dio opreme kad i die hard iphone ekipa ovo zamjera. Što se iskustva tiče imao sam i obični i Plus... Otprilike znam o čemu pričam. Postoje prednosti poput fantastične stand by autonomije, ali ima i nedostataka...
9 godina
neaktivan
Sil kaže...
Ja ne mogu vjerovati da ti braniš politiku Applea da ne isporučuje brzi punjač kao standardni dio opreme kad i die hard iphone ekipa ovo zamjera. Što se iskustva tiče imao sam i obični i Plus... Otprilike znam o čemu pričam. Postoje prednosti poput fantastične stand by autonomije, ali ima i nedostataka...

Ne branim ništa, apple je skup. trkeljanje na internetu ili u kafiću to neće promijeniti. ili se zbrojiš i platiš ili odeš konkurenciji. obični model je ok; plus je stvaaarno spor, ali nije da ga baš trebaš dva puta dnevno puniti pa da postane problem; slažeš se?

Ja rekoh
17 godina
Autonomija na iPhone je prednost, pogotovo Plus modelu. Uz moje korištenje sam izvlačio 8-10 sati uporabe. Tu zaista nemam što prigovoriti. Dobra stvar je što je potrošnja prilično konzistentna. Možeš bez problema izaći negdje van s dvadesetak % bez straha da će se ugasiti. A što se tiče zbrajanja... Ne radi se samo o punjaču. Ima tu još stvari... Recimo, nešto što mi je bilo sasvim prirodno poput screen mirroringa na TV, se ispostavilo da ovdje moram imati Apple TV. Isprobao sam neke aplikacije ali niti jedna nije radila bez problema. U principu, imam cijelu listu zašto iPhone nije bio dobar izbor *za mene*, ali mogu shvatiti da za dosta ljudi ti problemi nisu bitni i sasvim su sretni s cijelim ekosustavom.
9 godina
neaktivan
Sil kaže...
Autonomija na iPhone je prednost, pogotovo Plus modelu. Uz moje korištenje sam izvlačio 8-10 sati uporabe. Tu zaista nemam što prigovoriti. Dobra stvar je što je potrošnja prilično konzistentna. Možeš bez problema izaći negdje van s dvadesetak % bez straha da će se ugasiti. A što se tiče zbrajanja... Ne radi se samo o punjaču. Ima tu još stvari... Recimo, nešto što mi je bilo sasvim prirodno poput screen mirroringa na TV, se ispostavilo da ovdje moram imati Apple TV. Isprobao sam neke aplikacije ali niti jedna nije radila bez problema. U principu, imam cijelu listu zašto iPhone nije bio dobar izbor *za mene*, ali mogu shvatiti da za dosta ljudi ti problemi nisu bitni i sasvim su sretni s cijelim ekosustavom.

da, spajanje na tv mu nije jača strana.

Ja rekoh
13 godina
odjavljen
IPhone X - [Rasprava]

Ova tema je bezkorisna, ovdje je 99% androidasa koji ne mogu da priuste X iPhone, samo 1% ima iPhone X. Sta god da pohvalis na iPhonu - ne valja. 

Darko

1 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...

Ova tema je bezkorisna, ovdje je 99% androidasa koji ne mogu da priuste X iPhone, samo 1% ima iPhone X. Sta god da pohvalis na iPhonu - ne valja. 

Mislim da o iPhoneu X dovoljno govori da je na njuškalu iPhone kojem najbrže pada cijena. Sad su već po 5500 kn što je gotovo u rangu Galaxy-a Note koji je toliko u startu bio. Pa i pticama na grani je jasno da taj mobitel ne vrijedi ni blizu one cijene koju su mu stavili. Druga stvar, ne mogu si priuštit? Pa više manje gotovo svaki Android (flagship) košta kao i taj iPhone samo što nude više. Imao sam iPhone X ali jednostavno ne nudi ništa puno više od S8 koji trenutno imam kao primarni tako da mi nije imalo smisla gubit na cijeni za ništa posebno.

Mobitel ima ono nešto ali gori multitasking (barem dok je bio kod mene) nisam u životu imao. iOS 11 je takva truba da mi je svakih par dana neki update dolazio, toliko je bugova bilo. Da on ima nešto posebno bilo bi super ali taj mobitel jednostavno ne opravdava cijenu, niti blizu a punjenje je također najsporije u povijesti mobitela koji su prošli kroz moje ruke. Sva sreča pa nisam izgubio ništa na njemu. Jedino što kod iPhonea cijenim je to što je baterija više manje ista, ako i nešto malo više troši odmah znaš što je to a kod Androida se to ne može reći jer on nekad iz čista mira podivlja kao npr Oreo na S8 gdje sam vratio stari Android dok se ne poboljša taj dio.

13 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Meni nejasno i zašto se Apple toliko boji dodati par linija koda da te stvari budu bolje i kako to da ljudima ne smetaju takve gluposti. Ustvari i nije... Realno je apsolutno genijalni marketing. Naši mobiteli su bolji jer imaju manje opcija. Manje troška i rada, ljudi očigledno vjeruju tome, tako da dođe i do više para. Nevjerojatno.

Što je tu pogrešno rečeno. Više opcija, više j... korisnika, više pitanja na forumima (kako ovo kako ono), više problema....na kraju svega više.

Imam čisti android na mobitelu i ne sječam se kad sam pogledao koliko imama rama (Pixel 2 XL - to uopće nedopušta)., bateriju ne pratim, sve mi se automatski spremam (google cloud) pa mi ne treba sd card. Toliko je mob ogoljen da sam se u poćetku teže priviknuo, ali sad sam svoj na svome.

Koliko vidim ista je priča na Iphoneu.

Kum mi ima Iphone X, do tad cijeli život na Androidu (Samsung) i u početku je imao par pitanja a sad ga koristi bez ikakvih problema. Nije me još ni jedanput nazvao i rekao da mu mob šteka, baterija ne valja i sl., dok kod Samsunga to nije baš bilo tako. Imamo u kući Iphone 8 i također nikakva pitanja niti problema. Ne pada mi na pamet kupit ženi ništa osim Iphonea. 

Znam predvečer uzet njezin mob i stavit ga na punujenje (normalno ona to ne prati tj puni ga kad joj se da) i idem baš vidjet aplikacije u pozadini. Ako ih ona nema 15-20 onda nema ništa, i nikad mi nije rekla da joj mob šteka ili da joj je spor. 

Zbog svega toga Apple ima bazu lojalnih korisnika, i to mi uopće nije čudno.

14 godina
IPhone X - [Rasprava]

Preporuke za bezicni punjac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
RAVPower-ovi punjači su meni ok. Imaš u izvedbi kao pad ili kao stalak. Podržavaju 7.5 W punjenje

Ima i Belkinov pad al je skuplji, i standard Samsungov pad.
Jeftilene kineske bi zaobišao.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
brada09 kaže...
E pa to grupiranje na androidu mi je uzasno islo na jetra. Netreba mi to i nezelim to. Nadam se da apple nikad nece to uvest na iphone..

Tko to voli uvijek ima android

Da koristiš Twitter ili Instagram iole intenzivnije pa kad ti krene po par tisuća lajkova, shareova ili retweetova sa firminog računa kojim upravljaš, ne da bi ti išlo na jetra, već bi osobno išao Timu Cooku u Cupertino reć da rješi tu pizdariju. Vjeruj mi nije svejedno, pogotovo ako je internacionalni brand...

14 godina
neaktivan
Sva sreca pa ne koristim twitter ni instagram..
Tj koristim instagram zbog firme al notifikacije sam iskljucio, sta ce me jos i to gnjavit :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2018 12:31 (brada09).
8 godina
neaktivan
Citam i nevjerujem,malo i pretjerujete s tim padom cijene i tih 5500 kn,svaki koji ga nudi na njuskalu za tu cijenu ili se nejavlja ili zeli poslati postom a ne odgovara na pozive,taj koji ga ima za 5500 novog odma nek mi posalje poruku u inbox ja cu ih odma uzet koliko ih ima za tu cijenu...i iphone je inace poznat kako drzi cijenu tako da cak i jedan iphone 7 drzi cijenu od 500 eura za novog zapakiranog dok npr samsung galaxy s9 za 2 mjeseca ce kostat 500 eura..toliko o padanju cijene

5 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
IPhone X - [Rasprava]

Otvorio mi se novi folder za slike/video: https://prnt.sc/j7248q

Kako mogu maknuti taj drugi folder da mi bude ponovo samo jedan?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Obrisi sve fotografije iz Camera roll foldera ako imas negdje backup. Sistem ti je isti kao i kod fotoaparata. Kada imas 999 fotografija kreira se novi folder.

1 0 hvala 1
14 godina
IPhone X - [Rasprava]

Stigao mi iPhone X s reklamacije, dobio sam novi uređaj. Btw ako koga zanima, telefon je na prodaju, u identičnom stanju kao na slikama, još u foliji, nikad upaljen.

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Profit je zato jer je mobitel precijenjen i ima najveću maržu od svih mobitela, oni od jednog mobitela zarade koiko Samsung na 3, ako sam dobro pročitao, Samsung ima zaradu 10-15% po komadu, Apple preko 50%. Da se razumijemo, iPhone je odličan mobitel, osobno ga imam uz Samsung, ali radi njih sad ostali dižu cijene mobitela u nebesa. Dovoljno pogledat S9, identičan kao S8 a košta skoro 8000 kn (plus) varijanta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 22:41 (PlayMaker10).
15 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

nakon godina vjernosti iosu jos od 3gs, zbog te precjenjenosti iphonea X i da se mora 3god otplačivat, odlučio se za malo promjena. uzeo sam huawei p20, sasvim dostojna zamjena jos baterija zna drzati i do 3 dana, veliki + za android.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Drago mi je da imaš koristi od toga. Nadam se da razumiješ da je to samo loša vijest. Sad će cijene mobitela još više u nebo.

8 godina
neaktivan
Ko tu koga j... kad neki kazu da je totalno podbacio sa x modelom i onda odjednom ovakva vijest... zato sam i poslao link

0 0 hvala 0
11 godina
IPhone X - [Rasprava]

iPhone X je bio skup kada je izasao, sada vise nije.

5800-7000 Kn vise i nije nekakva nedostizna cifra iako bi i za 5800 dobro razmislio obzirom na jaku konkurenciju.

Jedan od jakih aduta mu je stabilnost, brzina i solidna kamera, a slicne osobine ima i Oneplus koji ce sada izbaciti OP6 i kostat ce oko 4000 Kn.

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Govoris o cijenama u oglasima sto nije relevantno.

Realnija cijena u oglasim bi mu bila 4tis a u trgovini 6500. Generalno definitivno je preskup i apsolutno nista ne opravdava takve cijene kao ni kod ostalih koji su jednostavno iskoristili situaciju i podigli cijene.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2018 8:57 (robee1).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Još uvijek možeš kupiti mobitel srednjeg ranga koji košta daleko manje a jednako je funkcionalan kao i flagship od prije dvije godine. Današnji mobiteli imaju dvostruke ili teostruke kamere, različite sustave biometrijske sigurnosti, dolaze s nikad više memorije kako radne tako i trajne; uvijek imaš najnoviji modem, najbolji ekran čija veličina i rezolucija stalno rastu kao i brzina procesora i grafike. Sve je teže izraditi čip, svi su na 10nm, ove godine idu na 7 dok intel još uvijek kuburi na 14 nm. Sve to skupa je overkill za redovnog korisnika čije potrebe zadovoljava i tri godine stara tehnologija koja je nikad jeftinija. Prema tome - nitko nije prisiljen kupiti telefon od 1000 eura kad za 50-60 može kupiti sasvim funkcionalan uređaj. Ako netko misli da ima pravo na top model po sve manjoj cijeni, živi na krivom planetu. Porsche je prije 50 godina koštao 5000 DEMa a danas znatno više od 50 tisuća eura pa se nitko ne buni i ne zahtijeva od porschea da se proda prosječnoj radnici iz konzuma.
Ja rekoh
8 godina
neaktivan
Opravdava ili ne opravdava cijenom, iphone X je najprodavaniji mobitel u prvom kvartalu 2018 dok 2 i 3 mjesto drze iphone 8 i 8 plus

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Da on košta u trgovini 6000 kn odmah bi ga kupio, mobitel je odličan, ali kada mi sad svakakve kante koštaju 6000 kn onda znaš koliko su ljudi i koliko je tržište općenito skrenulo. Debilana totalna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2018 19:03 (PlayMaker10).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice