IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 507.736
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
IPhone 7, rasprava!

dostupna je i peta beta inačica iOSa 11 , nekako se radujem svemu tome kao novi iPhone korisnik 

0 1 hvala 0
7 godina
Re: IPhone 7, rasprava!
Gale92 kaže...

dostupna je i peta beta inačica iOSa 11 , nekako se radujem svemu tome kao novi iPhone korisnik 

Meni se najviše kod tog novog IOS-a sviđa mogućnost potpunog iskorištavanja hardwera za nas programere 

Trust nobody, become the best !
7 godina
neaktivan
Izgleda da ce i iphone 7s imat staklena ledja neznam jeste vidli...ali ako iphone izgleda onako kako pricaju bit ce brutala

1 0 hvala 0
12 godina
IPhone 7, rasprava!

koji iPhone 7s ili 8?

8 će biti, ali ako 7s zadrži ovaj izgled star 3 godine sve isti k.

0 0 hvala 0
13 godina
mile59 kaže...

koji iPhone 7s ili 8?

8 će biti, ali ako 7s zadrži ovaj izgled star 3 godine sve isti k.

Uglavnom, i iPhone 7/7S Plus i iPhone 8 će imati wireless punjenje, ali "ovi prvi" uz adapter, taaaaaako da što se staklenog kućišta dotikavle nisam 100% ziher, ali da "neće biti" noviteta, nebih baš tako ogorčeno to komentirao da je sve isti tuki !! 

ATJ Lučko
8 godina
Uvijek možeš reklamirati pa ćeš vidjeti šta će ti reći.

Ja svog nosim u more, bazene i sve ok
Ja rekoh
7 godina
neaktivan
Evo navodna ledja od 7s

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Kako da na 7 plus napravim reset onaj ja drzim home tipku i tipku power i ne zeli se resetirat

0 0 hvala 0
9 godina
IPhone 7, rasprava!

Presao sam sad prije koji dan sa iP7+ na S8+ , ako tko zeli kakve usporedbe ili ima kakvih pitanja dok jos imam oba mobitela kod sebe, pitajte slobodno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2017 18:00 (Croshadow1234).

0 0 hvala 0
9 godina
Robi1992 kaže...
Kako da na 7 plus napravim reset onaj ja drzim home tipku i tipku power i ne zeli se resetirat

Drzis tipku za power i tipku za stisati zvuk 

15 godina
neaktivan

Da li se osjecas kao da si pogrijesio :-)

Salim se, može samo jedna usporedba, koji je jednostavniji za rukovanje?

Cini mi se da je tu S8 u prednosti iako ima citac otiska na nezgodnom mjestu...

11 godina
Bok,
Planiram zamijenit ip7 za s8.
Kakvo je tvoje misljenje, koje su ti prednosti kod jednog a koje kod drugog?
Lp
9 godina
Dinkorac kaže...

Da li se osjecas kao da si pogrijesio :-)

Salim se, može samo jedna usporedba, koji je jednostavniji za rukovanje?

Cini mi se da je tu S8 u prednosti iako ima citac otiska na nezgodnom mjestu...

Uopce nisam pogrijesio, amoled je stvarno predivan.. malo promjene dobro mi je doslo.

Sto se tice otkljucavanja mobitela tu je meni bolji iPhone, posebno zato sto je citac otiska stvarno na losem mjestu, prepoznavanje lica je okay a kad unosis pin (ja ga imam jer sam navikao na ajfonu koristit ga) moram svaki put kliknuti "OK".. dok na iphoneu ne moram, automatski se ulogira nakon sto unesem tocan pin.

Moram priznati da sam veoma brzo naucio rukovati s Androidom i nemam poteskoca. Na zalost fale neke stvari poput : Rucno zabraniti svakoj aplikaciji koristenje mobilnog interneta (moram skinuti neku od VPN aplikacija kako bi dobio tu mogucnost zabranjivanja, ali mi onda baci gore u notifikacijama glupu ikonu koja mi ide na zivce), ne mogu zabraniti da se ne otvara na zakljucanom zaslonu control centar... i jos ponekih sitnica. Ali ima dosta toga sto iOS nema. Vjerojatno da je stock android bi bio jos bolji.

Vrlo mi je tesko odgovoriti s kojim je lakse rukovati, mislim da to ovisi od osobe do osobe, meni je lagano i jedno i drugo jer se dosta kuzim u racunala i tehniku, to mi je posao. Moram priznati da sam dosta googla i ispitivao prijatelje kad sam naisao na prepreke i vecinu stvari mi oni nisu mogli pomoci a dugogodisnji su korisnici Androida.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 0:12 (Croshadow1234).
9 godina
Dario7 kaže...
Bok,
Planiram zamijenit ip7 za s8.
Kakvo je tvoje misljenje, koje su ti prednosti kod jednog a koje kod drugog?
Lp

S oba ces biti zadovoljan sto se tice fluidnosti. Koristim S8+ tjedan i nesto dana, nisam imao problem, dosta sam citao i nisu ni drugi imali problema koji koriste 2-3 mjeseca, sad kako ce se dalje ponasati ja stvarno ne znam. (Naravno zna i iPhone nekad zalagati a zna i Samsung, sto je normalno)

Biti ces odusevljen ekranom na s8, brutalaan je ovaj na s8+.. baterija mi je bolja na iPhoneu iP7+ duze izdrzi iako je ova odlicna isto na s8+. Sad na iP7 obicnom i s8 ne znam kako ce ti biti, vjerojatno ce ti bolja biti na s8. Naravno s8 ce ti se brze puniti zbog fast charging (kod mene na iP7+ koji se punio oko 3 sata se vidi brutalna razlika na s8+ koji se napuni jako brzo).

iOS i Android OS na ta dva uredaja.. sto se tice updejta apple je bolji. Sto se tice samih OS-ova, meni se svida i jedan i drugi, svaki ima svoje mane i prednosti. Android ti nudi dosta vise opcija i slobode, iOS ti to sve uskracuje i ogranicava te, iako ima i za to nekih rijesenja.

Kamera mi je odlicna i na jednom i drugom, nisam neki ovisnik o slikanju i snimanju videa.. ali sam testirao i na jednom i na drugom mobitelu.. koja je bolja to ces ti morat sam odluciti.

Mislio sam da mi se nece svidjeti Android po izgledu (volim stock android ali ovaj od samsunga mi nikad nije bio lijep) ali sam si uspio sve lijepo sloziti tako da mi se svida, nisam pozalio sto sam presao malo na Android, iako dosta ljudi pljuju Samsung, meni je trenutno super, kakav ce biti kasnije ja ne znam.

Ono dosta bitno meni, garancija. Mrzim apple i njihovu jednogodisnju garanciju, ova od dvije godine mi se svida sto imaju svi ostali.

Slusalice koje dobijes uz Samsung (AKG) su bolje od ovih od Apple-a, dosta bolje, jedino su malo slabe na bass-u, ali ostalo je daleko bolje.

Zvucnik na S8+ nije ravan ovome na iP7+, ista prica i na s8 i iP7.. tu je bolji iPhone.

Sto se tice kvalitete izrade ovaj Samsung se cini jako fin i kvalitetno izraden, odlican osjecaj drzat ga u ruci kao i iPhone-a. iPhone 7 i 7+ Matt Black i Jet Back su jako lose izradeni, znaci izdrzljivost boje je katastrofa, treba bjezati od toga, stvarno me razocarao Apple, ovo je prvi put da su me bas razocarali, koristim ga od kad je izasao 3g sve do prije tjedan i nesto kad sam presao na S8+.

Mislim da Samsungov s8 i s8+ ima svojih prednosti u izradi i kvaliteti i isto tako ima svojih mana kao i iPhone 7 i 7+.

Zakljucak svega, po meni je bolji s8 od iP7. 

s8 prednosti :

Bolji ekran (brutalno bolji)

Bolja baterija i ima fast charging

Otvoreniji softver i dosta opcija.

Bolje slusalice

Kvaliteta izrade po meni bolja na Samsungu (ali ovo je iz osobnog iskustva, jer me iPhone razocarao)

Dvogodisnja garancija

Jeftiniji je Samsung

Prepoznavanje lice radi dobro (koliko je sigurno, to je druga prica)

Kamera (zna imat svoje prednosti i mane, zavisi od korisnika)

s8 mane :

Losiji zvucnik (bolji je na iphoneu)

Lako se razbije ako padne na rub ekrana zbog zakrivljenog zaslona

Fale neke sitnice sto ima iOS ali Android nema (za pola tih stvari je kriv Samsung, vjerojatno na stock androidu ima nekih od tih stvari)

Steta sto nije stock android

Otisak prsta na losem mjestu

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 18:32 (Croshadow1234).
8 godina
odjavljen
Croshadow1234 kaže...
....

Sto se tice otkljucavanja mobitela tu je meni bolji iPhone, posebno zato sto je citac otiska stvarno na losem mjestu, prepoznavanje lica je okay a kad unosis pin (ja ga imam jer sam navikao na ajfonu koristit ga) moram svaki put kliknuti "OK".. dok na iphoneu ne moram, automatski se ulogira nakon sto unesem tocan pin.

Moram priznati da sam veoma brzo naucio rukovati s Androidom i nemam poteskoca. Na zalost fale neke stvari poput : Rucno zabraniti svakoj aplikaciji koristenje mobilnog interneta (moram skinuti neku od VPN aplikacija kako bi dobio tu mogucnost zabranjivanja, ali mi onda baci gore u notifikacijama glupu ikonu koja mi ide na zivce), ne mogu zabraniti da se ne otvara na zakljucanom zaslonu control centar... i jos ponekih sitnica. Ali ima dosta toga sto iOS nema. Vjerojatno da je stock android bi bio jos bolji.

....

Ovo za stiskanje ok je stvar sigurnosti jer na samsungu ne mozes pogoditi pin jer i ako znas koji je otprilike moras stisnuti ok dok na iphoneu kad pogodis on ti kaze da si ga pogodio tako da je sigurnije da stisnes ok.....

Sto se tice koristenja mobilnog interneta za svaku aplikaciju mozes podesiti da li moze ili ne moze koristiti background data i ako iskljucis nece ti koristiti u pozadini vec samo kad je pokrenes.... Ja koristim betu androida 8 pa se to moze razlikovati kod samsunga ali to je to...

9 godina
Torent kaže...
Croshadow1234 kaže...
....

....

Ovo za stiskanje ok je stvar sigurnosti jer na samsungu ne mozes pogoditi pin jer i ako znas koji je otprilike moras stisnuti ok dok na iphoneu kad pogodis on ti kaze da si ga pogodio tako da je sigurnije da stisnes ok.....

Sto se tice koristenja mobilnog interneta za svaku aplikaciju mozes podesiti da li moze ili ne moze koristiti background data i ako iskljucis nece ti koristiti u pozadini vec samo kad je pokrenes.... Ja koristim betu androida 8 pa se to moze razlikovati kod samsunga ali to je to...

To sam podesio rucno, ali na primjer kad gledam Twitch i iz nekog razloga mi se zablesa Wifi i izgubi se signal skroz.. pocet ce mi koristit mobilni internet.. a taj twitch guta internet, jos ako ja ne skuzim otici ce mi kao i prije dosta megabajta ili u najgorem slucaju sve.

Na iphoneu sam mu rucno zabranio bilo kakvu uporabu mobilnog interneta a to ne mogu sad tu na S8+ bez da skinem neki firewall (VPN), gasiti mobilni internet svaki put prije nego li udem u aplikaciju mi se ne da :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 0:22 (Croshadow1234).
8 godina
Stiskanje ok poslije unosa pina nema nikakve veze sa sigurnošću, samo dodatni nepotrebni korak. iOS ti progresivno povećava vrijeme nakon pet pogrešnih pinova tako da zaboravi da ćeš isprobati svih 10000 mogucih kombinacija u bilo kojem razumnom vremenu.

Btw, jamstvo za iPhone je također dvije godine, zakon je iznad bilo koje firme i piše ti na njihovom webu da je tako
Ja rekoh
11 godina
IPhone 7, rasprava!

Ja sam isto navikao na iPhoneu da kad upišem ispravan pin da se otključa, taj dodatni klik na OK me isto živcira na Androidu. Ne vidim kako to može biti sigurnije.

0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen

Pa iphone ti kaze kad si pogodio....karikiram kucas 12345 i paf otkljuca se dok na androidu moras kucati 1 pa ok pa 12 pa ok pa 123 ok pa 1234 ok 12345 ok i onda tek udjes. Uostalom mozes koristiti patern i ne moras pritiskati ok....

9 godina
Feudalac kaže...
Stiskanje ok poslije unosa pina nema nikakve veze sa sigurnošću, samo dodatni nepotrebni korak. iOS ti progresivno povećava vrijeme nakon pet pogrešnih pinova tako da zaboravi da ćeš isprobati svih 10000 mogucih kombinacija u bilo kojem razumnom vremenu.

Btw, jamstvo za iPhone je također dvije godine, zakon je iznad bilo koje firme i piše ti na njihovom webu da je tako

Svugdje pise jedna godina, cak i kad provjeris IMEI broj, kako postici dvije godine garanciju ja to ne znam.

11 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Uzgred budi rečeno, nisu svi Androidi na foru da stisneš ok, recimo na Xiaomiju to nemoram isto. Pa nek ostane zabilježeno...

0 0 hvala 0
7 godina
bubimir13 kaže...

Uzgred budi rečeno, nisu svi Androidi na foru da stisneš ok, recimo na Xiaomiju to nemoram isto. Pa nek ostane zabilježeno...

Postoji čisti android i koji nije isti kao na xiaomiju 

Trust nobody, become the best !
8 godina
Evo šta meni kaže Apple, čitaj do kraja:

Kvalificiranost za popravke i servis: aktivna
Vaš proizvod ispunjava uvjete za popravke hardvera i servis u skladu s Appleovim ograničenim jamstvom.
Procijenjeni datum isteka: Xxxxxxxxxxcc.
Možda imate prava u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača – u Europskom gospodarskom prostoru (EEA-u) i Švicarskoj nacionalni zakoni o zaštiti potrošača omogućuju korisnicima da kod prodavača najmanje dvije godine od isporuke, a prema lokalnom zakonu nekih država i duže, imaju pravo na besplatan popravak ili zamjenu proizvoda koji nisu usklađeni.
Ja rekoh
16 godina
IPhone 7, rasprava!

Je li itko od vas primijetio da mu je s posljednjim updateom porasla potrošnja baterije?

U mom konkretnom slučaju (iP7 32GB) primjećujem kako se baterija brže troši nego prije na 10.3.2, pogotovo u situaciji kad sam na terenu, dakle spojen isključivo na mobilnu mrežu, (tada ne diram mobitel po osam sati u komadu), baterija sa 100% padne na nekih 60%. S prijašnjom verzijom iOS-a nikad mi ne bi pala ispod 75%.

To je jedna stvar... Druga stvar koju primjećujem je da se telefon više zagrijava nego prije. Vjerojatnije je riječ o mom konkretnom primjerku, nego o stvarnom trendu vezanom uz iOS 10.3.3, ali svejedno valja upitati.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Meni radi isto kao i prije. Nisam primjetio nikakve nepravilnosti i nestabilnosti. Potrosnja baterije se drasticno povecava kada si u podrucju losijeg signala kao i kada cesto salta sa jednog na drugi odasiljac. Ako ti padne 40ak posto a da ga ne diras ocito se nesto desava.

0 0 hvala 0
12 godina
Meni je to ogromno da mu mobitel u idleu skuri 40% baterije u 8h, pa barem iP7 ima odličnu bateriju

isključi u postavkama osvježavanja aplikacija u pozadini, nađi moj iPhone ako ti je to nebitno i vidi pod baterija što ju jede.. makni sve pozadinske procese iz RAM memorije

Ja bi razmišljao da napravim restore preko itunesa uz backup svega prije toga

0 0 hvala 0
16 godina
robee1 kaže...

Meni radi isto kao i prije. Nisam primjetio nikakve nepravilnosti i nestabilnosti. Potrosnja baterije se drasticno povecava kada si u podrucju losijeg signala kao i kada cesto salta sa jednog na drugi odasiljac. Ako ti padne 40ak posto a da ga ne diras ocito se nesto desava.

To je lako moguće jer sam dosta često na terenu gdje je signal slab ili nikakav... Upravo to i je razlog zašto ne koristim mobitel. 

mile59 kaže...
Meni je to ogromno da mu mobitel u idleu skuri 40% baterije u 8h, pa barem iP7 ima odličnu bateriju

isključi u postavkama osvježavanja aplikacija u pozadini, nađi moj iPhone ako ti je to nebitno i vidi pod baterija što ju jede.. makni sve pozadinske procese iz RAM memorije

Ja bi razmišljao da napravim restore preko itunesa uz backup svega prije toga

Sve je podešeno kao i prije, s napomenom da na WiFi u idleu ne primjećujem nikakve oscilacije u potrošnji u odnosu na prije.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
12 godina
IPhone 7, rasprava!

Ima li kakva aplikacija da se moze tv gledati na mobitelu nes kao mobdro na androidu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
cro_blue kaže...

Je li itko od vas primijetio da mu je s posljednjim updateom porasla potrošnja baterije?

U mom konkretnom slučaju (iP7 32GB) primjećujem kako se baterija brže troši nego prije na 10.3.2, pogotovo u situaciji kad sam na terenu, dakle spojen isključivo na mobilnu mrežu, (tada ne diram mobitel po osam sati u komadu), baterija sa 100% padne na nekih 60%. S prijašnjom verzijom iOS-a nikad mi ne bi pala ispod 75%.

To je jedna stvar... Druga stvar koju primjećujem je da se telefon više zagrijava nego prije. Vjerojatnije je riječ o mom konkretnom primjerku, nego o stvarnom trendu vezanom uz iOS 10.3.3, ali svejedno valja upitati.

Moze biti i do softvera.. meni se cesto znalo desavati da mi je na nekoj verziji iOS 10 duze trajala baterija a na nekim manje ili cak drasticno manje. (iOS 10 je po meni najgora verzija koju su ikad izdali)

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2017 13:10 (Croshadow1234).
7 godina
neaktivan
Ekipa..ovo reloadanje pored wifia..to se tako vrti skoro cijeli dan... to sam primjetio i na prijasnjim iphonima to nije samo sada.. uglavnom makne se kad ugasim mobitel ali svakih par dana recimo to opet bude..jel zna neko o cemu je rijec..kakvo je to ucitavanje?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice