Ne znam otkud si izvukao ideju da iPhone nema nikakve kontrole kojom strujom puni bateriju - to je naprosto nemoguće kod litijevih baterija obzirom se one MORAJU puniti konstantnom strujom itd. Stvar je u tome da u mobitel ugrađena elektronika, bez ikakve reklame i uopće spomena o tome, ima mogućnost brzo puniti bateriju ali je ograničena serijskim punjačem u smislu maksimalne snage. Jel' to ostavljeno zbog moguće kraće trajnosti baterija ili puke škrtosti nemam pojma, ali tako je. U biti, ja sam zadovoljan brzinom kojom se puni sedmica, dok vlasnici plus modela ne jer ipak to predugo traje ako si zaglavio negdje izvan doma s praznim uređajem. Što se tiče kvalitete originalnih punjača, svojevremeno sam tu na forumu ostavio link na stranicu gdje je to testirano, nemam ga sad pri ruci... a rezultat je bio.. pa onakav kakav se očekuje od Applea. Ako budem pri volji, pokušat ću naći tu stranicu
IPhone 7, rasprava!
- poruka: 3.507
- |
- čitano: 507.757
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam otkud si izvukao ideju da iPhone nema nikakve kontrole kojom strujom puni bateriju - to je naprosto nemoguće kod litijevih baterija obzirom se one MORAJU puniti konstantnom strujom itd. Stvar je u tome da u mobitel ugrađena elektronika, bez ikakve reklame i uopće spomena o tome, ima mogućnost brzo puniti bateriju ali je ograničena serijskim punjačem u smislu maksimalne snage. Jel' to ostavljeno zbog moguće kraće trajnosti baterija ili puke škrtosti nemam pojma, ali tako je. U biti, ja sam zadovoljan brzinom kojom se puni sedmica, dok vlasnici plus modela ne jer ipak to predugo traje ako si zaglavio negdje izvan doma s praznim uređajem. Što se tiče kvalitete originalnih punjača, svojevremeno sam tu na forumu ostavio link na stranicu gdje je to testirano, nemam ga sad pri ruci... a rezultat je bio.. pa onakav kakav se očekuje od Applea. Ako budem pri volji, pokušat ću naći tu stranicu
Ako se na orginal punjač od ipada koji je jači puni brže, onda ili orginal ajfon punjač ne valja, ili nije u mobitelu ograničena jačina struje punjača na onu koje je jačine orginal punjač... a ak nema toga kaj ograničava jačinu naravno da se jedino orginal punjač može koristiti, jer će se s jačim brže puniti, više zagrijavati pa će ili baterija prije izgubiti kapacitet, ili će se zapaliti pri punjenju... A ako je u mobitelu ograničena struja, možeš ga puniti i s punjačem od 5v 4A i neće mu niš biti, jer će si on uzeti 1A ili 2A kolko mu je potrebno(a kolko sam vidio iz atjlučko posta, da se zaključiti da nema tog ograničavanja kad s jačim punjačem odma brže puni)... npr na xiaomi note 3 pro, ograničeno je punjenje na 5v 2a, tolko je i orginal punjač, i s jačim punjačem se isto puni, malo se igraj s romovima, kernelima i tim stvarima, možeš smanjiti ili povećati struju punjenja, a možeš i uključiti quick charge, pa će se uz odgovarajući punjač puniti i na 9v...
Uzeo sam na aliexperesu za 107 dollara plus carina (to jos neznam kolko ce ke tocno oderat).
sto se tice punjenja iphona sa punjacom od ipada. Imam iphone i ipad i nisam primjetio da mi se mob brze puni sa punkacem od ipada rekao bi ovak od oka da je isti k.... ali ipad se jedva puni sa punjacem od iphona.
http://lygte-info.dk/review/USBpower%20Apple%2012W%20USB%20power%20adapter%20UK.html
http://lygte-info.dk/review/USBpower%20Apple%20USB%20power%20adapter%20UK.html
Istina, jako kvalitetna konstrukcija, dobre komponente i zadovoljava baš sve sigurnosne standarde.
Sve u svemu jako kvaliteten punjač, u oba slučaja.
Ako se na orginal punjač od ipada koji je jači puni brže, onda ili orginal ajfon punjač ne valja, ili nije u mobitelu ograničena jačina struje punjača na onu koje je jačine orginal punjač... a ak nema toga kaj ograničava jačinu naravno da se jedino orginal punjač može koristiti, jer će se s jačim brže puniti, više zagrijavati pa će ili baterija prije izgubiti kapacitet, ili će se zapaliti pri punjenju... A ako je u mobitelu ograničena struja, možeš ga puniti i s punjačem od 5v 4A i neće mu niš biti, jer će si on uzeti 1A ili 2A kolko mu je potrebno(a kolko sam vidio iz atjlučko posta, da se zaključiti da nema tog ograničavanja kad s jačim punjačem odma brže puni)... npr na xiaomi note 3 pro, ograničeno je punjenje na 5v 2a, tolko je i orginal punjač, i s jačim punjačem se isto puni, malo se igraj s romovima, kernelima i tim stvarima, možeš smanjiti ili povećati struju punjenja, a možeš i uključiti quick charge, pa će se uz odgovarajući punjač puniti i na 9v...
Sigurna brzina punjenja baterije je definitivno bar 1C, a elektronika za zaštitu zaštitu baterije je uvijek integrirana u samu bateriju, na malu pločicu.
Npr. ovo je na 4S:
Očito je onda da ako se brže puni s punjačem veće struje da je sklop za punjenje u mobitelu projektiran za veću struju od one koju daje priloženi punjač, ali se očito radi ili o škrtosti ili o neorganiziranosti i nekoordiniranosti između odjela koji projektiraju punjače i onoga koji prjektira matičnu ploču, ili sto drugih stvari.Uglavnom,u svakom slučaju se radi o propustu, bio on namjeran ili ne.
Anker je za original Apple punjace i kablove Mercedes.
Cijena prihvatljiva, kvaliteta vrh.
Nisam sa tim "Ankerom" na ti, pa daj nabaci kakav link moguće ovdje u Hrvatskoj za nabavu ?!
Po meni definitivno broj 1 za dodatnu opremu. Desetak kablova imam, sto light. sto microusb od njih, punjaca par, jedino powerbankovi su ima malo pre skupi za obican power bank, tako da njih imam 3-4 od Xiaomia. Sve ostalo sto imaju u ponudi topla preporuka od mene.
I jedni od rijetkih koji su počeli sa sinkronom rektifikacijom, nadam se da će i OEM proizvodi u sljedećim generacijama krenuti tim stopama.
Uzeo sam na aliexperesu za 107 dollara plus carina (to jos neznam kolko ce ke tocno oderat).
sto se tice punjenja iphona sa punjacom od ipada. Imam iphone i ipad i nisam primjetio da mi se mob brze puni sa punkacem od ipada rekao bi ovak od oka da je isti k.... ali ipad se jedva puni sa punjacem od iphona.
Računaj si PDV 25% na kunsku cifru na dan ''carinjenja'' + HP troškovi dostave, meni su stisli 50kn za do Kutine mamicu im lopovsku. Dakle cirka 30ak dolara će te još dodatno izaći.
Takoder mogu reci samo rijeci hvale za Anker, topla preporuka svima
Check out this cool store on AliExpress
http://s.aliexpress.com/b6FfInAF
Mislim da se stvarno ne isplati zajebavat s kopijama Apple punjaća...jednom sam se zajebo., i više nikad. Onda otišao u Apple store i kupio orginal.
Ovako daš 50kn za kopiju punjaća i onda moliš Boga da ga sljedeća nadogradnja ne sjebe.
Ovako da 150kn za punjać i znaš da te neće iznevjerit.
Mislim da se stvarno ne isplati zajebavat s kopijama Apple punjaća...jednom sam se zajebo., i više nikad. Onda otišao u Apple store i kupio orginal.
Ovako daš 50kn za kopiju punjaća i onda moliš Boga da ga sljedeća nadogradnja ne sjebe.
Zato ne kupiš kopiju, koje su šrot, nego od neke ok firme poput anker ili aukey.
Zato ne kupiš kopiju, koje su šrot, nego od neke ok firme poput anker ili aukey.
Aha...ovo je kopija., a ovo anker je orginal.
Zna se što je orginal., a ove sve kopije prije ili kasnije ne pune. Zajebavat se radi 150kn - ne hvala. Da ja moram mislit da li će mi nakon nove nadogradnje IOS-a punjać radit. Ne pada mi na pamet.
Ako pise anker ili aukey nije kopija....
Da li piše Apple?? Da li Anker ili Aukey (zamjenski punač) ima dozvolu od Apple da proizvodi njihove punjače i da će radit s novom nadogradnjom softwarea??
Da li piše Apple?? Da li Anker ili Aukey (zamjenski punač) ima dozvolu od Apple da proizvodi njihove punjače i da će radit s novom nadogradnjom softwarea??
Danas si nesto naostren ;) Gdje sam ja rekao da hoce raditi nakon updatea... Ako ne krse patentna prava i na njima pise aukey ili anker to nisu kopije....
Rekao si da jesu. Nisu.....Samo sam na to reagovao... Kako je apple smecarska firma ne sumnjam da ce zabraniti koristenje i tako banalne stvari kao sto je punjac.....
Malo sam "skitao" po službenim stranicama i Anker-a i Aukey-a, i baš sam tražio prateće gadgete za Apple gadgete, i uočio sam da kod nekih specificirano stoji; "apruved by Apple"!!!!!
Tako daaaaaa, njihova periferija nije kopija, loša kopija, ali je jaaaako blizu originalu, a nebi me začudilo da je po specifikacijama i komponentama možda čak i bolje, čitaj kvalitetnije !!!!
Danas si nesto naostren ;) Gdje sam ja rekao da hoce raditi nakon updatea... Ako ne krse patentna prava i na njima pise aukey ili anker to nisu kopije....
Rekao si da jesu. Nisu.....Samo sam na to reagovao... Kako je apple smecarska firma ne sumnjam da ce zabraniti koristenje i tako banalne stvari kao sto je punjac.....
Bitni je da ste vi kolega fin kao da ste iz Finske !!!!
Volite toliko SRATI po svemu što "nije iz vašeg kontigenta", i stvarno mi nije jasno, otkuda ste si za to uzeli slobodu i pravo?????
Držite se svoga, i o tome KULTURNO lamentirajte koliko hoćete, ali SVOJ TROLERSKI stav sačuvajte za svoju avliju.
Da ste se makar malo vi osobno informirali, mogli ste dati puno konkretnije podatke, a ne prosipati prazne bureke tu po forumu, zalivene nekom nepotrebnom žuči jala zbog neke čudne odbojnosti spram "Jaabuke"!
Ma kolega nisam naoštren...nego mi se čini da se vrtim u krug. Nisu kopije nego zamjenksi punjaći...ili ti nije govno nego se pas posro.
Koliko znam nitko nema patentna prava za Iphone punjača...
Ako piše sidro ili aukey ne kopirati ....
Da li piše Apple ?? Da li Anker ili Aukey (zamjena in-zakon) ima dozvolu od jabuka za proizvodnju svoje punjače i da će raditi s novom nadogradnjom softvera ??
Ja sam malo „zalutao” na službenim web stranicama i Anker i Aukey-a, a ja sam samo u potrazi za popratne naprava za Apple gadgete, i primijetio sam da je u nekim određenim državama; "Apruved Apple" !!!!!
Tako daaaaaa, njihova periferija nije kopija, loša kopija, ali je iznimno blizu originalu, a ne bi me iznenadilo da su specifikacije i komponente, možda čak i bolje, pročitajte bolje !!!!
Da li piše Apple ?? Da li Anker ili Aukey (zamjena in-zakon) ima dozvolu od jabuka za proizvodnju svoje punjače i da će raditi s novom nadogradnjom softvera ??
Danas nešto izoštriti;) Gdje sam rekao da oni žele raditi nakon ažuriranja ... Ako ne krše patentna prava i da ih piše aukey ili sidro ne kopirati ....
Rekao si da si. Ne ..... Samo sam reagirao na to ... kao zjenicu smecarska tvrtke ne sumnjam da će zabraniti korištenje i tako banalne stvari kao što su baterije .....
Bitno je da imate lijep momak kao da ste iz Finske !!!!
Volite li toliko sranja na sve „nije iz svog kontingenta”, a stvarno ne razumijem, gdje ti tražiti ga uzeo slobodu i pravo ?????
Držite se njegov i kako KULTURNI lamentirajte sve što želite, ali vaš TROLERSKI stav da bi se dvorište.
Imate li barem malo osobno obaviješteni, možete li dati puno specifičnih informacija, ali ne gubiti prazan burek forum, zapečaćen nepotrebne žuči zavist iz nekog averziju prema „Jaabuke”!
Znaći kao da si pisao lijevom nogom. Tekst čitam po drugi put i dalje ne kužim što si ti htio reći Torrentu.
Na moj citirani članak - Je, moja baba je odobrila. Apple će nekom odobrit proizvodnju. Ti se sigurno šališ. Da Apple sebi iz đžepa izbije lovu za punjaće. Taj film ćeš teško gledat.
Ma kolega nisam naoštren...nego mi se čini da se vrtim u krug. Nisu kopije nego zamjenksi punjaći...ili ti nije govno nego se pas posro.
Koliko znam nitko nema patentna prava za Iphone punjača...
Hehehhe ma ne vrtimo ;) Ispravio sam pogresan navod i tu je trebalo stati ;) Ako je kopija mozes ih tuziti a ako nije ne mozes ogromna razlika ;) Plus razlika u kvaliteti... Aukey a vjerujem i anker su vrlo kvalitetni proizvodjaci....
Anker kablovima mozes slepat auto, a cert. su od Applea, tako da nece nakon nikakvog updatea prestat raditi.
To je jedini kabel koji koristim i na androidu i na appleovima.
Adapteri su im prvi izbor i bitcoin minerima sa stickovima...dalje ne treba valjda.
U autu mi po glavi ankera redovito netko gazi nogom...radi vec godinama.
Aukey isto imam, ali pobodeni su u powerbankove, tako da ih rijetko koristim.
Da original kabel valja, ne bi nikad morao novi kupovati, osim ako ga ne izgubis naravno
Pojedinci opet brkaju pojmove. Postoje klasicne kopije koje postoje samo da se okrene lova i vecinom je to sve jeftina roba iz Kine a s druge strane imamo kvalitetne proizvode koje rade firme sa imenom. Oni se ne deklariraju kao kopije nego kao dodatna oprema koja radi bez ikakvih problema i sigurna je za koristenje sa odredjenim proizvodima za koje su namjenjeni.
Neznam imao sam par apole mobitela i tableta i jos uvijek imam i nikad problema sa adapterom. Kabel me znao zajebavati.
u autu imam uvijek 2-3 lightning kabla sa ebaya za 1-2 dollara i rade sasvim normalno na 6s.
pošto po prvi puta imam iPhone 7 odnosno općenito iPhone zanima me jedna usporedba. Naime koja bi bila razlika ako naručim s naše trgovine USB dapter te kabel (punjač) za iPhone: adapter/kabel
gdje bi me izašlo 438kn ili recimo to isto da naručim preko ebaya za 19$ LINK
ako govorimo o potpuno istom proizvodu, neko vaše mišljenje......
Ovaj se ebaya nije original i ja osobno se nebi igrao sa tim, original je za moj pojam pretjerano skup i nije nista bolji od Ankera, ako vec mislis proci jeftinije a pouzdano onda si trazi vec spomenuti Anker
Posebna po cijeni inace ni po cemu posebna. Kako je posebna kad ankerov ili aukeyov punjac uredno puni isto kao i appleov ;) To sto ti prinosis djevice na oltaru applea i mislis da je to nesto extra super duper to je tvoj problem a poseban je kao i slikonska maska od applea od 400 kn i sl.... TO je fucking punjac i kabel. Sta tu ima biti posebno u eri digitalnih veza....
Ima li još netko problema sa žutim displayem na novoj sedmici ? Kupio sam novu sedmicu prije tjedan dana i skužio da nešto nije u redu. Kad sam ga usporedio s prijateljevom sedmicom, razlika u temperaturi je bila očita. Moj display je gotovo žut. Ne znam što da radim sad ...