Vidi u obavjestima dal si sta zeznio. A ovo da ti nece automatski updejtat aplikacije, to je bug koji je dosao sa ios10, ako se ne varam
IPhone 7, rasprava!
- poruka: 3.507
- |
- čitano: 538.220
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma može biti kvaliteta kakva hoće, ali za silikonski case... Za te pare kupiš nešto ovakvo što stvarno izgleda kvalitetno, miriši po svježoj kravici a ne svježe ekstrudiranoj kineskoj plastici itd:
iPhone 7 Plus - TETDED LIMITED.
I još ti ostane koja kuna. Btw, MadDogMattis, čujem da su stvarno kvalitetni caseovi od ovog TETDED-a pa ako te zanima koža, baci oko.
Slažem se da je cijena Apple caseova stvarno velika.. ali kupovao sam neke sa ebaya i kvaliteta je stvarno očajna.. nije za usporediti sa Appleom..
A evo i ovi TETED su isto 40ak eura..
A što se tiče tih Appleovih caseova.. svi koji su kupili govore da je case vrhunski samo sto je preskup..
Vjerujem da jesu ali 35 usd za silicon case je ipak bezobrazno skupo. Za dizajnerske stvari ok. Dobijes stil, kvalitet dizaj i tu mozes staviti cijenu ali geenericki silikonsko case ma kako kvaltetan bio je ipak genericki komad silikona.... A ovi sa ebaya rade posao ne znam kako mogu bii ocajne kvalitete....
Ma može biti kvaliteta kakva hoće, ali za silikonski case... Za te pare kupiš nešto ovakvo što stvarno izgleda kvalitetno, miriši po svježoj kravici a ne svježe ekstrudiranoj kineskoj plastici itd:
I još ti ostane koja kuna. Btw, MadDogMattis, čujem da su stvarno kvalitetni caseovi od ovog TETDED-a pa ako te zanima koža, baci oko.
Slažem se da je cijena Apple caseova stvarno velika.. ali kupovao sam neke sa ebaya i kvaliteta je stvarno očajna.. nije za usporediti sa Appleom..
A što se tiče tih Appleovih caseova.. svi koji su kupili govore da je case vrhunski samo sto je preskup..
Da, samo što su ovi TETDED kožni, a ne silikonski. Kao što reče Torent, ne možeš to usporediti. :)
Spoji mobitel na racunalo, skini preko itunesa opet cijeli softver, backup nuznih podatka napravi preko iclouda kao sto su kontakti i biljeske, slike i videosnimke mozes skinuti na racunalo pa na isti taj nacin i vratit na iphone, sto se tice aplikacija napravi screenshot koje si imao i gdje su ti stajale, pa te screenshotove isto prebaci na racunalo, tako kad stavis novi softver mozes svoje aplikacije sve vratit nazad i vratit ih na mjesta na kojima su bili.
Ako neces tako, onda samo skini softver, napravi backup, stavi softver i vrati backup, mozda ti i tako produ ti problemi, jer ovakve stvari mi se nikad nisu desavale, a vecinom na ovaj nacin rijesis neke od bugova i problema.
Edit: Sto se tice ovih Apple maskica, da je silikonska 150 i kozna 250.. uzeo bih bez ikakvog razmisljanja, jer mi toliko nije problem dati, ali 380-390 i 480-500 je malo previse, iako su odlicne ali svejedno, rade cu one kineske po 10 kuna kupit i s tim novcima si uzet nesto drugo ili cu dati nekome da me isprepuca!
brada09, ovo bi te moglo zanimati:
Google makes it simpler to switch from iOS to Android with Google Drive - GSMArena blog
Google makes it simpler to switch from iOS to Android with Google Drive - GSMArena blog
e to je to.
a glede ovih jeftinih maskica sa ebaya, narucio ih nekoliko komada i sve su imale nekakvu manu, najcesce je krivo izrezana na nekom mjestu i slicno, sto rezultira ne sjedanjem uredaja kako spada u silikonski case.
smartcasevi za ipad su katastrofa (isprobao 4 komada, cijena do 10 dolara) i svaki je pukao unutar mjesec dana a jednog nisam ni koristio jer je bio malo iskrivljen pa jedna strana tableta nije ulazila.
e sad tolko lud da dam 350kn za appleov silikonski case nisam ,al opet ovi jeftini casevi prek ebaya su isto bacanje novaca. moje iskustvo je da je dugorocno najbolje uzet case od firmi kao macally , nillkin itd.. to nisu najeftini casevi al su prilicno kvalitetni.
e to je to.
a glede ovih jeftinih maskica sa ebaya, narucio ih nekoliko komada i sve su imale nekakvu manu, najcesce je krivo izrezana na nekom mjestu i slicno, sto rezultira ne sjedanjem uredaja kako spada u silikonski case.
smartcasevi za ipad su katastrofa (isprobao 4 komada, cijena do 10 dolara) i svaki je pukao unutar mjesec dana a jednog nisam ni koristio jer je bio malo iskrivljen pa jedna strana tableta nije ulazila.
e sad tolko lud da dam 350kn za appleov silikonski case nisam ,al opet ovi jeftini casevi prek ebaya su isto bacanje novaca. moje iskustvo je da je dugorocno najbolje uzet case od firmi kao macally , nillkin itd.. to nisu najeftini casevi al su prilicno kvalitetni.
Ja sam kupovao svakakve jeftine i svi su manje vise bili ok. Puknu mozda ali kupis 3 pa par dolara i miran pola godine... 350 Kn je suluda cifra.....
Da, samo što su ovi TETDED kožni, a ne silikonski. Kao što reče Torent, ne možeš to usporediti. :)
Nisam nikad ni mislio uzeti silikonski nego od Applea kožni, koji kod njih košta 45 dolara to jest 45 eura u EU.. samo kod nas za njega traže 490 kuna...
iOS 10.1.1 i ovaj novi su jako bugoviti sto se tiče animacija, u 3 od 10 slučajeva mi prikaže staru animaciju još iz doba starog iOS.

Moja preporuka za case: Caseology Wavelength.
Trenutno na popustu na Amazonu, 12 funti. Kupio ga prošli tjedan, stiglo mi u RH za 3 dana (naručio u nedjelju, stiglo u srijedu).
Jako dobro prijanja uz iphone, ima i malo dignute rubove na prednjoj strani da se mob ne ogrebe kad ga se stavi face down. Kažu da je i jako dobra zaštita, nadam se da nikad neću provjeriti. Sve u svemu puno bolji osjećaj u ruci.
iOS 10.1.1 i ovaj novi su jako bugoviti sto se tiče animacija, u 3 od 10 slučajeva mi prikaže staru animaciju još iz doba starog iOS.
To na iPhoneu 7? Ja sam imao bugova na svojoj 6-ici. Sad na 10.2 nemam nikakvih problema, barem ih nisam primjetio. Par ljudi kojih znam da imaju 7-icu nisu imali nikakvih prbolema dosad ni s jednim updateom.
Meni su animacije poprilicno dobro rjesili zadnjim update-om, kad sam tek uzeo mob, bilo je kriza fakat.
edit: 10.2 je u potpunosti ispravio animacije
Pozdrav svima :)
dobio sam novi iPhone 7 Plus od 128 GB. Još sam nov pa vas molim da mi preporučite par programa koji su
po vama "must have". Posebno me zanimaju programi za čišćenje i optimizaciju sustava (nešto kao Clean Master na Androidu).
Hvala
dobio sam novi iPhone 7 Plus od 128 GB. Još sam nov pa vas molim da mi preporučite par programa koji su
po vama "must have". Posebno me zanimaju programi za čišćenje i optimizaciju sustava (nešto kao Clean Master na Androidu).
Hvala
Zašto, pobogu, itko još uvijek koristi te gluposti?
Ne treba ti to na iOS-u, ne treba ti na Androidu, ne treba ti na Windowsu.
Hvala
Zašto, pobogu, itko još uvijek koristi te gluposti?
Ne treba ti to na iOS-u, ne treba ti na Androidu, ne treba ti na Windowsu.
Jesi li siguran?
Meni su ti programi uvijek bili korisni i skroz ok. Od Clean Mastera za Android do TuneUp-a za PC, CCleaner itd.
Potrebni su za čišćenje sustava od raznog junka. Zato i pitam postoji li nešto što je dobro za iOS ili ne treba ništa :)
Ne treba ti nikakav cleaner na androidu za to. Settings storage i imas za brosati cash ako zelis. Ja to licno niakd nisam radio niti vidim potrebu za tim....Cleaner ti samo smeta jer ti radi u pozadini a ne treba ti...
Jesi li siguran?
Meni su ti programi uvijek bili korisni i skroz ok. Od Clean Mastera za Android do TuneUp-a za PC, CCleaner itd.
Potrebni su za čišćenje sustava od raznog junka. Zato i pitam postoji li nešto što je dobro za iOS ili ne treba ništa :)
Koristan za šta točno?
Što je junk?
Isto sranje, drugo pakovanje. Ponavljam, ni na Androidu ne treba ništa.
Ti shvaćaš da je netko utrošio tisuće sati programirajući funkciju tog cachea i da on služi da ubrza stvari jer s njim uređaj ne treba stalno fetchati hiljade gluposti s interneta? Otkud ti ideja da ga treba ručno prazniti? Osim ako se pokvari pa app prestane raditi kako treba (što se zna dogoditi i na iOS-u pa moraš obrisati i ponovo staviti app), ali ne znam kad sam to zadnji put vidio. Ili ako imaš neko totalno smeće od aplikacija koje ne zna voditi računa o tome što i zašto sprema.
Evo, neki dan mi došao novi Priv za ženu. Pogodi kako radi... Identično kao moj koji ima 4 mjeseca cachea, app data i svih drugih sranja, instaliranih, deinstaliranih appova itd. Bez ikakvog "čišćenja" ikad.
Sve vam je to placebo, drugovi i drugarice... Bezveze imate dodatne appove koji u najboljem slučaju mogu ne štetiti puno.
U to koliko su task killeri debilni (što vidim da i ovaj Clean Master radi) neću ni ulaziti...
Moze preporuka za neku maskicu za mob, da je jako tanka, a da je kvalitetna? (cijena nebitna)
za 7 plus
Moze preporuka za neku maskicu za mob, da je jako tanka, a da je kvalitetna? (cijena nebitna)
za 7 plus
SpigenThin Fit
ja zaista ne mogu da vjerujem, dakle, nakon toliko godina, ljudi na sve strane, da kazem, trube, da aplikacije tipa cleaner, uopste nisu potrebne za telefon, ali opet ljudi to i dalje koriste.
Nije istina, baš sam provjerio; na oba mobitela mi YouTube ima cacheano oko 275 MB, očito mu je tu nekakav limit. Na mom 4 mjeseca gledanja videa, na ženinom 2 dana. Dakle, ne raste i nije hrpa smeća, kao što sam i pretpostavljao.
Pobogu, ljudi, cache služi tome da ubrza mob. Da, YouTube očito cachea video za slučaj da se kasnije vratiš u app i možeš brže nastaviti gledati. Koji je tu problem? Vjerojatno cachea i thumbnaile videa pa kad ti ih sljedeći put prikazuje ne treba ih skidati s interneta. To je otprilike funkcija cachea općenito. Baš sam probao obrisati cache Instagramu, jednako brzo se pali aplikacija, isto sve, osim što u feedu mora skidati slike i stoga je, očekivano, sporiji i zatrza tu i tamo ako brzo skrolaš.
Ajde ti meni objasni kako ti taj cache smeta? Ne voliš da ti je mob brži i voliš si bezveze trošiti data promet tako da ti mob više puta jedno te iste stvari mora skidati s interneta?
Uostalom, u Storage opcijama moba imaš funkciju da obrišeš sav cache kad se zaželiš usporavanja mobitela, ne treba ti dodatni app za to koji drka u pozadini i vjerojatno još dodatno usporava, maltretira te glupim notifikacijama i bogzna čim još što ti govnoappovi rade.
Zbog ovakvih sranja stalno i misle ljudi da iOS radi out-of-the-box forever and ever, a da za Android moraš imati dodatne appove za optimizaciju, čistiti ga i ne znam kakve još gluposti. Ajde probaj fino ne čistiti cache, ne drkati ništa s takvim glupim aplikacijama nego samo pustiti sustav da radi onako kako je zamišljen i vidjet ćeš da će ti raditi još bolje.
Brisati cache je u rangu kupiti čizme i onda ih držati u ormaru da se ne zamažu -> glupost epskih razmjera.