Ima li tko problema sa Whatsapp notifikacijama? Uglavnom rade kako spada, ali se svako toliko desi da mi ih uopće ne pokaže, nego tek kada uđem u app mi iskoče . Najviše me smeta kada me netko zove, a uopće mi se to ne vidi na ekranu. Sve sam provjerio po postvakama, i unutar settingsa od whatsapp-a i pod notifikacijama, sve je uključeno kako bi treblo biti, niti sam što mijenjao. To se dešava bilo na Wifi, bilo na mobilnim. Probao sam i naći na netu nešto slično ali uzalud. Inače mob je iPhone 7 Plus, iOS 10.1.1.
IPhone 7, rasprava!
- poruka: 3.507
- |
- čitano: 538.401
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima li tko problema sa Whatsapp notifikacijama? Uglavnom rade kako spada, ali se svako toliko desi da mi ih uopće ne pokaže, nego tek kada uđem u app mi iskoče . Najviše me smeta kada me netko zove, a uopće mi se to ne vidi na ekranu. Sve sam provjerio po postvakama, i unutar settingsa od whatsapp-a i pod notifikacijama, sve je uključeno kako bi treblo biti, niti sam što mijenjao. To se dešava bilo na Wifi, bilo na mobilnim. Probao sam i naći na netu nešto slično ali uzalud. Inače mob je iPhone 7 Plus, iOS 10.1.1.
Refreshaj softver, skini iOS 10.1.1 na pc i preko iTunes-a stavi opet. Vrlo vjerojatno ce ti otkloniti problem. Kod mene se javljalo da kad dobijem notifikaciju mi iskoci gore onako prozorcic od poruke ali nikad nista u njemu ne pise (bez teksta), tak da sam refreshao softver i problem nestao.

Ja sam skinio softver na racunalo, upalio iTunes, otisao back up, nakon toga otisao na potrazi azuriranje (s tim da sam drzao shift da sam odaberem) i odabrao softver koji sam skinio, instalacija je krenula na uredaju, kad je zavrsilo su mi sve postavke i sve aplikacije bile na mjestu kako je bilo i prije toga.
Je li iPhone 7 dobio podršku za snimanje stereo zvuka kod snimanja videa? Upravo sam shvatio da moj Priv snima bwahahahaha i to na višem bitrateu nego iPhone. Užas...
Morao sam...
Isao bih negdje do 500 kuna.. ako su bas neke odlicne koje bi iphone mogao u potpunosti iskoristit uzeo bi i skuplje malo. Volio bi da imaju bolji zvuk od ovih Apple-ovih i dobar bass. Gledao sam bio malo po internetu ali nisam nasao nista sto bi bilo okay za neku okay cijenu.
Ne smeta mi sto imaju 3.5mm utor, svejedno su mi oni židovi dali dodatak za to, pa da ga pocmem napokon koristit.
Edit: Sto se tice onoga za Google Music nisam koristio, isprobat cu ga bas. Deezer moze isto to sve, odlican je program, a ovo sto mi treba nova kartica i email je zbog toga sto mi se ne placa za te gluposti, rade ovako dok ide, pa kad vise ne bude cu placati (cisto da i ja budem malo židov )
Propustih ovu poruku, sorry...
Imaš od Denona C120 ako baš hoćeš nešto za 500 kn http://sonusart.hr/denon-ah-c120-in-ear-slusalice-w-mic.html
Doduše, ako hoćeš pretjeran bas (ne znam što tebi znači "dobar") možda nećeš biti zadovoljan. Iako bih ja rađe uzeo nešto sa pravilnim ravnim odzivom s jednakom količinom basa, srednjih i visokih (čime se ovi hvale, i, koliko sam čuo C50, ne lažu) pa malo uposlio equalizer ako baš želiš više.
Kako misliš koje bi iPhone mogao iskoristiti? Mislim da bi ih najbolje iskoristio ako si prebaciš lossless glazbu na telefon umjesto da slušaš ove stream stvari. Play Music može prebaciti tvoj originalni fajl ako ga natjeraš ili ako ga nema već u bazi (bez pogovora mi je prebacio 48 kHz/24 bit FLAC sa HDTracks), iako ja preferiram old-school normalno prebacivanje glazbe. Fino konvertiraš FLAC u ALAC pa će čak i mentalno retardirani iTunes biti sretan.
Da se vratim još na slušalice, problem je što je rijetko tko isprobao 500 para slušalica pa da ti može baš objektivno reći. A i svatko ima svoje preference po pitanju zvuka tako da ti je to sve sranje kad pitaš nekoga, a čak i poznati recenzenti znaju totalne gluposti lupati. Ja, eto, subjektivno preferiram Denon jer imam njihov receiver koji perfektno radi već 7 godina, dva para slušalica koje su mi odlične itd. Pa ti kako hoćeš. Bolji zvuk od Appleovih u svakom slučaju imaju svake slušalice ozbiljnih proizvođača (Sennheiser, AKG, Shure, ima ih 'iljadu) od preko 100 kn. Kao što rekoh, čak i BB uz telefone daje daleko bolje slušalice nego Apple.
Da evo te C50 na popustu za 194 kune.. bas razmisljam da ih uzmem
Ja sam skinio softver na racunalo, upalio iTunes, otisao back up, nakon toga otisao na potrazi azuriranje (s tim da sam drzao shift da sam odaberem) i odabrao softver koji sam skinio, instalacija je krenula na uredaju, kad je zavrsilo su mi sve postavke i sve aplikacije bile na mjestu kako je bilo i prije toga.
Evo uključio sam ovaj touch assistant u postavkama, pa cemo vidit kad se zamrzne hoće li radit preko toga.

Eto, još uštediš 100 novaca, di ćeš bolje? Imaš najskuplji telefon na svijetu, a tu se điberiš i premišljaš za 200 kn...
Uostalom, uzmeš preko webshopa pa ih možeš vratiti unutar dva tjedna ako ti se neće svidjeti, ne?
Eto, još uštediš 100 novaca, di ćeš bolje? Imaš najskuplji telefon na svijetu, a tu se điberiš i premišljaš za 200 kn...
Uostalom, uzmeš preko webshopa pa ih možeš vratiti unutar dva tjedna ako ti se neće svidjeti, ne?
Vidjeti cemo sta cu uzeti na kraju, koliko sebe znam sigurno ce biti nesto skuplje, ali u svakom slucaju hvala na trudu (nisam ni znao da se moze vratit tamo kod njih ako ti se nesto ne svidi)
Vidjeti cemo sta cu uzeti na kraju, koliko sebe znam sigurno ce biti nesto skuplje, ali u svakom slucaju hvala na trudu (nisam ni znao da se moze vratit tamo kod njih ako ti se nesto ne svidi)
Nije to kod njih, to je EU zakon za slučaj kad kupuješ kao na neviđeno:
"14 dana za otkazivanje i vraćanje robe kupljene izvan prodavaonica (putem interneta, telefonski ili poštanskom narudžbom)
U EU-u imate pravo na puni povrat novca ako kupljenu robu vratite u roku od 14 dana. Možete to učiniti iz bilo kojeg razloga, čak i ako ste se jednostavno predomislili."
Tu imaš detalje:
Jamstva, otkazivanje i vraćanje kupljene robe - Vaša Europa
edit: samo što vidim da je kod njih dostava 25 kn ako je račun ispod 300 kn, pa ne znam koliko to ima smisla.
Napravim factory reset, sve aplikacije vratim. Uključim touch assistant, zamrzne mi se mob opet nakon nekog vremena korištenja, ovog puta na bilješke aplikaciji. Probam sve tipke i neće da reagira, dakle nijedna volume tipka, ni ovaj silent switch, ni home ni power tipka(praktički sve hardverske tipke). Probam touch assistant i s njim se mogu vratiti na home i zaključati zaslon bez beda. Kad sam ga zaključao neće da tipka za otključavanje reagira nego sam ga morao spustit na stol, pa dignuti da se ekran uključi sam ali neće uopće da mi otisak očita(kao da nisam stavio prst na home tipku). Pričekam minutu dvije, tipke opet reagiraju kao da sam ih sve odjednom stisnuo i mob nastavi raditi.
Opet odem na internet i vidim da stvarno hrpa ljudi ima isti problem, neki su čak mijenjali iPhone za drugi i opet imali isti problem. Dakle definitivno ima neka softverska greška i nadam se da će se riješiti sa idućom nadogradnjom. Idući put kad mi se to desi i neki drugi mob bude pri ruci ću snimiti da vidite malo bolje o čemu se radi, neznam hoćete li skužiti uz ovo objašnjenje baš.

Napravim factory reset, sve aplikacije vratim. Uključim touch assistant, zamrzne mi se mob opet nakon nekog vremena korištenja, ovog puta na bilješke aplikaciji. Probam sve tipke i neće da reagira, dakle nijedna volume tipka, ni ovaj silent switch, ni home ni power tipka(praktički sve hardverske tipke). Probam touch assistant i s njim se mogu vratiti na home i zaključati zaslon bez beda. Kad sam ga zaključao neće da tipka za otključavanje reagira nego sam ga morao spustit na stol, pa dignuti da se ekran uključi sam ali neće uopće da mi otisak očita(kao da nisam stavio prst na home tipku). Pričekam minutu dvije, tipke opet reagiraju kao da sam ih sve odjednom stisnuo i mob nastavi raditi.
Opet odem na internet i vidim da stvarno hrpa ljudi ima isti problem, neki su čak mijenjali iPhone za drugi i opet imali isti problem. Dakle definitivno ima neka softverska greška i nadam se da će se riješiti sa idućom nadogradnjom. Idući put kad mi se to desi i neki drugi mob bude pri ruci ću snimiti da vidite malo bolje o čemu se radi, neznam hoćete li skužiti uz ovo objašnjenje baš.
Probaj softver opet stavit kako sam ti rekao
Vraćao si appove i podatke iz backupa?
Trebo bi napraviti restore i ići na "set as new", u tome i je poanta da ne vraćaš backup... znam treba onda sve ručno namjestiti ali jebiga...
Pozdrav svima :)
Danas sam kupio iPhone 7 Plus Filexu. Trebao bi doći idući tjedan.
Ako može par savjeta oko torbica/maskica za njega.
Mislio sam uzeti Apple Silicon Case i kaljeno staklo. Jel to ok?
Dobro bi mi došlo par savjeta oko
toga što je najbolje uzeti i gdje kako bih ga najbolje zaštitio.
Hvala :)
Nabijem na k Apple, iPhone i iOS skupa. Jel mi netko od jabučara može objasniti retardiranu logiku iza ideje da se pojedinačnim aplikacijama ne može obrisati cache i data nego je jedini način deinstalirati fckin aplikaciju i instalirati ju ponovno??? Hvale se kao najbolja platforma za developere a ustvari su zadnje smeće zbog ovakvih gluposti, ograničenja, bolesne cijene developmenta i na kraju nenormalno kompliciranih procedura oko accounta i deploya!
Android i Win Mobile su svjetlosnim godinama ispred ovih degenerika.
P.S. Mreža ima filter po MAC adresi. Uzmeš cijenjeni iphone sa zadnjom verzijom iOSa, ideš se spojit na mrežu, upišeš key i naravno da se ne spoji radi MAC filtera. Što glupi telefon napiše? INCORRECT PASSWORD!! Ako ne znaš da je MAC filter upaljen ili resetiran, možeš do sudnjeg dana upisivati šifru i čudit se. I naravno, nigdje gumba "show text" da ti pokaže pass iza zvjezdica radi kontrole kao na svim ostalim civiliziranim platformama
Ako ces nesto jednostavno, jeftino a uz to i lijepo, pogledaj ovaj cover.
Možeš probati i http://www.spigen.co.uk/. Ja sam koristio za iPhone 6 - malo ga podeblja i izgubi na "stilu" (ovisno o maski koju odaberes) ali zastita je najbitnija (kao i za svaki skuplji mob).
Nabijem na k Apple, iPhone i iOS skupa. Jel mi netko od jabučara može objasniti retardiranu logiku iza ideje da se pojedinačnim aplikacijama ne može obrisati cache i data nego je jedini način deinstalirati fckin aplikaciju i instalirati ju ponovno???
Zalio sam se i ja na to prije koji tjedan bas ovdje na forumu. Uzeo bi palicu i otisao bi tuci po guzici Tim Cook-a dok nebi naredio ovim svojim robovima da naprave to kako spada.
Ali ne brini, pricekaj par godina dok ne izbace tu opciju s novim ajfonom.. i da bi ju mogao koristit ces morat kupit taj ajfon!
Edit: Johanan.. imam njihov silicon case i odlican je, uzeo sam Cocoa boju jer nisu imali Midnight Blue (ona mi je najlijepsa) i uzeo sam kaljeno staklo. Sto se tice maske, odlicno izgleda, malo podeblja iphone ali zanemarivo je. Dal se isplati dati toliko para za takvo sto, ne isplati se, ako ti se ne daju toliki novci imas na ebay-u kopije tih maski, 100% isto izgledaju samo nije isti materijal (tj nije od istog silikona napravljeno), za 5-6-7-8 dolara po komadu, a kod nas u trgovinama su oko 350-380 kuna sto je oko 50-55 dolara. Nazalost nisam nikad imao jednu od tih kopija u rukama tako da ne znam sa sigurnoscu reci kakve su.
Ici na 7 ili 7 plus? Bojim se da ce mi 7 plus biti prevelik ali opet bolji mi je G4 nego moj S7. Također, zna li netko gdje bi moglo biti (bozicnih) popusta jer planiram kešom kupiti?
Ici na 7 ili 7 plus? Bojim se da ce mi 7 plus biti prevelik ali opet bolji mi je G4 nego moj S7. Također, zna li netko gdje bi moglo biti (bozicnih) popusta jer planiram kešom kupiti?
7 plus uzmi ako ti pare nisu problem

Ako si u ili iz Zagreba, ili gdje blizu, imaš dvije mogućnosti; "iStyle" i "iStore" dućane sa u startu 5% popusta na solarno cash plaćanje na ruke!
Samo mi jedna stvar nije jasna, zašto nisi uletio na BLACK PETAK, bio je popust ako sam dobro upamtio oko 15%?!
A što se tiče veličine, APSOLUTNO sam za 7 Plus, nebitna interna memorija i boja kućišta, makar bih ja osobno, 256GB i JET BLACK ofskroz naravno!

Nabijem na k Apple, iPhone i iOS skupa. Jel mi netko od jabučara može objasniti retardiranu logiku iza ideje da se pojedinačnim aplikacijama ne može obrisati cache i data nego je jedini način deinstalirati fckin aplikaciju i instalirati ju ponovno???
Zalio sam se i ja na to prije koji tjedan bas ovdje na forumu. Uzeo bi palicu i otisao bi tuci po guzici Tim Cook-a dok nebi naredio ovim svojim robovima da naprave to kako spada.
Ali ne brini, pricekaj par godina dok ne izbace tu opciju s novim ajfonom.. i da bi ju mogao koristit ces morat kupit taj ajfon!
mora biti jailbrekan da se može brisati cache, mislim da je to oduvijek tako..
Hvala na savjetima za case. Uzeo sam na kraju ovaj:
https://www.caudabe.com/products/the-synthesis-iphone-7-plus?variant=29843816260 jer ima dobru zaštitu ako padne.
Moje iskustvo sa kupovinom je da sam išao na Plus model zbog više RAM-a, bolje baterije i pristojnije rezolucije, što mi se dugoročno
učinilo bolje nego obični model.
Uzeo sam 128 GB model jer ima bržu flash memoriju, pa treba biti oprezan kod kupovine. Možda to i neću osjetiti u svakodnevnom radu,
ali vjerujem da je korisno kod prebacivanja velikih podataka. Referiram se na ovaj video:
I uzeo sam silver boju jer mislim da će se manje vidjeti ogrebotine na stražnjoj strani i otisci prstiju s prednje (pošto je bijel sprijeda). Pa, ovo mi je prvi
iPhone pa ćemo vidjeti kako će se ove moje pretpostavke razvijati :)
Kad će ovaj je*eni iPhone dobiti smart dial? Kad ću doći i podatke ugasiti bez da idem u postavke?? Izludih zadnjih dana, pa sve mi treba sigurno duplo više na iPhonu nego na androidu da napravim

Kad će ovaj je*eni iPhone dobiti smart dial? Kad ću doći i podatke ugasiti bez da idem u postavke?? Izludih zadnjih dana, pa sve mi treba sigurno duplo više na iPhonu nego na androidu da napravim
Prodaj ga i kupi si Android, rijesit ces sve probleme, jer ako budes cekao da Apple doda neke osnovne stvari, nacekati ces se, vjeruj mi
Ima jedan trik za brisanje cache-a, kada na mobitelu ostane slobodno nekih 50-100MB, treba probat skinut neku aplikaciju sa app stora koja je velika, otprilike nekih 2GB, javit će da nema dovoljno mjesta ali će se cache očistit, ja sam na svom 6s oslobodio 3GB
A ovo za data i cache, cisti idiotizam kaj jos tog nema...
A u cemu je problem da kaze sta ne valja i time pomogne eventualno drigim ljudima koji ne znaju za te probleme....
Zato ti iPhone ima brz procesor i najviše bodova na Antutu, da ne gubiš previše vremena unatoč tome što za sve trebaš 5 koraka više nego kod konkurencije. :)