IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 538.500
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!
patoHD kaže...
Zar je stvarno toliko loš Iphone 7? Ne u usporedbi s nekim android flagshipom, nego opčenito.

Btw. meni je Deezer super. I dalje mi malo mrsko plaćat takav servis, ali mi je puno praktičnije nego skidat pjesme s neta. A hoću uvijek visoku kvalitetu datoteke. Može se offline slušat, a Flow zna super pjesme šibat.

Ma šta bi bio loš...

Ako znaći loše prodat 43 milijuna Iphonea...onda je loš. To je isto kao da netko kaže jel Samsung loš. Prodaju 71 milijun uređaja. Šta ima brate biti loš.

13 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
R36 kaže...

Pa normalno da vi dežurni mrzitelji Applea razgovarate s tim ljudima (2-3 lika) jer su svi ostali korisnici Iphonea 7 zadovoljni. Oni koji se dive Apple logično da i imaju Apple. Ja imam S7e pa se ja divim Samsungovim inovacijama. Ekipa Iphoneu zamjera dosta stvari ali su i dalje vjerni kupci koji će kupit sljedeći Iphone. Oćito te "zamjerke" nisu toliko bitne., ali su zato Vama bitne. Jer vi znate što je potrebno korisnicima Iphonea., a oni sami ne znaju.

Koji su to "svi ostali korisnici iPhonea 7"? Ja pričam o svim ljudima koji su tu na temi pričali da imaju iPhone i nitko nije naročito oduševljen ili šta ja znam. Eto ti ih i na ovoj stranici.

Ja uopće ne mogu shvatiti tvoju hostilnost prema ljudima koji nemaju iPhone i komentiraju ga.

Čekaj "nitko nije oduševljen". A kako bi ti vlasnici Iphonea 7 trebali pokazat svoju oduševljenost?Wtf. 

Ja sam imao S6, sad imam S7e. Jel sam ja nešto oduševljen. Ma jesam ne. Mala poboljšanja nasrpam S6...bolja kamera, edge zaslom. Da li bi te neke promjene trebale kod korisnika izazvat neku oduševljenost - bi da sam se prebacio s S4/S5.

Frend se prebacio s Iphone 5 na Iphone 7...oduševljen. Da se prebacio s 6s na 7 čisto sumnjam da bi bio oduševljen. 

10 godina
Mirko935 kaže...

Croshadow1234 kaže...

Edit : Jel zna netko neke odlicne slusalice koje bi davale bolji zvuk na iPhone-u od ovih apple-ovih ?

Bilo koje koje nisu Appleove. Možeš čak i BlackBerry slušalice uzeti, u usporedbi s iPhoneovim su čudo.

Inače, prilično sam sretan s Denon slušalicama. Ja koristim malo starije C360 kojih više nema u prodaji, a ženi sam kupio C50: Denon AH-C50 In-Ear Slušalice w/mic za njen iPhonet. Za 300 kn su super, imaju relativno lijep ravan frekvencijski odziv bez prenaglašenog basa ili bilo čega drugog i ona je sasvim zadovoljna. Jedino što su te sa 3.5 mm utorom, ne znam je li ti to problem. I, naravno, ima i skupljih boljih modela, ovisi koliko para hoćeš dati.

Isao bih negdje do 500 kuna.. ako su bas neke odlicne koje bi iphone mogao u potpunosti iskoristit uzeo bi i skuplje malo. Volio bi da imaju bolji zvuk od ovih Apple-ovih i dobar bass. Gledao sam bio malo po internetu ali nisam nasao nista sto bi bilo okay za neku okay cijenu.

Ne smeta mi sto imaju 3.5mm utor, svejedno su mi oni židovi dali dodatak za to, pa da ga pocmem napokon koristit. 

Edit: Sto se tice onoga za Google Music nisam koristio, isprobat cu ga bas. Deezer moze isto to sve, odlican je program, a ovo sto mi treba nova kartica i email je zbog toga sto mi se ne placa za te gluposti, rade ovako dok ide, pa kad vise ne bude cu placati (cisto da i ja budem malo židov )

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 13:46 (Croshadow1234).
10 godina
patoHD kaže...
Zar je stvarno toliko loš Iphone 7? Ne u usporedbi s nekim android flagshipom, nego opčenito.

Btw. meni je Deezer super. I dalje mi malo mrsko plaćat takav servis, ali mi je puno praktičnije nego skidat pjesme s neta. A hoću uvijek visoku kvalitetu datoteke. Može se offline slušat, a Flow zna super pjesme šibat.

Nije on loš opcenito, dobar je uredaj, ali za te novce mozes dobiti bolje. Ako si jedan od onih ljudi kojima novci ne igraju ulogu, koji ce kupit ono sto se njemu svida unatoc tome sto je skuplji od drugih i ne opravdava te novce, onda neces imati problema, ali ako su ti novci glavna uloga i zelis da svaku kunu koju das za neki uredaj bude opravdana onda ti se nece nimalo svidjeti.

Ekran je 750p ali je odlican, ima boljih, neki od njih su 2k Amoled (moja zelja isprobati na neko vrijeme), baterija je okay (koristio sam iPhone 7 na 2 tjedna).. meni je izdrzala cijeli dan, ali je ova na Plus verziji bolja, nazalost oba nemaju fast charging sto mi je stvarno krivo. Brzina samog uredaja je vrhunska. Kamera je odlicna.

Ali fali mu neki featuri koje imaju flagship Androidi (kao na primjer utor za dodatan prostor na uredaju, fast charging, 3.5mm utor za slusalice) i iOS je dosta ograniceniji i fale mu neke osnovne opcije koje bi ti olaksale zivot na iOS-u (kao na primjer: brzo paljenje i gasenje mobilnog interneta, spremanje slika automatski u zaseban folder na Viberu).

Edit: R36 "Frend se prebacio s Iphone 5 na Iphone 7...oduševljen. Da se prebacio s 6s na 7 čisto sumnjam da bi bio oduševljen. "

Dobro, ovo me ni ne cudi sto je odusevljen, kad prelazis s tako starijih uredaja na neki novi, tu su vecinom velike razlike.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 14:08 (Croshadow1234).
12 godina
IPhone 7, rasprava!

Pisali bi ljudi iskustva s iP7, ali pored ovih dežurnih pametnjakovića nema smisla... možda kad moderator dođe na temu.

5 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ja sam se prebacio s 6s na 7.
Baterija se isto ponaša kao na 6s.
Kamera ista kao i na 6s(možda i gora).
Ekrana puno bolji nego na 6s.
Nova home tipka i skener prsta su nebo i zemlja kod 7 i 6s.
Ne sviđa mi se također to da iPhone već 3 godinu fura isti izgled,koji je već dosadan.

0 0 hvala 0
14 godina
LifeisLife kaže...
Ja sam se prebacio s 6s na 7.
Baterija se isto ponaša kao na 6s.
Kamera ista kao i na 6s(možda i gora).
Ekrana puno bolji nego na 6s.
Nova home tipka i skener prsta su nebo i zemlja kod 7 i 6s.
Ne sviđa mi se također to da iPhone već 3 godinu fura isti izgled,koji je već dosadan.

Samo jedan detalj, jedna digresija u svezi dizajna! 

Koliko sam ja informiran, generalno se dizajn neće toomuch mjenjati, ali će najvjerojatnije biti jednako staklen sprijeda i straga, uz aluminijski rub između, koji će možda biti zaobljen ili oglodan na ravno, to je već malo teže za odgovoriti. 

U svakom slučaju, osim što će ekran biti po cijeloj površini ekrana uglavnom, što će većinom biti "stakleni", i što će imati integriran fingerprint senzor, to je sve što bi se moglo/trebalo izmjeniti u idućoj verziji! 

U slučaju da se izmjeni još nešto, to bi moglo biti recimo USB typeC utor za punjenje i prednja kamera, govorim o veličini i boju pixel-a, a još nešto da vi se moglo promjeniti, nekako sumnjam, vrlo teško! 

ATJ Lučko
14 godina
odjavljen
patoHD kaže...

Dugogodisnji sam korisnik androida, ovo mi je tek treći iPhone u životu. Tko god kaže da iP7 ne valja, nema pojma o tehnologiji. A koliko vidim niko nije napisao da ne valja.

If you're going through hell, keep going!
17 godina
Croshadow1234 kaže...

baterija je okay (koristio sam iPhone 7 na 2 tjedna).. meni je izdrzala cijeli dan, ali je ova na Plus verziji bolja, nazalost oba nemaju fast charging sto mi je stvarno krivo.

iPhone 7 plus se na ipad 12W punjacu puni 2 sata, jednako kao i Pixel XL, jedino je Galaxy S7 nesto brzi (1.5 sati). Za 1 sat se od nule napuni na 65%. Mozda bi i moglo nesto brze, ali barem se ne zapali kod punjenja :D

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
14 godina
odjavljen
IPhone 7, rasprava!

Evo nakon tjedan dana normalnog rada mi je opet zatrzao na Whatsappu, dakle ista situacija, tipke ne reagiraju, normalno mogu listati Whatsappom i dopisivati se al nemogu se vratiti na home niti zaključati telefon, niti pojačati i smanjiti zvuk. Kad je odreagirao onda je na sve tipke odjednom reagirao. Ovo je trajalo 2min.

Inace dok sve radi, radi dobro. Iako osjetim lag kad stisnem dvaput home tipku da me prebaci u multitasking (fps drop), te nekad kad listam izbornikom pa odem do widgeta isto bude fps drop, ali ne uvijek.

Nadam se da će se ovo riješiti sa novom nadogradnjom. Ostalim stvarima - display, fingerprint senzor, zvučnik, kamera, izrada.. sam više nego zadovoljan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Inace dok sve radi, radi dobro. Iako osjetim lag kad stisnem dvaput home tipku da me prebaci u multitasking (fps drop), te nekad kad listam izbornikom pa odem do widgeta isto bude fps drop, ali ne uvijek.

Negdje sam procitao da taj lag postoji ako imas aktiviran triple click na home tipki. Pa ako ti je ukljucen probaj ga ugasiti, možda pomogne.

14 godina
odjavljen
IPhone 7, rasprava!

Kako misliš triple click? Gdje se to nalazi točno?

Evo opet je zatrzao ali ovog puta na yt aplikaciji, sad je to trajalo malo manje, minutu otprilike. Ovo je prvi put da mi se desilo dvaputa u jednom danu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Kako misliš triple click? Gdje se to nalazi točno?

Evo opet je zatrzao ali ovog puta na yt aplikaciji, sad je to trajalo malo manje, minutu otprilike. Ovo je prvi put da mi se desilo dvaputa u jednom danu

Settings>General>Accessibility>Accessibility Shortcut. Pogledaj da ti tu nešto nije označeno. Možeš isto probat ugasiti Zoom u Accessibility ako ti je upaljen.

10 godina
To ti je do softvera.. trebao bi mozda refreshati softver, skinit zadnju verziju i ponovo je staviti. I to u vezi laga napraviti kako ti je kolega rekao, jer to zna u nekim slucajem rijesit stvar
17 godina

Ljudi jeste uzimali kad maske za mobove u Gizzmo web shopu? Cijene su razne, isplati li se uzeti tamo?

12 godina
MARKOZD15 kaže...

Evo nakon tjedan dana normalnog rada mi je opet zatrzao na Whatsappu, dakle ista situacija, tipke ne reagiraju, normalno mogu listati Whatsappom i dopisivati se al nemogu se vratiti na home niti zaključati telefon, niti pojačati i smanjiti zvuk. Kad je odreagirao onda je na sve tipke odjednom reagirao. Ovo je trajalo 2min.

Nadam se da će se ovo riješiti sa novom nadogradnjom. Ostalim stvarima - display, fingerprint senzor, zvučnik, kamera, izrada.. sam više nego zadovoljan

zanimljivo.... meni se dogada nesto slicno na wacapu. znaci samo mi zablokira u razgovoru. ne reagira na dodire ekranom. stisnem home tipku i opet udem u wacap i radi (ne gasim app iz memorije)

kod mene se radi o iphoneu 5s kojeg imam vec skoro 3 godine. to mi se nikad nije dogadalo do zanjeg ili predzadnjeg updatea wacapa. tak da mislim da je do aplikacije koju moraju srediti. kod mene je ios 8.4.1

E da i aplikacija 24 sata mi je u ku..u isto je radila stvarno odlicno ali nakon sto su bacili zadnjih par updateova mi lose radi. primjetim trzaje pri scrollanju i kod clanaka sa puno komentara (preko 100)

PSN:Tomislav025
9 godina
Daj malo procitaj pa onda komentiraj... Ne smrzne mu se app nego cijeli mob...
12 godina
IPhone 7, rasprava!

A tko si ti daj mi reci? samo sam napisao sto se meni dogada  i probao pomoci, drzao sam se kolko tolko teme. a ti ak nemas nis pametnoga za napisati zaobidi temu.

0 0 hvala 0
9 godina
Ocito je da ne pokusavas pomoci jer pises da je problem u whatsappu, a napiso je da mu se dogodilo i na fb i yt app ak se ne varam...

Nije isto kad ti se smrzne aplikacija pa moras izac van il zatvorit ju il nes, i to da mu se cijeli mob zamrzne da ga ni zakljucat ne moze...
U svakom slucaju bi pricekal update, mozda je samo neki bug u iosu i updateal sve app, ak se nastavi dogadat onda nosit na servis, po mogucnosti snimiti drugim mobom kaj se dogodi da nebi bilo da mob radi normalno..

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...
MARKOZD15 kaže...

zanimljivo.... meni se dogada nesto slicno na wacapu. znaci samo mi zablokira u razgovoru. ne reagira na dodire ekranom. stisnem home tipku i opet udem u wacap i radi (ne gasim app iz memorije)

kod mene se radi o iphoneu 5s kojeg imam vec skoro 3 godine. to mi se nikad nije dogadalo do zanjeg ili predzadnjeg updatea wacapa. tak da mislim da je do aplikacije koju moraju srediti. kod mene je ios 8.4.1

E da i aplikacija 24 sata mi je u ku..u isto je radila stvarno odlicno ali nakon sto su bacili zadnjih par updateova mi lose radi. primjetim trzaje pri scrollanju i kod clanaka sa puno komentara (preko 100)

jesi razmisljao updejtat ios? meni 5s na ios10 radi nenormalno brzo, jedino kad radis updejt napravi ga spojenim na komp preko itunesa. mozda sam praznovjeran ali imam osjecaj da svi veci problemi nastanu od updejtanja OTA.

10 godina
blackeagle29 kaže...
Ocito je da ne pokusavas pomoci jer pises da je problem u whatsappu, a napiso je da mu se dogodilo i na fb i yt app ak se ne varam...

Nije isto kad ti se smrzne aplikacija pa moras izac van il zatvorit ju il nes, i to da mu se cijeli mob zamrzne da ga ni zakljucat ne moze...
U svakom slucaju bi pricekal update, mozda je samo neki bug u iosu i updateal sve app, ak se nastavi dogadat onda nosit na servis, po mogucnosti snimiti drugim mobom kaj se dogodi da nebi bilo da mob radi normalno..

Trebao bi kolega s doticnim problemom (di mu se zamrzne cijeli mob) navesti sta je sve pokusao napraviti kako bi otklonio problem, da mu mozda i mi nekako mozemo pokusati pomoci

9 godina
Pa to da, ali ak mu se random dogada, a po netu i ostalima u random aplikacijama itd. Vjerojatno nije problem u app nego sustavu
10 godina
blackeagle29 kaže...
Pa to da, ali ak mu se random dogada, a po netu i ostalima u random aplikacijama itd. Vjerojatno nije problem u app nego sustavu

Da.. i ja mislim da je do operativnog sustava.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 14:49 (Croshadow1234).
12 godina
brada09 kaže...
omomomomoomm kaže...
MARKOZD15 kaže...

jesi razmisljao updejtat ios? meni 5s na ios10 radi nenormalno brzo, jedino kad radis updejt napravi ga spojenim na komp preko itunesa. mozda sam praznovjeran ali imam osjecaj da svi veci problemi nastanu od updejtanja OTA.

Necu ga radit. Imaju dva frenda 5s sa ios 10 i telefoni rade primjetno sporije od mojega. 

14 godina
odjavljen
Croshadow1234 kaže...

Trebao bi kolega s doticnim problemom (di mu se zamrzne cijeli mob) navesti sta je sve pokusao napraviti kako bi otklonio problem, da mu mozda i mi nekako mozemo pokusati pomoci

Probao sam držati power tipku i home tipku da ga prisilno isključim ali s obzirom da tipke uopće ne reagiraju nema smisla ništa sa tipkama pokušavati. Praktički jedino što mogu je biti na toj aplikaciji kojoj trenutno jesam i čekati da reagira sam na sve tipke (većinom nakon minutu dvije). Nema mi druge nego čekati update pa vidjet oće li se popravit.

10 godina
MARKOZD15 kaže...
Croshadow1234 kaže...

Probao sam držati power tipku i home tipku da ga prisilno isključim ali s obzirom da tipke uopće ne reagiraju nema smisla ništa sa tipkama pokušavati. Praktički jedino što mogu je biti na toj aplikaciji kojoj trenutno jesam i čekati da reagira sam na sve tipke (većinom nakon minutu dvije). Nema mi druge nego čekati update pa vidjet oće li se popravit.

Skini iOS 10.1.1 na racunalu, spoji mobitel i preko iTunes stavi ponovo softver, vrlo moguce da je nesto poslo po zlu ako si radio update skidajuci ga preko mobitel (s iOS 10.0 na 10.1), mozda preko racunala otkloni problem. Isto tako moguce je da je nesto samo od sebe poslo po zlu, pa ces ponovnim stavljanjem otkloniti problem. Jer po ovome sto si ti napisao nisi u biti ama bas nista pokusao da otklonis taj problem, pokusaj nesto, jer ja kad sam imao taj problem sam softver ponovo stavio (ako se dobro sjecam). Ne kosta te nista i ne traje dugo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 21:26 (Croshadow1234).
14 godina
odjavljen
IPhone 7, rasprava!

Hvala na pomoći ali nisam baš od volje da to radim + morat ću u tri različite banke po podatke za mBanking 😂

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Croshadow1234 kaže...

Na ip7 više nije power+home tipka za hard reset, nego volume down+power tipka.

10 godina
MARKOZD15 kaže...

Hvala na pomoći ali nisam baš od volje da to radim + morat ću u tri različite banke po podatke za mBanking 😂

Stvarno ? Ja napravio prije tri dana to sto sam ti rekao i nisam morao nista, napravio backup svega prije nego sam krenio radit i kad je sve bilo dovrseno mogao sam mpbz i mtoken normalno koristit bez da moram u banku.

Edit : Da, ovo sto ti je kolega rekao, to sto si ti radio ne funkcionira vise na iP7

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 22:28 (Croshadow1234).
15 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Je li iPhone 7 dobio podršku za snimanje stereo zvuka kod snimanja videa? Upravo sam shvatio da moj Priv snima bwahahahaha i to na višem bitrateu nego iPhone. Užas...

Morao sam...

Croshadow1234 kaže...

Isao bih negdje do 500 kuna.. ako su bas neke odlicne koje bi iphone mogao u potpunosti iskoristit uzeo bi i skuplje malo. Volio bi da imaju bolji zvuk od ovih Apple-ovih i dobar bass. Gledao sam bio malo po internetu ali nisam nasao nista sto bi bilo okay za neku okay cijenu.

Ne smeta mi sto imaju 3.5mm utor, svejedno su mi oni židovi dali dodatak za to, pa da ga pocmem napokon koristit. 

Edit: Sto se tice onoga za Google Music nisam koristio, isprobat cu ga bas. Deezer moze isto to sve, odlican je program, a ovo sto mi treba nova kartica i email je zbog toga sto mi se ne placa za te gluposti, rade ovako dok ide, pa kad vise ne bude cu placati (cisto da i ja budem malo židov )

Propustih ovu poruku, sorry...

Imaš od Denona C120 ako baš hoćeš nešto za 500 kn http://sonusart.hr/denon-ah-c120-in-ear-slusalice-w-mic.html

Doduše, ako hoćeš pretjeran bas (ne znam što tebi znači "dobar") možda nećeš biti zadovoljan. Iako bih ja rađe uzeo nešto sa pravilnim ravnim odzivom s jednakom količinom basa, srednjih i visokih (čime se ovi hvale, i, koliko sam čuo C50, ne lažu) pa malo uposlio equalizer ako baš želiš više.

Kako misliš koje bi iPhone mogao iskoristiti? Mislim da bi ih najbolje iskoristio ako si prebaciš lossless glazbu na telefon umjesto da slušaš ove stream stvari. Play Music može prebaciti tvoj originalni fajl ako ga natjeraš ili ako ga nema već u bazi (bez pogovora mi je prebacio 48 kHz/24 bit FLAC sa HDTracks), iako ja preferiram old-school normalno prebacivanje glazbe. Fino konvertiraš FLAC u ALAC pa će čak i mentalno retardirani iTunes biti sretan.

Da se vratim još na slušalice, problem je što je rijetko tko isprobao 500 para slušalica pa da ti može baš objektivno reći. A i svatko ima svoje preference po pitanju zvuka tako da ti je to sve sranje kad pitaš nekoga, a čak i poznati recenzenti znaju totalne gluposti lupati. Ja, eto, subjektivno preferiram Denon jer imam njihov receiver koji perfektno radi već 7 godina, dva para slušalica koje su mi odlične itd. Pa ti kako hoćeš. Bolji zvuk od Appleovih u svakom slučaju imaju svake slušalice ozbiljnih proizvođača (Sennheiser, AKG, Shure, ima ih 'iljadu) od preko 100 kn. Kao što rekoh, čak i BB uz telefone daje daleko bolje slušalice nego Apple.

Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice