Ti se pravis lud ili...?
Skreces sa teme... Koja je zadnja inovacija applea? Konkretno...Prvi iphone je izasao kad?????
Jeste isti naravno ali niko se ne kur...i sa inovacijama kao apple... Ja nikad nisam cuo od samsunga ovakve stvari.... Samsung sa svakim izdanjem ubaci nesto novo. Edge, bezicno punjenje, IR, allways on, split screen, vodootornost na koju daju garanciju itd... Pokusa pa prodje ne prodje... Apple izbaci ponesto ne ubaci nista ili ubaci ono sto su vec drugi progurali na trziste i apple malo usminka i prodaje kao veliku inovaciju po paprenoj cijeni...Eto ti 3d touch. ja ga imam na nexus 6 tj sve funkcije 3dtoucha a nemam sam 3dtouch... Amazing....
... Ako ces vec porediti. Zasto je izasao iphone plus? Radi note serije s tim da je note serija donije olovku i niz funkcionalnosti vezano uz nju a iphone plus je donio jos jedan red ikona... Cisto da se uhvati prikljucak...
Ti pricas o prvom iphoneu a aplle taj prvi jos uvijek prodaje... Sta se promijenilo? Ubace samo ono sto bas moraju i dizu cijene u nebesa.....
Apple postavlja uvijete kod Iphonea, a ne kupci., dok je kod Android modela obrnuto.
Ovo si u pravu i zato nikad necu kupiti iphone....
Xiamo ima promasenu strategiju ali zato ubrzano zauzimaju trziste dok apple polako gubi trziste jer prodaju jedno te isto godinama... KAd tad ce se kupci osvijestiti i reci zasto da kupujem 4. iphone a nisam nista dobio osim manje portova i manju kompatibilnost sa ostalim appleovim proizvodima...
Kad smo kod gubljenja eto ti mbp... Pro sa slabim speckama previsokom cijenom i ne mozes prikopcati apsolutno nista na njega osim najnoviji andorid telefona.... Pro lap koji nema citac kartica i niti jedan port koji se koristi na pro opremi. OSim 3,5mm jacka za koji su par mejseci ranije govorili da je dio proslosti i da je to zastarjelo i da je buducnost digitalna.... Kupis iphone i nove lightning slusalice i kasnije kupis mbp i sipak nista od toga ne mozes koristiti....A pricate o ekosistemu seamless povezivanju.... Bullshit....
Citaj malo recenzije po netu. Svi su i iphone i mbp prihvatili mlako i niko nije odusevljen... GDje su te inovacije...Eto i sa knjigom se sprdaju.... Nema appletu magiju vise... Prvi iphone je bio wow i meni i svima zadnji iphone je bio BS.....Deja vu i to od prije puno godina.... Sta imas pricati kad se pri izlascu novog iphone ubjedljivo najvise prica u kojim bojama ce izaci jer je jedino to novo.....A pri predstavljanju novo ios-a prva stvar koju su stavili na stranicu je novi wallpaper!!!!!!!!!!!!!
Ti se loviš za Apple to što je napisao da je inovativna kompanija. Od kad je zabranjeno iznosti svoje mišljenje ili stavove (pa makar one bile i krive). To je jebeni marketing a kod marketinga je sve dopušteno. Ne vidim gdje je problem.
Kažeš Samsung izbaci Edge (stvarno bez te napredne inovacije ne bi mogao živjet), bežićno punjenje (nisam popizdio da kupujem još bežićni punjač), IR (bedastoća), allways on (Lumia 640 ima navedeno)....itd... Sve to što si naveo ja imam na S7edge. S tim i bez toga ja mogu živjet.
Apple izbaci ponesto ne ubaci nista ili ubaci ono sto su vec drugi progurali na trziste i apple malo usminka i prodaje kao veliku inovaciju po paprenoj cijeni - skidam kapu. I to treba znat.
Isti primjer Xiaomi Mix - popale kučište od Sharpa...bace patku da mogu samo proizvest 10000 pimjeraka, naprave marketing kao da su oni prvi u svijetu izbacili takav telefon i tu većina ekipe na forumu popuši priću. Vauuu jebena inovacija. Šta nisi po Xiaomi srao??
Kolega nitko nije konstantno na vrhu a tako ni Apple ni Samsung. Pada im prodaja zbog zasičenja tržišta. Kao što Xiaomi raste uskoro će i on poćet padat. To je normalno. Nakon rasta ide stagnacija ili opadanje. Neće oni propast nego će im se brojka prodanih uređaj stabilizirat u budučnosti.