Iphone 6 - Rasprava

poruka: 2.188
|
čitano: 448.641
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Iphone 6 - Rasprava
robee1 kaže...
8ax kaže...

Zanima me kakva je situacija sa otključavanjem iPhonea?
Namjeravam kupit 6S u Vipu a na Bonbonu sam...

iPhone je i do sada bio otkljucan u Vipu. Ako ides na ugovor mozes traziti otkljucavanje mobitela (nije bitna vrsta placanja). Mobiteli koje kupis na bonove mozes otkljucati nakon isteka jamstva.

OD 1.5. možeš odmah tražiti otključavanje.

14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Nešto novih informacija o kvaliteti iPhone 6 Plus, odnosno njegove baterije!!!! 

LINK; http://www.hifimedia.hr/multimedia/item/4820-koji-pametni-telefon-ima-najdulji-vijek-baterije

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iphone 6 - Rasprava

Jos samo da su uzeli u obzir kakav hardware ima iPhone a kakav imaju svi ostali... onda bi to bilo vjerodostojno, ovako... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SimeKZ kaže...

Jos samo da su uzeli u obzir kakav hardware ima iPhone a kakav imaju svi ostali... onda bi to bilo vjerodostojno, ovako... 

Na što kolega želite vi aludirati?! 

Da iPhone 6 Plus ima superioran hardwarera naspram ostalih android flagship modela, hahahahaha?!?!

ATJ Lučko
16 godina
ATJLučko kaže...

Odvisno kako ćeš uzeti, solarnim plaćanjem Ante Cash ili uzeti na pretplatnički račun! 

Obzirom si bonaš, sumnjam da ćeš proći lišo kako god okrenuo, osim možda na rate! 

Ako uzmeš solarnim plaćanjem otključati možeš istog trena, a čini mi se i ako uzmeš na rate, dok na pretplatu te vjerujem ne zanimaju okolnosti koje su ionako nepovoljnije za tebe!

robee1 kaže...

iPhone je i do sada bio otkljucan u Vipu. Ako ides na ugovor mozes traziti otkljucavanje mobitela (nije bitna vrsta placanja). Mobiteli koje kupis na bonove mozes otkljucati nakon isteka jamstva.

Na ugovor uzimam, pol obitelji je na Vipu, pol na TMobile + ja na bonbonu...

14 godina
8ax kaže...
ATJLučko kaže...

Odvisno kako ćeš uzeti, solarnim plaćanjem Ante Cash ili uzeti na pretplatnički račun! 

Obzirom si bonaš, sumnjam da ćeš proći lišo kako god okrenuo, osim možda na rate! 

Ako uzmeš solarnim plaćanjem otključati možeš istog trena, a čini mi se i ako uzmeš na rate, dok na pretplatu te vjerujem ne zanimaju okolnosti koje su ionako nepovoljnije za tebe!

robee1 kaže...

Na ugovor uzimam, pol obitelji je na Vipu, pol na TMobile + ja na bonbonu...

Onda ja sugeriram uzeti u T-Com-u! 

Moje iskustvo kaže da bi trebao uzeti na neko produljenje pretplate, a kada sam ja uzimao, davali su i mogućnost davanja starog mobitela pod cijenu, a ostatak plaćanje na 12 rata, preko nekog računa u banci, kod mene konkretno PBZ!  

Jedna sugestija, ako ti nije priša, sačekaj kraj godine da dođe nova serija iPhone 6S/iPhone 6S Plus u prodaju, jer vjerujem da će te služiti podosta godina, a da ne budeš zakinut za 3D force touch iskustvo, osjećam da je to između ostalog vrhunski detalj, vrhunskog postava iOS-a kao dijela vrlo kvalitetnog software-a!!!!

ATJ Lučko
16 godina
ATJLučko kaže...

Moje iskustvo kaže da bi trebao uzeti na neko produljenje pretplate, a kada sam ja uzimao, davali su i mogućnost davanja starog mobitela pod cijenu, a ostatak plaćanje na 12 rata, preko nekog računa u banci, kod mene konkretno PBZ!  

Jedna sugestija, ako ti nije priša, sačekaj kraj godine da dođe nova serija iPhone 6S/iPhone 6S Plus u prodaju, jer vjerujem da će te služiti podosta godina, a da ne budeš zakinut za 3D force touch iskustvo, osjećam da je to između ostalog vrhunski detalj, vrhunskog postava iOS-a kao dijela vrlo kvalitetnog software-a!!!!

I mislim uzet 6S 64GB pošto mogu produljit ugovor negdje u rano proljeće 2016, al valjda još ne postoji tema za njega pošto je dosta novi...

Razmišljao sam da pređem na TMobile ali je problem što možeš produljit ugovor 3 mjeseca prije neg kaj istekne a to mi se baš i neda čekat.

Inače sad imam HTC m8 u super stanju koji sam mislio prodat na Njuškalu za nekih 1800-2000kn, mislim da će mi dat dosta manje za njega kod nekog operatera...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 18:21 (8ax).
13 godina
ATJLučko kaže...
SimeKZ kaže...

Da iPhone 6 Plus ima superioran hardwarera naspram ostalih android flagship modela, hahahahaha?!?!

aludiram da nema 2k, 4> jezgara, 3> rama. 

Kad bi se izjednacila velicina baterija vremena bi bila svima ista. 

I aludiram da s tobom nema meda... u tim godinama bit toliki fanboy je strasna stvar.

14 godina
SimeKZ kaže...
ATJLučko kaže...
SimeKZ kaže...

I aludiram da s tobom nema meda... u tim godinama bit toliki fanboy je strasna stvar.

Kolega, slabi su vam argumenti! 

Prvo bi trebalo uskladiti OS, koliko toliko, odnosno zahtjeve istog, da ne spomenem bloatware na koji se žali hrpetina power usera android gadgeta!!!! 

Niti aludiranjem nisi bolje prošao! 

Uopće me ne smeta kada me netko naziva fanboy ili čak i iOvnom, jer je moj argument, odnosno ima ih preko nekoliko, o ukusima se ne raspravlja, pa recimo, onaj tko zna raditi na Apple gadgetima, ništa mu nije teško, ili strašno, ili pak onaj, uzimam za svoje novce samo ono što je po mojem najbolje, i tako još preko nekoliko, da ne duljim, hehehehehe!!!!

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
ATJLučko kaže...
SimeKZ kaže...

http://cdn.redmondpie.com/wp-content/uploads/2015/09/iphone6sbenchmark-1-e1442871563810.png

i kaj sad?

može imat i 40 jezgri, opet ce bit sporiji. to je činjenica, ne fanboyizam ili nešto drugo. Nije sve u jezgrama i ramu, to već i vrapci na grani znaju odavno. 

13 godina
Iphone 6 - Rasprava

Da smo pricali o fluiodnosti iOS nosi pobjedu, to je to... prici je kraj. Pricamo o bateriji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SimeKZ kaže...

Da smo pricali o fluiodnosti iOS nosi pobjedu, to je to... prici je kraj. Pricamo o bateriji.

Kolega SimeKZ, jebi ga ali kakaš malo too much, trolaš samo tako, a pokušavaš ali ne uspijevaš elegantno i hejtati!!!! 

Kao prvo, ovo je "ISKLJUČIVO" tema vezana za iPhone, tako da i kada se stavi kakva informacija, ona se elementarno promatra i razmatra u kontekstu dobrog/lošeg, kvalitetnog/nekvalitetnog u svezi iPhone gadgeta i iOS operativnog sustava! 

Kao drugo, kada bi već i pokušao progledati kroz prste, onda uz generalno specifikacije FullHD display, 5.5 incha dijagonala, ukupni gabariti gadgeta, primarno gledajući debljinu istog, pa i količinu RAM-a, kada bi "ti detalji" specifikacije bili jednaki, pa koji android gadget bi uz identičan kapacitet baterije bio sposoban izgurati dva do tri dana korištenja?! Pa čak i u standby modu, neka budu skorom svi, koliko bi moglo dulje držati bateriju?!

ATJ Lučko
13 godina
Iphone 6 - Rasprava

Ne trolam i ne hejtam... samo volim tvoje fanboy postove, cool su mi. 

Sony Z3... bez problema izdrzi sve sta si naveo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SimeKZ kaže...

Ne trolam i ne hejtam... samo volim tvoje fanboy postove, cool su mi. 

Sony Z3... bez problema izdrzi sve sta si naveo.

U letimičnom pregledu specifikacija na GSMAreni, uočio sam dva detalja, prvi da SONY Z3 ima 5.2 ekran i 3100 MAh bateriju, tako da je to izvjesno vrlo vjerojatno! 

No, koji drugi flagship, flagship killer, top phablet model to može?! 

Vidi, neka presude oni koji se ipak više kuže u geometriju, ali plus od 0.3 incha displaya i minus od 200 MAh baterije, ipak su znakovito presudni u krajnjem ciklusu na standby "korištenju", što ne mogu niti Samsung, niti LG, O+, MEIZZU, peti deseti, bilo kojeg OS-a, zar ne?!

ATJ Lučko
12 godina
Iphone 6 - Rasprava

Pitanje znam da je tema ip6 ali pitam za 5s posto je ovo jedina postena iphone tema. Gdje bi mogao nabaviti ekran za mobitel?

jucer sam se oblokal i skrsil malo ekran nije zdrobljen nego ima dvije crte napuknut je uvlavnom i vidi se samo kad je zakljucan. Nije neki bih deal a i telefon je vec lagano stara kanta al ak nije skupo zamjenio bi ga. Jel itko od vas kupovao gdje ekrane za iphona?

0 0 hvala 0
15 godina
omomomomoomm kaže...

Pitanje znam da je tema ip6 ali pitam za 5s posto je ovo jedina postena iphone tema. Gdje bi mogao nabaviti ekran za mobitel?

jucer sam se oblokal i skrsil malo ekran nije zdrobljen nego ima dvije crte napuknut je uvlavnom i vidi se samo kad je zakljucan. Nije neki bih deal a i telefon je vec lagano stara kanta al ak nije skupo zamjenio bi ga. Jel itko od vas kupovao gdje ekrane za iphona?

Ebay ;)

17 godina
omomomomoomm kaže...

Ako je samo staklo ili LCD nabavišovo i miran si. Je da ćeš morat prebacivat zvučnik, kameru i home button (oko kojeg ćeš se vjerojatno najviše naje**t) al ćeš uštedit više para nego da kupuješ display assembly kod kojeg imaš sve osim home buttona a platit ćeš ga min 30-40$ više.

EDIT: mislim da u nekakvom servisu to sve nebi trebalo ispasti više od 500kn, al to je moja procjena ako je netko mijenjao znati će bolje..

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2015 22:11 (Dwyane Wade).
12 godina
Iphone 6 - Rasprava

Hvala decki. Recite mi kakva je kvaliteta tih ekrana dal je kao original ili se osjeti razlika?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Čekati 6s ili uzeti 6? Što vi kažete? 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
12 godina
SimeKZ kaže...

Što fali bateriji?

Poštedi me brojki na papiru i benchmarka, sintetika me ne zanima, to je za prištave školarce da pod odmorm mjere tko ima veći broj nečega.

17 godina
TheMenstalist kaže...

6s. Lakše ćeš ga prodati poslije a tih 2GB RAMa ti je fini zalog za budućnost za slučaj da ne planiraš ili na 7 ili 7s. A i novo je uvijek bolje

Syke kaže...
SimeKZ kaže...

Što fali bateriji?

Poštedi me brojki na papiru i benchmarka, sintetika me ne zanima, to je za prištave školarce da pod odmorm mjere tko ima veći broj nečega.

Upravo tako, bateriji ništa ne fali. To što nema 3000mAh ne znači da ne drži cijeli dan jer su softverske optimizacije na mjestu. Moja 6ica preživi dan bez problema.

He who is brave is free.
16 godina
iPhone 6+ je dan danas najbolji mobitel što se tiče baterije uz G2....kojeg sam imao...definitivno
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
10 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Pitanje za vas koji ste stavili iOS 9...dali app sw na i6 radi duzim dodirom lijevog ruba displaya ili je ta funkcija iskljucivo vezana za i6s?

0 0 hvala 0
14 godina
TheMenstalist kaže...

Obzirom sam vlasnik crnog space gray gadgeta, ovo će zvučati vrlo neobično, ali meni se ovako preko YT-a dopada jako onaj roza , tako da bih ja da sam na tvojem mjestu čekao 6S, a sada koju ćeš ti boju preferirati, tvoja volja, tvoj izbor, tvoji novci a i tvoj gušt u korištenju! 

Da ne spominjem mogućnost 3D touch mogućnosti, meni je to vrlo zanimljiv gimmick!

robee1 kaže...

Pitanje za vas koji ste stavili iOS 9...dali app sw na i6 radi duzim dodirom lijevog ruba displaya ili je ta funkcija iskljucivo vezana za i6s?

Moram priznati da mi se vidi da kao da ne razumijem tvoje pitanje, ali da pokušam odgovoriti! 

Ako govoriš o "onom" prozorčiću koji sa pojavi kada dotakneš neku ikonu neke aplikacije, to je sposobnost samo 6S iPhone gadgeta, obzirom na 2GB RAM memorije, isto kao i sposobnost "pravog" multitaskinga kod iPad gadgeta, samo ga ima iPad AIR 3, na moju preveliku žalost!

ATJ Lučko
12 godina
Iphone 6 - Rasprava

ja se na svoj mini 2 nit ne usudim skinut ios 9 da ga ne uspori a basa me zanima kako radi taj multitasking na njemu

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Na moju veliku žalost mislio sam da će IP6S imat bolju kameru od konkurencije koja je stara pola godine ali ništa od toga. S6 a i G4 koliko vidim po recenzijama rade bolje fotke od IP6S.

U svakom slučaju i dalje je to zanimljiv mobitel...

A ovo što se tiće baterije...Iphone je uvjek bez problema izdržao dan, kao i top androidi tako da su diskusije oko baterije nepotrebne...

0 0 hvala 0
15 godina
ATJLučko kaže...

8ax kaže...

I mislim uzet 6S 64GB pošto mogu produljit ugovor negdje u rano proljeće 2016, al valjda još ne postoji tema za njega pošto je dosta novi...

Razmišljao sam da pređem na TMobile ali je problem što možeš produljit ugovor 3 mjeseca prije neg kaj istekne a to mi se baš i neda čekat.

Inače sad imam HTC m8 u super stanju koji sam mislio prodat na Njuškalu za nekih 1800-2000kn, mislim da će mi dat dosta manje za njega kod nekog operatera...

kako se sad uopce isplati uzimat mobitel  na pretplatu?

bas sad maloprije mi prijatelj kaze kako je uzeo ip6 u tcomu.tarifa 200,rata mobitela 90kn a jednokratno je dao 1900.wtf dakle mobitel te dodje skoro 4000 i jos imas preskupu tarifu jer ja za 88 kn na bonbnu imasm vise nego on za 200 na pretplati.

s tim da imas novih ip6 na njusci za 4000-4100

Stranice su trenutno nedostupne.
17 godina
Kill Frenzy kaže...

kako se sad uopce isplati uzimat mobitel  na pretplatu?

bas sad maloprije mi prijatelj kaze kako je uzeo ip6 u tcomu.tarifa 200,rata mobitela 90kn a jednokratno je dao 1900.wtf dakle mobitel te dodje skoro 4000 i jos imas preskupu tarifu jer ja za 88 kn na bonbnu imasm vise nego on za 200 na pretplati.

s tim da imas novih ip6 na njusci za 4000-4100

Ne isplati se. Zadnji iPhone koji si mogao "povoljno" (u odnosu kako je danas te omjer plaćenog i dobivenog u pretplati) uzeti je bio iPhone 5. 5S osim što je bio skup je imao katastrofalne tarife ali je ekipa masovno prošlo ljeto raskidala ugovore Ovo sada nakon što su svi od tele 2 preuzeli te modele sa "otplatom" uređaja jednostavno nema smisla tim više što su svi poboljšali tarife na bonove. Zato i ne vidiš po gradu toliko puno klinaca sa novim iPhoneima

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 17:04 (Dwyane Wade).
15 godina
Iphone 6 - Rasprava

može li se recimo mobitel uzet tako na pretplatu i uz rate pa nakon nekog vremena prekinut pretplatu i da ostanu samo rate za mobitel?

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Ako će mo gledati na svaku trunku, ne isplati se apsolutno ništa! 

Ja sam uzeo svoj iPhone CILJANO; space gray sa 64GB interne memorije, većeg zbog četri bitne prednosti nad manjim, počevši od OIS kamere, FullHD rezolucije, landscape moda korištenja i bitno veće baterije, ali sam ga uzeo i sa računicom da ću ga imati četri godine, jer sam siguran da ću imati sasvim najmanje tri godine kvalitetnu podršku sa update-ima iOS-a! 

Nakon četvrte godine, tko zna što ću i kako sa "ovim" sadašnjim iPhone gadgetom, ali ću ili 7S uzeti, ili možda noviju 8, odvisno što će se tada nuditi u obitelji, ali sam opet siguran da će me ovaj moj iPhone 6 Plus, kvalitetno služiti do tada, a vi kako hoćete, kako vam volja! 

BTW; sada imam iPad AIR ali to ne znači da ću ga imati dovijeka, vjerojatno ću ga svojedobno zamjeniti sa inačicom PRO, ali ne prije 2017, čisto jer će mi tada AIR navršiti četvrtu godinu života, a ovakvi gadgeti se meni osobno prejako dopadaju!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice