Svaki Apple uređaj kupljen u Apple Storeu bez ugovora je otključan.
Ako nije, onda to nije bio Apple Store.
Inače šestica je prvi model (A1549, A1586) koji ima dva signalna modula jer napokon veličina to dopušta - recimo moj Verizon A1524 radi na hrv. LTE što prije nije bilo moguće (800 vs 2600 mhz)
Iphone 6 - Rasprava
- poruka: 2.188
- |
- čitano: 444.981
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sutra kupujem novi iPhone i jos se nisam odlucio koji (6 ili 6+), pa me zanima sta ste vi uzeli ili zelite uzet. Znam koje su prednosti(mane) oba, ali nijedan jos nije prevagnuo kod mene :(
7 | imam iPhone 6 |
---|---|
6 | imam iPhone 6+ |
10 | kada bih kupavao, uzeo bi 6 |
9 | kada bih kupavao, uzeo bi 6+ |
to je stvarno do tvojih potreba i želja. nemoj se vodit anketama - može se dogodit da se razočaraš

No, kad se već radi o povećanju ekrana, odnosno e-penisa, onda je po meni bolje uzeti Plus.
5.5" je klasična "surferska" dijagonala, Galaxy Note 2 je dugo vrijeme vodio u kategoriji surfanja na phabletima, a uz ovu uni-body izradu je 6 Plus no-brainer...
Stvarno mobitel rođen za surfanje, Whatsapp, e-mail, office i slike...
No, kad se već radi o povećanju ekrana, odnosno e-penisa, onda je po meni bolje uzeti Plus.
5.5" je klasična "surferska" dijagonala, Galaxy Note 2 je dugo vrijeme vodio u kategoriji surfanja na phabletima, a uz ovu uni-body izradu je 6 Plus no-brainer...
Stvarno mobitel rođen za surfanje, Whatsapp, e-mail, office i slike...
Ako je Galaxy Note II dovoljan, zasto kesirati 5 somova za iPhone i dobiti to isto/ograniceno ?
Zato sto je losiji uredaj.
Stari mi ima Note 2 kojeg sam imao prije, a završio je sa slomljenim ekranom.
iP6+ radi jednostavno bolje, puno je bolje izrađen, ima ljepši, vjerniji ekran, a i release day cijene su im identične (750 vs $750).
A i argument ti je apsolutno kriv.
Ljudi koji kupuju iP6+, ne gledajući hrv. tržište, imaju novaca i mogu opravdati svoju kupnju.
Zašto bi onda netko od njih kupio Note 2?
iP6+ radi jednostavno bolje, puno je bolje izrađen, ima ljepši, vjerniji ekran, a i release day cijene su im identične (750 vs $750).
Ljudi koji kupuju iP6+, ne gledajući hrv. tržište, imaju novaca i mogu opravdati svoju kupnju.
Zasto ne uzeti onda One M8 ?? Kvalitetno kuciste, kvalitetan OS, vrhunski ekran ?
Glupa rasprava, samo pitam tek toliko. Ima hrpa uredaja koji su bolji, kvalitetniji i jeftiniji od iPhona, ali opet ciljati iPhone iz nekog razloga.
Zasto ne uzeti onda One M8 ?? Kvalitetno kuciste, kvalitetan OS, vrhunski ekran ?
Glupa rasprava, samo pitam tek toliko. Ima hrpa uredaja koji su bolji, kvalitetniji i jeftiniji od iPhona, ali opet ciljati iPhone iz nekog razloga.
Pod kvalitetan OS, na koji hahahahahahahahaha konkretno mislite OS, onaj na kojem vidoviti Milan jedino zna kada će naići update?!?! Ako je to vama glupa rasprava, pa preskočite ju jednostavno, simple as that, a ne spamati i toliko trolati i zagađivati hejtrskim komentarima ovu "strogo specificiranu" temu?!?! Čovjek je pitao "ZA IPHONE 6 ili IPHONE 6 PLUS", a ne nikakav fuckin H8 ili koji Q već!!!!

Pod kvalitetan OS, na koji hahahahahahahahaha konkretno mislite OS, onaj na kojem vidoviti Milan jedino zna kada će naići update?!?! Ako je to vama glupa rasprava, pa preskočite ju jednostavno, simple as that, a ne spamati i toliko trolati i zagađivati hejtrskim komentarima ovu "strogo specificiranu" temu?!?! Čovjek je pitao "ZA IPHONE 6 ili IPHONE 6 PLUS", a ne nikakav fuckin H8 ili koji Q već!!!!
Lakse fanboy malo, nemoj da ti se ne savine iPhone of ragea.
Da, kvalitetan OS... pogotovo na tom HTCu. Ali sta bi ti znao, jabuka FTW.
Nejdem dalje... ATJ ce se pojaviti svaki puta na jednom od istih uredaja.

Ako imas priliku isprobati 6+ prije kupnje,obavezno to napravi !
Ja sam do nedavno bio siguran u kupnju 6+ dok ga nisam vidio u akciji,nažalost puno sporiji je u animacijama i opcenito u UI iskustvu u odnosu na 6 (aplikacije nisam imao prilike previse usporedjivati)
Isto sam mislio veci display,bolja baterija,nesto bolja kamera (no brainer)
Veca rezolucija je ipak uzela svoj danak.
I sami benchmark testovi su debelo u korist 6,barem sto se GPU tice.
Buduci update mozda nesto popravi ali .....
Jednostavno nema.
Mogu ti sa sigurnošću to reći.
Svi znaju da sam prošao G3, Z2, S5 bla bla ne da mi se ni nabrajat više, a i pašu mi veće dijagonale budući da sam stalno na Whatsappu/Chromeu/Facebook/Instagram/Inbox...
Lollipop je polu-proizvod i čeka se 5.1. Na stocku sam na Nexusu 7 i Nexusu 5 i random se ruše aplikacije nakon 48h+ uptimea. Fluidnost je bitno narušena u odnosu na 4.4.4, a baterija još lošija zbog tog WiFi glitcha koji nikako da se ispravi.
Jedino je Cataclysm rom ispravio to.
Mac OS + iOS je flagship kombinacija. Kombinacija koja radi, kombinacija koja je stabilna i kvalitetna. Nema rupe u sebi, pogotovo ne iOS8.
Dizajn je po meni lošiji od Kitkata, no bolji od Lollipopa. To je čisto stvar ukusa.
No uzimam bolju bateriju, multitasking i sve što Jailbreak/Cydia nudi preko Lollipopa i roota/romova
Onaj koji prihvaća limite obje platforme bit će apsolutno oduševljen.
A tih zasigurno ima više nego oduševljenih vlasnika Androida.
Ako baš želiš jeftin i kvalitetan uređaj - kupuješ Nexus 5. Nikakve kineze i šta ja znam.
Flagship performanse, vrhunska ergonomija, super dijagonala i izrada te još bolja cijena. A user-experience je fantastičan, ako ne i najbolji na Androidu i vrlo sličan onome na iP6+.
Trenutno imam N5 kojeg će zamjeniti N6 čim stigne. A pored njih sam zamjenio LG G3 sa iPhone 6 Plus.
HTC M8 je odličan uređaj, ali ništa bolji od Nexusa 5, dapače meni bitno lošiji čak i za tih 300$ više.
Moraš shvatiti jedno, iPhone je klasa za sebe i oduvijek bio, zato je delta u cijeni i uvijek će bit. Netko tko kao Samsung naplati plastičan telefon isto kao i Apple svoj flagship samo zbog top-of-the-line hardvera, mora biti lud da kupi to.
HTC napravi potpunu glupost sa kamerom, a i ovaj novi Sense više nije toliko značajan pred drugima. Sony je jedini koji gura svoju multimedijalnu igru, podržanu super baterijom.
LG jedini radi all-round uređaje (eventualno Sony Z3).
Androidu i njihovim uređajima bi bilo najbolje da krenu od apsolutne nule. Pogotovo kodu. Previše promjena se zbilo od 1.6 - 5.0, a najviše pate developeri, kao i sam OS.
Apple je svoj iOS7 razvijao još od izlaska iClouda i radio paralelno s time, a integracija radi savršeno. A jedan Google "razvije" Lollipop u 8 mjeseci. Ne vidim isplativost toga.
Novi RAM managment, novi SoC. A tu je najobećavajući projekt Ara, te još više projekt PuzzlePhone, odnosno nova Nokia koja će po meni rekreirati tržište i potpuno uništiti današnje proizvođače (ovdje očekujem kupnju od nekog azijskog giganta već u ranoj fazi samo zbog toga).
No, možda sam u krivu, ali svakako imam pravo na svoje mišljenje, no čini se da trenutno ima više tih koji misle kao ja.
Htio bih samo reći, da sad kupujem telefon, bez obzira koliki mi je budžet, kupio bih ili Nexus 5/6 (ovo ću moći odlučiti tek kad mu detaljnije uđem pod kožu, ali nakon dana korištenja je dobar upgrade na 5) ili iP6+.
Wenclino - izložbeni modeli imaju jako dug uptime i stalno se koriste. Rebootaj ga pa vidi da li trza. Po mogućnosti stavi neki Lollipop pored.
Veca rezolucija je ipak uzela svoj danak.
I sami benchmark testovi su debelo u korist 6,barem sto se GPU tice.
Buduci update mozda nesto popravi ali .....
Vecina testova daje jednake rezultate za 6 i 6+. Izuzetak su testovi koji jako ovise o broju pixela, ali tu i dalje nije neka drasticna razlika. A i tom logikom nitko normalan nebi kupi Note4 jer je zbog ogromne rezolucije katastrofa u takvim testovima.
Obratite pozornost na ram, frekvenciju i broj jezgara, pa onda pričajte o efikasnosti : cijeni
No sad više uopće ne vidim to trzanje jer paralelno koristim Lollipop gdje je situacija prilično gora.
Što se tiče samo iP6, on apsolutno ne trza. Stvarno radi mrak i nemam zamjerke na tom uređaju osim cijene koja je toomuch za 4.7" i preblizu Plus cijeni.
Ono što je posebno kod tog pojma fluidnost jest da postoji Apple fluidnost. Redovno se to koristi kad se priča o tome, no opet iznad svih je Microsoft WP.
Ali, Apple je napravio dobru stvar s time što imaju puno pametniji kod, nešto blizu HTML5 i CSS3 kad je riječ o dizajnu.
Ekran se popunjava po postotku, i ne postoje profili gustoća kao kod Androida(XXHDPI, XHDPI, HDPI, MDPI itd). Kod Androida se nažalost još uvijek često (osim u material design) koriste pixeli za pomicnanje elemenata pa to i dalje izgleda ružno, i zbog toga drugačije na različitim densitiyma.
Zato svaki retina uređaj ima isti raspored elemenata po ekranu, i promjene u kodu jednako aftektiraju svaki.
Iznimka je naravno Plus model gdje se ubacuje još jedno horizontalno polje odnosno red.
ja ne znam zasto na bilo kojem forumu na bilo kojoj temi koja se odnosi iskljucivo na apple uredaje dolaze neki "pametni" likovi i usporeduju neke druge uredaje s doticnim apple proizvodom.
ako je covjek pito izmedu 6 i 6+, zasto netko mora govorit o htcu ili nexusu 5 ili nokii ?
mislim meni osobno samsung ide na k. ali ne idem na razne teme o s5 i tamo blatim samsung i govorim kako je ajfon ili xperia bolji mob.
stvarno ne mogu shvaiti zasto je to uvijek tako. eto stavi i bug.hr temu. ... apple prodao 10 milijuna ajfona u prva 4 dana odma dolje svada jer bolji samsung ili ajfon. vi ste svi ovce koji ga kupujete bla bla. pa boli vas ona stvar ko što kupuje. onda treba pljuvat i gospodo koja kupuju ferari jer su ovce , i za puno manje novca mogu kupit udoban i ekonomican golf 7.
ali i istina je da vecina vas 90% koji pljujete po ajfonima i ostalim i-proizvodima bi bili presretni da imate isti.
ja ne znam zasto na bilo kojem forumu na bilo kojoj temi koja se odnosi iskljucivo na apple uredaje dolaze neki "pametni" likovi i usporeduju neke druge uredaje s doticnim apple proizvodom.
ako je covjek pito izmedu 6 i 6+, zasto netko mora govorit o htcu ili nexusu 5 ili nokii ?
mislim meni osobno samsung ide na k. ali ne idem na razne teme o s5 i tamo blatim samsung i govorim kako je ajfon ili xperia bolji mob.
stvarno ne mogu shvaiti zasto je to uvijek tako. eto stavi i bug.hr temu. ... apple prodao 10 milijuna ajfona u prva 4 dana odma dolje svada jer bolji samsung ili ajfon. vi ste svi ovce koji ga kupujete bla bla. pa boli vas ona stvar ko što kupuje. onda treba pljuvat i gospodo koja kupuju ferari jer su ovce , i za puno manje novca mogu kupit udoban i ekonomican golf 7.
ali i istina je da vecina vas 90% koji pljujete po ajfonima i ostalim i-proizvodima bi bili presretni da imate isti.
Tu se u potpunosti slažem s tobom. Najviše po iPhoneu seru oni koji ga nikad nisu imali. Imao sam 4S crni, od srijede imam Silver 6-icu. Mogu samo reći da sam oduševljen. Mobitel je tanak, elegantan, iOS radi perfektno fluidno, ima puno novih stvari koje su mi legle nakon 10-ak min korištenja i za koje ne mogu vjerovat da ih prije nisam korisitio. Bez obzira na broj TD koje ću dobit iPhone je prom queen i uvijek će bit. Najljepša i najbolja cura s kojom svi žele bit, a oni koji nemaju šanse je nazivaju fufom
Ne pljujte po uredaji kojeg nemate niti ste ga kupili.
Dapace, respektirajte nesto sto se prodaje ko ludo...pitam se zasto, vjerojatno jer ne valja..

Imao sam iPhone 4 3 godine tak da sam upoznat sa Apple prednostima/nedostacima bar donekle...
Po izradi i opcenito dizajnu su uvijek u vrhu, to bez sumnje.
No problem kod Applea su brojna ogranicenja, Apple izbaci los update i ne mozes se vratit na stari koji je x puta bolji. To se dogodilo s iPhone 4 na ios 7, dogodilo se s iPhone 4S na iOS 8 i vjerojatno ce se dogodit i na iPhone 6 s godinama.
Druga stvar je ako je netko na putu ili mu je komp na servisu ne moze staviti mp3 na mob prek drugog kompa ili direkt preko moba, po meni to nema smisla, zasto bi ja bio prisiljen kupovati pjesme preko njihovog ducana.
I sad kad bi se vratio na iPhone falio bi mi file manager odnosno iFile kad se jailbreaka iPhone.

Najbolji mobitel ne postoji, niti ce ikad postojati.
Postoji samo ono sto je TEBI osobno najbolje. I postuj zato tudje izbore.
Meni je iPhone odlican, ali ne i najbolji za moje potrebe.
Ali ne shvacam ovo trollanje po iPhone temi. Ako netko u LG temi upita dal da kupi g2 ili g3, da uskocimo i pomognemo malo sa savjetom da kupi iP6?
Idiotizam na ntu. Smirite strasti, ovo je iPhone tema, LG/Sony/itd. imaju svoje teme. Nesto tamo ne vidim savjete da se uzima iPhone, ili da je iPhone bolji od tog i tog mobitela. Znam jer pratim sve teme, posebice LG kako imam G3.
Ima li ovdje uopce moderatora?
No problem kod Applea su brojna ogranicenja, Apple izbaci los update i ne mozes se vratit na stari koji je x puta bolji. To se dogodilo s iPhone 4 na ios 7, dogodilo se s iPhone 4S na iOS 8 i vjerojatno ce se dogodit i na iPhone 6 s godinama.
Nisi u pravu. Druga stvar je ako ga ti ne znaš vratit. Imao sam 7-icu na 4S i nije mi se sviđalo kako radi i vratio sam ga na 6.1.3 bez problema i radilo mi je sve super. Radi i danas dao sam ga sestri kad sam uzeo 6-icu.
Swipe u desnu stranu i to ti je back. Znači odeš u postavke, otvoriš općenito, pa ovo ono, svaki swipe desno te vraća jedan korak natrag tako da ti je to zapravo back. Ista stvar radi i za forward
- mozes obrisat pjesmu: znaci odi u glazba -> pjesme -> i na pjemsu koju zelis obrisat povuci prstom od desno prema lijevo i pojavit ce ti se obrisi i onda klikni na to.
-za ovaj drugi problem je meni rijesenje ovo: postavke-> wifi-> upali upitaj za spajanje ( svaki put kad upalis wifi na ovom kontrolnom centru pojavit ce ti se pop up prozorcic na kojem mozes odabrat na koju wifi mrezu ces se spojit.
-kad udes u programe mozes samo izac na pocetni home screen tog programa pomocu povlacenja prstom sa ruba ekrana s lijeve na desnu staru.
meni je tu problem sto ne mogu izac skroz iz programa bez da klinkem home tipku ( ne koristm jail break) mozda da u home tipku mjesto klikanja metnu da na dodir se izade van. ko sto dva dodira home tipke spustaju ekran dolje ( tipka je na tač) i takoder mi je glupo sto na kontrolnom centru nema paljenje gasenje mobilnih podataka.
i to su dva jedina problema koja meni osobno smetaju ( izlazak iz programa i sto nema precaca za mobilne podtake )