Iphone 6 - Rasprava
- poruka: 2.188
- |
- čitano: 445.118
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
super rezultat. al ti imas taj 4g+ zar ne?
Imam LTE i to je to :-)
Mislim da je teoretski brzina LTE daleko viša...
U praksi LTE uključujem kada skidam nešto veliko, inače za svakodnevnu upotrebu koristim 3G, ustvari mislim da je to HSDPA+.
Na HSDPA brzina mi je oko 25/5 i to mi je dovoljno a baterija traje znatno duze nego na LTE.
nezz kako nekom moze baterija trajat na mobu 5 dana. nemojte racunat stand by, nego uporabu. meni je rekord na wifi sa 6-icom 8 h i 30-ak min, i to je sve bilo na netu, znaci safari,face,whatsapp. i ostali programi sto koriste net. i to je po meni jedino bitno(kolko baterije trosim dok mi je mob spojen na net). a ne sad slusanje muzike, pricanje ili bilo sto drugo sto ne trosi bateriju u znacaju ko apk spojene na internet.jer dns mobitel nije ko sto je nekad bio samo za sms i pozive, vec za sve ostalo...
kako mislis cuje ti se tipka. pa cuje se svakome. meni se ne pomice nikud, al kad ju stisnem cuje se drukcije nego na staroj 5.ici. al nis neobicno. probaj otic u vip ili tcom ili tele 2. ovisno koja trgovina ima u tvojoj blizini, pa probaj izlozbeni uredaj usporedit sa svojim. ako ne stima onda se zali
Razgovaranje ti troši bateriju i te kako. Signal je uvijek maks pojačan i ima prioritet na bateriju u odnosu na ostale seervise.
A ako si u području lošeg signala ... E kako tek onda curi baterija :D
znam da trosi, ali ip6 sigurno 15-ak sati moze izdrzat u razgovoru. a 15h razgovora je dosta, i sigurno prosjecnom korisniku treba 4-5 dana da tolko prica na mob. ne međutim ja sam jako zadovoljan sa baterijom.
evo sad izmjerio brzinu neta na 3g u karlovcu. sutra cu u rijeci i prekostura u zg. rijeka i zg imaju 4g. pa bas da vidim usporedbu po pojeidnim gradovima.
To što se čuje naravno da nije isto kao na starom. 4S sam dvije godine imao i tipka je razrađena do kraja hh. Naravno da se svaka fizička tipka čuje, a što se tiče pomicanja ono je stvarno malo i to se ne pomiče dok pritišćem home tipku nego ako prislonim prst i pukusam pomaknuti lijevo ili desno, ali kažem to je jako jako malo pa me samo zanimalo dal je netko drugi imao slično iskustvo?
Pročitaj par stranica unatrag, imao sam isti problem. Tipka je radila dvokik kada sam ju pritiskao tj. kao da se odlomilo nešto unutra i čulo se poprilično jako kada sam ju pritiskao. Odnio na garanciju, za 8 dana dobio novi mob.
Pročitaj par stranica unatrag, imao sam isti problem. Tipka je radila dvokik kada sam ju pritiskao tj. kao da se odlomilo nešto unutra i čulo se poprilično jako kada sam ju pritiskao. Odnio na garanciju, za 8 dana dobio novi mob.
Ok, provjerit ću u VIP-u. Btw dal mogu tražit novi uređaj odmah? Radim u IT-u pa dosta mobitela šaljem na servis i znam kako to izgleda kada se mob šalje i kakav dolazi i što sve bude prije nego se vrati krajnjem korisniku tako da nisam oduševljen idejom da mobitel star 1 dan šaljem na servis
Ok, provjerit ću u VIP-u. Btw dal mogu tražit novi uređaj odmah? Radim u IT-u pa dosta mobitela šaljem na servis i znam kako to izgleda kada se mob šalje i kakav dolazi i što sve bude prije nego se vrati krajnjem korisniku tako da nisam oduševljen idejom da mobitel star 1 dan šaljem na servis
Sumnjam da če ti ga dati odmah. Meni nisu ponudili odmah nego su ga slali na servis. Btw. šta to sve bude prije nego se vrati korisniku? Sad si me baš zaintrigirao ovom izjavom... Pa ako ti ponude novi onda ti je svejedno "šta sve bude prije nego se vrati krajnjem korisniku" :P
Sumnjam da če ti ga dati odmah. Meni nisu ponudili odmah nego su ga slali na servis. Btw. šta to sve bude prije nego se vrati korisniku? Sad si me baš zaintrigirao ovom izjavom... Pa ako ti ponude novi onda ti je svejedno "šta sve bude prije nego se vrati krajnjem korisniku" :P
Da, ako dobijem novi iz kutije onda je svejedno što je bilo sa starim. Mobitel sa servisa nam vraćaju u kutijama bilo kakvim omoton servisnim nalogom i jednom gumicom i to je to. Niti je mobitel u nekom najlonu niti su to originalne kutije ni ništa. Mislim servis za tvrtke i privatne korisnike nije isti, ti kao privatni doneseš i kutiju svoju original i sve pa je tu razlika al ono. Svejedno da nov uređaj oni šalju na servis je po meni apsurdan
Da, ako dobijem novi iz kutije onda je svejedno što je bilo sa starim. Mobitel sa servisa nam vraćaju u kutijama bilo kakvim omoton servisnim nalogom i jednom gumicom i to je to. Niti je mobitel u nekom najlonu niti su to originalne kutije ni ništa. Mislim servis za tvrtke i privatne korisnike nije isti, ti kao privatni doneseš i kutiju svoju original i sve pa je tu razlika al ono. Svejedno da nov uređaj oni šalju na servis je po meni apsurdan
Donio sam kutiju ali ju nisu uzeli....
HH. Eto... Bitno da si dobio novi uređaj. Čitao sam malo po američkim forumima i redditu da se glasnoća tipke na 6 i 6+ razlikuje od prijašnjih modela pogotovo od 4S zbog novog TouchID-a koji je drugačiji nego i na 5S, pa je klikanje normalno da se čuje. Što se tiče toga da je tipka pomična otprilike je pola pola, neki nisu primjetili nekima je tako bilo i na prijašnjim modelima tako da ni sam ne znam. Bitno mi je da mi se home tipka ne pomiče dok radim i da nemam nikakvih problema s dvoklikom i štekanjem. Kao jedan forumaš prije što je napisao svi imaju pravo an garanciju od 24 mjeseca pa ako bude problema miran sam tokom cijele ugovorne obevze
Neki čak tvrde da je razlika na home tipki od Space Grey modela i Silver te Gold. Ja imam Silver. E sad dal je to istina, je nije ko će ga znat
HH. Eto... Bitno da si dobio novi uređaj. Čitao sam malo po američkim forumima i redditu da se glasnoća tipke na 6 i 6+ razlikuje od prijašnjih modela pogotovo od 4S zbog novog TouchID-a koji je drugačiji nego i na 5S, pa je klikanje normalno da se čuje. Što se tiče toga da je tipka pomična otprilike je pola pola, neki nisu primjetili nekima je tako bilo i na prijašnjim modelima tako da ni sam ne znam. Bitno mi je da mi se home tipka ne pomiče dok radim i da nemam nikakvih problema s dvoklikom i štekanjem. Kao jedan forumaš prije što je napisao svi imaju pravo an garanciju od 24 mjeseca pa ako bude problema miran sam tokom cijele ugovorne obevze
Neki čak tvrde da je razlika na home tipki od Space Grey modela i Silver te Gold. Ja imam Silver. E sad dal je to istina, je nije ko će ga znat
Meni se nije pomicala. Kak to misiš pomiče se? Meni se čuo dvoklik samo zbog toga sam ga nosio natrag....
Zato je najbolje uzet Iphone 6 putem webshopa ako se uzima pretplata. Imate pravo povrata u roku od 14 dana ili zamjena u roku od 14 dana. Ako što primjetite, uvijek možete dobit novi mobu u tih 14 dana., a poslije 14 dana se sve šalje na servis.
Zato je najbolje uzet Iphone 6 putem webshopa ako se uzima pretplata. Imate pravo povrata u roku od 14 dana ili zamjena u roku od 14 dana. Ako što primjetite, uvijek možete dobit novi mobu u tih 14 dana., a poslije 14 dana se sve šalje na servis.
Zašto je to moguće samo putem web shopa?
Zašto je to moguće samo putem web shopa?
Zato što navedeno kupuješ na neviđeno i ne možeš znat što češ dobit...
Kad kupuješ na prodajnom mjestu vidiš što kupuješ i svjestan si što potpisuješ.
Prvo pravilo kod kupovine elektronike : Čitaj te prvo sitna slova...
Ako to nemaš crno na bijelu u zakonu ni jedan operater ti neće dat novi uređaj. Imaš negdje to u zakonu?
Tako je i prema našem zakonu, ali materijalni nedostatak i kvar uređaja su dvije jako različite stvari.
Ovo ako nisi zadovoljan uređajem da ga možeš Vratit je glupost i evo citat s linka koji si dao 9. “Kupio sam proizvod, ne sviđa mi se, želim ga zamijeniti.” Ne postoji zakonska obveza trgovca da zamjeni proizvod, osim ukoliko je proizvod neispravan. Trgovac može, djelujući u skladu s dobrom poslovnom praksom, udovoljiti želji potrošača i zamijeniti ispravan proizvod. Interesirajte se unaprijed kakva je poslovna praksa trgovca po tom pitanju. (To se ne odnosi na proizvode kupljene izvan poslovnih prostorija trgovca i ugovore sklopljene na daljinu, na koje se odnose posebne zakonske odredbe.)
Pozdrav, imam pitanje vezano uz šesticu :)
Namjeravam naručiti iphone u Americi (ide frend uskoro), ali sam na par mjesta čula da modeli za USA i EU tržište nisu isti i da mi neće raditi. Ima li netko direktnog iskustva, ako ne, kako (gdje) bih mogla to provjeriti?ž
Hvala.

Mislim da je očito da misli na mrežu...
frend je kupio šesticu u Miamiu, u Apple storu, tamo su otključani i radi mu normalno u HR.