IPhone 15 - [Rasprava]
- poruka: 840
- |
- čitano: 400.218
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A jebiga sad. Vi bi i da je ladan ko' led i da nema throttlanja performansi. 😅
Zbog tog što sam po prirodi nestrpljiv uzeo sam 14 Pro jer 15 nije bio dostupan kad sam kupovao (prelazio sam sa običnog 13). S obzirom da je 14 pro bio nekih 230 eura jeftiniji nego što bi 15 pro bio i uzevši u obzir svi problemi o kojima se piše, nije mi čak ni žao. Jedina razlika praktički su USB-C i nešto manji bezeli, a utore ne koristim uopće na mobitelu pa mi je svejedno u biti. Jel' ima još nešto što sam propustio uzimanjem 14-ice?
Ovako mi je dosta dobar upgrade sa obične 13-ice. Dynamic Island mi je baš underrated "feature". Fora stvar.
Zbog tog što sam po prirodi nestrpljiv uzeo sam 14 Pro jer 15 nije bio dostupan kad sam kupovao (prelazio sam sa običnog 13). S obzirom da je 14 pro bio nekih 230 eura jeftiniji nego što bi 15 pro bio i uzevši u obzir svi problemi o kojima se piše, nije mi čak ni žao. Jedina razlika praktički su USB-C i nešto manji bezeli, a utore ne koristim uopće na mobitelu pa mi je svejedno u biti. Jel' ima još nešto što sam propustio uzimanjem 14-ice?
Ovako mi je dosta dobar upgrade sa obične 13-ice. Dynamic Island mi je baš underrated "feature". Fora stvar.
Možda si se trebao protegnut pa uzet 15p ukoliko mjenjaš mobitele svakih 2-3god, pa eto, miran si neko vrijeme.
Držao sam 14p i djeluje mi nezgrapno u ruci i još se osjeti masa smartfona na one male dimenzije..
Kolko sam čitao, 15p navodno bolje leži u ruci e sad...
Što se tiče problema, vjerujem da je većina softverske prirode koje će kroz neko izgledno vrijeme bit riješene.

Htio sam uzeti 15PM za sebe da zamijenim 13P ali jos ga ostavljam do 16PM :)
Koliko dugo vam izdrzi baterija na 15P? Koliko sati screen timea?
Pitam se da li još ikog od vas izluđuju ove vijesti vezane za 15-icu tipa pregrijavanje, napuhavanja baterije i sl.
Vidim da će se ovo šta sam naveo navodno riješiti sljedećim updateovima, ali kaj bu bilo s lomljenjem odmah nakon prvog ispusta kod Pro i Pro Max modela? Ak budu Pro modeli i dalje lako lomljivi, onda ću biti u velikoj quadrilemi šta ću uzet naredne godine...
I isprike na ovakvim gl*pim komentarima, jednostavno me ti problemi sve više i više muče, izgleda da bu 15-ica bila najgorim iPhoneom ikada napravljenim
Kupi mobitel pa sudi.,pricas a mobitel nisi u rukama drzao.
Ne znam gdje si ti vidio da su lako lomljivi osim na yt kanalu jednog lika doslovno.
Moram se ubaciti oko ovih loših komentara.
Koristim iPhone 15 PM već nekih tjedan dana. Od početka nemam nikakvih problema s baterijom ni pregrijavanjem.
Sve radi savršeno, tako da taj hype oko loših stvari nemoj baš shvaćati zdravo za gotovo.
Da nije kako hvališem, do sad sam uvijek bio na androidima. Ovo mi je prvi iPhone koji koristim.

Moram se ubaciti oko ovih loših komentara.
Koristim iPhone 15 PM već nekih tjedan dana. Od početka nemam nikakvih problema s baterijom ni pregrijavanjem.
Sve radi savršeno, tako da taj hype oko loših stvari nemoj baš shvaćati zdravo za gotovo.
Da nije kako hvališem, do sad sam uvijek bio na androidima. Ovo mi je prvi iPhone koji koristim.
potpisujem. takodjer ponosni vlasnik 15 Pro Max i nikakvih problema.
Neki ljudi rade analize kao da kupuju nekretninu prvi red do mora, a ne komadić tehnologije koji će svakako zamijenit za 2-3 godine ponovno.
Hype ko hype...ne treba to doživljavati ozbiljno

Također kao vječiti androidaš razmišljam preći na 15PM (imam neki 13 testni na poslu koji jako rijetko koristim doduše)
Ste se priviknuli već na iOS? Kako ste migraciju napravili? I koje ste uređaje imali prije? Tnx unaprijed
Ja sam migraciju odrradio s Move to iOS aplikacijom od Apple-a.
Morao resetirati iPhone jer nisam u prvom stepu prebacio sve s andorida pošto sam bio nestrpljiv
Uglavnom je sve prošlo bezbolno od stvari koje su meni trebale.
Do sad sam koristio uglavnom flagship killere, ali ove godine je došla potreba za development iOS aplikacija tako da sam djelomično 50/50 zbog posla i privatnih razloga odlučio preći na iPhone.
Također kao vječiti androidaš razmišljam preći na 15PM (imam neki 13 testni na poslu koji jako rijetko koristim doduše)
Ste se priviknuli već na iOS? Kako ste migraciju napravili? I koje ste uređaje imali prije? Tnx unaprijed
ja ga jos koristim uz android ( samsung s21)
ali sasvim normalno radi,geste recimo,na androidu sam imao one tri tipke dolje stalno ( za home screen,povratak i nedavne aplikacije) to mi uopce ne fali,dapace ovo je bolje....
migracija? kontake najnormalnije,upise google racun i sve podatke povuce...
aplikacije 90 posto stock,ovih 10 posto mi je banka,yt,yt music,whatsapp, instagram,tapatalk i X
ali od aplikacija nemam backup jer mi ne treba
Pitam se da li još ikog od vas izluđuju ove vijesti vezane za 15-icu tipa pregrijavanje, napuhavanja baterije i sl.
Ne čitaj i sve će biti ok. Ekipa piše te naslove članaka i snima videe samo za klik. Svatko je preko noći postao stručnjak.
Nakon tjedan i pola nisam primjetio nikakve probleme koji se hajpaju svugdje. No doduše većinom je to sve klikbejt. Par usera prijavi problem ovi napuhnu do neba za par klikova više. Ajfon ko ajfon.
U direkt usporedbi s 14PM ,15PM se cini brzi i responzivniji u nekim zadatcima.
Prvo punjenje - nije se zagrijao uopce,poprilicno brzo se napuni do tih 80% na kojih sam ga limitirao.
Kamera i video - next level u odnosu na prethodnu generaciju.
Sve u svemu zadovoljan sam.
U direkt usporedbi s 14PM ,15PM se cini brzi i responzivniji u nekim zadatcima.
Prvo punjenje - nije se zagrijao uopce,poprilicno brzo se napuni do tih 80% na kojih sam ga limitirao.
Kamera i video - next level u odnosu na prethodnu generaciju.
Sve u svemu zadovoljan sam.
Na prethodnu generaciju mislis 14 Pro Max? Mislio sam da kamera upgrade i nije nesto posebno s 14PM na 15PM.
Malo detaljnije? Prednja kamera, portret, itd?
Premisljam se uzeti 15 Pro ili Pixel 8 zbog dimenzija. 14 Pro mi se cini ogroman, a Pixel 8 navodno isto nije los. Losiji od Pixel 8 Pro ali zelim nesto oko 6 incha.
A i navodno bi mogao Trollstore uskoro doci za iOS 17.0 tak da bih ga mozd "na vrijeme" uzeo.
Prednja kamera mi djeluje isto,video mi se cini malo bolji, 5x zoom je odlican i radi tocno ono sto i ocekujes jel' ,da zoomira.
Mobitel leži u ruci predobro i ugodniji je za koristenje,tih 20-tak grama se stvarno osjeti iako ja jos na njega stavim kaljeno staklo,maskicu i magsafe wallet uvijek.
Mislim Pixel i iOS su kruske i jabuke,ja koristim android i iphone uredaje. Iphone 14PM mi je bio prvi iphone i svidio mi se,recimo imessage,air drop,kvaliteta se odrzi kad stavljas na instagram video snimke i fotke (meni osobno je to bitno).
Pixel je dobar uredaj ali mislim da je Iphone 15 Pro ipak razina iznad, iako sam ja mozda biased za Apple,pogotovo odkad sam uzeo air pods pro 2.
Sad jos apple watch fali, tablet/mac mi ne treba.
Pixel je dobar uredaj ali mislim da je Iphone 15 Pro ipak razina iznad, iako sam ja mozda biased za Apple,pogotovo odkad sam uzeo air pods pro 2.
Hehehehe, opet sorry na bedastom pitanju, ali da li ti onda nije hića koristiti iTunes za prijenos fileova na 15-icu sa nekog non-Mac kompa (tipa Win ili Linux) pošto vidim da te ne zanimaju Mac računala?
Pitam samo ak misliš prebacit npr. neki Word dokument izrađen na Win PC-u koji trebaš poslat nekom sa posla za neki projekt ili slično...
Uslikaš fotku i kasnije ju prebacis u portret ako zelis,show stvar.
Prednja kamera mi djeluje isto,video mi se cini malo bolji, 5x zoom je odlican i radi tocno ono sto i ocekujes jel' ,da zoomira.
Mobitel leži u ruci predobro i ugodniji je za koristenje,tih 20-tak grama se stvarno osjeti iako ja jos na njega stavim kaljeno staklo,maskicu i magsafe wallet uvijek.
Mislim Pixel i iOS su kruske i jabuke,ja koristim android i iphone uredaje. Iphone 14PM mi je bio prvi iphone i svidio mi se,recimo imessage,air drop,kvaliteta se odrzi kad stavljas na instagram video snimke i fotke (meni osobno je to bitno).
Tenks.
Budem pricekao jos malo reviews pa cemo vidit.
Nude mi za trade-in 400€ za moj iPhone 11 Pro za Pixel 8. Pa sam mislio to iskoristit i dati sansu androidu nakon par godina jailbreakanog iOSa.
Ak ne bude islo ak nista mogu prodat i Pixel 8 i Pixel Buds Pro i uzet 15 Pro i super.
Apple Watch:
Imam prvu generaciju SE 44mm. To mi nije najbolji "life-changing piece of tech" koji sam kupio.
Koristim na samo za placanje u trgovini i notifikacije, tu i tamo poziv ak mi mobitel nije u blizini.
Ove sve health, sleeping i ostale gluposti mi ne trebaju i stvarno je bas top top top stvar.
Ako ti ne treba nista posebno, po meni je SE 44mm dovoljan, koja god verzija.
Pozdrav, je li itko tko je naručio Iphone 15 ProMax iz SanctaDomenica dobio uređaj?
Kakva je baterija na običnom malom iphone 15? Kakav vam je SOT sa nekim srednjim korištenjem moba?
Hehehehe, opet sorry na bedastom pitanju, ali da li ti onda nije hića koristiti iTunes za prijenos fileova na 15-icu sa nekog non-Mac kompa (tipa Win ili Linux) pošto vidim da te ne zanimaju Mac računala?
Pitam samo ak misliš prebacit npr. neki Word dokument izrađen na Win PC-u koji trebaš poslat nekom sa posla za neki projekt ili slično...
Iskreno, nikada mi se nije desilo da je takva situacija,moj posao je specifican i prakticki mi racunalo ni ne treba,srećom :)
Moje misljenje je da su oni,kao i svi drugi primili brdo narudzbi koje ne mogu isporuciti.
Iz "Linksa" su mi rekli da je isporuka u roku 40 radnih dana.
Nisam otkazao,imam 2 narudzbe na cekanju,ako mi jave ranije prepustiti cu nekom s foruma ako zeli rezervaciju besplatno.
Ne zamjerite ali jedan zanimljivi polu-off topic za buduce vlasnike :
Imao sam negativno iskustvo s "Gomibo" trgovinom koju je neki forumas preporucio,zato mi je i ostala u pamcenju kako nisam nigdje mogao naci uredaj,cijeli dan im je stajalo da su iPhone 15PM 256GB crni i plavi "in stock" ,dostavljamo kroz 3 radna dana.
Ja naravno,brze bolje narucio i platio,bio uzbuden i sretan jer se borim vec 3 tjedna da dobijem taj uređaj više i da me ne vuku svi za nos.
Kad ono,10 sati nakon sto sam platio stize mail : "Zao nam je,vas uredaj ocekujemo kroz 7 dana a isporuku kroz 10-13 dana.
Posaljem mail sa upitom i trazim objasnjenje. Zasto jos uvijek na stranici stoji da je uredaj "in stock" i dostavljanje kroz 2-3 radna dana.
Evo već 32+ sata od kako nisu odgovorili na 2 maila,chat nemaju naravno,kad zoves - dobivam poruku da se telefon naravno ne koristi - na kojoj god domeni pokusao. (Irska,Njemacka)
Zatrazio od Revoluta chargeback,Revolut rijesio,unutar 24h su pare na račun sjele nazad. (svaka preporuka za Revolut - customer support im je FANTASTICAN,rijesili su mi vec barem 2-3 grde situacije od kako ga koristim)
Što se Gomibo trgovine tiče,čini mi se da im je 90% pozitivnih ocjena te tih 4.6 na TrustPilotu fejk na najjače.
Imaju cenzuru "loših" reviewsa.
Uslikaš fotku i kasnije ju prebacis u portret ako zelis,show stvar.
Tenks.
Budem pricekao jos malo reviews pa cemo vidit.
Nude mi za trade-in 400€ za moj iPhone 11 Pro za Pixel 8. Pa sam mislio to iskoristit i dati sansu androidu nakon par godina jailbreakanog iOSa.
Ak ne bude islo ak nista mogu prodat i Pixel 8 i Pixel Buds Pro i uzet 15 Pro i super.
Apple Watch:
Imam prvu generaciju SE 44mm. To mi nije najbolji "life-changing piece of tech" koji sam kupio.
Koristim na samo za placanje u trgovini i notifikacije, tu i tamo poziv ak mi mobitel nije u blizini.
Ove sve health, sleeping i ostale gluposti mi ne trebaju i stvarno je bas top top top stvar.
Ako ti ne treba nista posebno, po meni je SE 44mm dovoljan, koja god verzija.
Mislim da si me nagovorio da uzmem SE2 umjesto 9-tke.
Nakon tjedan i pola nisam primjetio nikakve probleme koji se hajpaju svugdje. No doduše većinom je to sve klikbejt. Par usera prijavi problem ovi napuhnu do neba za par klikova više. Ajfon ko ajfon.
Nije to nikakav hajp nego jednostavno ljudi ne znaju koristit mobitele. Upale Wi-Fi, mobilne podatke da rade istovremeno, pa lokaciju na visoku preciznost cijelo vrijeme, NFC, BT, 50-ak intenzivnih aplikacija otvorene u isto vrijeme, YouTube u pozadini i još pritom surfaju. Pod takvim uvjetima, ne postoji mobitel koji se neće zagrijat i to je sasvim normalno. Moj Poco X5 Pro kad se jako koristi isto zna doći do temperature od 37°C. Najhladniji mobitel koji sam imao bila je Xperia XA2 Ultra; u idleu 22°C, u radu do 35°C s tim da se ta toplina iz vana uopće nije osjetila jer je mobitel i po najvećoj vrućini bio mlak na dodir.
Moje misljenje je da su oni,kao i svi drugi primili brdo narudzbi koje ne mogu isporuciti.
Iz "Linksa" su mi rekli da je isporuka u roku 40 radnih dana.
Nisam otkazao,imam 2 narudzbe na cekanju,ako mi jave ranije prepustiti cu nekom s foruma ako zeli rezervaciju besplatno.
Ne zamjerite ali jedan zanimljivi polu-off topic za buduce vlasnike :
Imao sam negativno iskustvo s "Gomibo" trgovinom koju je neki forumas preporucio,zato mi je i ostala u pamcenju kako nisam nigdje mogao naci uredaj,cijeli dan im je stajalo da su iPhone 15PM 256GB crni i plavi "in stock" ,dostavljamo kroz 3 radna dana.
Ja naravno,brze bolje narucio i platio,bio uzbuden i sretan jer se borim vec 3 tjedna da dobijem taj uređaj više i da me ne vuku svi za nos.
Kad ono,10 sati nakon sto sam platio stize mail : "Zao nam je,vas uredaj ocekujemo kroz 7 dana a isporuku kroz 10-13 dana.
Posaljem mail sa upitom i trazim objasnjenje. Zasto jos uvijek na stranici stoji da je uredaj "in stock" i dostavljanje kroz 2-3 radna dana.
Evo već 32+ sata od kako nisu odgovorili na 2 maila,chat nemaju naravno,kad zoves - dobivam poruku da se telefon naravno ne koristi - na kojoj god domeni pokusao. (Irska,Njemacka)
Zatrazio od Revoluta chargeback,Revolut rijesio,unutar 24h su pare na račun sjele nazad. (svaka preporuka za Revolut - customer support im je FANTASTICAN,rijesili su mi vec barem 2-3 grde situacije od kako ga koristim)
Što se Gomibo trgovine tiče,čini mi se da im je 90% pozitivnih ocjena te tih 4.6 na TrustPilotu fejk na najjače.
Imaju cenzuru "loših" reviewsa.
Dakle, kao naše trgovine. 😂
Pozdrav, je li itko tko je naručio Iphone 15 ProMax iz SanctaDomenica dobio uređaj?
Nije ne. Prijašnji moj komentar kako su mi poslali mob zanemarite. Radilo se nečem drugom 😂
i dalje ne znaju ništa. Navodno su im obećali isporuku oko 15. u mjesecu A im još nis nije došlo. U svakom slučaju, dno dna i od njihove strane i od strane Applea...
Naravno mobitel je prednarucen u prvih pol sata i placen u potpunosti već.