Win 32 Vitro hara webom!

poruka: 8
|
čitano: 2.272
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Win 32 Vitro hara webom!

Evo otvaram temu da upozorim sve da stave ili updejtaju antivirus (ja sad imam avast) jer ova gamad vam može gadno zagorčati život.

Win 32 Vitro:

To je virus iz familije virtue, a glavna značajka je da zaražuje sve .exe i .scr filove, a pošto je virus bugovit neki exe koji nisu zaraženi postaju korumpirani. Virus koristi iframe i tako zaražuje čak i web sitove kojima ste dosad vjerovali. A ako pokupite tu gamad kao što sam ja (imao sam aviru) onda vam ostaje samo jedna opcija - spasiti što se da spasiti, formatirati i ponovo particionirati hard.

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 7:48 (Hummer).

0 0 hvala 3
17 godina
Win 32 Vitro hara webom!

Hvala na obavijesti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Win 32 Vitro hara webom!

mislis pokupio si taj virus iako si imao aviru?

hmmm...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Win 32 Vitro hara webom!

Da upravo tako. Avira nije ni reagirala. Ni ja nisam znao da imam virus dok se on lijepo širio. Skužio sam tek kad sam vidio čudne procese koji su mi počeli uzimati 100% procesora - probao sam spybotom, spyware terminatorom i na kraju avirom ali stvar je u tome što se fileovi jednom zaraženi ne daju popraviti i ostaje samo delete.

A glafni file koji je privi bio na listi da je zaražen je ntdll.dll, pa su sljedili explorer, control panel ma sve živo, proširio mi se čak i na drugu particiju. Brisanje virusa ne pomaže jer se stavljau bad sectore na hardu. Jedina opcija je ponono particioniranje i formatiranje i odma nakon istalacije windowsa staviti antivirus (zasad samo avast ne znam koji još) updatirati ga offline (za avast se moze skinuti s drugim kompom visrus database update). Još kao dodatno da budem sigurniji stavio sam si Tiny personal firewall.

EDIT: evo sad sam našao na netu da je i Avira updatala database za taj virus. Eto zato svi lijepo update antivirusa i sve je ok.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 8:37 (Hummer).
16 godina
protjeran
Win 32 Vitro hara webom!

Ovo je nesto slično W32/Virut virusu koliko sam skonta?

Ma samo lupnite dobar Firewall (ZoneAlarm 8 Free) i Antivirus (Avira AntiVir 9) i sigurni ste 100% (samo redovno updajtate Antivirus).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uglavnom da to su virusi iz iste familije, a ovaj je trenutno najnoviji.

16 godina
neaktivan
Win 32 Vitro hara webom!

a ja iman kaspersky  ona avira mi je nakon 1 tjedna dosadila svaki dan jedan te isti virus ....a nemos ga izbrisat neki trojan sad cu s kasperskyem napravit snac i vidit sta cu..

Napojnica je ulaganje u budućnost

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Avira ima lijen update,bar sto se tice free ver.9.

Pa je preporucljivo da se manualno uradi Up. svakih par sati,

jer u vecini slucajeva nove definicije su u bazi,ali auto up.ih ne skine.

To mi se ne svidja kod tete avire,kao ni onaj prvi update koji se realizira nakon nekih 20ak min.,

a do tada ja mogu preci trecinu svog bookmarka i ko zna na koji malware naic.

Ne moze to bez kabla
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice