Upute za sastavljanje računala - linkovi

poruka: 7
|
čitano: 7.910
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Zna li netko kakav dobar link na stranice sa uputama kako samostalno sastaviti/rastaviti računalo, odnosno ugraditi sve komponente? Bilo bi dobro kad bi stranice sadržavale slike.

Namjeravam kupiti novo računalo (svaku komponentu zasebno) i htio bi ih sam ugraditi, a ne bi htio nešto zeznuti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Upute za sastavljanje računala - linkovi

Pogledaj listopadski broj Buga, tema je bila best buy konfiguracije, a usput je prilično detaljno, fotostripom, objašnjeno sastavljanje računala.

17 godina
neaktivan

I ja sam prvi put sastavio kompjuter uputama iz tog broja Bug-a. Naravno treba malo pogledati i upute od komponenti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E jel možeš dati točan link molim te nikako da nađem taj broj i tu temu a stvarno mi treba kupujem nobi komp uskoro a ne znam sasataviti dijelove a nemam love za platiti nekome da m isastavi komp.Hvala

17 godina
neaktivan

ako kupuješ komponente posebno onda uzmi original zapakovanu kutiju a u njoj uz sve dodatke, kablove, naljepnice, drivere i sve ostalo što ti poćapaju u trgovinama koje ti prodaju kompove imaš ABNORMALNO detaljne upute kako ugraditi određeni dio u matičnu ploču.

ne trebaš nikakva uputstva.. sve dobiješ kupujući komponente u originalnim kutijama.. samo treba čitat

a uz objašnjenja uz svaku komponentu još dodatno dobiješ uz matičnu ploču upute kako što staviti i šemu cijele ploče. ništa ne brini sve je detaljno objašnjeno.

ALI NE DOPUSTI DA TI U TRGOVINI KOPAJU PO KUTIJAMA I ZAHTJEVAJ SVE ORIGINAL UPAKOVANO.

P.S.

vodi računa ukoliko prvi put radiš tako nešto da ćeš trebati detaljno proučiti prije svega priručnik za matičnu ploču... a on ti je originalna knjižica od oko 200 stranica

pa se nemoj nadati kupiti komp i sutra već raditi na njemu... ukoliko si još malo trtaroš pa se bojiš da što ne smrdaš bit će ti potrebno i 2-3 dana da sve sastaviš.. ali sam gušt toga sastavljanja je nevjerojatan.

svaka čast bugu ali niti jedan bug priručnik ne može zamjeniti original upute

www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2008 12:59 (hondo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedno pitanje:-) Kad se sastavi računalo tako od nule, šta se prvi put pokaže kad se PC upali? BIOS ili nešta slično? hvala!

"Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell." Gray Fox

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Puhi kaže...

Jedno pitanje:-) Kad se sastavi računalo tako od nule, šta se prvi put pokaže kad se PC upali? BIOS ili nešta slično? hvala!

Pojavi se BIOS i piše:Checking NVRAM.....Update OK!
Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice