Ukratko,imam privatan server i na njemu stranicu,kad se spojim sa xasdom sve radi pet,kada se spojim preko speedtouch 780wl ne mogu otvoriti tu istu stranicu sa drugog racunala(osim preko lokalne ip) ,firewall na routeru iskljucen,ukljucena je jedino opcija " Intrusion Detection" koja je očito problem s obzirom na ono sto blokira a to su pinganje itd.ne dozvoljava otvaranje stranice cak niti preko ip adrese osim preko lokalne.Usao sam kao admin u router ali na tom dijelu ne postoji mogucnost izmjena.Ima li netko kakvog iskustva s doticnim?
THOMSON speedtouch 780wl (i)+vlastiti server
- poruka: 5
- |
- čitano: 2.475
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa jesi napravio port forward ?
vanjska ip adresa : 80 -> lokalni ip servera : 80
sve podeseno,otvara mi unutar mreze samo na lokalnoj ip na drugim racunalima.otvaranje ili pinganje sa net adrese cak na samom serveru nije moguce.Kao sto sam napomenuo stvar je u toj jednoj opciji u samom routeru koju nemozes disable cak ni sa admin login!!
Iz iskustva sa starijim speedtouchevima iz 5xx serije, obicno te malo gluplje komande, kao npr GRE protokol moras skontati preko konzole. Telnetaj se na router adresu i procackaj kroz help file.
a neznam vise,sinoc sam se preko telneta ulogirao i pokusao komandom ugasiti taj servis koji je aktivan ali nista.zvao podrsku ali oni neznaju i ne trude se .