Šta je bolje firefox, Explorer, safari ili opera
Što je bolje Firefox ili...
- poruka: 42
- |
- čitano: 6.020
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Po mogucnostima(veci broj kompaktibilnih stranica) i izgledu explorer, a po svemu drugom, a najvaznije brzini i jednostavnosti, firefox!
Zato Firefox
Explorer ------ u slučaju nužde
safari------ ljepota ali ništa više
opera------- tu i tamo nije loša
najbolji je firefox ali ako ti uzima previše MB uzmi safari.
Po mogucnostima(veci broj kompaktibilnih stranica) i izgledu explorer, a po svemu drugom, a najvaznije brzini i jednostavnosti, firefox!
Zato Firefox
Kao i kod procesora (AMD i Intel), slicno je i u svijetu internet preglednika!
Internet Explorer i Mozilla Firefox-svi ostali su manjina i rijetko tko ih koristi!
Uostalom, nek ima ko kaj hoce, ovo su cinjenice!
Meni je najbolji Firefox...
ima puno više mogućnosti od svih meni poznatih (IE, Opera, Safari, BonEcho, Epiphany, Flock, Galeon, Iceape....),
pogotovo što se tiće web programiranja. jako puno korisnih dodataka je moguće instalirati na firefox.
Evo bas sam isprobo Safari i sad mogu sa sigurnoscu rec da je FF najbolji!!!
Jedino sto je kod Safarija bolje su bookmarksi i citanje rss kanala sto mi se stvarno svidjelo, ali jos uvijek je daleko od FF-a.
Mozda je ff najbolji, ali to je ipak program koji se najcesce rusi na kompjuterima na kojima radim. Dali je to do lose napisanih add-on-ova ili zbog neceg treceg, nemam pojma, ali je nestabilan pun klinac!
IE je dobar browser, Firefox je dobar browser, Safari je najbolji browser, Opera je jako dobar browser.
IE je brz, fino radi itd, pogotovo IE8. Firefox ima genijalan addon sustav, ali očajne memory leakove, spor je itd.
Safari je najprecizniji i najviše by the standard, ali siromašan opcijama.
Opera je kao i Firefox s tim da nema tako puno problema s memorijom, ali zato zeza s keširanjem.
Ne znam zasto se svi zale da se FF puno rusi! Ja ga koristim vec nekih 6-7 mjeseci, a u zadnja 2-3 mjeseca mi se srusio mozda 2 puta dok mi se prije IE rusio puno cesce!
Žestoko koristim FF i IE kako na poslu tako i kod kuće i iskustva su slijedeća:
FF 2:
- Zapravo ima puno više grešaka i problema nego IE (takođeri sigurnosnih propusta!)
- Puno veća potrošnja memorije
- Kompatibilnost sa standardima i nije na nekoj razini
- Česta rušenja ako se koristi proxy ili malo kompliciranija konfiguracija
- Vrlo dobra mogućnost proširenja
IE 6:
- Najnesigurniji u porodici
- Nekompatibilnost sa standardima
- Iritantna nekompatibilnost sa nekim dijelovima JS-a
IE 7:
- Puno sigurniji nego IE6
- Bolja kompatibilnost sa standardima
- Puno bolji raspored kontrola nego u ostalim browserima
IE 8:
- Po meni najbolji browser u zadnje vrijeme (nisam probao FF 3!)
- Najbolja kompatibilnost sa standardima od navedenih browsera
- Za performanse nisam siguran al mi se čini da je bolje nego FF
- Mogućnosti proširivanja i kompatibilnosti sa pluginovima za FF!
Safari 2.x:
- Bugovi, bugovi, bugovi (većinom za prikazivanjem stranica)
- Problemi sa standardima
- Performanse ponekad znaju bit problematične sa JS-om
- Totalna nelogičnost interface-a u usporedbi sa ostalima
Zaključak:
Osobno preporučam FF 2.x ali samo dok IE 8 ne izađe iz bete (čisto iz sigurnosnih razloga). Naprednim korisnicima koji znaju što rade i što žele definitivno preporučam IE 8. Safari svakako treba zaobilaziti (barem verziju 2).
P.S.
Svaki od navedenih browsera koristim puno osim Safari-a za kojeg sam radio razvoj kompatibilnosti jedne stranice i totalno sam poludio i izgubio puno živaca radi njegovih problema. Radi se o verziji 2 za koju postojeći bugovi za prikaz stranica NEĆE biti ispravljeni - treba prijeći na v3.
Meni je Firefix, prvenstveno zbog tabova,mislim ima ih i IE al ružan je............
MBO: Gigabyte GA-M56S-S3
RAM: 2 GB DDR2
GRAPH CARD: Asus EN7300 GS 512MB
HDD: Hitachi 320GB 16MB cache
Ne znam jeste li i vi primjetili ali meni se Safari cini dosta sporiji od FF-a. Vjerujem ostalima kad kazu da je kod njih brze, ali meni je FF puuuno brzi, posebno se ubrzao nakon sto sam napravio ono nesto sa TuneUp Utilities 2008 da mi kao ubrza internet. Treba li se na Safariju nesto posebno postavit ili je nesto drugo u pitanju?
Ako vam je bitna brzina ucitavanja web stranica isprobajte K-Meleon. On je puno brzi od svega sto ste ovdje naveli.
sve sam probo i najbolji je firefox zasad.... najbrži je nekako
ma sve je to isto...
Po meni firefox
Svi oko mene hvale firefox, probao sam ga i vratio se na operu, više mi paše. Možda je stvar navike. Ali sve je to tu negdje. Nemaju mi baš puno smisla ovakva pitanja, je li bolji BMW ili Mercedes.
Firefox je najbolji.
Neko vrijeme sam zagovarao IE al kad sam probao FF reko vise nikad na IE.
FF mi se nikad nije srusio.
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Firefox iz inata.... nećem IE koristiti zato jer mi je spor, često mi se znao rušiti, a i ružan mi je...skinovi, ekstenzije i ostale stvarčice koje nadopunjuju Firefox je jedan od par razloga zašto ga koristim.
IE vecina ljudi koristi samo zato sto ne znaju da postoji nesto drugo ili se boje isprobati novu stvar, a toliko "kakice" im donosi u racunala.
Isprobao sam gotovo sve što ima od browsera (razna testiranja stranica) i za sad je definitivno Firefox najbolji.
1. Firefox je definitivno najbolje što se može dobiti od browsera, iako i on ima nekih bugova. Firefox kao browser je jako dobra osnova, a pluginovi kao Firebug su stvarno šlag na tortu. Nezaobilazan je alat za developere.
2. IE bilježi napredak u verziji 7 te nadalje u verziji 8, no to je još premalo. Usklađenost sa standardima je još uvijek loša (http://www.acidtests.org/). Verzija 8 donosi napredak, ali beta je strašno nestabilna. I kad izađe 8-ica neće biti bolja od Firefoxa.
3. Opera je vrlo simpatičan browser, dosta brz (vjerojatno i najbrži od navedenih), solidno podržava standarde, ali meni osobno nekako ne leži. Ne postoji (barem ne kolko ja znam) dodatak poput Firebuga tako da mi nije za development.
4. Safari je zanimljiv produkt, ali za sada prebugovit.
Definitivno Firefox, bez obzira na IE8...
Firefox! Usput imam jedno pitanje. Znate kad prvi put upišete na nekoj stranici lozinku i username pa vas onda pita dal hoćete da to zapamti? Ja sam stisnuto never for this site i sad se kajem. Kako da natjeram firefox da me opet to pita?
Safari na PCu nikad nisam vidio ni koristio no pretpostavljam da je jednako loš i bugovit kao i iTunes za Windowse, korištenje Safaria i iTunesa na Mac OSu je potpuno druga priča, prede i leti puno brže od svega ostalog.
Pa trebalo bi biti na toj stranici pokraj username,passvord-remember me,,ak neaš tog,,jednostavno reinstaliraj firefox
Firefox! Usput imam jedno pitanje. Znate kad prvi put upišete na nekoj stranici lozinku i username pa vas onda pita dal hoćete da to zapamti? Ja sam stisnuto never for this site i sad se kajem. Kako da natjeram firefox da me opet to pita?