Stari komp + firefox + malo memorije

poruka: 14
|
čitano: 6.216
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kako naslov kaže

Imam IBM R50E sa samo 768 MB i xp

problem je nastao što firefox sad guta 200 MB i uzima sam 25% RAM-a {#}

i ovo postaje problem

• ne želim kupiti novi komp jer nema potrebe, ovo što radi, može i dalje raditi (malo surfanja i držati kasu i pisanje emaila)
  • nadogradnja sa dodatnom memorijom je problematična u pitanju je ddr2 sodimm, mogu ga naručiti, ali to je investicija upitne isplativosti

e sad da li netko zna kako smanjiti potršnju RAM-a za firefox?

ako ne što je alternativa?

1. IE- imam 8 ali nije mi nimalo drag i koristim ga samo i jedino kad moram
  2. Firefox - postaje overkill za moj komp
  3. Opera ?
  4. Chrome ?
  5. Safari?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Stari komp + firefox + malo memorije
Imam u kući stari komp sa 256mb RAMa i Win XP.
Na njemu se koristila Mozzila Firefox koja je usporila cijeli sistem.
Čišćenjem od raznih gamadi i micanjem Firefoxa te instaliranjem Google Chromea,komp se ubrzao i ne šteka više.
Pređi na Google Chrome i trebao bi osjetit razliku.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
17 godina
neaktivan

Jesi li probao Memory Fox ekstenziju za smanjenje potrošnje memorije?

Od ostalih, verzija 12 Chromea na računalu s 1,25 GB memorije (WinXP) ne radi ugodno kada je otvoren veći broj tabova. Tabove koji su ranije otvoreni sprema na disk kada ponestane memorije, ali ih vrlo sporo učitava s diska natrag u memoriju - potrebno je oko 15-20 sekundi da se učita tab, a pri tom se ne može ništa drugo raditi u Chromeu. Opera i Firefox s Memory Foxom rade bez problema, dok IE8 nisam ni koristio.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
17 godina
neaktivan
hrx kaže...

Jesi li probao Memory Fox ekstenziju za smanjenje potrošnje memorije?

sad sam probao memory fox, i skinuo je sa 196MB na 130 MB, nije loše, ali ako se sjetim da je prošle godine firefox trošio čitavih 50 MB onda je i ovo katastrofa

15 godina
neaktivan

Nemoj koristiti firefox na staroj krami... to jednostavno ne ide zajedno. Opće je poznato kako je Firefox preveliki potrošač memorije.

Što se tiče alternative, IE9 ti neće pomoći pošto si na XPu, stoga koristi Chrome...

SilvioS, Windows Desktop Consumer MVP
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2011 20:03 (SilvioS).
15 godina
neaktivan

.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2011 20:36 (Marko :D).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SilvioS kaže...

Nemoj koristiti firefox na staroj krami... to jednostavno ne ide zajedno. Opće je poznato kako je Firefox preveliki potrošač memorije.

Što se tiče alternative, IE9 ti neće pomoći pošto si na XPu, stoga koristi Chrome...

A po svim testovima upravo je Firefox najmanji potrošač memorije, a Chrome najveći. Baš si mu dobar savjet dao.

Probaj optimiziranu verziju Firefoxa za Windowse: Pale Moon

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2011 20:48 (Tom69).
15 godina
neaktivan
15 godina

I ja sam isto čuo i vidio na svom kompu da Chrome troši najviše memorije, stavil sam si Chrome i cijeli PC je štekal, zatim sam vratil firefox i sve je radilo bez štekanja. Kod mene je Chrome trošil dosta memorije i ne preporučam ga, firefox je bolji po meni puno.

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SilvioS kaže...

A tko danas browsa samo s jednim tabom? {#}

Nego, što nisi ovu sliku stavio

http://media.bestofmicro.com/O/3/285987/original/wbgp340tabmemory.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 20:37 (Tom69).
17 godina
neaktivan

Molim vas da (u buduće) navedete verzije browsera koje se testiraju (link na originalni članak bio bi bolji) - navedeni grafovi prikazuju zauzeće memorije Firefoxa 3.6.15, Chromea 10, Opere 11.01, IE9 i Safarija 5.04 - iz Web Browser Grand Prix 3 usporedbe (objavljene 21. 03. 2011.).

Najsvježiji dostupni rezultati dolaze iz Web Browser Grand Prix 7 usporedbe (objavljene 30. 09. 2011.) - testirani su Firefox 7, Chrome 14, Opera 11.51, IE9 i Safari 5.1.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 22:58 (hrx).
15 godina
neaktivan

Jer je po istraživanju koje sam čitao količina otvorenih tabova kod prosječnog korisnika 3-5, tako da ona gornja slika najviše drži vodu...

No nebitno, eto čovjek sad ima dovoljno informacija, pa nek si bira što će odabrati :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 14:17 (SilvioS).
17 godina
neaktivan

je, gledam i dolazi mi na isto

memory fox ne radi niš korisno, smanji utrošak memorije ali onda je prikaz tako loš da to nije za koristiti (moj laptop ima samo 1024*768)

pale moon u samom loadu ima preko 90 MB i kasnije se to povečava do opet 180 MB

chrome sam isprobao i mogu reči da kad otvorim jedan tab i samo google stranicu chrome povuče 3x 38 MB (zašto 3 nemam pojma)

istina surfanje je munjevito, ali opet potrošnja raste

opera u startu je mala potrošnja ali sa dva taba odmah ode na 170+ MB i ne avidim razlike između nje i firefoxa

i još firefox ima bolje rješen menagment sa passwordima

IE 8.0 koji je na kompu zadivljujuće malo troši on je 40 do 80 MB, ali ja ga ne volim, pogotovo jer mu je grozan handling sa passwordima,

možda isprobam koju od školjki za IE,

za sad ostajem na firefoxu, naviknuo sam na njega a nastavljam tražiti dalje

15 godina
protjeran

Da firefox trosi najmanje rama je istina ali to nema veze sa usporenjem kompa vec zauzece procesora...

Najmanje je bitno koji preglednik koliko rama trosi jer zbog tog sigurno nece usporit vec zbog velikog

zauzeca CPU-a,nazalost za to je kriv glupi flash

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice