Spor Internet - kako smanjiti ping u igrama?

poruka: 26
|
čitano: 18.424
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Internet,trebam strucnu pomoc

Treba mi samo strucna pomoc ako se ne razumijete bas u to nemojte spamati ili pisati nesto sto mi nece pomoci(bez ljutnje).Trenutno koristim wireless internet od Bneta(www.bnet.hr),FLAT internet,802.11g Wireless LAN USB Adapter.Nekada mi je internet spor,lagga mi u igrama(CoD2,CoD4~ping 100-250)a nekad radi savrseno ping mi bude oko 50.Router mi je odmah u susjednoj sobi,Internet snaga mi je ''strong''.Jedino neznam jeli mi se netko drugo moze spojiti na moj ID jer ja hvatam susjedov internet,a pretpostavljam da i on moj isto.(ZASTICENO MI JE WEP KEYOM PA ON VJEROJATNO NE ULAZI,TJ NEMOZE UCI)

Molio bih jos ovo objasnjenje na slici 1(PODCRTANO CRVENOM BOJOM)sto ovo znaci.

Jeli postoji ikakva sansa da se nekako smanji ping u igricama,te da se ubrza internet bez ikakvih programa kao sto su Interet Speed itd.

Jeli mogu napraviti ikako private konekciju i kako?Molio bih upute

Ako nemoze nista od toga sto mi preporucujete da napravim?

PUNO SE ZAHVALJUJEM NA SVAKIM ODGOVORIMA I SVAKOJ POMOCI.*<|:-)

Slika 1 Slika 1
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 22:54 (Nike iD 10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Internet,trebam strucnu pomoc
Mozda je do njih? Sljedeci put kad bude pogledaj da se netko nije spojio. Mozda je netko hakirao.
EVERYBODY LIES
16 godina
neaktivan

Da ali mi pise signal strengh jak..ako mi je netko haxao jel postoji mogucnost da se to vidi i jel se moze ikako napraviti private connection da je ja samo vidim a ne da mi susjed hvata signal...

btw mozda je i neki virus trenutacno imam aviru i ccleaner recite vi mi neke programe koje ce bezprijekorno skenirati komp i SIGURNO obrisati te viruse.

16 godina
neaktivan
Nike iD 10 kaže...

Da ali mi pise signal strengh jak..ako mi je netko haxao jel postoji mogucnost da se to vidi i jel se moze ikako napraviti private connection da je ja samo vidim a ne da mi susjed hvata signal...

btw mozda je i neki virus trenutacno imam aviru i ccleaner recite vi mi neke programe koje ce bezprijekorno skenirati komp i SIGURNO obrisati te viruse.

Za obrisati viruse: Malware Bytes    i    Super AntiSpyware

Something: http://192.168.1.1 xD Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
16 godina
neaktivan

dobar je ovaj 1. nasao mi je neke viruse... =D a ovaj drugi necu uopce skidat  jer je trial -.-''  ping jos j*be

17 godina
neaktivan

Nabavi si router koji se spaja na žicu ta wireless sranja nista nevaljaju. I ja imam Bnet, dali su mi neki router Scientifica Atlanta spaja se na uticnicu od kablovske (nism siguran jel tako u svakoga ili samo u mene lol). I ja imam problema sa pingom od 20.00-22.00h bude mi ping preko 100 ( uglavnom je od 50-60)...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nike iD 10 kaže...

dobar je ovaj 1. nasao mi je neke viruse... =D a ovaj drugi necu uopce skidat  jer je trial -.-''  ping jos j*be

Nije trial, ima besplatna verzija bez vremenskog ograničenja.

15 godina
neaktivan

Prijatelju...Ja isto imam wireless vec duzi niz godina i iz iskustva ti kazem nemoj se dzaba mucit mislila da ces to nekako pojacat...jer signal u wireless-a je promjenjliv i posebno ako je AP ( access point ) opterećen onda će ti ping biti velik..u mene je isto i ja igram igre i sad mogu samo kako treba igrti kasno navece i ovako do pola dana jer onda pocinju i drugi korisnici da uticu na to...toliko od mene..

Nemam potpis osim na licnoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kod mene je isti slučaj. Od kad sam stavio seedbox u hodnik, bliže routeru, stavio WiFi na njega i da share-a preko LAN-a na glavni komp, ping je OK, ali ponekad krene zezat. Kad krene zezat, u pravilu samo restart routera riješi problem.

@Hanibal

Ovo ti je gotovo za HoS. Na što se uopće može spajat router od kabelske koji daje kabelski operater nego na kabelsku!?

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja vise od 2 godine kod susjeda dolazim na wireless igrat COD4 i ima signala kroz cijelu njegovu kucu dovoljno i nikad ne skace ping, cak i kad se drugi spoje ja igram! Ako ti je kvalitetan router onda nije do njega. Mozda je do Bneta, moj susjed je na T-comu.
EVERYBODY LIES
17 godina
neaktivan
RE: Spor Internet - kako smanjiti ping u igrama?
MrBlc kaže...

Kod mene je isti slučaj. Od kad sam stavio seedbox u hodnik, bliže routeru, stavio WiFi na njega i da share-a preko LAN-a na glavni komp, ping je OK, ali ponekad krene zezat. Kad krene zezat, u pravilu samo restart routera riješi problem.

@Hanibal

Ovo ti je gotovo za HoS. Na što se uopće može spajat router od kabelske koji daje kabelski operater nego na kabelsku!?

Stvarno nisam upućen u Bnetove usluge uzeo sam njihov internet jer sam mogo birat između njih i T-coma...

16 godina
neaktivan
Jesi ih zvao?
EVERYBODY LIES
15 godina
neaktivan

Ja kako sam skontao po ovoj temi vi pricate nesto drugo..ustvari svi ste naveli da koristite internet iz kucne verzije wireless-a a covjek kao i ja koristi direktni wireless sto je odmah u startu drugacije..i ja odem kod djevojke sa laptop-om i ona svoj modem od ADSL-a sharuje na wireless i tada imam konekciju kao i ona dok kod kuce primam direktno od providera konekciju koja je ogranicena na 1024/512 kb/s i tu se stvaraju veliki problemi..nekad ide veoma dobro a nekad uticaj vremene tj. u vecini utice na brzinu net-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mozes malo pojasnit?
EVERYBODY LIES
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
Mozes malo pojasnit?

Ko ja jel ?

A sto se tice one slike iz prvog posta ne brini za IP6V to ti zapravi nije ni potrebno niti treba da bude ukljuceno...

16 godina
neaktivan

al evo ja stavrno ne razumijem igram war sad ping 60 super savrseno i odjedanput skoci na 200 300 pise connection interrupted -.-'',sto da napravim pls pomozite mi vise nemogu podnijet ovakvo nesto

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2009 19:54 (Nike iD 10).
16 godina
neaktivan
Meni taj connection interrupted bude samo kad netko ide na facebook sa drugim laptopom. A i onda mi je ping 100 i mogu igrat. Kad ti je to pocelo?
EVERYBODY LIES
16 godina
neaktivan

nzn prije 2 mjeseca inace bi mi samo nekad bilo connection interrupted i odmah bih mogao nastaviti igrati bez ikakvih problema sada svako malo....sve mi je ugaseno dok igram(msn,facebook,torrenti,antivirus update) .... samo mi radi ventrilo xfire i cod

15 godina
neaktivan

Wireless nije pogodan za igre baš iz tog razloga naglih promjena...što znači da nikad nije fixna brzina i stabilna..nego malo ovako malo onako malo pukne...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Meni nikada u dvije godine koliko sam kod susjeda na wireless nije pukla veza. 1. Mozda je router neki srot pa se pregrije. 2. Mozda ti se netko spojio pa skida torente. 3. Probaj ako mozes taj router spojit sa kompom zicom. 4. Jesi u vecem gradu ili? Moze biti da je do BNETA.
EVERYBODY LIES
15 godina
neaktivan

Ja bih ti preporučio da probaš maknuti komp iz bilo kojeg kuta u kući,

naravno,ako je!Armatura kuče jako smeta wirelessu!

Ako ti je u istoj sobi mikrovalna,makni je!

Oscilacije signala,ujedno i jačinu možeš mjeriti

Network Stumbler-om!

Ikominator
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo si obavezno stavi WPA zaštitu, WEP je nesiguran. Za IPv6 trenutno još ništa...tak da ti ne znači to baš previše.

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
Meni nikada u dvije godine koliko sam kod susjeda na wireless nije pukla veza. 1. Mozda je router neki srot pa se pregrije. 2. Mozda ti se netko spojio pa skida torente. 3. Probaj ako mozes taj router spojit sa kompom zicom. 4. Jesi u vecem gradu ili? Moze biti da je do BNETA.

Jedno je kada ti koristis frendom wireless a jedno kada se prikacis na provider-ov Access Point koji u isto vrijeme jos koristi 20 - 30 ljudi...o tome ti ja pricam covjece...ja npr. koristim tako i jedino od pola noci pa negdje do ujutro do 10 sati mogu normalno da igram..ono sve ostalo je sreca..

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Prvo si obavezno stavi WPA zaštitu, WEP je nesiguran. Za IPv6 trenutno još ništa...tak da ti ne znači to baš previše.

nemam mikrovalnu u sobi :) domagoje kako napraviti tu WPA zastitu pls ako moze koji link.Evo dns mi je prijatelj rekao da je njegov prijatelj dok je imao windows 7 da je imao ping uvijek 100,a kad ga je vratio na xp da mu je bio 30-50 ...(ofc pricamo o istome internetu) .... sto se tice routera udaljen mi je od kompa mozda 2m  hvata signal odlicno...samo ja mislim da se meni netko spaja na moj internet pa bi molio tu zastitu da mi se objasni kako je napraviti..ty..

17 godina
neaktivan
Nike iD 10 kaže...
1domagoj1 kaže...

nemam mikrovalnu u sobi :) domagoje kako napraviti tu WPA zastitu pls ako moze koji link.Evo dns mi je prijatelj rekao da je njegov prijatelj dok je imao windows 7 da je imao ping uvijek 100,a kad ga je vratio na xp da mu je bio 30-50 ...(ofc pricamo o istome internetu) .... sto se tice routera udaljen mi je od kompa mozda 2m  hvata signal odlicno...samo ja mislim da se meni netko spaja na moj internet pa bi molio tu zastitu da mi se objasni kako je napraviti..ty..

Joj, oprosti, nisam prije vidio da si postavio pitanje. Pa postavlja se u postavkama routera (uglavnom se do njih dolazi upisivanjem adrese: 192.168.1.1. u address bar u pregledniku, a opet, ovisi o  modelu - za točnu adresu pogledaj u upute od rutera ak ih imaš, al ova bi trebala radit).

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice