Spajanje 2 interneta

poruka: 5
|
čitano: 654
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Spajanje 2 interneta

Pozdrav, izvinjavam se ako sam promasio temu ili nesto slicno, nov sam, i imam jedno pitanje na koje ne mogu da nadjem odgovor :)

Koristio sam telekomov internet 10 godina i bio sam prezadovoljan ali zbog udaljenosti centrale nisam mogao da uzmem vecu brzinu od 10mbs, stoga sam resio da predjem na kopernikus.

Da li mogu da se spoje 2 interneta da rade kao 1, verujem da ne mogu ali nisam toliko pratio pa se mozda i iznenadim kad cujem da moze.

Sad imam kopernikusov internet i odlican je sa surfovanje i download, ali za igrice(kanter, dota) je ponekad katastrofa zbog packet loss-a, palo mi je na pamet da uzmem i telekomov od 10mb i kopernikusov od 30mb koji vec imam i da ih spojim u jedan ako je moguce? :)

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Spajanje 2 interneta
Jegulja23 kaže...

Pozdrav, izvinjavam se ako sam promasio temu ili nesto slicno, nov sam, i imam jedno pitanje na koje ne mogu da nadjem odgovor :)

Koristio sam telekomov internet 10 godina i bio sam prezadovoljan ali zbog udaljenosti centrale nisam mogao da uzmem vecu brzinu od 10mbs, stoga sam resio da predjem na kopernikus.

Da li mogu da se spoje 2 interneta da rade kao 1, verujem da ne mogu ali nisam toliko pratio pa se mozda i iznenadim kad cujem da moze.

Sad imam kopernikusov internet i odlican je sa surfovanje i download, ali za igrice(kanter, dota) je ponekad katastrofa zbog packet loss-a, palo mi je na pamet da uzmem i telekomov od 10mb i kopernikusov od 30mb koji vec imam i da ih spojim u jedan ako je moguce? :)

Moze se i ne moze se.

Mozes uzet oba operatera i zatim podic dva tunela, jedan kroz telekomovu, a  drugi kroz kopernikovu liniju zatim bondat te tunele. No za to ti treba server koji se nalazi iza oba operatera.

Bolje ti je rjesenje koristit 10M liniju(cak ti ni ne treba 10M, dost ti je i 2-4M za igranje) pa balansirat promet. Sav promet saljes na kopernikusov net, a promet koji sluzi za igrice preusmjeravas na telekomov net.

Znam da se moze s linuxom i mikrotikom jako jednostavno napravit. Za windowse nisam siguran podrzava ugradjeni firewall markiranje paketa/konekcija i slicno. Eventualno iskombinirat nesto s rutanjem pa dodat rute za servere prema telekomu, a defaultnu stavit na kopernikus.

I onda moras za to sve pronac nekog da ti poslozi jer sam neces znat.

Jesi proucaval kopernikosuv net i videl gdje tocno steka? Mozda im samo trebas skrenut pozornost na to. Ili ti netko od ukucana skida povremeno dok igras? Moguce je da ti limitiraju skoro sve portove u svrhu kocenja p2p prometa pa eto uz to hvataju CS i DOT-u jer su nesposobni. 

Kabelski internet ili kaj tocno?

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 11:08 (Ante).
9 godina
neaktivan
Spajanje 2 interneta

Da net preko kabla :) znam sve sta se desava, drugar mi radi tamo, jednostavno oni hoce sto vise korisnika iako ne mogu da podrze toliko tako da svaki dan ukljucuju nove korisnike i kao "sire" mrezu, jednostavno u mom kraju kaze drugar da ima mnogo korisnika i da mreza ne podrzava toliko i da se zato desava packet loss, kao sto rekoh odlican je internet za surfovanje i za download ali naprimer kanter ne podrzava ni malo packet loss-a a dota moze da se igra ali uz povremeno kocenje. Hvala ti sto si mi ispisao to sve, ali mnogo je komplikovano kao sto vidim, tako da odustajem, hvalaa :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Spajanje 2 interneta
Moguće je spojiti, najjednostavnija metoda bi ti bila da potražiš na internetu kompaniju koja se bavi takvim stvarima u Europi(da imas vrlo blizu negdje kvalitetan server). Takva usluga bi ti svaki paket dijelila na 2 dijela i slala na njihov server koji bi to spajao te slao dalje.. takav pristup bi bio moguc ako bi mogao ostvariti izvrsnu vezu sa njhiovim serverom, no ako i do njih se javlja packet loss, onda ti nema pomoci nego najbolje poslusat prijedlog kolege koji je objasnio... druga stvar je sto takve usluge koštaju, te bi ti trebao modificiran ruter ili SoC za uslugu.
Sve u svemu, moguce je, ali nije tako jednostavno i mislim da ti nije isplativo.
There are no ordinary moments, there is always something happening. It's the yourney that makes us happy not the destination.
15 godina
Spajanje 2 interneta

Neisplativo... :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice