Za skidanje sa torenta kazna... zaključana tema

poruka: 358
|
čitano: 223.783
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Za skidanje sa torenta kazna...

Malo općenito, glede ove teme :

Čak niti u Hrvatskoj, a kamoli u Njemačkoj, se odvjetničke kuće i internet operateri neće samo tako olako upuštati u nešto što nije zakonom dozvoljeno ili bar što nije zakonom zabranjeno.

Pravno: da bi bilo koja radnja ( činjenje i nečinjenje ) bila kažnjiva, preduvjet je da je ta radnja opisana u zakonu kao kažnjiva i da je za tu radnju propisana kazna.

Ako operater ustupi vaše podatke nekakvoj odvjetničkoj kući, budite sigurni da je to pokriveno onim uvjetima poslovanja njihovim, a u svakom ugovoru sa njima piše da pristajete na trenutne uvjete

njihovog poslovanja i da oni mogu u svakom trenutku te uvjete poslovanja izmijeniti bez da vas posebno obavještavaju ili traže dozvolu od vas za bilo što.

Imate primjera za to koliko hoćete, ali ja neznam njemačko zakonodavstvo pa nemogu pričati o tamošnjoj situaciji. U Hrvatskoj je posve legalno da banka ili HRTelevizija, ili tele2 ustupe vaše dugovanje i vaše podatke nekoj agenciji ili odvjetničkoj kući i da onda ta agencija   vas tlači dalje za naplatu duga....

Teško da će se na ovom forumu , koji je manje više lokalni, pojaviti netko sa odličnim poznavanjem njemačkog pravnog sistema , pa da bi dao pravno koristan savjet.

Za Hrvatsku vrijedi da je vlasnik linije odgovoran za sve zloupotrebe načinjene njegovom linijom , i naravno da to ne znači automatski da je on kriv, ali u dokaznom postupku pred sudom će na njemu biti

teret dokazivanja da nije on taj koji je zloupotrijebio liniju nego susjed haker...  

Postoje presude u hrvatskom pravosuđu za takvo nešto , a naveliko je o tome bilo spike na legalis.hr forumu...

Vidim da se u ovoj temi javilo više osoba koje su terećene za kazneno djelo počinjeno u njemačkoj, i vjerujem da i u njemačkoj postoje tehnički i pravni forumi , gdje bi zasigurno dobili točniju informaciju

glede njemačkog zakonodavstva, jer ovdje manje više možete dobiti saznanja o hr zakonodavstvu i nagađanja za njemačko zakonodavstvo....

Pisao sam ovo u dobroj namjeri,tek toliko da se nebi netko osjetio sretan ili nesretan na osnovu informacija dobijenih ovdje pa da ne krene u pravno potrebnom smjeru.

Za svaku žalbu ima rok, i ako se zakasni, kreće jedan vid postupka. Ako se žalite na vrijeme, ide druga vrsta postupka,bar u hr...

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Za skidanje sa torenta kazna...
bunkermax kaže...

Čak niti u Hrvatskoj, a kamoli u Njemačkoj, se odvjetničke kuće i internet operateri neće samo tako olako upuštati u nešto što nije zakonom dozvoljeno ili bar što nije zakonom zabranjeno.

Pravno: da bi bilo koja radnja ( činjenje i nečinjenje ) bila kažnjiva, preduvjet je da je ta radnja opisana u zakonu kao kažnjiva i da je za tu radnju propisana kazna.

Ako operater ustupi vaše podatke nekakvoj odvjetničkoj kući, budite sigurni da je to pokriveno onim uvjetima poslovanja njihovim, a u svakom ugovoru sa njima piše da pristajete na trenutne uvjete

njihovog poslovanja i da oni mogu u svakom trenutku te uvjete poslovanja izmijeniti bez da vas posebno obavještavaju ili traže dozvolu od vas za bilo što.

Imate primjera za to koliko hoćete, ali ja neznam njemačko zakonodavstvo pa nemogu pričati o tamošnjoj situaciji. U Hrvatskoj je posve legalno da banka ili HRTelevizija, ili tele2 ustupe vaše dugovanje i vaše podatke nekoj agenciji ili odvjetničkoj kući i da onda ta agencija   vas tlači dalje za naplatu duga....

Teško da će se na ovom forumu , koji je manje više lokalni, pojaviti netko sa odličnim poznavanjem njemačkog pravnog sistema , pa da bi dao pravno koristan savjet.

Za Hrvatsku vrijedi da je vlasnik linije odgovoran za sve zloupotrebe načinjene njegovom linijom , i naravno da to ne znači automatski da je on kriv, ali u dokaznom postupku pred sudom će na njemu biti

teret dokazivanja da nije on taj koji je zloupotrijebio liniju nego susjed haker...  

Postoje presude u hrvatskom pravosuđu za takvo nešto , a naveliko je o tome bilo spike na legalis.hr forumu...

Vidim da se u ovoj temi javilo više osoba koje su terećene za kazneno djelo počinjeno u njemačkoj, i vjerujem da i u njemačkoj postoje tehnički i pravni forumi , gdje bi zasigurno dobili točniju informaciju

glede njemačkog zakonodavstva, jer ovdje manje više možete dobiti saznanja o hr zakonodavstvu i nagađanja za njemačko zakonodavstvo....

Pisao sam ovo u dobroj namjeri,tek toliko da se nebi netko osjetio sretan ili nesretan na osnovu informacija dobijenih ovdje pa da ne krene u pravno potrebnom smjeru.

Za svaku žalbu ima rok, i ako se zakasni, kreće jedan vid postupka. Ako se žalite na vrijeme, ide druga vrsta postupka,bar u hr...

Nezz da li si ti pravnik ali davanje informacija nekoj odvjetnickoj firmi o korisnicima je ravno prisluškivanju i za to se gubi glava. Čak i obavještajne službe kad prisluškuju to rade oprezno jer često puta nemaju nalog a kad se sazna onda najebu. Kod nas postoji cijelo povjerentsvo u saboru koje se bavi samo time da li se nekoga nadziralo sukladno odluci suda ili ne. Dati nekome ispist tvog internet prometa i ip adresa je ništa drugo nego prisluškivanje kao i sa telefonom. Neki dobar odvjetnik bi sigurno to rještio samo se ovima u njemačkoj neda zajebavat sa time i tjeraju klijenete da to plate.

14 godina
zeroname kaže...
Neki dobar odvjetnik bi sigurno to rještio samo se ovima u njemačkoj neda zajebavat sa time i tjeraju klijenete da to plate.

A kako bi tek onda bilo kod nas? A i da nađeš tako dobrog odvjetnika morao bi ga sigurno više platiti nego što kazna i iznosi.

11 godina
protjeran

@zeroname

unutar tih voda sam tako da ti mogu iz prve ruke reći kako to stvarno izgleda.

Zar nemisliš da bi već onda bilo na tisuće presuda protiv tih agencija i odvjetničkih kuća kojima su raznorazni operateri-banke-televizije ustupile korisničke podatke  ?

E nema tih presuda, baš zato kaj je na raznorazne načine i kojekakvim pravnim aktima omogućeno da tvoji podaci  kolaju bez da im ti ikaj možeš...

Pravo i pravda nisu isto, i čak su često u raskoraku, ali to je tako u realnosti...  Sjeti se nameta zampa za svaki medij, bez obzira kaj nikad nebuš snimio nikaj od zampaša na usb ili dvd....

Nalog je priča za sebe. Postoji procedura traženja i dobijanja naloga od istražnog suca. U neko doba noći ili praznika, to može potrajati satima, a situacija na terenu možda baš diktira da je slijedećih par minuta neophodno snimiti i dokumentirati nešto ili nekoga..... I kaj sad : radi birokratske procedure neodraditi neki bitan dio postupka  ? Ili ga odraditi i poslije lijepo obrazložiti da je to tada zato i zato bilo nužno, i sva povjerenstva svijeta će u tajnim istragama to glatko prihvatiti....

I u svim državama je to manje više slično....    Od naloga, policija, pa to deutsche telecoma.....

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni je najbitnije da me jos i za ovo ne kazne, vise necu nista ni gledati i gotovo. Odvjetnik je meni rekao da oni imaju pravo to napravit jer se s tim bave odvjetnicke kuce itd. Da njima kompjuter izbaci na tisuce ljudi koji su skidali i to ide direkt doma na kucnu adresu , da to cak nije ni pravi zig na pismu (da je sve kompjuterski) ali ovdje je takav zakon.... to je ovdje dozvoljeno i svi plate jer se ne isplati ici na sud, kostat ce me troduplo. S tim da je jedna firma iz Hamburga a jedna iz Munchena... Kaze da uglavno salju prva tri mjeseca i onda stanu i da moje podatke cuvaju dvije godine...Puno toga mi nije jasno jer sam ja hrpu toga skinula, ali molim Boga da je to dvoje prvo i zadnje kaj sam dobila za platit.  

0 1 hvala 0
11 godina
protjeran

@brianna

nemogu ti ništa reći za njemačko zakonodavstvo, ali ovdje bi tako nešto relativno lako bilo osporiti.

ovo nije mjesto gdje bih te ja ili netko drugi podučavao pravnim trikovima i kako im otežati da dokažu da si baš ti ta koja je skinula podatke neke,

a i pitanje je koliko su naša zakonodavstva podudarna ili različita...pa možda savjet nebi vrijedio.....

Nijemci su uredni manje više pa i njihovi odvjetnici se drže zakona, ali ziher ima i tamo mutikaša koje dobro poznaju rupe u zakonu

i mogu ti pomoći na način da će biti nemoguće dokazati da si baš ti ta koja je počinila kažnjivu radnju....

Ima google i u njemačkoj,,ne,,?,,heheheh

0 0 hvala 0
16 godina
Dr.Feel kaže...

Jel za skidanje sa torrenta u Hrvatskoj postoje neki slucaji sa tim kaznama?

-ne. Tj postoje samo (lažni) novinski naslovi s poticajem BSA.. + u 90% svijeta ista situacija. Fr i GB su odustale, samo Dojč ima svoja pravila...

-torrent = kazneno djelo, svugdje. Samo što se neide đonom na građane. npr sad je potrebno (za Fr, BG, Sviss) dokazati osobu, ne IP-frižidera...

zeroname kaže...

Neki ljudi mi ovdje nisu jasni...

-vidi npr Hanžekovića, čak kad ovrhom naplate od pogrešne osobe, ne vraćaju.. to je opak biz.. nema tu malih novaca... (zarađuje više na RTV ovrhama nego ostali uredi na Sanaderima i inima..). Istina, ISP ne smije dati te podatke (to je bio cilj SOPA-PIPA..), ali ako si torrentirao, tad si kriv. (postoji dovoljno dokaza da se takve posredničke agencije nalaze u seederima.. ali tko će to tužiti, zašto ..).

brianna kaže...

Ovaj put sam samo gledala... Ja sam isla odvjetniku ali to ne pomaze bas puno... Rekao je mi ja da to svi moraju platit prije ili kasnije, ili cu imat jos veca sranja s njima. Hvala 

-sve što ti je dostupno je legalno. U to spada gledanje/konzumacija.. u to ne spada javno izvođenje, preprodaja, distribucija, umnažanje za daljnju prodaju itd.. (baš za dojč, do 7 kopija se spominje kao OK). Ni jedan legalan izvor za komercijalne sadržaje ne postoji na torrentu, jer je takva tehnologija (share-seed = distribucija). Krivica je isključivo u tome, ne u gledanju, slušanju, skidanju, snimanju.. jer npr ZAMP upravo to pokriva.

-pitaj advokata, plati, pamet u glavu.

bunkermax kaže...

..

- torrent= distribucija zakonom zaštioćenog sadržaja. KZ. (dovoljno, ide po sili zakona nije potrebna privatna tužba vlasnika/oštećene strane/zastupnika). ..npr nema ni jedne tužbe MSa za korištenje win/MSO bez valjane licence protiv privatnih osoba u svijetu.. neda im se/toleriraju.

zeroname kaže...
..

Nezz da li si ti pravnik ali davanje informacija nekoj odvjetnickoj firmi o korisnicima je ravno prisluškivanju i za to se gubi glava. ..

- u pravnoj državi da. Kod nas je dovoljno imati 'kuma' i dobiješ sve podatke..

- druga stvar je što u slučaju (provjerenog) torrentiranja, nitko ne želi podmetati svoje dupe, npr ni Švicarske banke više ne inzistiraju na tajsnosti.. kad to traži USA.

- njemačka pravna praksa je užasno stroga, dovoljn oje da te netko prijavi npr za vožnju.. i platit ćeš. Naravno krvac, ne nevina osoba. (u ovoj priči nema nevinih).

vrinho kaže...
zeroname kaže...
Neki dobar odvjetnik bi sigurno to rještio samo se ovima u njemačkoj neda zajebavat sa time i tjeraju klijenete da to plate.

A kako bi tek onda bilo kod nas? A i da nađeš tako dobrog odvjetnika morao bi ga sigurno više platiti nego što kazna i iznosi.

-da, problem je cijena i nitko se ne želi time petljati... (pogotovo ako je torrent, naravno može se osporiti ali tad je teret dokaza .. dok dobiti tužbu za nedozvoljeno odavane osobnih podataka.. -zapravo kod nas u Apsurdistanu bi bilo vrlo moguće, naravno da sam Čo-ili-Sanader.. tj njihovi odvjetnici)

bunkermax kaže...

..

nemogu ti ništa reći za njemačko zakonodavstvo, ali ovdje bi tako nešto relativno lako bilo osporiti.

..

-ne, tamo ljudi plate i opamete se. To traje već godinu i vrlo je unosno. (mada bi rekao, onako na feeling, da ako netko uloži pametnu žalbu, odustanu, ima dovoljno ostalih koji samo kmeče ili plate). Kod nas bi to sad moglo pod otpis (tcom i sl) siromašnima.. (karikiram).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Vjerojatno me se svi sjecaju s onim kaznama. Uglavnom moj odvjetnik je napisao ta dva pisma i istina je da su mi smanjili na 550 eura kazne, ali svima koji imaju situaciju kao ja savjetujem da to odmah plate ili sami pisu pismo tim firmama.. Znaci odvjetnik je prvo pismo napisao na mog decka pa mu je uslugu naplatio 700 eura da bi danas i meni poslao isti toliki racun iako je u proslom racunu naveo da je to sve..Ja znam da cu sad otic u zastitu potrosaca ili negdje jer mu nedam jos i to. Uglavnom,  odvjetnik ce vas vise kostat nego te kazne sto platite, a firme imaju svoje pravilo da spustaju do 550eura (to im je limit)  i ako ne platis do roka ides na sud i vraca se prijasnja cjena s kamatama...Ja molim Boga da su mi to zadnje kazne. I ne pada mi na pamet ista vise skinut, naucili su me lekciju za cjeli zivot..  Zao  mi je sto ja nisam znala koliko je ovdje to strogo ali se nadam da barem sad dr znaju :).. Pozz

2 2 hvala 0
10 godina
neaktivan

E ovako, doselila sam u njemacku prije mjesec dana, i jucer slucajno upalim program za torrente i vidim da su mi ostala dva filma koja sam skinula u rh i odma ih maknem tak da neznam ni jesu poceli share-at u te 2-3 sekunde? Citam tu o kaznama nenormalnim i sad me brine da bi mogla dobit kaznu zbog neceg sto je ostalo jos iz hrv, znaci nisam ja tu skinula torrent i skidala...sta mislite hocu li dobiti kaznu zbog toga? I za kolko ta kazna stigne? Da znam nakon kolko sam vremena sigurna ako ne dode

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jelenajedosla kaže...

E ovako, doselila sam u njemacku prije mjesec dana, i jucer slucajno upalim program za torrente i vidim da su mi ostala dva filma koja sam skinula u rh i odma ih maknem tak da neznam ni jesu poceli share-at u te 2-3 sekunde? Citam tu o kaznama nenormalnim i sad me brine da bi mogla dobit kaznu zbog neceg sto je ostalo jos iz hrv, znaci nisam ja tu skinula torrent i skidala...sta mislite hocu li dobiti kaznu zbog toga? I za kolko ta kazna stigne? Da znam nakon kolko sam vremena sigurna ako ne dode

Čistom sumnjam. Ako je to stvarno 2-3 sekunde, nema frke, jer dok se sam program initializea, provjeri trackere i ostale pm, te počne dl/ul, prođe barem 20ak sekundi.

U suprotnom, problem, budući da je tvoja IP adresa zabilježena bez pardona bez obzira što je shareano ma makar 1 sec, te ako itko njuška, imaju slučaj protiv tebe na isti način kao što imaju slučaj protiv nekog tko je samo torrentao 1 sat, 1 dan, 1 tjedan, itd. Zajeban je svijet sa crno bijelim pogledom na dotični.

17 godina
neaktivan

Samo budale skidaju s torrenta.

0 18 hvala 0
17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Nezz da li si ti pravnik ali davanje informacija nekoj odvjetnickoj firmi o korisnicima je ravno prisluškivanju i za to se gubi glava.

Samo što operateri ne moraju ništa davati odvjetničkim kućama budući torrenti sami prate IP adrese.

17 godina
Elk Cloner kaže...

Samo budale skidaju s torrenta.

ja sam underground, jos uvijek koristim winmx

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
10 godina
neaktivan
jelenajedosla kaže...

99% Nećeš,švabi se jednostavno ne da zahebavat s providerom i izvlačit informacije i IP logove od njih.

10 godina
neaktivan

A jebiga sad jesam budala ili ne to je za raspravljati, al eto u rh mozes skidat pa je zbog tog ostalo. A za koliko otprilike dode ta kazna? Da znam do kad moram bit u grcu...citala sam da dode nekad i za dva tjedna

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Iako u njemackoj cesto pokusavaju prevarit ljude da su skidali nesto...prijateljici poslali kaznu 700 eura i napisali joj da je skinula neki irski film u kojem zlostavljaju klince haha

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Za skidnje sa torneta kazna...
dad0r kaže...
cardadule kaže...

Otvaram danas postu i ima sta da vidim:

http://s9.postimg.org/umz02wwnj/20140117_204140.jpg

http://s18.postimg.org/grzwa6ykp/20140117_204733.jpg

Radi se o poznatoj seriji sezona 4-1

Ako si skidal to u Njemackoj nemoj se cuditi koliko cujem od frenda masno dereju sve zive i nezive tamo.

A treba popuniti budzet kak bi se stari pedofili mogli nastavit u miru suncat na vlastitim jahtama uz kajmanske i ine otoke. Bilo bi zanimljivo vidjet jel deru i schwaben-drzavljane ili samo jadnu gastarbajter robovsku raju!

Nego jel naivci to placaju ili? Kome? Zepter & Co.?

jelenajedosla kaže...

Iako u njemackoj cesto pokusavaju prevarit ljude da su skidali nesto...prijateljici poslali kaznu 700 eura i napisali joj da je skinula neki irski film u kojem zlostavljaju klince haha

Pa to je to nigerland prevaranti se dokopali azilantske supe u dojcherlandu. Pa tko normalan vjeruje u ove lance srece kaj su se pretvorili u "sluzbene ovrhe" i sl.

brianna kaže...

Vjerojatno me se svi sjecaju s onim kaznama. Uglavnom moj odvjetnik je napisao ta dva pisma i istina je da su mi smanjili na 550 eura kazne, ali svima koji imaju situaciju kao ja savjetujem da to odmah plate ili sami pisu pismo tim firmama.. Znaci odvjetnik je prvo pismo napisao na mog decka pa mu je uslugu naplatio 700 eura da bi danas i meni poslao isti toliki racun iako je u proslom racunu naveo da je to sve..Ja znam da cu sad otic u zastitu potrosaca ili negdje jer mu nedam jos i to. Uglavnom,  odvjetnik ce vas vise kostat nego te kazne sto platite, a firme imaju svoje pravilo da spustaju do 550eura (to im je limit)  i ako ne platis do roka ides na sud i vraca se prijasnja cjena s kamatama...Ja molim Boga da su mi to zadnje kazne. I ne pada mi na pamet ista vise skinut, naucili su me lekciju za cjeli zivot..  Zao  mi je sto ja nisam znala koliko je ovdje to strogo ali se nadam da barem sad dr znaju :).. Pozz

Eto nakotilo se i odvjetnicke bande po dojcerlandu koja nema pametnijeg posla nego gulit naivne gastarbajtere za fikus usluge. Ili si ti jedna od Mob Inc. pardon Mob Gmbh. sto inicira te lance sreće pa fatsh shamsu za promociju biznisa u HR kako bi se jadan polupismeni svijet upacal prije slijetanja na tvoj domaći teren?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 15:23 (gljinoliga).
17 godina
protjeran
brianna kaže...

Meni je najbitnije da me jos i za ovo ne kazne, vise necu nista ni gledati i gotovo. Odvjetnik je meni rekao da oni imaju pravo to napravit jer se s tim bave odvjetnicke kuce itd. Da njima kompjuter izbaci na tisuce ljudi koji su skidali i to ide direkt doma na kucnu adresu , da to cak nije ni pravi zig na pismu (da je sve kompjuterski) ali ovdje je takav zakon.... to je ovdje dozvoljeno i svi plate jer se ne isplati ici na sud, kostat ce me troduplo. S tim da je jedna firma iz Hamburga a jedna iz Munchena... Kaze da uglavno salju prva tri mjeseca i onda stanu i da moje podatke cuvaju dvije godine...Puno toga mi nije jasno jer sam ja hrpu toga skinula, ali molim Boga da je to dvoje prvo i zadnje kaj sam dobila za platit.  

Jel ti shvacas da si prevarena? Kakve firme. Neki Zepter / Co Mob Gmbh koji po babi i stricima registrirali nekakvu firmu (to je u dojcherlandu puno jednostavnije nego po apsurdistanima) i sad nekim naivcima salju utjerivacka pisma. Pa to je kaznjivo. Mislim da ti je 0-greska sto si uopce isla placati odvjetnika ... koji ne da ti nije pomogao nego se jos i naplatio. Sad jel ti plasis ljude ili si stvarno popila los sokic to je druga stvar. Generalno ti se ne isplati skidati i to drzati za ukras no ak si obrisala stvarno bi im trebalo a ne bi im se dalo da ti zaplijene komp (jel i to bilo navedeno) Pa da dokazuju a ti tek tada uzmes odvjetnika koji se naplacuje od tuzbe prema njima i zbog "dusevnih boli", "klevete", "financijskih troskova" (...) koje su ti uzrokovali. Evo ja osobno ne vidim smisao u skidanju te gej-njave tipa Oprah & DrkOz i to od viroznih sidera. No glavno je da lazna firma s babom i kumovima unosno posluje. Ne mogu vjerovati da ljudi pushe lazne odvjetnike. Pa to ti je sve korumpirano. Riba smrdi od glave a ti laznjaci ionak nisu studirali da ti daju "pravne savjete" nego da te opeljese. Ljudi se danas valjda malo udaju-razvode, male firme su ionak u banani pa odvjetnoickoj bagri ovakvi naivci i lazni lanci srece od utjerivaca dodju kao melem na ranu za njihov pedofilski lajfstajl.

16 godina
neaktivan

.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Boze, pa kaj je s vama pojedincima??? Pa nije ovo Hrv. Pa citajte prijasnje postove, nisam jedina koja je kaznjena za to. Neki dan je bila emisija o tome javno na tv/u kolike su kazne. Npr. tipa su kaznili 800€ jer je skinuo s ebey/a neku sliku noza koja mu svidja, pa zar mislite da bi isla sam tak platit a da se nisam prije raspitala itd?  i da sam odvjetniku dala jos tih 700€! Tu ako nemas kartu za prijevoz i ak te ulove tri murjaka idu s tobom van kao da si neki teski kriminalac, ovo je Njemacka, svi koji nikad niste koracili dalje od Hrv ne trebam vase bahate komentare... Dosla sam ovdje trazit pomoc i upozorit ljude, a ne citat komentare od pojedinaca koji misle da sve znaju a nikad nisu ni bili ovdje....

7 0 hvala 0
12 godina
jelenajedosla kaže...

sad imas para 

12 godina

najbolje ti isključi internet onda si najsigurnija

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pismo kad dodje ne smije se ignorisati vec se mora pisati neki odgovor.

ja sam prosle godine dobio od nekog Advokata iz Minhena da platim 900,-€ zbog skidanja filma sa Torrentom ali sam ja pronasao drugog Advokata kojem sam dao 100,-€ koji je napisao odgovor i stvar je rjesena.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 10:52 (mukioff).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
jelenajedosla kaže...

Vjerovatno neces, jer potrebna je minuta da se spoji na databazu i da se torrent sharea, a jesi li bila spojena na internet vezu u tom trenutku

Steam GameShop by ivanoman PM mene za vise informacija
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 10:44 (ivanoman).
12 godina
neaktivan

Tko zna njemacki, evo vaznijih presuda u torrent slucajevima. Ima tu svega. Cak su osudili jednu bakicu koja niti ne posjeduje racunalo, ali ima internet doma u paketu. http://www.rechtsindex.de/urteile/filesharing

PRAVOPIS JE ZA SAVRŠENE LJUDE, JA NISAM SAVRŠEN A SVI ME RAZUMIJU...
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Da, bila sam spojena na internet... Sad je vec proslo vise od mjesec dana pa me bas zanima u kojem vremenskom roku oni to posalju? Strah me i online gledat preko primewire-a mozda i zato kaznjavaju :D

0 0 hvala 0
13 godina
jelenajedosla kaže...

Da, bila sam spojena na internet... Sad je vec proslo vise od mjesec dana pa me bas zanima u kojem vremenskom roku oni to posalju? Strah me i online gledat preko primewire-a mozda i zato kaznjavaju :D

vrati se nazad u hr, skuvat cemo ti pastasutu :D

14 godina

Radio sam u Njemackoj. Gazdarica stana u kojem su stanovali moje kolege dobila je kaznu od 3500 eura jer su gospoda skidali sve i svasta.Tko voli neka izvoli.

EDIT: za streaming se ne trebas brinuti,i ovo sto se tebi dogodilo mislim da nece biti problema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 22:04 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo prsolo je skoro godinu dana presao sam na drugog provajdra i nista nisam dobio od njih jos 2 god i cao bela.

Moj savet,ne palacajte nista ja ne znam ni jedna slicaj da su nekog vozali na sud (morace tu i vaseg operatera da ubace,a onda mozete kontra tuzbu vi protiv operatera..dakle nije lako dokazati totek tako nije im ovo amerika pa policija upadne u stan zaplene HDD SSD ako vas imaju imaju ako ne sve je sivilo)

Inace naailazio sam po forumima ljudi koji su placali odma iskreno ne razumem to (dakle posalje vam neko neko pisamo ajde ja human da ispadnem da platim,cekaj malo...)

Mnogi ljudi nasedaju na foru advokata na internetu imate ovde u De mali milon nekih advokata koji kao imaju iskustvo za cirka 250e-+ a sta rade? U stavri nista eventualno posalju UI molbu koju mozete i vi sami ako ne znate Nemacki zamolite nekog to je 3 min posla.

Jos jedna jako bitna stvar,kada idete sa operatorom da skalpate ugovor slobodnu tamo gde sklapate pripreti te im da nesmeju bez vase saglasnosti da daju vas IP znam par ljudi koji su posle svega tsa su doziveli,culi to radili jer po nemackom zakondavstvu operator ne sme da da vas IP ako se neradi o terorizmu,decijoj pornografiji i bez sudskog naloga.Pitate se kako onda dodju da vase ip..prsto dana x se prati sadrzaju x operaturu x dodje 1000++ zahteva za odavanje ip i jednostavno se peru.Negde se vec spkulise da su i operatori u dil sa advoktskim firmama koje "iznudjuju" novac istina ili ne mozemo da nagadjamo.

1und1 na kom sajabio je bas na losem glasu tako da obratite paznjuako imate ugovor sa njim.

Vidim bilo je mnoga pitanja da li moze kazna da se umanji da uvek bilo je ljudi doslo im je 800-900e nazvali su prosli sa 400-+  dakle pristaju i na manje.Sistem daj sta das.

Ako dobijte kaznu sedite cekajte uzivajte nista ne uzimajte ne placajte advokate neke ili sta vec,na nijma je da vide da li ce da se cimaju na sud.

Ne skidajte aktuelne stvari gledajte online

Puno srece svima Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jos jedno pitanje, odakle je najbolje skidati e knjige u njemackoj, a da te ne uhvate? Hahaha... Npr. jel sigurno preko crowareza ili naprimjer sa facebooka (u jednoj sam grupi gdje su knjige u datotekama)...hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice