Problem s netom, DNS...

poruka: 13
|
čitano: 5.564
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s netom, DNS...

Ovo mi se pocelo dešavati u zadnje vrijeme. Dakle normalno surfam netom, MSN, steam, sve gore sve radi. Odjednom mi se dogodi da više nece niti jednu stranicu otvorit iako sam spojen na MSN i uredno pricam s kontaktima, dakle veza postoji. IE mi javlja iducu grešku

"Your computer is trying to use a DNS server that is incorrect or doesn’t exist." - Ovo se pocelo dogadjati u zadnjih 10 dana, samo prestane na neko vrijeme otvarat stranice, ne znam zasto ni kako ali se vrati nakon par minuta. Random tokom dana se desava i to često.

Provider je T-com, modem je Gigaset SE555, veza je 20mps (wireless), windowsi su win 7 64bit Ultimate. Isti problem se dogadja i na mac booku i na laptopu drugom.

WTF se dešava razbit cu nešta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s netom, DNS...

Ovo su adrese DNS servera T-Coma:

195.29.150.3

195.29.150.4

alrighty then

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s netom, DNS...
mislav_01 kaže...

Ovo mi se pocelo dešavati u zadnje vrijeme. Dakle normalno surfam netom, MSN, steam, sve gore sve radi. Odjednom mi se dogodi da više nece niti jednu stranicu otvorit iako sam spojen na MSN i uredno pricam s kontaktima, dakle veza postoji. IE mi javlja iducu grešku

"Your computer is trying to use a DNS server that is incorrect or doesn’t exist." - Ovo se pocelo dogadjati u zadnjih 10 dana, samo prestane na neko vrijeme otvarat stranice, ne znam zasto ni kako ali se vrati nakon par minuta. Random tokom dana se desava i to često.

Provider je T-com, modem je Gigaset SE555, veza je 20mps (wireless), windowsi su win 7 64bit Ultimate. Isti problem se dogadja i na mac booku i na laptopu drugom.

WTF se dešava razbit cu nešta.

to se i meni dogadalo samo sa B-Netom, spajam se preko D-Link G122 i samo bi se nakon nekog vremena spojia i sve bi bilo ok -.-'

17 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Ovo su adrese DNS servera T-Coma:

195.29.150.3

195.29.150.4

Ok hvala i guess, al meni ti to ništa ne znaci. Sta s tim napravim? Pogotovo jer ništa nisam mjenjo u postavkama rutera i mreze lokalne, a ovo se pocelo u zadnje vrijeme tek dogadjat, nakon nove godine. Prije nikad takvih problema nije bilo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 22:11 (mislav_01).
16 godina
neaktivan
Problem s netom, DNS...

Dakle: Start>Control Panel>Network connections>Local Area Connection>Desni klik>Properties>Internet Protocol(TCP/IP) pa desni klik>Properties

Dali ti je tu podešeno na Obtain automatically ili imaš unesene postavke?(zanemari ovo što kod mene piše)

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 22:16 (dncrmt).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dakle ovo sto je na slici su postavke na desktop racunalu.

Njegov IP je 192.168.0.4 on je u LANu sa laptopom koji ima wireles modem, laptop ima IP 192.168.0.1. Te ja ubiti "preko laptopa" idem na internet

16 godina
neaktivan
Problem s netom, DNS...

A kako su povezani laptop i desktop?

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 22:50 (dncrmt).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zicom u LAN.

16 godina
neaktivan
Problem s netom, DNS...

Ne znam,jesi siguran da je LAN dobro konfiguriran(uvijek si imao tako laptop spojen sa desktopom i normalno si surfao?)?Ako jesi,onda je najvjerojatnije do T-Coma,nazovi ih i reci u čemu je problem.Ali prvo probaj ove moje adrese koje sam ti dao unijeti pod DNS server addresses.

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 23:20 (dncrmt).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oduvijek sam tako bio spojen (da mozemo i prat neke igre u LANu, a i jer neam wireles modem u desktop racunalu) i sve je normalno radilo bez ikakvog problema do prije par dana / tjedana. Ništa moram zvat onda debile u Tcom korisnickoj podrsci. Vec se jezim od same pomisli na to Smijeh

17 godina
neaktivan

Ma kakvi resetirao sam rooter i unio sve postavke ponovo. Kupio sam wireles modem PCE karticu, ugradio. I sada se direktno s kompa spajam na wireles mrezu. Internet surfanje radi ok, torenti se skidaju max brzinom, igre rade bez laga. No VELIKI je problem što apsolutno ništa ne mogu streemat. Youtube, dnevnik.hr, gamespot, index.hr, net.hr. Koja god stranica streemanje je uzasno sporo i jednostavno ne funkcionira. Vec lagano šizim i razbit cu nešta. Gledao sam malo po rooteru i zamijetio sam jednu jako cudnu stvar koju prije nije bilo a to je noise margin.

Evo SS u prilogu ako netko zna u cem bi problem mogao bit neka molim vas pomogne. Unaprijed se isrpicavam na mogucem buducem bumpu teme, al ovo me jako pocinje iritirat.

17 godina
neaktivan

/shameless bump

17 godina
neaktivan
Problem s netom, DNS...

Prvo dns serveri ti pišu u prvom screenu, drugo sa home networka prebaci na public network i skini kvačice sa "client for microsoft networks" i "file and printer sharing..." ukoliko nemaš potrebe za bežičnim povezivanjem sa laptopom, treće nazovi službu za korisnike i žali se da ti streaming sa neta radi usporeno i prekida se, drugim riječima ne kopaj po routeru jer ćeš usrat Belji se

... ovoliki je bija, majke mi...
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 15:44 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice