PayPal - Često postavljana pitanja (FAQ)

poruka: 331
|
čitano: 200.260
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

pozz

zanima me koliko se dugo ceka ovaj cetveroznamenkasti kod od paypala?

jer sam 2.8. dodao karticu Visa Electron, a vidim da su mi skinuli 1.95$ ili koliko je vec, a nemogu vidjeti tu transakciju, pa me zanima koliko dugo trebam cekati

ili da odem do banke pa da pitam ako mi oni mogu taj podatak dati?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 0:48 (Nubara).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: PayPal - Često postavljana pitanja (FAQ)
Nubara kaže...

pozz

zanima me koliko se dugo ceka ovaj cetveroznamenkasti kod od paypala?

jer sam 2.8. dodao karticu Visa Electron, a vidim da su mi skinuli 1.95$ ili koliko je vec, a nemogu vidjeti tu transakciju, pa me zanima koliko dugo trebam cekati

ili da odem do banke pa da pitam ako mi oni mogu taj podatak dati?

Ako nemaš online bankarstvo, onda trebaš otići do banke, da ti izlista tu transakciju,uz koju se nalazi kod za aktivaciju. Obično je to drugi ili treći dan dostupno.

Za zahvalu klikni na Hvala
11 godina
neaktivan

To nije do Paypala nego do tvojeg internet bankarstva. Ako su ti skinuli lovu, znači da je ta transakcija napravljena i u njenom opisu je kod, problem je samo što se tebi to ne ažurira svakodnevno pa ti se još ne prikazuje u transakcijama. U banci će imati uvid u to, ako ti se neda čekati idi i zamoli ih da ti pročitaju kod. 

13 godina
neaktivan

Zanima me ako zatvorim paypal je li mi se automatski novac na karticu vraca?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav, htio sam dodati karticu na paypal i izbacuje mi sljedece: "This card is not accepted. Please use a different card.", inače koristim Visa electron karticu ( Zagrebacka banka). Pa ako tko ima iskustva s time i ako mi moze pomoci?

Kaj ti stara radi Zadar?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pozdrav,kupila sam 5-6 artikala na Ebay i sad sam htjela opet nesto da uzmem,ali nece da mi prihvati i da mi obracuna novac sa paypal kartice. Imam novca na kartici. Da li je moguce da ne mogu da narucim nista vise dok mi ostali,prethodni artikli ne stignu?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Kako namjestiti na paypalu da se tečaj uzima kao što je u bankama ... Ne mogu to naći jer se paypal dosta promjenio od zadnji put kao što je pisano na početku teme.

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
8 godina
neaktivan
Prosli mjesec sam uzimao neki rapid leech koji kosta 10.50 dolara 1 mjesec i sad 5.11 mi je istekao i ja ga nisam produzavao i sad mi stize poruka da mi je skinuto sa racuna 19.39km za taj rapid leech za naredni mjesec a od paypala mejl da je automatski uplaceno kako je to moguce?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pozdrav, ja bi trebao primitu neku uplatu na paypal, sa paypalom cu povezati deviznu vizu elektro na kojoj imam eure. Dali ima veze kakva mi se deviza uplacuje na paypal ili je najbolje eure? Tj kad cu povlacit novce sa paypala na karticu. Ako mi se npr. uplate dolari , dali ce mi se onda i dolari pojavit na visi elektron ili ce se napravit konverzija?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Da li mi netko može objasniti sljedeću situaciju.

Kupio sam noramali kao i ranije sve drugo stbar koja košta 13$ i uredno platio sa bih tek kasnije vidio da mi je sa računa skinuti oko 150 KM.

Eh sad to mi se nikad nije desilo do sad i kao da sam taj artikl platio sa paypal balance koji iznosi ravno tih 150 KM.

Ali sad mi nije jasno gdje su te pare ako sam samo platio tih 13 $ gdje je ostatak.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nisam dugo imao potrebu za escelate opcijom u paypal..otvorio sam request i danas je isteklo,pa ako mi mozete reci di se otvori opcija za escelate?jel paypal posalje na mail ili ja moram negdje uci...

8 godina
neaktivan
Ne radi mi račun...bio sam zaboravio lozinku i kada sam pokušao više puta zablokirali su mi račun. I sada nemogu nikako se logirati....šta napraviti???

Plizzzz neka netko pomogne :-(

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Plizzzz neka netko pomogne

Dali je s istom karticom moguće napraviti novi račun?? Jer nemogu se logirati na stari! Jel moguće??

Plizzzz tko zna :-(

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
tinodoli kaže...
Plizzzz neka netko pomogne

Dali je s istom karticom moguće napraviti novi račun?? Jer nemogu se logirati na stari! Jel moguće??

Plizzzz tko zna :-(

Najbolje ti otici do banke i rjesiti sa njima posto ionako ti ide preko racuna.

8 godina
neaktivan

Zna li ko kako da namjestim na paypalu da mi se obracunava tecaj kao u banci a ne po njihovom. Nekidan sam kupovao na telefon na ebayu i ranije je bilo pitanje prije nego li potrdimo isplatu po kojem tecaju zelimo da se obracunva, ovaj put ga nije bilo a ja nisam imao vremena cekati pa platih. Poslije uzmem maskicu i kaljeno staklo na aliexpresu gdje se placa bez paypala i vidim da je razlika znatna, poseno na cifru od 250 dolara.

0 0 hvala 0
12 godina

Svakako promjenite da vam konverziju valuta vrši banka a ne PayPal jer vam PayPal tako masno naplaćuje. To radite ovako: Profile ->My money -> My preapproved payments -> Update ->  Set Available Funding Sources(desni gornji kut tablice) -> Conversion Options -> i odaberi drugu opciju "Bill me in the currency listed on the seller's invoice".

10 godina
neaktivan

@roby27

Evo, frende po tvojem naputku sam napravio promjenu.

Zanima me kolika je razlika između vršenja konverzije Paypal i banke.

Odnosno, koliko brojčano nas dere Paypal???

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
14 godina
neaktivan

Bok,

Imam pitanje za znalce, a vezano za prebacivanje sredstava sa PayPal računa na bilo koji drugi račun uz minimalni gubitak.

Dakle, novac na PayPal računu je u USD.

Na koji račun prebaciti novac da minimiziram gubitak – devizni u EUR, devizni u USD (ako takav uopće postoji), kunski tekući…?

Upitan je broj konverzija (npr ako želim isplatu na devizni u USD prolazim sljedeće konverzije DOLAR  - EUR, EUR – HRK, HRK- DOLAR jer je većina deviznih bazirana na EUR) i tečaj po kojem se USD mijenja (trenutačno je razlika kupovni prodajni skoro 8%).

Najbolje bi bilo USD sa PayPal prebaciti u USD na deviznom računu, ali ne znam da li je to moguće.

Pozdrav, M

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pozdrav!I ja imam isti problem,dakle kartica mi je istekla i novu mi ne prihvacaju kažu da koristim drugu,i ne zele ju potvrditi?
Jesi li moždao saznao riješenje?
Hvala unaprijed!

8 godina
neaktivan
Pozdrav svima!
Imam problem sa ponovnom aktivacijom VISA debitne kartice. Kako je stara istekla, naravno, na Paypalu sam morao pisati podatke sa nove što je zapravo čas posla. Ali ne. Kad upisem podatke paypal mi ne dozvoljava i kaze da odaberem neku drugu kreditnu, no ja pokusavam produzit DEBITNU! Iz paypala sam dobio odgovor da ne mogu vise koristiti tu karticu jer je dodana više od 3 puta (da mi je znati kad??) na paypal account i da je jedino riješenje da odaberem neku drugu. Znači moram vadit drugu karticu u banci i onda će, po njihovoj logici, i ona bit odbijena nakon 3 puta??

I ja imam isti problem sa novom Visa electron karticom od Erste?Ne prihvacaju mi karticu,dakle ne mogu je verificirati?Zna li netko rješenje,inace sličan sam problem imao i sa starom karticom koja.mi je nažalost istekla,dok nisam unesao č i ć u ime adrese nisu mi htijeli povuci 1.95$ i potvrditi ju,sada sam vec probao sve nacine i ne vidim razloga zadto ju ne odobravaju?
Ako netko zna odgovor neka viče!
Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina

Zasto pp nema svoju karticu kao npr payoneer ili skrill

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Otkud mi znamo? Pitaj na paypal forumu.

BTW, ne znam što će ti te gluposti, odeš praktički u bilo koju banku po poklon karticu (100kn na dalje) i dodaš ju uredno na paypal.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina

Ti si odvjetnik foruma pa ga predstavljas?kad nesto neznas onda se ni nejavljas

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Postavio si pitanje na krivom mjestu, ovdje sigurno nitko ne zna zašto nema takvih kartica. Možemo samo pretpostavljati - ja sam ti dao jednu varijantu.

I btw, ima "svoju" karticu ali za business accounte.

Malo se pristojnije ponašaj. Nikad ne znaš sa kime pričaš.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2017 11:39 (Sum_of_all_fears).
16 godina

Nešto s čime se surećem već duže vremena, i nakon 6 godina korištenja PayPala ne uspijevam naći rješenje.

Jučer kupujem nešto, u banci (Zagrebačka) prodajni tečaj za euro 7,58, meni se naplati 7,656. To mi se događa već nekoliko mjeseci, uvijek mi zaračuna (dosta) veći tečaj nego što je moj u banci, a uredno je postavljeno "Bill me in the currency listed on the seller's inovice" otkad imam PayPal. Jednako se događa i kad kupujem u funtama, dolarima itd. Do prije par mjeseci sve je normalno bilo, koliko piše po toliko se preračuna, ali ovo je sad već prešlo granicu zdravog razuma. Račun je kunski žiro.. Napominjem još jednom, do prije 2-3-4 mjeseca sve normalno i samo odjednom počelo tako, bez ikakvih povoda i promjena s moje strane..

Ima li tko ideju, ili da idem u banku tražiti krivca?

PS: Poslao sam mail oštre kritike PayPalu, a sad koliko će to uroditi plodom ne znam. Za par dana ću i u banku otići i objasniti im istu situaciju, ali ću za razgovor tražiti stručnjaka za PayPal a ne neku babu sa šaltera. Ukoliko u međuvremenu PayPal ne otkrije problem ili ga netko od vas kolega ne uspije riješiti.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 17:01 (Hacker002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nema tu kod Paypala izbora. Oni naplate svoj postotak na trenutni tečaj isto kao i drugi servisi. 

1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Vidiš kod mene je bilo sve oke dok nije promijenjen checkout na ebayu i od onda mi uzima proviziju iako mi je namještena ova druga opcija. A kad kupujem na gearbestu, isto paypal, tam je sve kak treba.

Očito neka ebay-paypal mućka

edit: Sad sam malo provjeravao i vidim da mi za neke narudžbe s gearbesta uzima, a za neke ne. Ko je tu lud? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 19:59 (kbenzema).
16 godina
Hummer kaže...

Nema tu kod Paypala izbora. Oni naplate svoj postotak na trenutni tečaj isto kao i drugi servisi. 

Da.. Po tvom odgovoru mogu samo zaključiti da se ne razumiješ ni približno u to sve kao što je razina potrebna za riješavanje ove situacije.

kbenzema kaže...

Vidiš kod mene je bilo sve oke dok nije promijenjen checkout na ebayu i od onda mi uzima proviziju iako mi je namještena ova druga opcija. A kad kupujem na gearbestu, isto paypal, tam je sve kak treba.

Očito neka ebay-paypal mućka

edit: Sad sam malo provjeravao i vidim da mi za neke narudžbe s gearbesta uzima, a za neke ne. Ko je tu lud? 

Banda lopovska, doslovno hoćeš nećeš mi uzimamo.. A realne alternative nemaš! Poslao sam im ja vrlo interesantan upit pa ćemo vidjeti kad dobijem odgovor šta će i kako biti, budem prenio razvoj situacije ovdje.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
16 godina
neaktivan

Evo vam sve crno na bjelo na ovom linku. I neće vam ništa drugo odgovoriti nego ono što sam napisao. Oni imaju svoj postotak koji uzimaju, a nekad i više ovisno otkuda je proizvod.

https://www.paypal.com/gi/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside

E sad kome se to ne sviđa ne mora koristit paypal ili bilo koji takav servis nego neka lijepo plati direktno sa karticom.

A dio koji sve to spominje je:

* If your transaction requires a currency conversion, we will use a retail exchange rate. The retail exchange rate is our wholesale cost of foreign currency (determined by an outside financial institution) plus a currency conversion fee. This fee depends on the currency you are converting into. For details, refer to the "Fees" > "Additional Fees" > "Currency Conversion Fee" section of the User Agreement.

There are also cross-border fees included in the transaction fee for cross-border payments. For more details, refer to the "Fees" section of the User Agreement. Within that section, review the topic "Cross-border Personal Transactions".

Sa time da bi paypal više zaradio ukinio je direktnu pretvorbu od strane banke.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 22:40 (Hummer).

5 0 hvala 4
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice