PayPal - Često postavljana pitanja (FAQ)

poruka: 331
|
čitano: 200.254
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: PayPal - Često postavljana pitanja (FAQ)
almir7356 kaže...

pozz,danas napravio karticu htjeo da povezem sa paypalom i pise mi da ne mogu,to je zbog toga sto nemam para na njoj??

Moraš potvrditi karticu. To uradiš tako da na toj kartici imaš iznos veći od $2, ja sam na svoju uplatio 100kn. Skinu ti $2 i dobiješ KOD u opisu transakcije. Ako nemaš internet bankarstvo, otiđi u poslovnicu i zatraži OPIS TRANSAKCIJE od $2. Tako sam prije tjedan dana otvorio paypal korisnički račun, a danas tek ovjerio.

win4crazzy kaže...

frend me zamoli danas da mu nešto uplatim preko paypala, reko ne koristim to niti imam povezane kartice, imam nesto sitno love tamo, oko 5 dolara i to je to...i reko da se uvjerim da stvarno imam toliko, ulogiram se i ostanem sokiran kad sam vidio da mi je netko(ili ja slucajno, mada sumnjam) spisko na humble bundle 5 dolara i to prije 4 dana, nije bitan sad novac, *ebes tih 5 dolara, al kako je nesto tako moguce, ukucani su elminirani, ja vjerovatno nisam, ne znam koliki kreten moram biti da potrosim pare negdje a ni ne skuzim i opcenito nista ne kupujem na internetu tako da ni ne znam kako to sve funkcionira pa me zanima na koji je nacin to mogao netko umjesto mene odraditi i kako se zastiti od toga, naravno sifra nije neka bezvezna, ne posjecujem sumnjive stranice komp je koliko toliko cist od virusa a na paypal sam se zadnji put logiro prije par mjeseci tak da ne znam na koji je nacin netko mogao doci do svih podataka koji su mu bili potrebni za obavljanje transakcije

Šokantno! Ako saznaš što je uzrok, javi.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 20:24 (Najbrži).
14 godina

ne znam od cega bi kreno, jer sto se tice kupovine preko interneta tu sam totalni amater a i opcenito sto se tice paypala i slicnih stvari ne znam bas previse, izbjegavam to koristiti ne znam ni sam zasto, mozda bas zbog ovakvih situacija al eto desilo se svejedno sto me sokira jer ne znam kako je nekome to uspjelo, mislio sam da je upo na mail, ali koliko vidim nije a i sifre su ostale nepromijenjene i onaj IP check mi nista ne javlja 

ako nekome pada ista na pamet neka pise, mozda nesto otkrijemo...i nadam se da nisam fulo temu 

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Erm, n00b question - kako primati donacije? Dajem svoje e-mail ili kako?

Donation button

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 20:37 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Erm, n00b question - kako primati donacije? Dajem svoje e-mail ili kako?

Donation button

https://imraising.tv

Dodas samo mail i onda svatko ti moze preko toga donirati.

16 godina

A donacije s kickstarter, indiegogo i drugih sjeda na paypal račun?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

i jos jedno pitanje da li mogu primati novac na paypal ako ga jos nisam potvrdio,treba mi nekoliko $ lec sutra na racun pa da li ce moci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Imam pitanje

Mobitel kosta 179$ i idem na net  179 usd to hrk i ispadne 1260kn, e sad idem na chekout i tam pise 1318kn. To paypal uzima proviziju jer konvertira? Koji je postotak? Jer ne uzima na 10kn i 1000kn isto,lopovi.

Ak prebacim da mi banka konvertira kak da znam kolko su mi pak oni uzeli?

Najjeftiniji su piratski programi

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Google valda gleda koji je trenutno kura, paypal ga mjenja jednom u XY...
14 godina

Greška, zanemarite poruku..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 12:44 (alen4430).
15 godina
matija410 kaže...

Imam pitanje

Mobitel kosta 179$ i idem na net  179 usd to hrk i ispadne 1260kn, e sad idem na chekout i tam pise 1318kn. To paypal uzima proviziju jer konvertira? Koji je postotak? Jer ne uzima na 10kn i 1000kn isto,lopovi.

Ak prebacim da mi banka konvertira kak da znam kolko su mi pak oni uzeli?

Banka ti konverira u eure, pa onda u kune, po meni uzimaju 0,6€, i na izvodu piše koliko čega su uzeli i koji kurs su koristili. Najbolje je imati karticu deviznog računa i s njome plaćati, znači ako nešto košta 100$ onda je to 100$ bez ikakve naknade.

Za zahvalu klikni na Hvala
16 godina
odjavljen

Ali te košta uplaćivanje na taj rn (opet moraš kupovati devize) i još ti opandrče naknadu za održavanje računa (koju kunu mjesečno).

Upitno da li se taj show isplati. Dovoljan je obični kunski žiro račun i VISA povezana sa njime. Naknada za račun je 1kn, kartica 30kn jednokratno i nećeš valjda propast za tih par kuna po transakciji...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
10 godina
protjeran

Ovak kupil sam LCD iz kine i nije pol taca radilo,bilo je mrtvih pixela i nije pasalo dobro, e ja sam otvoril dispute na paypalu i rekel je PP da posaljem item natrag, ja sam poslal item natrag prioritetno/preporucenom posiljkom sa tracking brojem i stiglo je danas.

E sad ono govno od kineza ne odgovara na moje poruke.

Paypal je odlucil u njegovu korist i izgubil sam 500kn. Na koju jeb logiku on moze dobit a item je vracen u originalnom stanju?

Recite mi kaj mogu sad napravit kome se tuzit, banki? Jel moze kaj banka napravit? Imam dokaz (tracking broj,invoice na paypalu) da sam platil i vratil.

0 0 hvala 0
15 godina

Nadam se da si poslikao taj lcd sa vidljivim greškama. Kad si vratio nazad taj LCD, oni su sve uredno poslikali i poslali dokaze na PayPal, a njima je vjerojatno sve uredno radilo, te su tebe okararkterizirali kao prevaranta i zato su njima priznali cjelokupan iznos.

Je si pratio traking, da je sve preuzeto?

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 17:40 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Pise out for delivery znafi da je..

Nisam mogel dokazat da tac neradi osim da sam snimal a snimal nisam.. a mrtve pixele se nemoze slikat sa movitelom jer su premali..

Dubre kosooko...

Sutra idem u pbz pitat da jel mogu napravit reklamaciju transakcije ..imam tracking i potvrdu od poste da sam poslal posiljku a paypal je navel da broj nije validan tj "invalid".

Negdje sam procital na drugom forumu da je neko reklamaciuu upvzu napravul isto tak..sutra budem probal
15 godina

Jesi li pratio traking, jeli tebi bio valjan, možda si im krivi broj poslao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Provjeril sam broj 5 puta prije stiskanja Posalji..

Evo pogledaj ti na 17tracking i na ips(do izlaza iz hr prati na ips)

RC138707445HR
16 godina

Kao prvo, trebao si s prodavačemto rješavati od početka, a ne s PayPalom. Ako prodavač ne pristane onda otvaraš case na ebayu i dokazuješ to što tvrdiš slikama, videom. Kao drugo, ako nemaš dokaza da je bilo tako kao što kažeš popušio si i lovu dobit nećeš. Treće, banka ti neće nikad vratit novce jer banka nema veze s tom transakcijom, nemoraš uopće ići pitat jer nema od toga ništa. Žao mi je što si spušio puno love, ali napravio si greške, djelovao si na svoju ruku i djelovao si pogrešno. Volio bih ti preporučiti što napraviti, ali već si i vratio item i išao preko PayPala tako da su ti sve mogućnosti koje si imao otišle u vjetar.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Kakve veze ima jel odma paypal ili kasnije...

Kontaktiral sam pbz i dali su mi da ispunim zahtjev za reklamaciju transakcije koju moram ispunit da oni posalju zahtjev stranoj banci..

Imam dokaze da je posiljka poslana i sve...

Tak da bi to trebala bit rjesena stvar..

Nemoj molim te odgovarat ak se ne razumijes ili ak nisi pital banku itd..

Hvala
15 godina
matija410 kaže...
Provjeril sam broj 5 puta prije stiskanja Posalji..

Evo pogledaj ti na 17tracking i na ips(do izlaza iz hr prati na ips)

RC138707445HR

Tek ti je 28.12. isporučeno.

10 godina
protjeran
Pa da..nisam bi rekel da je prije..sad cekam banku da odgovori..poslal sam sve informacije i dokaze
14 godina

Pozdrav,

može li mi itko objasniti zašto mi stoji Pending na ovoj uplati?

Riječ je o refundu za neku stvar s eBaya.
Uplata je bila 16. siječnja.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pozdrav da li se moze otvoriti case ako je stavljeno Friends i Family
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Hi everyone,

Payments sent through the Friends and Family option are not eligible for Buyer Protection at this time.

If you are paying for an item, goods, or service, we strongly recommend against marking it as Friends and Family.

So, stay safe and don't use this if you're purchasing something - you might be hurting yourself in the long run Smiley Sad

- Adrian
12 godina
neaktivan

Trebao bi nekako ubaciti visa business karticu u business paypal account kako bi mogao plaćati facebook ads za firmu preko paypal-a.

Problem je u tome što nakon što sam se registrirao na paypal business, ne pronalazim nigdje opciju gdje ubaciti karticu za plaćanje.

Daje mi opciju:

Add bank account - ali za US građane

Add debit, credit card - samo za fizičku osobu, jer piše First Name, Last Name, a ja moram ubaciti ime firme.

Ako netko ima iskustva s ovim, bio bih zahvalan na pomoći.

0 0 hvala 0
12 godina

cuo sam da je moguce npr da mi netko iz inozemstva uplati novac na pay pal racun

ja imam pay pal ali nisam nikad cuo za to jer sam noob

koje ja njemu podatke moram dati?nevdim da PP ima broj kao npr bankovna kartica

koje su tu onda naknade pri tome?na koji nacin mi ta osoba to uplacuje?ako netko objasnit moze hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Das mu email koji je povezan sa paypal, a ako hoces to prebacit na karticu treba ti visa
16 godina

delete.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 11:12 (t0ma).

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Takoder sam imala zaba visu i nije htjela pa sam uzwl pbz..
16 godina
matija410 kaže...
Takoder sam imala zaba visu i nije htjela pa sam uzwl pbz..

Prebacio sam 3 eura na racun i sad je primilo :)

12 godina

Dečki, trebala bi mi vaša pomoć...radi se o refundu, i dosao mi mail da je refund poslan, ali da imam rok od 30 dana da prihvatim ili da odbijem taj refund...E sad kad ja stisnem u posti da me redirecta na paypal di bi trebao prihvatiti ili odbiti refund pise mi ovako na paypalu: invalid or missing transaction ID. Please selecet again. Probao sam opet, ali svaki puta je isto, pa da li je imao tko takav slucaj ili ga zna rijesiti? unaprijed zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice