Njuskalo prevara

poruka: 755
|
čitano: 633.698
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
protjeran
Re: Njuskalo prevara

http://www.glas-slavonije.hr/228579/4/Kad-ti-ukradu-manje-od-2000-kuna-tuziti-se-uopce-ne-isplati

Krađa do iznosa od 2.000 kuna smatra se beznačajnim kaznenim djelom pa policija obavlja samo izvide, dok tužbu mora pokrenuti oštećeni.

Šta su ti "izvidi" od strane policije to ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2022 14:08 (Put1n).
10 godina
Put1n kaže...

http://www.glas-slavonije.hr/228579/4/Kad-ti-ukradu-manje-od-2000-kuna-tuziti-se-uopce-ne-isplati

Krađa do iznosa od 2.000 kuna smatra se beznačajnim kaznenim djelom pa policija obavlja samo izvide, dok tužbu mora pokrenuti oštećeni.

Šta su ti "izvidi" od strane policije to ne znam.

"izvid" je dode murija njemu uzme izjavu, i pise izvjestaj koji on mora potpisat da je prevario ostecenika tj podnositelja prijave, i tu se 99% usere i vrati predmet il vrati pare, jer s tim papirom i dokazima na sudu dobivas pa mu nakaleme jos 800kn sudskih troskova i presude..A ako te hebe da nema za platit, odvjetniku opet odes i tu prica zavrsava za njega 

P.S sve dosad napisano je iz iskustva, i zbog tog iskustva nabijem komplet vladu zajedno sa RH i pravosudem na k**ac 

“Computers make excellent and efficient servants, but I have no wish to serve under them.”
2 godine
protjeran
Hazzard From da Hood kaže...

"izvid" je dode murija njemu uzme izjavu, i pise izvjestaj koji on mora potpisat da je prevario ostecenika tj podnositelja prijave, i tu se 99% usere i vrati predmet il vrati pare

E ako je tako onda svakako treba ići na policiju ;)

11 godina
neaktivan
Njuskalo prevara

Posalji mu sms ako za 24 sata ne posalje novce, da ides na policiju s njegovim podacima.

0 0 hvala 0
16 godina
Njuskalo prevara

ova nova njuskalo prevara sa Pay Protectom je top klasa prevare. Baš sam sljedio korake da vidim dokle će ići i nakon ponude dobivaš obavjest da posaljes broj telefona

nakon toga na broj telefona link za plačanje na koje pise pay protect

stvarno razmisljam si kuzis koliko netko mjesečno ljudi prevari i koliko love digne na tome

a digne više nego što će mo mi zaraditi u nekoliko godina normalnim radom

be Cool
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
Njuskalo prevara

Njuškalo je postalo leglo prevaranata ne mogu staviti jebenu stvar za 500 kn da mi se idioti sa "poslovnih brojeva" ne javljaju i oće kupiti preko pay protecta i sve kao neke žene na slikama. Bok ja sam Maja, dali je stvar prodana, nije odgovaram. Oke kupila bi. Niti mi proba spustit cijenu niti pita u kakvom je stanju ma niki kurac je ne zanima odma kupuje kao da je u trgovinu došla za novom opremom. Na kraju više ne stavljam ništa na njuškalo jer mi se zgadilo to sve više. 

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Da ..ja jucer stavio mob na prodaju odmah 3 poruke na whatsapp..jedn sa brojem iz pi..materine a druga dva su ka legit..nasi brojevi..ali prica tanka za popi..it…”jel sve u redu s mobitelom…moze zadovoljan sam kupujem..”😂
Jadni oni koji nasjednu na ove prevarante!
AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Njuskalo prevara

Nije njuškalo, ali je facebook, pa me samo zanima da li je netko nešto kupio od gospodične ili ju možda pozna?

https://www.facebook.com/profile.php?id=100028121121031

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Sve je to manje vise ok, prevaranata je posvuda, njuskalo sad vec ima i svoje kategorije takvih likova,sa svojim shemama, pricama i nacinima na koji bi te zavaljali.

U skoroj buducnosti predvidjam da ce pod kategorijom "filteri", gdje biramo kakve oglase zelimo vidjeti, zupanije i sl, postojati rubrika "kako zelite biti prevareni", s detaljnom kategorizacijom nacina prodaje muda pod bubrege.

Ali hajd, i to jos nekako.... Ali brate ovi investment manageri i prodajni savjetnici u sektoru sekundarnih sirovina mi idu na ......

486 oglasa koje bumpaju dva puta dnevno, drlog, przilice, 28.800 modemi, isa kartice, bios chipovi poskidani sa 386 ploca, lot od 340 ps/2 miseva.... I ostala moderna cuda....

Ako bude i kakav normalan oglas, taj zavrsi na 4-5 stranici, bog ga nemoze naci.....

Pih.....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
I ja danas pratio sve poruke preko Whatsupa samo da mogu screenshoot napraviti. Dobiješ link na mail i sve korake pratiš kao da primiš uplatu. nisam kliknuo na primanje uplate ali sve se vidi da nije original iz Njuškala.
Moj PC  
6 0 hvala 2
13 godina
Njuskalo prevara

Na Njuški uvijek koristio komunikaciju preko njuškalo por nikad broj nisam stavljao da je vidljiv dosta sam prodavao i kupovao i nikad problema da mi se javi neki muljator. Možda sam imao samo sreće ili im se ne sviđa taj tip komunikacije.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
General_Woo kaže...
I ja danas pratio sve poruke preko Whatsupa samo da mogu screenshoot napraviti. Dobiješ link na mail i sve korake pratiš kao da primiš uplatu. nisam kliknuo na primanje uplate ali sve se vidi da nije original iz Njuškala.

Čim pročitaš "Ja sam iz Kutjevo" umjesto "Ja sam iz Kutjeva" tu prekidaš svaku komunikaciju sa "kupcem".

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2023 9:14 (ibme74).
15 godina
Njuskalo prevara

Nužno je uspostavit brzu proceduru po kojoj MUP preko HAKOMa daje operaterima nalog za blokiranje vršnih domena koje se koriste za ovakav phishing. Tako bi se zaštitilo naivne građane.
Ako bi svaka domena bila neutralizirana u roku par sati prevaranti bi vjerojatno odustali od našeg podneblja.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Njuskalo prevara

Evo ja sam iz Kutjeva, ali Glavna ulica.... Hehehe jbt stvarno imamo glavnu ulicu, ali se zove Republike Hrvatske. I poštanski broj je 34340 - u Požeško slavonskoj županiji. 

1 0 hvala 0
15 godina
ibme74 kaže...
General_Woo kaže...

Čim pročitaš "Ja sam iz Kutjevo" umjesto "Ja sam iz Kutjeva" tu prekidaš svaku komunikaciju sa "kupcem".

Pa do sada sam ihuvijek ignorirao ali sam htio vidjeti do kuda to ide. Šogi radi na sličnim stvarima u M U P-u pa reko možda mu pomogne

12 godina
General_Woo kaže...
ibme74 kaže...
General_Woo kaže...

Pa do sada sam ihuvijek ignorirao ali sam htio vidjeti do kuda to ide. Šogi radi na sličnim stvarima u M U P-u pa reko možda mu pomogne

Ma znam, pročitao sam što si gore napisao iznad slika nego kažem ovako općenito, čim mi priča neki poluhrvatski tu svaka komunikacija staje.

7 godina

Emmm... Tak ja kupujem stvari. Nema cjenkanja. Sad sam kupio fiat uno, uspomena na djetinjstvo. Auto je registriran, ali u komatoznom stanju. Tu je bilo, krug 200 metara, može. Kapara i sad se vozim dok je drugi auto na popravku. Ne mogu u pekari spustit, neću ni tu.

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
3 godine
protjeran
Amater!
17 godina
Damir22 kaže...
... lot od 340 ps/2 miseva...

Pre nekoliko godina, ali ne toliko davno (recimo da je bila 2017-2018), smo iznajmljivali kancelariju od neke firme i jednom prilikom mi priđe njihov zaposleni, kaže dobili su nešto kao kompenzaciju, pa ako bih mogao da procenim. Elem, dobili su gomilu no name PS/2 miševa sa gornjom stranom od jeftine providne tirkizne plastike. Nisam znao šta da kažem čoveku. 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
9 godina
To su ista 2-3 lika koji se furaju da su neki pawn stars, enormne kolicine drloga oglasavaju, normalno ne prodaju nista, ali ne odustaju....

Prvo kome to treba, drugo, sigurno ne po toj cijeni.

Kuciste razvaljeno, cca 1996 godiste, 50eura. Ima licencu za win95. Prava prilika.

Vec je u tijeku interna oklada kada ce odustati i pobacati to u smece, jer sve to prodaje vec vise od 3 godine :)

Mozda shvate.

Naravno, kad nesto prodajes, oni se prvi jave i nude u zamjenu taj isti drlog.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2023 12:55 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Njuskalo prevara

pre dobra ponuda da bi bilo istina, naravno da nije, proba svejedno, sms s linkom otiša u spam? nisam ima pojma da spam postoji za sms, ali odliicno.
covik je vecc protjeran i izbrisan profil, nije bilo broja mobitela.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Njuskalo prevara

Malo neobično, no možda je koliko čitam po vašim porukama problem whatsapp, jer sva ta sranja idu preko njega..

Ne koristim ga..

Prije NG prodao Samsung galaxy watch 5, samsung a8 tablet, mobitel, poslao čovjeku akustičnu gitaru (prodao), matičnu ploču s garancijom, memoriju, (sve to u mjesec i pol) nikakvih glupih ponuda, sve ok, jedan čovjek je uplatio novac na tekući..

Vjerojatno mam sreće kao i zadnjih desetak godina.

De regno Dalmatiae et Croatiae libri sex.
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
Njuskalo prevara

Stavio prije tri dana neku stolariju na Njuškalo. Sinoć stiže poruka na WhatsApp jel proizvod kao u oglasu. Ja samo odgovorio sa "da", kaže može, kupujem. Kao lik iz Gospića i sve će on platiti. Poslat će mi link gdje ću unijeti podatke i onda će mi sjesti njegova uplata. :) 

0 0 hvala 0
12 godina
Zaporožac kaže...

Malo neobično, no možda je koliko čitam po vašim porukama problem whatsapp, jer sva ta sranja idu preko njega..

Ne koristim ga..

mislim da sam baš slično pitanje u vezi Whatsappa postavio na ovoj temi - tj. da li se slične stvari dešavaju ljudima koji ne koriste Whatsapp?

također ga ne koristim, kao ni Viber, a iskreno - već dosta dugo nisam ništa ni prodavao putem njuškala, ali me baš zanima dešavaju li se ovakvi scamovi i putem drugih komunikacijskih alata?

9 godina
Ponekad nesto oglasim, nikad nikakvih problema, ni pokusaja prevare.

Komunikacija preko njuskalo poruka, broj telefona po potrebi.

U ovisnosti o cemu se radi, iskljucivo osobno preuzimanje, slanje postom da, uz prethodnu uplatu. Pouzecem, u rijetkim slucajevima kad je priroda robe takva da joj nista ne moze biti, i postarina nije skupa, onda moze, ako i odustane ne gubim nista puno.

I nikad problema ni pokusaja prevare....
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zaporožac kaže...

Ne koristim ga..

Prije NG prodao Samsung galaxy watch 5, samsung a8 tablet, mobitel, poslao čovjeku akustičnu gitaru (prodao), matičnu ploču s garancijom, memoriju, (sve to u mjesec i pol) nikakvih glupih ponuda, sve ok, jedan čovjek je uplatio novac na tekući..

Vjerojatno mam sreće kao i zadnjih desetak godina.

I ja koristim njuškalo za večinu stvari što prodajem/kupujem, i imao sam dosta puta te "likove" za prevaru.

Ali tamo negdje oko 10/2022 sam počeo u oglasima naglašavati da NE šaljem poštom i od onda nisam niti jednu više poruku dobio od tih scamera.

E sada dali sam imao sreće ili netko zbog toga me preskoći, ne znam.

9 godina
Damir22 kaže...

U ovisnosti o cemu se radi, iskljucivo osobno preuzimanje, slanje postom da, uz prethodnu uplatu. Pouzecem, u rijetkim slucajevima kad je priroda robe takva da joj nista ne moze biti, i postarina nije skupa, onda moze, ako i odustane ne gubim nista puno.

probaj stavit broj tel pa ces vidit kako se pojave poruke tipa "prodajete li ssd disk 200gb ja bi kupiti odmah!" i slicne. naravno s domacih i stranih tel brojeva stižu te poruke.

koristin njuskalo 10+ godina i nikad nije bilo ovoliko pokušaja prevara, prije par godina mi je bila došla pokvarena rx vega i neka r7 250 al to je bilo to, sad svi šalju ove falše linkove da im se uplati a niti nemaju fizicki te stvari sta prodaju.

15 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
Damir22 kaže...

probaj stavit broj tel pa ces vidit kako se pojave poruke tipa "prodajete li ssd disk 200gb ja bi kupiti odmah!" i slicne. naravno s domacih i stranih tel brojeva stižu te poruke.

koristin njuskalo 10+ godina i nikad nije bilo ovoliko pokušaja prevara, prije par godina mi je bila došla pokvarena rx vega i neka r7 250 al to je bilo to, sad svi šalju ove falše linkove da im se uplati a niti nemaju fizicki te stvari sta prodaju.

uvijek imam broj telefona, ali onda sam možda, u zadnje vrijeme, imao i sreće.

4 godine
60nine kaže...
mislim da sam baš slično pitanje u vezi Whatsappa postavio na ovoj temi - tj. da li se slične stvari dešavaju ljudima koji ne koriste Whatsapp?također ga ne koristim, kao ni Viber, a iskreno - već dosta dugo nisam ništa ni prodavao putem njuškala, ali me baš zanima dešavaju li se ovakvi scamovi i putem drugih komunikacijskih alata?

Viber koristim vjerojatno od kad postoji, i ama baš nikada preko njega nisam bio žrtva scam-a, niti sam dobio bilo kakvu ponudu na Viber kad sam nešto prodavao.

Kad dobijem poruku na njuškalovoj stranici, dobijem u isto vrijeme i na moj gmail račun, te preko njega odgovorim, ali inzistiram i da mi kupac da telefon, pa da malo popričamo.

"Volim" čuti nečiji glas, jednostavno da osjetim je li ozbiljan čovjek. nisam nikakav detektiv, niti imam paranormalne ekstrasenzorske moći,  ali jednostavno po razgovoru s kupcem se može dosta toga otkriti, ali prvo ga pitate gdje živi, da vam da adresu stanovanja (prije prodaje), što radi, čim se bavi, i tako to, malo treba ispipati.

Znam da ih dosta nije htjelo telefonski razgovarati, iako su kupci, i takve sam ignorirao, iako su odmah pristali na cijenu.

Možda su neki klinci, koji me su me htjeli zajeba***, a možda su i ovi s Whatsapp-a, ali ništa specijalno, nikakvi čudni tel. brojevi.

Vjerojatno smo svi baksuzi u nečemu, pa se na nekoga redovito zakvače. 

4 godine
dabar_solta_V2 kaže...
.probaj stavit broj tel pa ces vidit kako se pojave poruke tipa "prodajete li ssd disk 200gb ja bi kupiti odmah!" i slicne. naravno s domacih i stranih tel brojeva stižu te poruke.

?!

Kako misliš; da proba staviti tel broj ?

Pa, moj broj mobitela je uvijek aktivan na Njuškalu kad nešto prodajem, nikad me nitko nije "obasipao" čudnim upitima, porukama.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice