Nepodnošljivo spori adsl pri skidanju torrenta

poruka: 10
|
čitano: 4.955
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Zašto mi se adsl drastično uspori kad počnem skidat sa torrenta? Naime, efektivna brzina skidanja mi je oko 6,5 Mbita/s (na ugovoru mi piše 8Mbita) ali kad krenem skidat preko torrenta nepodnošljivo mi sporo učitava stranice u browseru. namjestio sam u torrentu limit download-a od 250 kB/s i limit upload-a na 7 kB, jer mi brže ne treba (imam flat-rate) tako da mi ostane bandwidth-a za surfanje. Prije mi nije pravilo probleme. Problem mi se javlja istog trena kad pokrenem microtorrent a kad ga ugasim treba mi oko 5-10 min da se sve vrati u normalu, tj. da mogu normalno surfati. Skenirao sam komp sa trojan removerom i NOD-om 32 za bilo kakav malware i sve je čisto. Pomozite, molim Vas.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nepodnošljivo spori adsl pri skidanju torrenta

Isti taj problem imam i ja. Nekad sam skidal 80 kb u sek i s 2x normalno surfal.

Danas kad ga stavim na 50 i ostane mi 70 za surfanje nikud nemrem, a upload je 6 kbps.

Stavil sam windowse nanovo, al to nije riješilo problem.

A je li to sad u pitanju nova verzija utorrenta ne znam.

Ako neko ima rješenje i ja bih bil zahvalan.

Imam Optimu BTW.

Jimi
17 godina

heh, imene nesto zeza u zadnje vrijeme, kad pokrenem utorrent skidam ili saljem (bilo je raznih slučaja i brzina), i odem na neku str.  par minuta normalno a poslje sporo, cekam 5-6 min. da otvori neku stranicu, izgasim torrent isto, pa izgasim komp i nepalin utorrent, pa onda sve normalno!
Hmmm..., cudno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Normalno je da ti torrent dok se skida uspori brzinu surfanja internetom. Nema ti nikakve druge opcije. Ako učitavanje internet stranica traje dulje od jedne i pol minute definitivno nešto nije u redu. Obavite standardnu proceduru (provjerite portove, resetirajte router, itd.), ako ni to ne pomogne, onda ne znam. Čudan problem, osobno nikad nisam imao nikakvih problema s torrentima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2008 17:00 (ivaninho).

0 0 hvala 0
17 godina

Dali si forwardowo port, i dali ti je uključen neki FW?

17 godina
neaktivan

Kod nekih routera, uglavnom kineskih, ima "bug" - dok skidas putem torrenta router ima 100% CPU load pa ti se sve uspori. To je jedna teorija.

Ako imas mogucnost QoS (quality of service) podesi da Web (port 80) ima veci prioritet od torrenta i ostalog prometa.

iMac 20" - C2D 2.4GHz/2GB/320GB Mac OS X Leopard 10.5.5 ... Laborare non amo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mora se smanjit upload za svaki torent posebno dok se skidaju torenti, kad pocnete skidat neki fajl kdesni klik na taj fajl pa izaberete Bandwidth Allocation pa onda Set Upload Limit pa stavite recimo 6kb za svaki torent a pociju Unlimited nemojte nikad koristit je to zdere upload vezu i to je to, ovo se odnosi na Utorrent bilo noviji 1.8 ili koji stariji nije vazno!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (940mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rambox kaže...

Mora se smanjit upload za svaki torent posebno dok se skidaju torenti, kad pocnete skidat neki fajl kdesni klik na taj fajl pa izaberete Bandwidth Allocation pa onda Set Upload Limit pa stavite recimo 6kb za svaki torent a pociju Unlimited nemojte nikad koristit je to zdere upload vezu i to je to, ovo se odnosi na Utorrent bilo noviji 1.8 ili koji stariji nije vazno!!!Cool

Znači globalne postavke za bandwidth su za budale i naivčine, ali ti si jedini pametan pa si ih "skužio"?

Inače, možda i ovo nekom pomogne:

I neki provideri su se dosjetili pa su počeli ograničavati torrent promet, a tu onda nema puno pomoći
17 godina
neaktivan

Ja isto mislim da je problem u ovome sto vam je segregator ponudio.

Ima jedan program koji ti otvori vise konekcija u WinXP, ali se sada ne mogu sjetiti kako se zove.

17 godina
neaktivan

Imao sam sličnih problema dok sam koristio utorrent. Skinuo sam zadnju verziju Bittorenta i sada nemam tih problema. No ipak mislim da treba poslušati segregatora.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 9:12 (zinzi).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice