Kako nastaje internet

poruka: 15
|
čitano: 6.323
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako nastaje internet

Mislim da su se mnogi pitali a i mene to kopka vec par godina, kako nastaje internet?

Mi dobijamo internet od svojih providera, oni od nad providera a opet nadprovider od nekog... kako to, meni nije jasno, ne moze biti da od nekog sve pocinje, mora ga nekako stvorit ne moze mu se tek tako internet pojavljivati...

Cisto sumnjam da cu dobiti odgovor na svoje pitanje jer mislim da niko ne zna kako nastaje internet ali mene to zanima nenormalno...

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
Re: Kako nastaje internet
Haker_x kaže...

Mislim da su se mnogi pitali a i mene to kopka vec par godina, kako nastaje internet?

Mi dobijamo internet od svojih providera, oni od nad providera a opet nadprovider od nekog... kako to, meni nije jasno, ne moze biti da od nekog sve pocinje, mora ga nekako stvorit ne moze mu se tek tako internet pojavljivati...

Cisto sumnjam da cu dobiti odgovor na svoje pitanje jer mislim da niko ne zna kako nastaje internet ali mene to zanima nenormalno...

Jedna zla korporacija u silikonskoj dolini prerađuje toksični i nuklearni otpad u internet pa ga cijevima pumpaju prema ostatku svijeta. Kakav si ti to haker kad ne znaš za to?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012 R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
15 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
Haker_x kaže...

Jedna zla korporacija u silikonskoj dolini prerađuje toksični i nuklearni otpad u internet pa ga cijevima pumpaju prema ostatku svijeta. Kakav si ti to haker kad ne znaš za to?

HAHAHA, nisam ja haker, vec ovaj nick mi prvi bio na pameti kada sam se registrovao, a nema sta ti si u pravu hahahahahaha, da li postoje serveri koji su centar interneta ili slicno???

16 godina
Kako nastaje internet
Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Kako nastaje internet

.

Tko visoko leti, štedi gorivo.

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Srednji kaže...

Znaci ima sada na svijetu nekoliko najvecih kompanija koje servera koji su medjusobno povezane i od njih se dalje siri, vezuju se nadprovideri pa provideri pa onda krajnji korisnici i tako se povezuju... mislim da sam skontao

Shamrock kaže...

.

nope

Moze lock, manje-vise sam skontao kako internet funkcionise :)))

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 9:31 (Haker_x).
16 godina
Kako nastaje internet

Roda ga donese.  {#}

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

dafuq did I just read

16 godina
Kako nastaje internet

Daj, trebao si izbjeci tu rijec: "nastaje" {#} ...kasno je sad {#}

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Daj, trebao si izbjeci tu rijec: "nastaje" {#} ...kasno je sad {#}

Pa dobro, onda "stvara" nebitno je sada... Molim moderatore da Lock temu jer se vec pocelo spamat...

13 godina
protjeran
Kako nastaje internet

Najprije se stvori server(poslužavatelj) onda se u programima rade stranice pa se te stranice uploadaju na server i tako postanu dostupne svima?

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

HAHAHA, nisam ja haker, vec ovaj nick mi prvi bio na pameti kada sam se registrovao, a nema sta ti si u pravu hahahahahaha, da li postoje serveri koji su centar interneta ili slicno???

Internet je decentralizirana mreža, pa ne postoji centar.

13 godina
protjeran

Ne,puno servera čini internet...1 server može imati mnogo stranica uploadanih na net...

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
13 godina
neaktivan
Kako nastaje internet

Koliko ja znam,postoji 13 DNS root servera koji sardrze adrese svih servera u svijetu.

HUGE RESPECT: woodgamesfx, captain_soap_McTawish, rustweaver, royalhero, tracerCPP,Indestructible
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kuny1234 kaže...

Ne,puno servera čini internet...1 server može imati mnogo stranica uploadanih na net...

Mislio sam na to da li ima nekoliko glavnih na koje su svi serveri na svijetu spojeni, ali vidim da ima oko 13 tih "glavnih" servera

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice