Internet sve sporiji i sporiji

poruka: 44
|
čitano: 8.022
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Internet sve sporiji i sporiji

Evo moje brzine,nemam nekih problema s učitavanjem stranica,sve šljaka.[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1090556294.png[/IMG][/URL]

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 14:33 (ja,vrba).
17 godina
neaktivan
Ja već polako skrećem s uma, jer evo, samo da ovo napišem čekao sam otprilike dva sata. U tom vremenu vjerovatno sam oko 500x otvarao i zatvarao Firefox, resetirao stranicu i ne znam što sve nisam. Veza je sve gora i gora, tako da sam danas imao ukupno pet minuta postojanu vezu na internet. Sve bih to nekako izdržao (poslao sam mail iskonovoj službi za korisnike. Naravno, ne rade jer je vikend i sl.) ali nikako mi nije jasno da je wifi signal odličan, veza ne puca, skidam bilo koji torrent bez problema, a niti jednu jedinu prokletu stranicu mi ne želi učitati (a ako je učita, učita je na takav način da bože sačuvaj). Pokušao sam i preko mobitela wifi, ali ista stvar, stane na pola stranice, i gotovo. Čovjek bi pomislio pošto koristim uslugu tv, telefon, internet (ili valjda IPTV) da mi neće tv programi raditi ili telefon, ali to sve radi...Iscrpio sam svoje znanje...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači nisam jedini - u zadnjih dvije godine, često mi se događa da određeni web sajtovi se jednostavno ne žele otvoriti nego uvijek moram čekati par minuta, i to čekanje je fakat frustrirajuće. Primjeri su MojPosao.net, Njuškalo.hr, Oglasnik.hr, Posao.hr, Auti.hr te neki webovi/blogovi izvana sl. i uvijek ista priča: upišem adresu i stranica se ne otvara, nego visi neko vrijeme i onda pokaže neki error, razno, ovisi o browseru. Tek nakon par minuta kad refresham (živčano lupajući CTRL+SHIFT+R) onda se otvori i radi neko vrijeme, ovisi kako kada, nekad duže nekad kraće, a onda opet ista priča. Google i ostale sajtove otvaram normalno, skidam sa rapida, slušam internet radio iz amerike, etc.. ali uvijek takvi nekakvi sajtovi kakve sam naveo mi rade probleme. Npr. primjetio sam da kreteni hostaju fajlove negdje u Poljskoj (Auti.hr, MojPosao etc..) pa se onda prvo loadaju oglasi sa tih adresa koje se trackaju a tek onda web stranica, odnosno sadržaj iz Hrvatske, tim redoslijedom. Ali nisu to jedine stvari u lancu idiotskih rješenja kakve imamo po jadnom nam domaćem internetu i servisima. Kojekakvi nadri-tehići i diltetantski "projekt manageri" bruse svoje vještine vodeći projekte i koordinirajući developere da rade sranja od sajtova kakvih ima hrpa po domaćem webu i onda imamo lanac koji je zagušen kojekakvim neoptimiziranim glupostima i promet po domaćoj mrežnoj infrastrukturi koja je već i ovako preopterećena a nitko ne ulaže dovoljno sredstava u infrastrukturu koja bi kapacitet proširila i održala kvalitetnu vezu. Sve po pirnicpu "bitno da radi" odnosno "drži vodu dok majstori odu". I sve nam moraju doći stručnjaci izvana složiti a mi samo održavamo. Pa jesmo tolko bedasti majku mu? Gadi mi se to sve. Naravno da sam na T-Comu. I sad još taj MaxTV, naravno da imamo problema s vezom. Prodali su ne znam ni ja koliko paketa a nisu proširili kapacitet mreže nego voze sve na onom što imaju dok se ne desi neko veće sranje. I to nam sve još masno naplaćuju. Gamad lopovska. Usporedite vani pakete ADSL sa našima, usporedite brzine, kvalitetu, cijene. Ovo je prestrašno gdje mi živimo, ovo je Texas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 19:04 (aerozg).
17 godina
neaktivan

Ja sam poslao upit službi za korisnike, i jedini odgovor koji sam dobio je automatski odgovor..{#} Preko web sučelja sam pristupio modemu, i kod provjere konekcije na internet, koji put mi je izbacivalo da se ne može spojiti na DNS server 1, koji put na DNS server 2, a koji put na Gateway... Kada radi net, onda su sva polja zelena...Nemam pojma što može uzorokovati takav problem i gdje mu je riješenje (ne računajući ono da porazbijam sve uređaje vezane za internet {#} )

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo, premda mi se trenutačno baš ne da, ali kako se nadam da će možda nekome pomoći moje iskustvo, napisati ću kako sam napokon RIJEŠIO problem s internetom. Dakle, kao što ste mogli pročitati u mojim prijašnjim postovima, nikako nisam mogao naći uzrok a ni riješenje mojim problemima s netom. Slao sam upit službi za korisnike, ali nisu se javili odmah, i nakon podužeg razmišljanja, počela me kopkati sumnja da je možda problem u windowsima. Ne budi lijen, instalirao sam najnoviju verziju ubuntua, i gle čuda! {#} Internet je radio savršeno, stranice su se učitavale savršeno! {#} Toliko je bilo dobro (napominjem da skoro dva tjedna nisam imao net kako ''bog zapovijeda'' ) da sam bio oduševljen. Nakon tog otkrića, uzeo sam instalacijski dvd od Sedmice i sve nanovo. Instalacija je lijepo prošla, i internet je opet funkcionirao, a stranica su se otvarale instantno. I premda mi još nije jasno kako je mogla biti greška u windowsima, i takva greška da sam imao tolikih problema s konekcijom na internet, problem je riješen i ja sam sretan kao malo dijete {#}  Eto, to je bio moj problem koji se nadam neće ponoviti. Ako netko ima ideje kako su windowsi mogli prouzročiti takvo nešto, može ih slobodno izložiti. A za sve one kojima se takva situacija može dogoditi u budućnosti, nadam se da će ovaj tekst možda pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

AV? V? Konfiguracija neta? Firefox pluginovi? Si probao prije sa nekim drugim browserom osim firefoxa?

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 22:44 (SupremeCommander).
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

AV? V? Konfiguracija neta? Firefox pluginovi? Si probao prije sa nekim drugim browserom osim firefoxa?

Hm, ne znam baš što je AV ili V...Wifi signal je bio odličan, torrente je skidao bez problema. Probao sam s svim mogućim browserima (Opera, Chrome, Explorer...)...Unedogled je učitavao stranice...

15 godina
neaktivan

Imam Bnet i meni se znalo desit da 15-20min uopće nema  konekcije te nakon toga normalno radi.Mislim mi smo i internet uspjeli zeznut,a kamoli ne sve drugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni od danas spor internet. užasni problemi.. ne znam razlog, samo zbog ovog sranja mrzim iskon :D

ping u cod4 ide do 999, igranje je nemoguće...help

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam na Bnet-u već 5 godina i imam 3D uslugu. Brzina interneta bi trebala biti 8. Takva je samo rano ujutro. Tokom dana pada i navečer varira između 1.5 i 2.5. Katastrofa. Moja lokacija je Malešnica.

Da li netko ima pozitivna iskustva sa Amisom i koristi njihovu uslugu? Razmišljam o prelasku na njihove usluge.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo jedan moj kiks a mozda se to i tebi događa,torrente kad skines oni seed-aju i to rusi brzinu gadno,jos kad ih se nakupi,ja to nisam znao i tako sam svako malo rusio winse dok nisam skuzio...ugl ako skidas torrentom stopaj seed jer rusi brzinu gadno...

muskarci imaju dvije emocije:napaljen i gladan...ako ga vidis bez erekcije, napravi mu sandwitch....
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LVL kaže...

Pa sa svim providerima je spora brzina prema vani, kvaliteta neta nam je u k...u, jbga ipak smo mi hrvatska, zaostala zemlja.

Kako smo zaostali kad prvi na svijetu imamo e-zdravstvo.

17 godina
neaktivan
skiljavi kaže...

evo jedan moj kiks a mozda se to i tebi događa,torrente kad skines oni seed-aju i to rusi brzinu gadno,jos kad ih se nakupi,ja to nisam znao i tako sam svako malo rusio winse dok nisam skuzio...ugl ako skidas torrentom stopaj seed jer rusi brzinu gadno...

slažem se, sedanje guta brzinu ko ludo...

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
neaktivan

Ovisi koje su vam postavke. Ja stavim seedanje na oko 50kb/s i nema štekanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice