Internet-razlika izmedu Torrenta i google download

poruka: 8
|
čitano: 1.003
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Znaci ovako skidao sam neki file(1000mb) preko torrenta i bilo mi se skidalo po 3mb/s sto je u prosjeku nekih 20 minuta dok sam taj isti file skidao preko google download-a i tamo mi se skidalo po 250kb/s i trajalo je nekih sat i pol.

Koja je razlika i zasto je preko torrenta bilo brze,jel mi moze neko objasnit?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Internet-razlika izmedu Torrenta i google down

torent ovisi takodjer o seedu ilti ljudima koji dijele isti sadrzaj..ako je 1000 ljudi koji dijele i 10 koji skidaju ce vjerovatno skidat tvojom max brzinom ,a ako je 100 ljudi koji dijele a 1000 koji skidaju ce ti brzina takodjer bit niza daleko nego obrnuta situacija.Sa druge strane sa google downloada ovisi koliko ljudi skida sa tog servisa trenutno i koja je njihova propustnost itd tvoja lokacija etc. Mozda je do njihovog servera a mozda je  i to njihova max propusnost za taj određeni file ...pa et mozda sam ti nekak pomogao a ako nis drugo bude jos netko strucniji odgovorio

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
17 godina

Koji K je google download?

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Valjda se misli na skidanje preko browsera
12 godina
neaktivan
to ti je kad skidas fajl sa gdrive-a ili neki fajl kroz browser.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kao što je kolega rekao, razlika je u načinu na koji dobivaš sadržaj.

Kada skidaš neku datoteku s neke stranice, ona se skida sa servera i brzina ovisi o tome koliko si udaljen od tog servera, koliko ljudi skida, te o ograničenju brzine koje je postavio vlasnik servera. Sami preglednici, isto tako, nekada znaju skidati sporijom brzinom, pa i to može biti jedan od razloga zašto je skidanje sporije (zato neki ljudi koriste razne download managere poput Ninja Download Manager i sl.).

Kod torrenta skidanje je malo drugačije. Kada netko uploada torrent i seeda ga, spaja se drugi korisnik koji skida sadržaj od osobe koja ga je uploadala i kada isti završi sa skidanjem on kreće seedati torrent. Što više ljudi seeda torrent to je bolje i brzina se biti veća. Brzina kod torrenta ovisi o omjeru seedera/peerova - što je veći broj seedova, a manji peerova to je brzina veća; što je manji broj seedova, a veći broj peerova to je brzina manja. Najveći minus kod torrenta je taj što ako nitko ne seeda torrent, isti ne možeš skinuti (netko treba imati taj torrent na svom računalu da bi ga ti mogao skinuti). Kod običnog downloada sa stranice to nije slučaj jer se datoteka nalazi na serveru i ti je možeš skinuti kad god poželiš (pod uvjetom da se datoteka i dalje nalazi na serveru).

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 11:52 (Marko :D).

1 0 hvala 1
17 godina
karlo125 kaže...

Znaci ovako skidao sam neki file(1000mb) preko torrenta i bilo mi se skidalo po 3mb/s sto je u prosjeku nekih 20 minuta dok sam taj isti file skidao preko google download-a i tamo mi se skidalo po 250kb/s i trajalo je nekih sat i pol.

Koja je razlika i zasto je preko torrenta bilo brze,jel mi moze neko objasnit?

hvala

Torrent je p2p i ovisi o broju ljudi koji sheraju te njihovoj propusnosti prema tebi (upload brzini). Znaci ako puno ljudi seeda onda ti mozes leechat brze i tvoja download brzina bude usko grlo. Ovaj drugi kak ti zoves google download je ocito limitiran i zato ide tak sporo.

Prednost torrenta je brze skidanje a nedostatak je ako zivis u drzavi gdi se zakoni sprovode onda mozes dobit kaznu jer kod torrent leechanja si ujedno i seeder kaj je kaznjivo djelo.

12 godina
neaktivan

Hvala,mozete lock temu

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice