Google je predstavio svoju novu uslugu koja se integrira u Gmail, a radi se o društvenoj mreži sličnoj twitteru.
Obavezno pogledajte video (obratite pozornost na pljeskavicu )
Google je predstavio svoju novu uslugu koja se integrira u Gmail, a radi se o društvenoj mreži sličnoj twitteru.
Obavezno pogledajte video (obratite pozornost na pljeskavicu )
Dobio Buzz, malo sam se poigrao sa time, izgleda interesantno. Neka kombinacija Twittera i Facebooka, samo što trenutno ima daleko manje điđa nego FB. Treba pripaziti jedino oko privacy settinga, sve je po defaultu uključeno na "public" (sva aktivnost je vidljiva otvoreno i javno kroz Google search), tako da to treba podesiti na "private" prije upotrebe.
Nisam ziher da će polučiti neki veći uspjeh, ali tko zna. Mislim da je Facebook ipak prejak servis, a i ljudi su uložili puno vremena da slože svoj FB profil i mrežu frendova. Osim toga, Facebook ne ovisi o Gmail adresama, dok je Buzz ograničen samo na Gmail korisnike.
Gdje su te postavke za privatnost?
Klikneš na "Connected sites" (u Buzz tabu, pored tvog imena), pa zatim na Edit za svaki sajt pojedinačno, i iz drop-down menija odabereš Public ili Private. Tu se nalazi i dodatni link "Post to other groups", gdje možeš točno podesiti koji od tvojih kontakata vide tvoj buzz.
Također, pored svog imena imaš i link Followers, tu također editiraš tko sve može pratiti tvoje postove.
Po meni je Digsby još uvijek bolji izbor za sve ovisnike o stalnoj povezanosti i dostupnosti (ako ništa drugo, objedinjuje korisnike različitih servisa i mailova)
Wave je zapeo utoliko što je Google previše požurio sa Waveom, prerano su izašli u javnost sa time, i već u alfa fazi podijelili previše pozivnica. Ispalo je puno buke oko malo čega, nitko nije bio impresioniran onime što je vidio. Naravno, nije ni čudo, Wave je daleko od toga da bude dovršen.
Nadam se da nisu potpuno odustali od Wavea jer mi se načelno kao ideja jako sviđa, više nego Buzz zapravo, ali tko zna... vidjeti ćemo.
Bah... što je iduće? Google kuća?
Wave i Buzz dva razlicita svijeta. Al u pravom smislu. Ako se udje u dublju analizu moze se vidjeti velik razlike.
Ja mislim da ce i Wave i Buzz biti vrlo brzo upotrebljavani. Vise navijam za Buzz jer je onako bezazlen, dok je Wave ozbiljniji pa se i ne koristi tek tako. To je moje misljenje i ne mora biti tacno.