Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 598.740
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Firefox 3.7 alpha2
XP Master kaže...

Stigla prerelease Alpha 5. Odlična je. Neusporedivo je brža. Prebacivanje slika na BOL Forum je odlično! Smijeh

Funkcionira odlično a5pre na svim stranicama(pogotovo sa flashom 10.1 RC:), ali primjetio sam problemčić na Facebooku. Na stranici sa requestovima pri primanju poklona ili poziva, Accept ili Ignore ne funkcioniraju tj klikom na njih samo signalizira sa zatamnjelom tipkom da je klik registriran, ali request stranica i dalje stoji. Nema prebacivanja na ono na što je kliknuto, a sam poklon/poziv je izgubljen(nije da je bitno, al et :))

16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Novi update doneo "tabs on top" .

Polako kreću izmene. Samo još da vrate aero. :)

Tabs on top Tabs on top
There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
17 godina
Firefox 3.7 alpha5

Izašlo je par novih buildova, ali problemi sa korištenjem Facebooka ostaju...Koristi li tko Facebook i ima li takvih problema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
icecold kaže...

Novi update doneo "tabs on top" .

Meni se čini da nema baš puno koristi od toga...

Morag kaže...

Izašlo je par novih buildova, ali problemi sa korištenjem Facebooka ostaju...Koristi li tko Facebook i ima li takvih problema?

Ja nemam nikakvih problema.

Nakon novog update je stvarno brz.

Je li postoji način za instalaciju add- onova kji su podržani u Firefox 3.6.x

P.S Mislim da bi ovu temu trebalo preimenovati u "Firefox 3.7", budući da o njemu već odavna ne "pričamo".

17 godina
RE: Firefox 3.7 alpha5
XP Master kaže...
Morag kaže...

Ja nemam nikakvih problema.

Problem je pravio add-on Boost for Facebook 9.9.2 pa je disable-an. Svi ostali add-onovi rade ispravno iako nisu proglašeni kompatibilnima.

Zbog problema sam trebao koristiti i Firefox 3.6.x i razlika u brzini je očigledna pogotovo sa flashom i java(scriptom)

16 godina
neaktivan
XP Master kaže...

Meni se čini da nema baš puno koristi od toga...

Pazi ima koristi. Jer ovako polako ubacuju delove koji će na kraju ispasti kao ovo:

https://wiki.mozilla.org/File:Firefox-4-Mockup-i05-%28Win7%29-%28Aero%29-%28TabsTop%29-%28Default%29.png

A tu imaš ostale izglede: https://wiki.mozilla.org/Firefox/4.0_Windows_Theme_Mockups

XP Master kaže...
Je li postoji način za instalaciju add- onova kji su podržani u Firefox 3.6.x

Moguće je. Odeš na neki addonov sajt na Mozilli i ako se uloguješ imaćeš opciju "ignore version check"

I onda desni klik i save as. Kada si sačuvao otvoriš addon sa WinRarom i u install.rdf fajlu zameniš em:maxVersion="3.7a3pre" sa 3.7a5pre.

I posle u addons prevučeš i trebalo bi da radi.

XP Master kaže...

P.S Mislim da bi ovu temu trebalo preimenovati u "Firefox 3.7", budući da o njemu već odavna ne "pričamo".

Slažem se, davno bilo kada je alpha 2 bila.Osmijeh

Inače sada Flash 10.1 RC radi redovno, i polako bi svi mogli preći na njega.Osmijeh

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 16:04 (icecold).
16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha2

Stiago je novi update! Još je brži! Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Eo baš sam malo isprobao Chrome 4 i Firefox 3.7a5pre i brzina učitavanja je hmm, milisekunde?

Pa nek je čak i jedna sekunda. Sa 3.7 verzijom su još bolje napravili Firefox i sada je mnogo više fluidna i brza u reagovanju kao Chrome.

Tu kada dođe Direct2D, nova java scripta, brže dizanje browsera. Auf.Cool

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha2

Tabovi u novom updateu su super! Smijeh Totalni Aero osjećaj!

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 13:28 (XP Master).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Gdje ima za skinit taj novi build?

Fućkaj ga!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...

Gdje ima za skinit taj novi build?

Ovdje se objavljuju nightly buildovi, a ovo je direktni link na najnoviji build.

BTW, ja sam se vratio na 3.6.3 u "redovnom" browsanju jer mi neki addonovi ne rade (a trebaju mi), imam problema sa "lagom", povremeno se smrzava... A sve je radilo savršeno do a5 builda. Vista updateana, friški driveri za grafu al svejedno trza nakon klika na neki link.

Ako budem do kraja ovog tjedna išao reinstalirati windowse, vraćam se na alphu. Zasad, ostajem na 3.6.3 Neodlučan

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

A taj alpha se zove Minefield?Sve mi je dobro na njemu osim što mi je promijenio skin pa ne vidim jeli dostupna tipka back i forward,a novi tab otvara kao novu stranicu(Windows 7) ali je malo brži od 3.6

Fućkaj ga!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Naziv Minefield je zbog toga što je to testna verzija Firefoxa koja ima bagova (pa je zato logično Minefiled, puno rupa :D)

Meni lično 3.7 je brži od 3.6. Koristim i Direct2D što dodatno ubrzava. Brže reaguje browser i brže se starta/gasi.

Promene u izgledu se polako menjaju, i uskoro bi trebali da ubace nove promene i da reše taj problem sa aero glass.

Mislim da 3.7 verzija neće izaći sve dok Mozilla ne sredi JeagerMonkey koji će ubrzati JavaScriptu.

Alpha 5 bi trebala da izađe krajem travnja.

Inače se zahvaljujem korisnicima koji su mi pomogli oko rešavanja i istraživanja problema kod Direct2D.Smijeh Izgleda da su problemi vezani za Nvidijine drajvere.

0 0 hvala 0
17 godina
Firefox 3.7 alpha2

novi update(Gecko/20100428 Minefield/3.7a5pre) i opet nekompatibilnost Tab Mix Plus-a, ali dojavljeno je (što je već učinilo par ljudi:) i čeka se novi build...Osmijeh

i da, neka se promjeni naziv teme u "Firefox 3.7" Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 20:37 (Morag).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Novi build je doneo "prilagodljiv taskbar"

http://design-noir.de/log/2010/04/sneak-preview-customizable-tab-bar/

Pretpostavljam da zato ne radi kako treba Tab Mix Plus.

0 0 hvala 0
17 godina

mogu reći da su značajno uredili sam "tab bar" Osmijeh

uz disable-an TMP(koji inače firefox osakati gadno što se tiče upravljanja ako nije kompatibilan), sve pogodnosti dotičnog su već uključene unutar 3.7-ce...jedino fali boldani font na aktivnom tabuOsmijeh

17 godina
Firefox 3.7 alpha5

Opa, status bar je modificiran(vidim to jer ne može učitati ForecastFoxSmijeh) kao i Add-ons Manager(nema novog prozora već otvara novi tab...to se tražilo :))

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Novi izgled add-ons managera mi je predobar!Osmijeh Naravno doće tu još malo podešavanja ali sviđa mi se ovaj potez. :)

Ah kako čekam te izmene u izgledu, i naravno da već vrate aero :D

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha2

Sve je to odlično, ali prave novosti u renderiranju, prikazivanju i brzini se više baš i ne osjećaju kao u početku.

http://www.pc44.byethost31.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Firefox 3.7 alpha5

izgleda da su naletjeli na probleme jer su se sa jučerašnjim updateom vratili na stari Status Bar, a i Add-ons manager je vraćen u prozor...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha2

Vjerojatno sigurnosni problemi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Morag kaže...

izgleda da su naletjeli na probleme jer su se sa jučerašnjim updateom vratili na stari Status Bar, a i Add-ons manager je vraćen u prozor...

Ja nisam skontao kakav je to status bar bio?

A za addons manager pretpostavljam da će ga ponovo malo izmeniti i rešiti bugove jer je lista problema malo povelika ;)

Ah kako već čekam vizuelne promene :D

17 godina
icecold kaže...

Ja nisam skontao kakav je to status bar bio?

nekakve drastične promjene su nastale jer add-onovi koji se pokazuju u status baru(adBlock Plus,NoScript,ForecastFox,...) nisu radili tj oznaka da nisu kompatibilni...ili je novi add-on manager bio kriv?

16 godina
neaktivan
Morag kaže...

nekakve drastične promjene su nastale jer add-onovi koji se pokazuju u status baru(adBlock Plus,NoScript,ForecastFox,...) nisu radili tj oznaka da nisu kompatibilni...ili je novi add-on manager bio kriv?

Edit: moja greška, izgleda da je zbog status bara.Sramim se

http://jboriss.wordpress.com/2010/04/29/removing-firefoxs-status-bar-and-rehousing-add-on-icons-part-1-of-2/

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 18:56 (icecold).
16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha

S novim updateom ima bod više na Acid3 testu! Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Firefox 3.7 alpha

Weee

malo po malo... ;)

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
protjeran

&

rustweaver kaže...

malo po malo... ;)

Malo i presporo. Inače, Firefox je sasvim solidan browser, ali od inačice 3.7 je sve bolja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 16:06 (XP Master).
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Tema može da se promeni u 4.0, jer 3.7 verzija više ne postoji. Tj. 3.6.4 je zapravo 3.7 planirana verzija sa OOPP.

http://beltzner.ca/mike/2010/05/10/firefox-4-fast-powerful-and-empowering/

Pogledajte prezentaciju!Cool

Odlično, vidim da Mozilla zna šta radi i prosto mi se sviđaju planovi za Firefox 4.

Betu možemo očekivati sredinom srpnja, iako je oni planiraju za sredinu lipnja/početak srpnja.

A finalnu verziju prosinca iako oni planiraju za listopad. Mada moguće je da će pogoditi očekivane datume.

Naravno u prezentaciji stoji da su moguće izmene i možda ipak neke stvari neće biti dodane, ili će čak biti ipak još novih stvari.

Mada iovako im je ovo dosta posla.

Edit: pod prezentacijom mislim na slideove http://www.slideshare.net/beltzner/firefox-roadmap-2010-0510?from=ss_embed :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 0:56 (icecold).

2 0 hvala 0
17 godina

odlično, stvorili su novi kostur firefoxa, a sad se ide u izvođenje te prilagodba add-onova :)

naslov teme bolje da stoji na ovom dok ne izađe beta pa onda zamjenit alphu sa betom i nastavit komentirat :)

16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha

Izgleda da nam je ovo zadnja alpha.Osmijeh

Za nekih mesec i po videćemo betu (nadam se) a u beti novi izgled i nove funkcije.

JägerMonkey napreduje i valjda ćemo ga u narednih mesec i po dana videti, ako ništa onda u beti.

Kako sam čitao bacili su se na poboljšavanje startup-a (iako su na tome radili) ovaj put je ozbiljnije.

Za Acid3 se i nemari da dostigne 100 jer kako je sam autor rekao da to nije toliko bitno.

Mada ko zna, možda i dostignu 100, jer su već na 97.Belji se

Novi addon manager se vratio, iako idalje ima bugova. :D

Direct2D napreduje, bugovi se popravljaju i radi se na WebGL.

Iako kod Direct2D neki imaju problema sa drajverima, Mozilla će kontaktirati ljude iz Nvidie oko tog problema.

Mada trenutno je prašina oko popravljanja bugova (OOPP) 3.6.4 koja bi se trebala pojaviti 14-15og.

Postaje sve interesantnije.Smijeh

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice