Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 606.053
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Firefox 4.0 beta
soundstream kaže...

Ulozili su toliko truda u njega za sta? sta su postigli? Konkurenciju sigurno nece prestic jos duze vrjeme

Ulozili su trud u njega zato da bi ga ubrzali, sto su i postigli. Kako nece prestici konkurenciju? Evo ima par dana vec da je Firefox brzi od Safarija na V8 testu...

Gdje tocno pise da oni moraju prestici konkurenciju i sto tocno znaci "prestici konkurenciju"? Cime to uopce mjeris? Za mene Firefox nikada nije ni imao konkurenciju.

Evo ti tocan popis onoga sto su postigli.

I ovo, da vidis perfomanse javascripta.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 15:43 (rustweaver).
15 godina
soundstream kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ovo za RAM...

Čemu imaš 1-2-4 GB ako ih nećeš trošiti? Jel možda programiraš ili obrađuješ slike visokih rezolucija dok surfaš? Što ti smeta što je FF povukao 100tinjak MB?

Zvijeri od kompova? Celeron na 3ghz je zvijer? Počeo si trollati...

je da fora je u tome sto ja imam 512 i kad povuce 100 to je puno al inace mi nejde preko 150
Celeron 3ghz je zvijer naspram mojeg 2.4 to nije trollanje

... pogledaj sta mi imamo u skoli...

monitor ili nesto vise? monitor ili nesto vise?
..ne to nije samo monitor, to je samsungov client pc koji u sebi ima 512 (ili cak 256)MB RAM-a, neki šrot od procesora, još veći šrot od grafičke i windows CE.... iiii na njemu sam instalirao minefield koji je radio bez i malo problema, čak je radio i bolje od 3.6 verzije!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
soundstream kaže...

Ulozili su toliko truda u njega za sta? sta su postigli? Konkurenciju sigurno nece prestic jos duze vrjeme

Ulozili su trud u njega zato da bi ga ubrzali, sto su i postigli. Kako nece prestici konkurenciju? Evo ima par dana vec da je Firefox brzi od Safarija na V8 testu...

Gdje tocno pise da oni moraju prestici konkurenciju i sto tocno znaci "prestici konkurenciju"? Cime to uopce mjeris? Za mene Firefox nikada nije ni imao konkurenciju.

Evo ti tocan popis onoga sto su postigli.

I ovo, da vidis perfomanse javascripta.

Ma ti testovi to samo pise tak.....kao sto rekoh u praksi je druga prica....svako svog konja hvali..
Ako im nije cilj prestic i bit bolji od konkurencije (chromea,opere sto se brzine itd tice) zasto su onda radili verziju 4.0 mogli smo svi ostat na 3.0 ili kojoj vec i mirna bosna....

14 godina
protjeran
RE: Firefox 3.7 alpha2
Morag kaže...

ako koga interesira Firefox 3.7 alpha2, spremna je za download ovdje

Imam Add-on Compatibility Reporter 0.4.2

za sada svi add on-i rade(osim fastestfoxa) + tema(Black Steel) te nije bilo rušenja...

nemoj jebat

15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Ma ti testovi to samo pise tak.....kao sto rekoh u praksi je druga prica....svako svog konja hvali..
Ako im nije cilj prestic i bit bolji od konkurencije (chromea,opere sto se brzine itd tice) zasto su onda radili verziju 4.0 mogli smo svi ostat na 3.0 ili kojoj vec i mirna bosna....

Zapravo, taj graf i nije namjenjen svekolikom pucanstvu nego prvenstveno developerima, i ljudima koji aktivno prate firefox, znaci nije marketinska finta. Primjeti koliko se linija spustila, znaci ubrzanje je visestruko u odnosu na pocetnu brzinu. Osim toga dolje ti stoji veliko "No" (u prijevodu: Ne), znaci da cilj jos nije postignut.

A sada drugo, zasto su radili verziju 4.0? Jesi li ti stvarno nekakav trol? Jesi vidio sto je doslo sa verzijom 4.0? Kad se udostojis makar otvoriti linkove koje ti proslijedim i tekst u njima procitati sa razumjevanjem onda cemo pricati.

Instaliraj ti lijepo Operu i prestani trolat ovdje.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 18:15 (rustweaver).
15 godina
Firefox 4.0 beta

ma ja sam se vratio na minefield bas mi je fire fox spor hehe...

samo kada zelim vidjeti dali je izaso update kaze mi canot connect to server hahah

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lacko kaže...

ma ja sam se vratio na minefield bas mi je firefox spor hehe...

samo kada zelim vidjeti dali je izaso update kaze mi cannot connect to server hahah

;)

when I'm sad, I stop being sad and be AWESOME instead! True story :)
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Koristi neko od vas Speed Dial ili Fast Dial add-on?

Ja sam probao Fast Dial i ne radi mi, a Speed Dial radi.

Što se tiče bete 7, trebalo bi uskoro: blocking beta 7

http://redfoxyhead.blogspot.com

0 0 hvala 1
15 godina
Firefox 4.0 beta

Ispričavam se što upadam ovako bez čitanja prethodnih postova, ali zna li netko kada se očekuje finalna, stabilna verzija "četvorke"?

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za mjesec-dva, icecold zna nesto vise o tome pa neka on napise...

16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

xD

Pa 2 meseca minimum, sa obzirom da beta 7 izlazi za neke 2 nedelje i posle toga bi trebala i 8 beta verzija (sa kojom postaje stabilnije jer jer beta 7 bila feature freeze).

Pošto je lista bugova poveća potrajaće barem 2 meseca, a pošto iz nekih marketingških prosinac nije dobar za izdavanje, moguće je da će 4.0 verzija izaći tokom siječnja.

3 0 hvala 3
15 godina
neaktivan

Ja sam optimistican i nadam se da se nece razvuci cak do sijecnja...

16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Btw. D3D10 layeri u sledećim hourly buildovima. I u današnjim nightly.

http://groups.google.com/group/mozilla.dev.planning/browse_thread/thread/cb26b31319597ae1?pli=1

0 0 hvala 0
16 godina
Firefox 4.0 beta

Nek izađe i tokom prvog mjeseca, meni ne smeta. Samo nek urade kako treba posao, da ne bih odje*** i Firefox i Mozillu. Osmijeh

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
escobar_ kaže...

Nek izađe i tokom prvog mjeseca, meni ne smeta. Samo nek urade kako treba posao, da ne bih odje*** i Firefox i Mozillu. Osmijeh

Za to se ne bojim. Do sad me nisu iznevjerili Namigiva

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

hahaha koja sprdnja pa jbt do prvog mj jbt....
Sva sreca da nerade neki os to bi trajalo 10 godina...

0 5 hvala 0
16 godina

Pa bolje da ga rade godinu dana nego da dobijemo nedovršeni poluproizvod prepun bugova kojem bi zakrpa izlazila svaki dan.

Samo nek si uzmu vremena i naprave kvalitetno posao do kraja..

Trying is the first step towards failure.
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

da sve to stoji al kak ne kuzis do prvog mj ce chrome izdat vec 10 verziju operta isto ko zna koju ...koji ce šibat FF za bogtepitaj koliko...gledano po tim testovima jer i sad šibaju i to dost....da sad izdaju finalnu 4.0 sa svime kak spada da radi tu bi mozda i bilo nesta al ipak prvi mj je nekak po meni dosta kasno jer kak bi se reko to ce tad bit stari proizvod tj zaostajanje za konkurencijom (chrome,opera....)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
soundstream kaže...

da sve to stoji al kak ne kuzis do prvog mj ce chrome izdat vec 10 verziju operta isto ko zna koju ...koji ce šibat FF za bogtepitaj koliko...gledano po tim testovima jer i sad šibaju i to dost....da sad izdaju finalnu 4.0 sa svime kak spada da radi tu bi mozda i bilo nesta al ipak prvi mj je nekak po meni dosta kasno jer kak bi se reko to ce tad bit stari proizvod tj zaostajanje za konkurencijom (chrome,opera....)

Firefox 4 ima toliko novina da kada bi numerisali browser načinom kako Google radi zvao bi se Firefox 10 a ne 4. ;)

15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Sto im ne pomognes? Ici ce brze...

15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Prestani trolat u ovoj temi...

16 godina
Firefox 4.0 beta

Meni se čini da je ovaj čitav projekat jedan veliki BUG. Najbitnije stvari nisu riješili: Brzina podizanja,brzina učitavanja slika,izgled u D2D kod Nvidijinih kartica,znatno sporija od IE9,da ne nabrajam dalje...A 8 (osam) beta je za ne povjerovati!!! Na svu sreću što je izašao IE9 i prekinuo mi ovo mučenje!

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Meni se čini da je ovaj čitav projekat jedan veliki BUG. Najbitnije stvari nisu riješili: Brzina podizanja,brzina učitavanja slika,izgled u D2D kod Nvidijinih kartica,znatno sporija od IE9,da ne nabrajam dalje...A 8 (osam) beta je za ne povjerovati!!! Na svu sreću što je izašao IE9 i prekinuo mi ovo mučenje!

Brzina podizanja je poboljšana i meni sasvim ok. (rustwear je objasnio zašto je Firefox sporiji kod podizanja) Pogotovo na XP-u.

Što se tiče Sedmica malo je sporije zbog Direct2D i Direct3D 9, ali sad smo dobili Direct3D 10 layere pa je brže i bolje.

Na mojoj Nvidiji izgleda ok, ali imaju bugova i rade se na njima.

Postoje par bugova za koje je odgovoran Microsoft i čeka se da oni reše taj problem.

Btw. niko te nije mučio, sam si sebe jer si skinuo nešto što se zove beta. A i za razliku od Microsofta, u Firefoxu možeš mnoge stvari da isključiš pa tako i Direct2D.

I šta je tu uopšte loše ako će biti 8 beta?

Biće onoliko beta i onoliko RC-a koliko god bude bilo potrebno da se ubace nove stvari i redovno testiraju a i reše bugovi.

Za razliku od Microsofta, Mozilla radi browser za 3 platforme i hardversku akceleraciju prenosi i na druge platforme a i na XP za koji nema IE 9.

15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Na svu sreću što je izašao IE9 i prekinuo mi ovo mučenje!

Na svu srecu dosao si na ovu temu to podijeliti s nama...

Sto, ti nikada nisi cuo za slobodnu volju? Tko te tjerao koristiti Firefox, i da li smo mi ili Mozilla krivi ako te netko tjerao koristiti Firefox?

16 godina
odjavljen
Firefox 4.0 beta

@ svi koji plaču da ff 4.0 ne valja

Lijepo piše beta (ili čak alpha) - NEDOVRŠENI softver. Prema tome, GTFO.

OnT - jel itko od vas koristi ono grupiranje tabova i prikaz više otvorenih stranica odjednom? Ja sam to upalio jednom da vidim kako izgleda i nikad više. Ne vidim neku korist od toga. BTW, jel ima neki shortcut za brzo prebacivanje po tabovima (idući, prethodni, prvi, zadnji...)?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osim klasičnog Ctrl+Tab, mislim da ne da Smijeh

Od dva netočna mišljenja uvijek pobjeđuje najbučnije!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 9:41 (D4RKL1NG).
17 godina
D4RKL1NG kaže...

Osim klasičnog Ctrl+Tab, mislim da ne...

Plus

CTRL+PgUp/PgDn

CRTL+1/2/3/.../8

CTRL+9 (ide na zadnji tab)

Toliko sam uspio skužiti sam kroz upotrebu, slučajno ili namjerno. Pretraživanje neta bi zasigurno izbacilo još pokoji rezultat...

Gledam te!
15 godina
protjeran
BlackMoon kaže...

Hvala bogu glas razuma,nisam jedini koji tak misli....
Slazem se u  svemu sta si napisao osim ovo o IE9 jer ga nisam probao pa neznam kakav je....
Sad ce netko pametan doc i rec da ja i BlackMoon trolamo :S

15 godina
neaktivan
soundstream kaže...
BlackMoon kaže...

Hvala bogu glas razuma,nisam jedini koji tak misli....
Slazem se u  svemu sta si napisao osim ovo o IE9 jer ga nisam probao pa neznam kakav je....
Sad ce netko pametan doc i rec da ja i BlackMoon trolamo :S

Pa jel vam ne govori dovoljno da je ovo beta? To je rađeno od nule, nije nadogradnja kao za chrome pa da tako brzo naprave. Treba vremena da se sve istestira, isproba, napravi, ne mogu oni napravit sve kad se vama prohtije radit na Firefox 4.

Bilo je i uspona i padova u brzini, ali dok ta brzina ne zadovolji nekakvu normu, ne puštaju full verziju.

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Ma znam sve to stoji sta pricate ipak je to beta itd al opet ipak nekak kao da ce nest sjebat sa finalnom verzijom i da to nece bit to...
Koristim FF od kad imam komp od verzije 3.0 koliko me sjecanje sluzi i po meni najbolji posao su napravili sa verzijom 3.5 jer na njoj se osjetilo ubrzanje kod start up-a i ucitavanju stranica (barem ja) kod ostalih verzija nije se osjetilo bas neko napredovanje kao sto je to bilo na verziji 3.5 nadam se da ce sad opet sa 4.0 napravit da se bas osjeti velika razlika izmedu 3.6 i 4.0 bez obzira sta pisalo u onim testovima sto stavljate....
Evo i sad dok ovo pisem koristim FF 4.0 beta 1 na njoj mi sve oke radi nikad mi se nije srusila a i izgledom mi je buno ljepsa nego beta 6....

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice