Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 606.065
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Firefox 4.0 beta
hmm. meni radi, ali ne onako kako bi trebao
Atomska bubamara
16 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Meni uopće ne radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ja sam pomoću tweaka osposobio da tek toliko radi, ali ne radi kak spada
Atomska bubamara
16 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Kako si osposobio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. upiši about:config u adressbar, te klikni na i'll be careful, i promise!

2. desni klik i odaberi new -> boolean. daj ime extensions.checkCompatibility.4.0b i postavi vrijednost na false

3. ponovo desni klik i new -> boolean. sad daj ime extensions.checkUpdateSecurity te također postavi vrijednost na false

4. restartaj firefox i onda bi svi add-oni trebali raditi

Atomska bubamara
16 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Nije upalilo. Mrsti se

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 10:04 (XP Master).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hmm. ne znam, onda nešto nisi dobro napravio. kod mene je ok
Atomska bubamara
16 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Kod mene ništa ne radi, pogotovo od današnjeg updatea.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Firefox 4.0 beta

radi beta, ali jako sporo, bolja je standard verzija

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 22:56 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Meni je beta brža.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 4.0 beta

ne sviđa mi se novi statusbar, tocnije od sada Add-on Bar .... jedino za što sam ga koristio je bug.hr add-on, a sada će mi se biti red naviknuti na ikonicu bug.hr iz toolbara :(

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Ma FF 4,0 je sranje malo malo zasteka zamrzne se itd....Pola addonsa neradi kak spada....frend se isto zali kak mu sporo radi a ima triput bolji komp od mene....
Prelazim na operu ili chrome hebes firefox....

0 2 hvala 0
15 godina
Firefox 4.0 beta

ma idite na minefild meni minefild leti dok bet 6 se vuce... ali mi ne radi na minefildu flash player

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Ma FF 4,0 je sranje malo malo zasteka zamrzne se itd....Pola addonsa neradi kak spada....frend se isto zali kak mu sporo radi a ima triput bolji komp od mene....

Ti očito ne razumiješ što znači kada je neki program u beti. FF 4.0 se nalazi još u razvoju, koristiš verziju koja nija namjenjena

uobičajenoj upotrebi i običnim korisnicima. Ove verzije služe za otkrivanje bugova, testiranje novih mogućnosti, crowdsourcing, itd.

Da se događaju greške i program radi nestabilno nije ništa neuobičajeno, pogotovo u ranijim razvojnim verzijama.

Ako želiš Firefox samo za surfanje internetom onda koristi zadnju stabilnu verziju 3.6.10 i sve će ti raditi kako spada.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
15 godina
meni minefield leti i radi sve super jedini problem je ''vizualni''..... Addonsi rade svi koje koristim... Sve radi OK
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Ma FF 4,0 je sranje malo malo zasteka zamrzne se itd....Pola addonsa neradi kak spada...

Ovo je jednostavno epic. Dobro je kolega forumas iznad rekao, ne kuzis sto znaci beta software. Smijeh

NHF

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 3:57 (rustweaver).
15 godina
protjeran
drnde kaže...
soundstream kaže...

Ti očito ne razumiješ što znači kada je neki program u beti. FF 4.0 se nalazi još u razvoju, koristiš verziju koja nija namjenjena

uobičajenoj upotrebi i običnim korisnicima. Ove verzije služe za otkrivanje bugova, testiranje novih mogućnosti, crowdsourcing, itd.

Da se događaju greške i program radi nestabilno nije ništa neuobičajeno, pogotovo u ranijim razvojnim verzijama.

Ako želiš Firefox samo za surfanje internetom onda koristi zadnju stabilnu verziju 3.6.10 i sve će ti raditi kako spada.

Istina sve to stoji sta si ja koristim b7pre i dolaze update svaki dan i znam da nemoze bit stabilna itd ali gledano realno sad ce zadnja beta i RC i onda finalni proizvod...do tad se nece nista bitno vise promjenit sto se tice brzine i ispisivanja stranica tak da sto su napravili napravili su ovo ostalo sad sto dolazi je vecinom sminka....po meni nisu nist napravili jer i dalje firefox je najsporiji i najtromiji browser neracunajuci IE mada sa IE 9 i on bi mogo bit bolji od ff...
Svi znate da firefox nema toliko addonsa da bi bio najlosiji i najobicniji browser i nitko ga skoro nebi koristio...
znam da je ovo tema o Firefoxu 4.0 al probajte operu ja sam sad na njoj i stvarno sve rjeci hvale....

Vratit se na 3.6 verziju necu jer je to presporo od pokretanja do otvaranja stranica....a o potrosnji rama da ne pricam...
Vratit cu se na firefox tek tam oko 12 mjeseca kad izade finalna verzija bas da vidim sta su napravili...al to neznaci da cu ostat na njoj...
Jebiga ja sam isto koristik Firefoxa od kad imam komp i od verzije 3.5 su krenuli u krivom smjeru.....neznam mozda se varam mozda kad izade finalna verzija cu bit i vise nego zadovoljan...preostaje samo cekati do tad opera rulz

16 godina
odjavljen
soundstream kaže...

Istina sve to stoji sta si ja koristim b7pre i dolaze update svaki dan i znam da nemoze bit stabilna itd ali gledano realno sad ce zadnja beta i RC i onda finalni proizvod...do tad se nece nista bitno vise promjenit sto se tice brzine i ispisivanja stranica tak da sto su napravili napravili su ovo ostalo sad sto dolazi je vecinom sminka....

Zanimljivo da meni beta i Minefield doslovce lete. Betu imam na laptopu i dosad sa njom pod Win7 nisam imao NIJEDNOG problema, čak niti sa addonovima. Sve što stavim, radi.

Minefield koristim na desktopu pod Win7 i WinXP - također, niti jednog jedinog problema osim povremenog smrzavanja flash videa (adobe + nvidia krivci).

Ja ne znam sa čime ti je komp nakrcan ali meni i FF beta i Minefield rade odlično i nemam prigovora. Stranice se renderiraju maksimalno brzo i ako final bude bio ovako brz onda super. Boljeg browsera (za mene) od Firefoxa/Minefielda nema.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 12:40 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

lol, soundstream-a sam poznavao kao zagovornika ffoxa. sjećam se neke teme gdje su bili firefox i chrome useri. branio je firefox ko mladunče :)

a dobro mu kažete, neće valjati kad je u beti, finalni proizvod se treba komentirati :)

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Na Minefieldu stilgo par fixeva za Direct2D i mnoštvo ostalih stvari, btw. prešli smo Nitro (WebKit) na V8 benču :)

I konačno su počeli da ispitavaju stanje sa flashom i usporavanjem prouzrokovano njime :D

http://redfoxyhead.blogspot.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Istina sve to stoji sta si ja koristim b7pre i dolaze update svaki dan i znam da nemoze bit stabilna itd ali gledano realno sad ce zadnja beta i RC i onda finalni proizvod...do tad se nece nista bitno vise promjenit sto se tice brzine i ispisivanja stranica tak da sto su napravili napravili su ovo ostalo sad sto dolazi je vecinom sminka....po meni nisu nist napravili jer i dalje firefox je najsporiji i najtromiji browser neracunajuci IE mada sa IE 9 i on bi mogo bit bolji od ff...
Svi znate da firefox nema toliko addonsa da bi bio najlosiji i najobicniji browser i nitko ga skoro nebi koristio...
znam da je ovo tema o Firefoxu 4.0 al probajte operu ja sam sad na njoj i stvarno sve rjeci hvale....

Vratit se na 3.6 verziju necu jer je to presporo od pokretanja do otvaranja stranica....a o potrosnji rama da ne pricam..

Khm, ide jos jedna beta (koja nece izaci iz bete dokle god ima blockera koji sprijecavaju prelazak u RC) te zatim onoliko release candidate verzija koliko je potrebno da Firefox postane stabilan. To sto se tebi brzina nije promijenila nego se cak i pogorsala je bug koji ocito nisi prijavio, ja ne mogu prijavljivati bugove na koje sâm ne nailazim, a meni beta radi savrseno.

Sto se drugih browsera tice, probao sam i Chrome, i Operu i K-meleon i Flock i Safari i Internet Explorer i Konqueror i od svih njih Firefox mi najbolje lezi. Btw ti addoni za firefox nisu bas obicni addoni, firefox je cijeli izgraden kao jedan veliki addon koji se vrti na XUL runneru i zato tolika tromost browsera i zato firefoxovi addoni mogu raditi neke stvari koje addoni za druge browsere ne mogu (firebug, adblock). Dakle to nije bug ili nesposobnost Mozillinih programera nego je jednostavno dizajnom tako.

Ovo s RAM-om dokazuje da si trol na ovoj temi, koliko puta moram ponavljati da Firefox od verzije 3.0 pa nadalje ne koristi puno memorije (u verzijama 2.x je bio memory leak). Meni nije jasno zasto vec odavno nisi presao na Operu/Chrome i postedio nas ovakvih postova.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

sto se tice rama trosi vise nego ostali browseri nemojte sad tu stavljat neke testove itd jer napapiru je jedno a u praksi drugo....
Nekazem ja sad da je Firefox najgori itd ima najbolje i najkvalitetnije ispisivanje stranica daleko ispred drugih ali presporo otvara stranice naspram drugiih on tri dana dok ucita i otvori stranicu.....vecni vas tu ima zvijeri od kompova pa vam leti sta god da stavite radlika je samo u nijansama al na slabijim kompovima se razlika najbolje vidi tko je  ustvari brzi....

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ovo za RAM...

Čemu imaš 1-2-4 GB ako ih nećeš trošiti? Jel možda programiraš ili obrađuješ slike visokih rezolucija dok surfaš? Što ti smeta što je FF povukao 100tinjak MB?

Zvijeri od kompova? Celeron na 3ghz je zvijer? Počeo si trollati...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
Firefox 4.0 beta

jeli ti ukljucen Direct2D?.. podrzava li tvoj pc Direct2D?

...ja za svoj laptop na kojemu je minefield nikako nemogu reci da je pila (jer je "šrot") ali minefield mi šiba ko luda, jesam imao par problema kod b5pre verzije al je stvar rijesena!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

sto se tice rama trosi vise nego ostali browseri nemojte sad tu stavljat neke testove itd jer napapiru je jedno a u praksi drugo....
Nekazem ja sad da je Firefox najgori itd ima najbolje i najkvalitetnije ispisivanje stranica daleko ispred drugih ali presporo otvara stranice naspram drugiih on tri dana dok ucita i otvori stranicu.....vecni vas tu ima zvijeri od kompova pa vam leti sta god da stavite radlika je samo u nijansama al na slabijim kompovima se razlika najbolje vidi tko je  ustvari brzi....

Sto je u praksi drugo? Kod kuce imam nekoliko racunala i niti na jednom Firefox ne divlja s memorijom, stovise moja iskustva se poklapaju sa onim testovima. E da, jedno od tih racunala je i za danasnje pojmove antikvitet koji koristim za igranje starijih igara, i pogodi sto, i na njemu se vrti Firefox (poslijednja stabilna verzija)...

Jest da je startup malo kilav, ali kad se jednom podigne radi ko urica...

To sto tebi Flash pojede pola memorije ne znaci da je Firefox tome kriv. Ako cemo bas cjepidlaciti najbrzi browseri su K-meleon i Opera. K-meleon zato sto je u biti Firefox bez XUL-a, a Opera zato sto njeni developeri razvijaju i za embeded platforme pa imaju velikog iskustva sa istiskivanjem svakog moguceg ciklusa iz silikona.

15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Ovo za RAM...

Čemu imaš 1-2-4 GB ako ih nećeš trošiti? Jel možda programiraš ili obrađuješ slike visokih rezolucija dok surfaš? Što ti smeta što je FF povukao 100tinjak MB?

Zvijeri od kompova? Celeron na 3ghz je zvijer? Počeo si trollati...

je da fora je u tome sto ja imam 512 i kad povuce 100 to je puno al inace mi nejde preko 150
Celeron 3ghz je zvijer naspram mojeg 2.4 to nije trollanje

15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

je da fora je u tome sto ja imam 512 i kad povuce 100 to je puno al inace mi nejde preko 150
Celeron 3ghz je zvijer naspram mojeg 2.4 to nije trollanje

Celer je kao sempron, to su vicevi od procesora (uredski procesori), nazivati ih zvijerima u bilo kojem pogledu je smijesno. To sto ti je procesor na 2.4 uopce ne mora znaciti da je sporiji od Celera na 3.0 (zapravo vjerojatno je i brzi)

Evo sad si sam rekao da ti firefox ne ide preko 150 MB. Onda u cemu je problem? Jesi li ti vidio kakve web stranice se pojavljuju u zadnje vrijeme. Nije tu Firefox kriv, on to sto skine s neta negdje mora i drzati. Krivi web dizajnere koji koriste hrpu javaskripti/flasha/slika velikih dimenzija...

Firefox ima vecu potrosnju na startupu, nakon 10+ otvorenih tabova ostali browseri pocinju gubiti tu prednost i firefox ispada najkompaktniji...

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Dobro pusti sad to potrosnja rama itd..nek trosi kolko hoce al opet npr na oper stranice otvara trenutno...zasto nije tak i na firefoxu...
Ulozili su toliko truda u njega za sta? sta su postigli? Konkurenciju sigurno nece prestic jos duze vrjeme

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Dobro pusti sad to potrosnja rama itd..nek trosi kolko hoce al opet npr na oper stranice otvara trenutno...zasto nije tak i na firefoxu...
Ulozili su toliko truda u njega za sta? sta su postigli? Konkurenciju sigurno nece prestic jos duze vrjeme

Ovo je još uvijek beta. Namigiva

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

aj dobro nek vam bude....
Ja se nadam da ce onda jos bit promjena na firefoxu i kad izade finalna verzija da ce to bit to...
Bas ono sto svi mi korisnici zelimo i ocekujemo od firefoxa

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice