Pa idi na prvu opciju....
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.373.356
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa idi na prvu opciju....
To je prva i jedina opcija ... zbunjeno sam napisao! :)
Znaci kad requestam ... imam opciju samo zovi ... a neda mi ih se bas zvat! :)

Dali je to neka prevara ili ne ?

E da ne piše u FAQ o tome, čovjek bi rekao ali neeee, lakše je čekati da netko napiše odgovor jer je teško čitati...
Ja mislim da nije prevara. To ti je popust za balkance ;)

Jock ;) Ti nisi ni pitao ista za prevaru ;)

Evo ovo mi je prvi put da narucujem nesto preko ebaya. Uglavnom, želim kupiti kontroler za xbox 360, ali koristio bih ga za PC. I vidim da su cijene na ebay.com jeftinije nego npr. ebay.de i ne samo to nego vecina njih ima besplatnu dostavu koji su iz Kine. Znam da to nije originalni kontroler, ali košta 10 dolara što je jako malo u odnosu na 400 kn ovdje. Mene samo zanima da li je to doista besplatna dostava? Da li će oni meni preko paypala uzeti tih 10 dolara i onda mi dostaviti na kućna vrata bez da platim poštarinu? Znam da zvući glupo, ali htio bih pitati pije nego se upustim u to.
Evo ovo mi je prvi put da narucujem nesto preko ebaya.
Onda prvo pročitaš odgovore na Često postavljana pitanja. Pa tek ako ne nađeš odgovor tamo, postaviš pitanje ovdje.
Pošiljka je otpremljena na put prema vašoj državi, u tranzitu je.
Šta znači ovo ?
Po tekstu (engleski tekst je "Send item abroad (EDI-received)") to bi trebalo značiti da je paket poslan avionom.
Roba ti dolazi na aerodrom u sarajevo i odatel ide na carinu u banja luku ili sarajevo. Poslije toga ti ide u postu. Od dana dolaska na aerodrom 3 do 4 dana treba da doje do tebe. Zavisi gdje si.....
žena si hoce nesto kupovati online ali joj treba pay pal pa pita dali se moze koristiti master od rba banke za registraciju na pay pal i kupovati?
Master card bi trebalo da radi ali ako je imas probaj pa ako prihvati eto rjesenja ;)
je uspjeli smo se regat sa masterom, jos samo ne znamo gdje u postavkama namjestiti konverziju da radi banka a ne paypal? mislim da sam to citao da se prvo mora uciniti...
Šta znači ovo ?
Po tekstu (engleski tekst je "Send item abroad (EDI-received)") to bi trebalo značiti da je paket poslan avionom.
Morat ću se ispraviti. Baš si gledam statuse na AliExpressu - nakon tog statusa ide Shipped by air. U mom slučaju do tog statusa je došlo pet dana kasnije.
Dakle, "Send item abroad (EDI-received)" znači da je paket završio na aerodromu, vrlo vjerojatno u međunarodnom prostoru i čeka ukrcaj na avion.
EDI je inače kratica za Electronic data interchange - opis toga kojeg sam pronašao na jednom sajtu je malo nejasan (tj. reklo bi se da ne odgovara onome što vidimo u praksi) - kaže da su tracking podaci preneseni na računalo u zemlji dostave kako bi se paket mogao pratiti i putem lokalnog web-sajta. OK, samo što ih s lokalnog sajta možemo pratiti i prije toga, u pravilu kod OTB-a (kad je poštta primila paket od pošiljatelja).
je uspjeli smo se regat sa masterom, jos samo ne znamo gdje u postavkama namjestiti konverziju da radi banka a ne paypal? mislim da sam to citao da se prvo mora uciniti...
našli smo :)
vec duže vrijeme čekam četiri paketa (već su trebala dospijeti) no mene zanima dal da kontaktiram prodavače ili da tražim povrat sredstava?
Znam da su blagdani i da paketi kasne ali baš ovoliko i nije očekivano
Je li prosao ocekivani rok isporuke? Ako jeste kontaktira prodavaca sacekaj par dana da odgovori ako ne odgovori otvori case na ebayu.... I svu komunikaciju obavljaj preko ebaya...
A ovi sa preporucenom zabusavaju :)
Da velim jos nekj,naruceni neki dvbt za android i poslai, proslo vise od mjesec dana,nista. Jvim se i velim da nije doslo i posalje opet, s tim da sam mu reke da posalje kao preporuceno i da budem ja platil dodatno ali nista posalje on isto i evo ode jos jedan mjesec i nista..neznam kak mu se isplati..tak mu i treba

OK, ali poanta je da Send item abroad ne znači automatski da je avion krenuo prema odredišnoj zemlji.

Iz iskustva najbolje pričekat,ne otvarat odma case i tražit pare zato nam i ukidaju mogućnost slanja u hrvatsku,sad je Božićno vrime,gužve na sve strane..
Iz iskustva najbolje pričekat,ne otvarat odma case i tražit pare zato nam i ukidaju mogućnost slanja u hrvatsku,sad je Božićno vrime,gužve na sve strane..
meni 4 paketa kasne ali ću pričekati još koji dan.....