eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.364.511
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Gnjavator kaže...
naPerk777 kaže...

Dali mislite bi li moglo ovo doću sutra na moju adresu ili te u ponedjeljak?

Poslano royal mailom international signed and tracked

Ako ne dođe sutra jeli postoji mogućnost da odem u poštu i sam pokupim paket iako mi nije došao žuti papirić ?

U takvim slučajevima u Vinkovcima bude sutradan ujutro u pošti... sad, sve ovisi gdje živiš, negdje možda i ne ide tako brzo :)

Stilgo popodne :)

16 godina
neaktivan
nban kaže...

Pozz,

Ako može neko da mi da savjet, radi se o ovome;

naručio sam mobitel, prodavatelj je naveo da je zemlja isporuke engleska, pa sam zbog toga i naručio da izbjegnem carinu.

mobitel je kasnio, 10-tak dana, i obratio sam se prodavatelju, da bi iz korenspodencije saznao da ne šalje iz engleske već iz kine, jer kao došlo je do pogreške prilikom objave oglasa, a sad vidim da oglašava slanje istog mobitela iz Nizozemske.

http://www.ebay.com/itm/UMI-ROME-X-5-5-inch-HD-Screen-Quad-Core-Smartphone-8G-13MP-CMOS-Dual-SIM-/331765512021?hash=item4d3ec3f755:g:xTAAAOSwXshWqzlU

Ja sam odmah otvorio zahtjev za povratom novca, jer nisam dobio mobitel. Po uhodanoj shemi, prodavatelj moli da sačekam tjedan dana, a u međuvremenu dolazi poziv sa carine da dostavim račun po kojem bi me carinili. Ja kod prodavača nastavljam inzistirati na povratu novca, ne spominjući poziv sa carine, ali danas on velikodušno nudi plaćanje svih dodatnih troškova kojima sam izložen. Mislim da samo želi dobit na vremenu, pa ako neko ima slično iskustvo, šta da radim, da nastavim inzistirat na povratu novca ili da vjerujem da će on pristat uplatit carinske troškove.

Hvala za dobar savjet.

Slučaj sam ima ja i još jedan kolega s foruma par stranica posli,ugl čim šalju iz hayesa u engleskoj za 1 funtu odma znaj da šalju iz Kine,priča je ta da očito igraju na šemu ako prođe prođe,znači tko se bude žalio dobit će pare nazad jer ebay sve nadgleda i neće dopustit da ostaneš zakinut da nepričam puno evo link

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 18:38 (PC Street Hacker).
10 godina

DO kada se moram raspravljat sa prodavačem, koji je sljedeći korak, jer ovako možemo do sudnjeg dana. Nisam nikad imao ovakav slučaj, pa nemam pojma šta dalje

9 godina
odjavljen

Ne moras se uopste raspravljati sa prodavacem. Otovris case napises sta je bilo i onda ce se on morati izjasniti i u krajnjem slucaju ebay ce presuditi na osnovu opisa i uvida u cijeli slucaj.

10 godina

Evo vraćen mi je novac, ebay je zaista brzo reagirao.

Hvala na savjetima

9 godina
odjavljen

To je uobicajena praksa na ebayu. Sve se brzo i expresno rjesava...

9 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav, zanima me dali je sad ovaj artikal placen ili sta je vec

jer nema pay now.

dali treba ponovo platti, ovo mi stoji od juce

Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Platio si ali se uplata precesuira jos. To znaci ti si poslao pare ali prodavac ih jos ne vidi na svom paypalu.  Sacekaj dan ili dva pa vidi. Ako ostane ovako trazi od prodavca da otkaze transakciju pa plati ponovo...

12 godina

Pozz, kupio sam dosad 4 stvari sa ebaya i dostava je isla preko poste( ne dhl ili tako nesto).

Zivim u kuci i dosad mi je svaki put postar dosao ispred vrata i samo ostavio paket pored vrata.

Niti je pokucao ni pozvonio i samo otiđe. Nije mi to tolko bitno kad kupujem neke gluposti od par

dolara, ali jedna je stvar kostala preko 300 kuna tako da ne kuzim je li ovo normalna praksa ili?

Jos mi je auto u dvoristu tako da nije da me nema doma.

I jos pitanje da li vi morate sta potpisat kad vam dode paket iz poste?

0 0 hvala 0
12 godina

To je još super, meni zna baciti na stepenjice paket. Jednom mi je tako šuknuo u vrata sat koji sam bio platio 15$, sva sreća pa je bio dobro upakiran. Dosada nisam morao nikada ništa potpisivati? A što si bio naručio pa da si morao potpisati? Možda je bilo nešto skuplje pa je slano sa nekom preporukom pa je potpis bio potvrda da je sitiglo do tebe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 16:22 (ibme74).
12 godina

Nisam nista morao potpisat jer mi nikad nije ni pozvonio, ali sta da se desi da mi

netko ukrade paket( iako su male sanse), a ja uopce ne skuzim da mi je ista doslo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam jednom prilikom naručia curi neke gluposti za nokte ali to sranje je bilo u velikoj plastici i doktor je to gura tri ure u sandučić da bi na kraju slomia,drugi put san mu objasnia da se to tako ne radi,da prošeta dvi tri skale i pozvoni.Ispriča se i nosia je na vrata,tako vjerovatno bi tribalo reć par riči ako bude bahat lipo se nazove par brojeva i prijavi ga se

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 16:19 (PC Street Hacker).
9 godina
neaktivan

narucila sam joystik preko ebaya i vratio se sa carine.kako da dobijem narucenu robu ili kako da dobijem novac natrag.pokusala sam kontaktirati ebay,odgovorili su mi na jedan email i nista vise

Anita rajic

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

A? Može malo detaljnije objasniti problem jer ovo pitanje nema nikakvog smisla.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
moderator
anitaraji kaže...

narucila sam joystik preko ebaya i vratio se sa carine.kako da dobijem narucenu robu ili kako da dobijem novac natrag.pokusala sam kontaktirati ebay,odgovorili su mi na jedan email i nista vise 

Prvo pročitaš ovo: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Ako ti nakon toga što nije jasno, onda pitaš, ali napišeš razumljivije.

9 godina
odjavljen
razor1234 kaže...

Pozz, kupio sam dosad 4 stvari sa ebaya i dostava je isla preko poste( ne dhl ili tako nesto).

Zivim u kuci i dosad mi je svaki put postar dosao ispred vrata i samo ostavio paket pored vrata.

Niti je pokucao ni pozvonio i samo otiđe. Nije mi to tolko bitno kad kupujem neke gluposti od par

dolara, ali jedna je stvar kostala preko 300 kuna tako da ne kuzim je li ovo normalna praksa ili?

Jos mi je auto u dvoristu tako da nije da me nema doma.

I jos pitanje da li vi morate sta potpisat kad vam dode paket iz poste?

Paket koji ima pracenje se mora potpisati postaru ostalo ne mora. Do postara je hoce li ti ostaviti tako ili predati u ruke....

17 godina
neaktivan

Naručio sam item putem global shipping programa čime bi svi troškovi trebali biti plaćeni.

Paket je zapeo kod DHL-a. Još bi stajao bez mojeg znanja da nisam nazvao i pitao.

Rekli su mi nek im dostavim EORI i račun da mi izračunaju carinu. Carina je već plaćena putem GSP. 

Koga zadavit? Kako dokazat?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jimmy kaže...

Naručio sam item putem global shipping programa čime bi svi troškovi trebali biti plaćeni.

Paket je zapeo kod DHL-a. Još bi stajao bez mojeg znanja da nisam nazvao i pitao.

Rekli su mi nek im dostavim EORI i račun da mi izračunaju carinu. Carina je već plaćena putem GSP.

Kontaktiraj prodavača - da ne bi ispalo da je napisao da šalje GSP-om, a da je zapravo poslao Expedited.

17 godina
neaktivan

Ne, nije. GSP-om je poslano i posebni su računi.

14 godina

Naručio sam maskicu za mob 10.3, maskica se šalje putem DHL Global Mail, zanima me dal mogu očekivati nešto prije dolazak paketa ili (piše mi kako ga mogu očekivati između 22.3-14.4), kako DHL Global Mail stoji po tom pitanju?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Naručio sam maskicu za mob 10.3, maskica se šalje putem DHL Global Mail, zanima me dal mogu očekivati nešto prije dolazak paketa ili (piše mi kako ga mogu očekivati između 22.3-14.4), kako DHL Global Mail stoji po tom pitanju?

Vjerovatno dolazi iz US, tako da očekuj za nekih 10-12 dana

17 godina
moderator
Jimmy kaže...

Ne, nije. GSP-om je poslano i posebni su računi.

Ne znam što da ti kažem. To ćeš morati riješiti s DHL-om.

Gale92 kaže...

Baš me zanima kako će ovo završiti, odnosno koliko će ti DHL pokušati naplatiti uvoz te maskice.

14 godina
mbaksa kaže...

Baš me zanima kako će ovo završiti, odnosno koliko će ti DHL pokušati naplatiti uvoz te maskice.

što bi mi pokušali naplatiti?

Odmah sam uz cijenu platio i poštarinu od 3$.......

9 godina
odjavljen

Ako je 3 USd postarina onda je to obina posta i nece ti naplatiti nista. Mbksa misli na DHL brzu postu a oni salju na carinjenje pa troskovi raznorazni se nakaleme...

14 godina
Torent kaže...

Ako je 3 USd postarina onda je to obina posta i nece ti naplatiti nista. Mbksa misli na DHL brzu postu a oni salju na carinjenje pa troskovi raznorazni se nakaleme...

mislim da ne bi trebalo biti problema, jer se radi o običnoj silikonskoj maskici za mobitel....

9 godina
odjavljen

Nece tebi carina praviti probleme vec brza posta ako je islo brzom postom a vjerovatno nije. Brza posta zaracuna raznorazne troskove...

14 godina
Torent kaže...

Nece tebi carina praviti probleme vec brza posta ako je islo brzom postom a vjerovatno nije. Brza posta zaracuna raznorazne troskove...

a vidjeti ćemo, nadam se kako neće... inače radi se o OVOJ MASKICI 

16 godina
neaktivan

Stavio sam item za prodaju na ebay.com (tamo je otvoren racun u $), imam više komada, i stavio sam free internation shipping worldwide i ne pokazuje mi se item na ebay.de a vidim da seller iz Njemacke isti takav proizvod prodaje i skuplje te se iz Njemacke kupuje puno više nego iz US. Zašto ovi iz Njemačke ne vide moj item?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Ja mislim da sam videl (neznam di (mozda kad predajes oglas u opcijama/dodatnim opcijama) imas za odabrati da ti item bude listan na vise ebay stranica (de,com,co.uk,it...)

Potrazi
16 godina
neaktivan

Vidljiv je na .com, co.uk, .it, .fr ali na .de nije možda je do njihove tražilice, nemam pojma.

edit, rješio tako da sam postavio oglas preko ebay.de

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 14:52 (milanji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice