eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.365.695
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Torent kaže...

U svakom slucaju svaki put provjeri jer se nekad samo vrati na konverziju na paypalu tako da uvijek obrati paznju da ne bude nigdje u kunama...

Not true dude. 6 godina koristim PayPal i nikad se nije vratilo.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
9 godina
odjavljen

Prije 2 dana i ja bih to rekao da nisam sam dozivio ;) A i ne skodi obratiti paznju ;) A na paypalu sam od 2005 godine...

14 godina
neaktivan
pozz!
Ovako, prijatelj me zamolio da mu naručim preko ebay-a električnu mašinicu za punjenje cigareta i ona dođe oko 7$. Sad me zanima hoće li biti kakvih dodatnih nameta jer sam pročitao da se nešto dodatno plaća na duhanske proizvode, to nije duhanski proizvod ali služi toj svrsi. Evo link od tog proizvoda http://www.ebay.com/ulk/itm/121869650627
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
igorrr kaže...
pozz!
Ovako, prijatelj me zamolio da mu naručim preko ebay-a električnu mašinicu za punjenje cigareta i ona dođe oko 7$. Sad me zanima hoće li biti kakvih dodatnih nameta jer sam pročitao da se nešto dodatno plaća na duhanske proizvode, to nije duhanski proizvod ali služi toj svrsi. Evo link od tog proizvoda http://www.ebay.com/ulk/itm/121869650627

Vjerovatno će proć bez carinjenja

16 godina
neaktivan

Pozdrav,
neće biti nikakvih nameta,oni (carinici) ništa ne gledaju ispod 150 Eura. Slobodno možeš naručiti i dvije :P

9 godina
protjeran
karabajakit kaže...

Pozdrav,
neće biti nikakvih nameta,oni (carinici) ništa ne gledaju ispod 150 Eura. Slobodno možeš naručiti i dvije :P

ma mozes i sa vise..samo napisi poruku tipu da stavi da vrijedi 60 eura a mobitel preko 300 eura ;) na carini ti posalju pismo da im mozes poslat screenshoot od kupovine (right :P all hail photoshop) i posalju ti nakon par dana ;)

tako i sa kinezima max 20 dollara nitko ne gleda ^^

16 godina
neaktivan

Torent je bio u pravu. Kako sam jučer napravio cijeli postupak na paypalu i provjerio još jednom da li je spremilo ono što sam odabrao. Na ebayu mi i dalje izbacuje u kune? I moram "ručno" mijenjati u other conversion options da bi izabrao Bill me in the currency listed on the seller's invoice.. Da li je to uredu ili?

9 godina
odjavljen

Meni je jedno vrijeme zapamtilo i onda opet vratilo na paypal ali su sada stavili link da to lako promijenis a prije je bio zakopan duboko...

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Ja kako sam jednom napravio nakon ove promjene dizajna stranice, nikad se više nije vratilo. Imao sam i prije ali kako su promijenili dizajn stranice, vratilo se na opciju da paypal vrši konverziju.

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/226089.aspx?page=2&jumpto=4921388&sort=asc&view=flat

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hmm da.. Dakle, sve sam to napravio još sinoć. I sad sam otišao provjeriti na paypalu i vraća non stop na staro. Bez obzira što na kraju odaberem Bill me in the currency listed on the seller's invoice i stisnem submit, opet vrati na staro. Izgleda da ću svaki put morati na paypalu i ebayu to izabrati kada naručujem nešto. Nije problem, ali ako ima solucije da se sredi, da svaki put ne moram birati. Bilo bi dobro :)

16 godina
neaktivan

pozz kako kontaktirati prodavača jer trebam malo više informacija o proizvodu

Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Stisnes na njegovo ime i onda te odvede u njegov frontpage gdje pise contact.

15 godina
Kolege, novi sam u ovakvim stvarima i hitno mi je dobiti odgovor, s toga se ispricavam sto nemam vremena citat xy stranica na kojima bi isti sigurno nasao...

Ovako:
Narucio item s ebaya 21.1.16, medutim jos nije dosao. Prema mojim racunima, sutra je 40. Dan da dode?!
Ako ne dode, imam pravo 40-45. Dan se zaliti jeli tako? Sto bi mi zapravo osiguralo vracanje novaca?
E sada, posto nisam imao ovakvu situaciju, neznam sto bi trebao napraviti?
Contac seller ne radi - jednostavno se ne ucitava nikakvo polje za unos poruke, vec automatski ponudeni odgovori.. Medu kojima je i "didnt recive item", medutim klikom se nista ne dogada...
Takoder, u resolution centru me vrti u krug i nikako nemogu otvoriti case? Ili neznam?!
Bio bih zahvalan nekom ako mi moze detaljno opisat sto bi sad trebao raditi, sta kliknut i gdje, moze i screen shotevi... Takoder, kolike su sanse da se vrate novci nazad?
Hvala unaprijed :)
11 godina
protjeran
Prije svega kontaktiraj prodavača. Ak se ne otvara polje onda klikni pod ponudeno "others" ili tak nekj i onda tibse pojavi ask seller ..neznam točno

Ili lakse odi na proizvod sellera i odi contact (ask seller about item)pa navodi da si kupio ibda nije došlo..
9 godina
odjavljen
x360gamer kaže...
Kolege, novi sam u ovakvim stvarima i hitno mi je dobiti odgovor, s toga se ispricavam sto nemam vremena citat xy stranica na kojima bi isti sigurno nasao...

Ovako:
Narucio item s ebaya 21.1.16, medutim jos nije dosao. Prema mojim racunima, sutra je 40. Dan da dode?!
Ako ne dode, imam pravo 40-45. Dan se zaliti jeli tako? Sto bi mi zapravo osiguralo vracanje novaca?
Contac seller ne radi - jednostavno se ne ucitava nikakvo polje za unos poruke, vec automatski ponudeni odgovori.. Medu kojima je i "didnt recive item", medutim klikom se nista ne dogada...
Takoder, u resolution centru me vrti u krug i nikako nemogu otvoriti case? Ili neznam?!
Bio bih zahvalan nekom ako mi moze detaljno opisat sto bi sad trebao raditi, sta kliknut i gdje, moze i screen shotevi... Takoder, kolike su sanse da se vrate novci nazad?

30 dana je rok ako seller nije drugacije naznacio. Vidi pored itema ima li datum isporuke. Vjerovatno ima i zato te vrti u krug. Nije prosao predvidjeni datum isporuke i ne mozes otvoriti case. U svakom slucaju ne brini nema ni teoretske sanse da ostanes bez para ili robe. Daj screenshot tog itema koji si kupio. Na purchase stranici...

15 godina
matija410 kaže...
Prije svega kontaktiraj prodavača. Ak se ne otvara polje onda klikni pod ponudeno "others" ili tak nekj i onda tibse pojavi ask seller ..neznam točno

Ili lakse odi na proizvod sellera i odi contact (ask seller about item)pa navodi da si kupio ibda nije došlo..

Nema others, probao sam i boldano - ista stvar... Ne otvara polje za unos texta..

Torent kaže...
x360gamer kaže...

Ovako:

30 dana je rok ako seller nije drugacije naznacio. Vidi pored itema ima li datum isporuke. Vjerovatno ima i zato te vrti u krug. Nije prosao predvidjeni datum isporuke i ne mozes otvoriti case. U svakom slucaju ne brini nema ni teoretske sanse da ostanes bez para ili robe. Daj screenshot tog itema koji si kupio. Na purchase stranici...

Pise estimated date of deliveri 1. FEB-29. FEB ....

Hvala na pomoci kolege :)

p.s.- kupljena je maskica za mobitel, za djevojku... cca 25 kn, nije puno, al opet... Zasto bi pustio da me netko prevesla :)

9 godina
odjavljen
...

Pise estimated date of deliveri 1. FEB-29. FEB ....

Hvala na pomoci kolege :)

p.s.- kupljena je maskica za mobitel, za djevojku... cca 25 kn, nije puno, al opet... Zasto bi pustio da me netko prevesla :)

Sutra ces moci otvoriti case.... Nema na cemu...

15 godina
Znaci, da onda se niti ne trudim kontaktirat prodavaca?
Da cekam sutrasnji dan i otvorim case?
Kolika bi citaba u tom caseu trebala biti?
Ili je dosta tipa: "I did not received the item until now" ?!
9 godina
odjavljen

Dosta je to i oznaci da zelis refund. On ce te zamoliti da sacekas jos 7 dana reci da hoces. Sacekas jos 7 dana javis mu se opet on ce ti vratiti novac ti mu das 5 zvjezdica i to je to. Ako ipak dodje platis covjeku.

13 godina

Ja sam danas dobio refund za jedan item. Prodavac je obrisao racun prije par dana sto mi je bilo sumljivo, moj item je kasnio tako da sam podigao case i nakon par dana cekanja escalato sam case i dobio novac nazad.Nakraju je ispalo da je prodavac varao ljude tako da napise da je item poslan i onda ceka 45dana da prode i ne mora dati novac nazad.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 19:45 (ivanzu).
9 godina
odjavljen

Tu gubi ebay a ne ti. Ti ces uvijek ali 100% uvijek dobiti novac nazad...Ebay i paypal te pokrivaju u svim takvim ili slicnim slucajevima. sigurnije ti je kupovati na ebayu nego u lokalnim prodavnicama....

9 godina
neaktivan
Imam pitanje..ako mi je limit na ebay u 500 dolara..a stavim item na aukciju za dva dolara..da li maksimalna ponudaa bidera dode samo do 500... Ili mogu bidati do neogranicene cifre? Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Koji limit? Na ebay aukciji ako stavis limit 500 ebay ce sam povecavati ponudu do 500 tako da mozes dobiti za 100 ali i za 500. Ako mislis na paypau onda ne mozes placati nista preko 500 USD odjednom...

9 godina
neaktivan
Mislim na limit prodaje do 500 dolara i pravo na izlist 10 itema..sto ako se za item na aukciji ponudi vise od 500 dolara...a to sam mislio.
9 godina
odjavljen

A to ne znam ;) Sorry

12 godina

Naručio sam slucajno item i poslao poruku selleru da otkaze i on mi je odgovorio na prvu poruku i rekao je da je sve u redu i da ce otkazati te pritom da mu ostavim positive feedback(to sam i napravio) i kontaktirao sam ga nakon par dana ponovno da vidim sto ce biti od refunda jer sam u meduvremenu dobio poruku od ebaya da je prekasno za otkazati narudzbu no nije na nista odgovarao.

Danas ujutro sam dobio poruku da je item poslan i dobio sam tracking number(koji sam provjerio provjerio na china postu i rekli su da nije valjan no moguce da nisu update-ali stranicu te da treba pricekati malo i rekoh nema problema,pricketi cu). Sada otidem na ebay stranicu i u poruke i uopce nema poruke da je item poslan i kada odem  item dobijem poruku :"This listing (231848391780) has been removed, or this item is not available." . Takoder kada odem na profil od sellera pise : "No longer a registered user" . Jel bih trebao kontaktirati ebay,paypal ili nesto trece?! item nisam dobio ,a cni se nije ni poslan.. hvala unaprijed

Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.[121119962015]
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 20:00 (res03pem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Otvori case i nakon par dana imas lovu na racunu. Nista ne brini. To se cesto dogadja i ebay te pokriva u tim slucajevima. Samo reci da ti nije stiglo....

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 20:26 (Torent).
17 godina
moderator
res03pem kaže...

Danas ujutro sam dobio poruku da je item poslan i dobio sam tracking number(koji sam provjerio provjerio na china postu i rekli su da nije valjan no moguce da nisu update-ali stranicu te da treba pricekati malo i rekoh nema problema,pricketi cu).

Jesi pročitao FAQ? http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

res03pem kaže...

Sada otidem na ebay stranicu i u poruke i uopce nema poruke da je item poslan i kada odem  item dobijem poruku :"This listing (231848391780) has been removed, or this item is not available." . Takoder kada odem na profil od sellera pise : "No longer a registered user" . Jel bih trebao kontaktirati ebay,paypal ili nesto trece?! item nisam dobio ,a cni se nije ni poslan.. hvala unaprijed

Ovo jako smrdi na prodavača prevaranta. Ako je riječ o prevarantu, onda je jasno zbog čega ti nije htio "otkazati" slanje pošiljke - morao bi ti vratiti lovu, a ovako se nadao da će označiti da je pakete poslao, zatvoriti račun, pokupiti lovu, a kad ljudi shvate da ih je prevario, već bi moglo biti kasno. Baš me zanima što si to naručio...

Ako ne možeš otvoriti case na eBayu, probaj preko PayPala.

9 godina
odjavljen

Ima sam jedno 6 7 takvih unazad par mjeseci. Kolegica sa posla htjela naruciti nekakvu fancy jaknu i kako smo koju narucivali tako su ih brisali sa ebaya i dobijao lovu nazad bez problema... Nikad nije jaknu dobila ;)

12 godina
mbaksa kaže...
res03pem kaže...

Danas ujutro sam dobio poruku da je item poslan i dobio sam tracking number(koji sam provjerio provjerio na china postu i rekli su da nije valjan no moguce da nisu update-ali stranicu te da treba pricekati malo i rekoh nema problema,pricketi cu).

Jesi pročitao FAQ? http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

res03pem kaže...

Sada otidem na ebay stranicu i u poruke i uopce nema poruke da je item poslan i kada odem  item dobijem poruku :"This listing (231848391780) has been removed, or this item is not available." . Takoder kada odem na profil od sellera pise : "No longer a registered user" . Jel bih trebao kontaktirati ebay,paypal ili nesto trece?! item nisam dobio ,a cni se nije ni poslan.. hvala unaprijed

Ovo jako smrdi na prodavača prevaranta. Ako je riječ o prevarantu, onda je jasno zbog čega ti nije htio "otkazati" slanje pošiljke - morao bi ti vratiti lovu, a ovako se nadao da će označiti da je pakete poslao, zatvoriti račun, pokupiti lovu, a kad ljudi shvate da ih je prevario, već bi moglo biti kasno. Baš me zanima što si to naručio...

Ako ne možeš otvoriti case na eBayu, probaj preko PayPala.

procitao sam ,podebljano procitaj.. to nije ni problem.

ma najvjerojatnije da je prevarant. ma neku glupost od 30-ak dolara.. otvorio sam case i sada on ima rok do 8.3. da odgovori(koliko sam ja skuzio) ,ali on ne moze odgovoriti jer je suspendiran. Pricekati cu jos tih 5,6 dana i onda ako nista ne bude otvoriti na paypalu case. hvala

Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.[121119962015]
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice