eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.366.458
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori

Znam da nije tema Hr pošta ali poludim kad čujem za dodatne namete za slanje ,a sad i za primanje pošte koji nemaju  opravdanja.Imam svakakva iskustva sa njma (večinom loša) , a najjače je kad dođem na poštu a oni imaju dane crvenog križa ili nečeg sličnog pa moram dodatno plačat poštarinu 2-3%.

14 godina
neaktivan
Mystic01 kaže...

Pozdrav,

ispričavam se ako je netko pisao o tome...

dali je netko probao ili je naručio šifru za windowse preko ebaya?  cijena je oko 15-20$

Hvala

Jel zna tko?

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Da li ima neki "limit" kolko paketa smiješ naručiti godišnje ili do neke određene cjene kad se svi zbroje? Tj da li se prati negdje koliko naručuješ ili ako ima veze sa bankovnim računom? U zadnje vrijeme sam naručio nešto više paketa jer su me kolege zažicali sitnice po 3-4$ da im naručim. A i prije sam sebi več dosta toga pokupovao, pa se nabralo paketića. Pa da nebi imao kakvih problema, ako "netko" (ako taj netko postoji) ne zaključi da bi to bilo kao preprodavanje robe ili sl. Ili nema veze i smiješ kupovati koliko želiš? Naravno, ne bavim se preprodajom, nego me samo brine da nebi još imao problema na kraju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Nema ograničenja..jedino da isti predmet dolazi uzastopno
16 godina
odjavljen

Danas pokupio mali paket i nisam platio tih famoznih 4.5kn, wtf? Netko je pisao da će se plaćati i kod preuzimanja u pošti ali izgleda da u Rijeci to još nisu nikom rekli...

I pokupio sam ga isti dan kad je došao žuti papirić, tako da niti ta teorija sa prošle strane ne vrijedi....

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 18:43 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Danas pokupio mali paket i nisam platio tih famoznih 4.5kn, wtf? Netko je pisao da će se plaćati i kod preuzimanja u pošti ali izgleda da u Rijeci to još nisu nikom rekli...

I pokupio sam ga isti dan kad je došao žuti papirić, tako da niti ta teorija sa prošle strane ne vrijedi....

Isto i kod mene, nista nisam platio niti je itko ista spominjao...

TrustNo1
11 godina
protjeran
Kod mene ima jedan stari poštar i nikad mi nije naplaćivali 4.5kn a kad je dosel na zamjenu (stari na godišnjem) ovaj novi svaki put 4.5kn za paket ,e onda sam pital starog poštara zkj mi je ovj naplaćivali 4.5kn pa je rekel da on pakte ubaci u torbu prije nego ovi napišu (onaj papirić valjda di je ime prezime i svota)..

Tak da je poštar zaslužan za ovo..SAD u ovoj godini nisam primil paket di piše "small package" tak FA neznam Jel budem platil ili ne :)
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...

Netko je prvo uočio da su reformulirali stavku u cjeniku, pa je prije bilo "Dostava malog paketa" ili tako nešto, a sad stoji "Uručenje malog paketa". A mali paket se uručuje kako kod tebe doma, tako i u poštanskom uredu. Također je kolega na prošloj stranici dao link na kojem piše što je to mali paket i na kojem eksplicitno piše da se 4,5 kune naplaćuje za isporuku i na adresi i u poštanskom uredu. Tako da se tvoj poštanski ured očito još nije ažurirao. Ili pošta još sama sa sobom interno nije razriješila kako/kada naplaćuju mali paket, pa su preuranjeno ažurirali cjenike i "Jeste li znali?". Ili su se predomislili (pitanje je koliko ih smeta negativni publicitet).

Ili, kao što je slučaj kod matija410, razlog je dobroćudni poštar. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 19:17 (mbaksa).
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima,htio bih nesto pitat.Znaci narucio sam mob sa eBaya is brooklyna,USPS,i sada pise :Your item arrived at our USPS facility in JAMAICA, NY 11430 on January 28, 2016 at 11:26 pm. The item is currently in transit to the destination.Itko zna koliko bi dana/tjedana trajalo da stigne mob u HRV?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
MileenaVoorhes kaže...

Pozdrav svima,htio bih nesto pitat.Znaci narucio sam mob sa eBaya is brooklyna,USPS,i sada pise :Your item arrived at our USPS facility in JAMAICA, NY 11430 on January 28, 2016 at 11:26 pm. The item is currently in transit to the destination.Itko zna koliko bi dana/tjedana trajalo da stigne mob u HRV?

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

9 godina
neaktivan

A sta mislis koliko ce otprilike trajat : 

• Recive item from customer (Otb) – pošiljka predana polaznoj poštanskoj upravi na otpremu;

0 0 hvala 0
15 godina
MileenaVoorhes kaže...

A sta mislis koliko ce otprilike trajat : 

• Recive item from customer (Otb) – pošiljka predana polaznoj poštanskoj upravi na otpremu;

10-ak dana...

9 godina
neaktivan

Ok hvala to mi je prvi put da narucujem nesto iz amerike pa zato pitam..Inace sam narucivao iz Kine.Ako je itko ikada kupovao iz amerike za koliko dana inace dode paket? Isto kao iz Kine ili duze/manje?

16 godina
neaktivan
MileenaVoorhes kaže...

Ok hvala to mi je prvi put da narucujem nesto iz amerike pa zato pitam..Inace sam narucivao iz Kine.Ako je itko ikada kupovao iz amerike za koliko dana inace dode paket? Isto kao iz Kine ili duze/manje?

Iz amerike je obično i skuplja poštarina i ide puno puno brže,samo eto dođe do carine i onda čekaj

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
9 godina
neaktivan

Pa da,za postarinu sam platio $15.Inace iz kine bude besplatna.Jos jedno pitanje: Na eBayu pise da ce mi mob doc Tue. 9 Feb. - Fri. 19 Feb.   . Pa sta mislis je li istina ili ne?

16 godina
neaktivan
MileenaVoorhes kaže...

Pa da,za postarinu sam platio $15.Inace iz kine bude besplatna.Jos jedno pitanje: Na eBayu pise da ce mi mob doc Tue. 9 Feb. - Fri. 19 Feb.   . Pa sta mislis je li istina ili ne?

Do carine da,onda carina pošalje papir,pa tjedan dana dok se ocarini

9 godina
neaktivan

I onda sve normalno? Also oprosti sto sam glup...Do nase carine?

17 godina
moderator
MileenaVoorhes kaže...

I onda sve normalno? Also oprosti sto sam glup...Do nase carine?

Zašto si lijen pročitati FAQ? Tim više što tamo imaš odgovor na pitanje "P: Što se događa s paketom kad stigne u Hrvatsku?"

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

A jel mali "paket" ili je "pismo"? :)

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

To izgleda ovisi od pošte do pošte koliko je velika i koliko imaju posla.

Meni čika poštar ostavi papirić i uvijek piše da se paket može podići tek idući dan, nikada isti, tako da ta teorija još uvijek ostaje nerazjašnjena 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
dadodd kaže...
Trebao bi reci poštaru da hoćeš da ti dostavlja pakete,jer oni vise ne nose sa sobom pakete jer se placa 5kn dostava na kućnu adresu svakog paketa. Očito čovjeku su se bunili da neće oni to platiti pa sada vise i ne pita, pusti ti papirić i Digni paket besplatno u posti.

vezano uz ovih 5kn, 

moram reći kako je meni moj poštar prvi puta kada mi je došao paket (dovezao mi ga je poštar) te naplatio 5kn..

no idući puta i sve ostale mi ništa nije naplaćivao...

13 godina
neaktivan
Evo bas neki dan pitam poštara u čemu je razlika zašto mi nekad naplati nekad ne. Kaže da ovisi kako se vodi pošiljka ako je poslana pod oznakom small packet mora naplatiti inače ne..za jedan paket iz Kine plaćeno 5 kN a drugi iz UK ništa
16 godina
neaktivan

Da rješimo više te razmirice oko paketića i 4 ipo kune,znači ako kinezi pošalju pošiljku pod PISMO a našima je to njihovo pismo van gabarita,odma se tretira pod mali paket i naplaćivaju se 4ipo kune,i kad se dobije žuti papirić tek se sutra može podić jer se taj paket ili pismo vozika po kombiju ili motoru,u slučaju da vam triba hitno paket taj dan onda se dođe oko 7 sati u poštu i zamoli da se vidi jeli doša paket nazad u skladište

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 17:59 (PC Street Hacker).
17 godina
moderator
PC Street Hacker kaže...

znači ako kinezi pošalju pošiljku pod PISMO a našima je to njihovo pismo van gabarita,odma se tretira pod mali paket i naplaćivaju se 4ipo kune

Naša pošta tvrdi da tu uslugu zahtijeva pošiljatelj: http://www.posta.hr/hr/sto-je-to-mali-paket

17 godina
PC Street Hacker kaže...

Da rješimo više te razmirice oko paketića i 4 ipo kune,znači ako kinezi pošalju pošiljku pod PISMO a našima je to njihovo pismo van gabarita,odma se tretira pod mali paket i naplaćivaju se 4ipo kune,i kad se dobije žuti papirić tek se sutra može podić jer se taj paket ili pismo vozika po kombiju ili motoru,u slučaju da vam triba hitno paket taj dan onda se dođe oko 7 sati u poštu i zamoli da se vidi jeli doša paket nazad u skladište

pogledaj malo kada su gabariti u pitanju šta se sve računa pod pismo - teško da sve to što dolazi ide pod paket zbog dimenzija, problem je što onaj ko šalje naglasi da šalje paket iako može proći pod pismo:

dimenzije-i-masa-pisma

16 godina
odjavljen
Gnjavator kaže...

Mali paket (tako je pisalo na njemu).

BTW, Pošta 2 u Rijeci nije baš malena....

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 8:24 (Sum_of_all_fears).
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Gnjavator kaže...

Mali paket (tako je pisalo na njemu).

BTW, Pošta 2 u Rijeci nije baš malena....

To ti je onda zato što se poštaru neda još i sa time zafrkavati, vjerovatno ima previše posla i ovako... dok ih ne dohvate šefovi da to moraju naplaćivati.

15 godina

Imam jedno pitanje i molio bih Vas brzi odgovor. Ovako, kupio sam jednu tehničku stvar u vrijednosti 23$, međutim roba ima grešku. E sad, paket je došao preko Ebaya iz Hong Konga i seller traži da mu vratim robu sa trackingom, te da će mi poslati drugi. Mene interesira, kolko bi me koštalo vraćanje paketa sa trackingom, i koliko bi vremena prošlo. Radi se o malom paketu 100mmx200mmx20mm. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 9:07 (bodija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
bodija kaže...

Imam jedno pitanje i molio bih Vas brzi odgovor. Ovako, kupio sam jednu tehničku stvar u vrijednosti 23$, međutim roba ima grešku. E sad, paket je došao preko Ebaya iz Hong Konga i seller traži da mu vratim robu sa trackingom, te da će mi poslati drugi. Mene interesira, kolko bi me koštalo vraćanje paketa sa trackingom, i koliko bi vremena prošlo. Radi se o malom paketu 100mmx200mmx20mm. Hvala.

http://www.posta.hr/cjenik-on-line

Ja sam slal lcd (mob), oko 50kn (propritena-preporucena posiljka , u kuverti) ..doslo za 23dana..kolka je tezina?

15 godina

Riješeno sa selerom, dobiti ću povrat novca bez vraćanja pošiljke.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice