eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.380.368
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: eBay - pitanja i odgovori

odlicno onda cu traziti samo partial refound...

11 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

selller mi je ponudio povrat pola novca i dao mi je kao ponduu na ebay-u.

Ja sam to prihvatio i zatvorio case a on vc 3-4 dana mi nije nista uplatio...

Sto sad?kome da se obratim ili sto da napravim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako ti je pisalo u case-u da prihvatis partial refund i zatvoris case onda moras dobiti.

Nadji tu transakciju na paypalu u kojoj si platio i pogledaj detalje, tu će ti biti partial refund, neće ti doći nova transakcija.

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 19:27 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

nema nikakvih promjena

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Cini se da me je krava zaje*ala....Nisu mi jos uplatili 25$ kao sto su rekli....Ja sam prihvatio half refound i case je automatski zatvoren...Kako napraviti paypal dispute i sto mi preporucujete da ucinim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

narucio bi s ebay-a dvije grafe od istog sellera ..zanima me jel moguce da on to posalje u jednom paketu i da za to platim jednu postarinu i jel se naplacuje carina i pdv?inace seller je is USA

16 godina
odjavljen

Pogledaj FAQ. Tamo su ti odgovori na sva tvoja pitanja.

-.-

My name is Legion... For we are many!
17 godina
moderator
JohnnyBlaze kaže...

narucio bi s ebay-a dvije grafe od istog sellera ..zanima me jel moguce da on to posalje u jednom paketu i da za to platim jednu postarinu

"Naručio" si? Tj. kupio si, dakle pristao na uvjete prodaje (samo još nisi platio?) i sad ti ne paše?

Ako su stvari na istom računu, onda će ih gotovo sigurno poslati u istom paketu. Ako nisu, možeš ga probati kontaktirati pa ti možda pošalje u istom paketu (nije isključeno da će ti reći OK, a da ti ipak pošalje u različitim paketima).

Ako se inače želi uštedjeti na poštarini (a to u osnovi funkcionira samo ako dio cijene proizvoda nije zamaskiran u poštarinu), onda se nakon što se doda proizvode u košaricu ne klika na Pay only this seller, nego se klika na Request total from seller. Ti si dakle tu zeznuo stvar, što nisi to napravio. Možeš kontaktirati prodavača, objasniti mu situaciju pa vidjeti možete li se nešto dogovoriti, no on ti nema obvezu udovoljiti prohtjevima.

JohnnyBlaze kaže...

i jel se naplacuje carina i pdv?inace seller je is USA

Kao što kolega reče, za te stvari konzultiraj FAQ, jer nema smisla da se jedno te isto ponavlja milijardu puta: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

16 godina

Naručeni predmet mi nije došao, otvorio sam case i rekao prodavaču da ću još pričekati da predmet slučajno ne dođe.
Međutim nije došao, case se automatski zatvara za 15 radnih dana, a seller mi je ponudio da će on ponovno poslati i da ce doci za 15-25 radnih dana, pa ako ne dođe da će mi vratiti novac.

Ako pristanem na tu ponudu, a predmet ne dođe, po nekoj logici mi se čini da ću ostati bez novca, jer je case u međuvremenu zatvoren bez obzira što je predmet na novo poslan. Imam neki osjećaj da to seller baš i želi, da pristanem na ponovno slanje (a on nikad neće ni poslati), case se zatvori, on zaradio, ja ostao prevaren...možda sam samo pesimističan {#}.

Mene zanima koji je vaš savjet da napravim, da li da odmah tražim novac ili da prihvatim ponovno slanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
SHELBY_09 kaže...

Mene zanima koji je vaš savjet da napravim, da li da odmah tražim novac ili da prihvatim ponovno slanje?

Na tvom mjestu ja bi tražil refund i onda bi ponovo naručil predmet, od istog ili od drugog sellera. Ja mislim da je to najsigurnije {#}

Najjeftiniji su piratski programi
17 godina
moderator

Ako se pristane na ponovno slanje onda si nezaštićen jer ti paket neće doći na vrijeme, a zapravo nitko ti ne garantira da će ti paket doista ponovno poslati. 

16 godina
matija410 kaže...

Na tvom mjestu ja bi tražil refund i onda bi ponovo naručil predmet, od istog ili od drugog sellera. Ja mislim da je to najsigurnije {#}

mbaksa kaže...

Ako se pristane na ponovno slanje onda si nezaštićen jer ti paket neće doći na vrijeme, a zapravo nitko ti ne garantira da će ti paket doista ponovno poslati. 

Da, tako sam i mislio. Trazit cu onda refund. Nevjerovatno je kad god radim narudžbu iz usluge, bude neki problem...{#}

15 godina

Danas mi je stigla zaštita za tablet, no međutim za krivi model. Vjerovatno je prodavač imao krivi opis proizvoda. Što sad napraviti?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Amazon637 kaže...

Danas mi je stigla zaštita za tablet, no međutim za krivi model. Vjerovatno je prodavač imao krivi opis proizvoda. Što sad napraviti?

Ak si siguran da je imal krive informacije u opisu, kontaktiraj ga i reci da si dobil krivi predmet i traži da pošalje ponovo ili refund-a.

12 godina
neaktivan

Pozdrav! 

Namjeravam narucit Canonov objektiv u vrijednosti od 150$, e sad, bili mogao izbjeći plaćanje pdv-a i troskova carinjenja ako kazem selleru da na paketu naznaci puno manju vrijednost (npr. 15$) i postoji li sansa da carina unatoc tome ipak otvori paket i procjeni da je vrijednost veca. Bi li tada platio normalno pdv i troskove, ili bi isla i jos neka naknada/kazna zato sto sam "varao" na vrijednosti?  

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TheAtomicMiner kaže...

Pozdrav! 

Namjeravam narucit Canonov objektiv u vrijednosti od 150$, e sad, bili mogao izbjeći plaćanje pdv-a i troskova carinjenja ako kazem selleru da na paketu naznaci puno manju vrijednost (npr. 15$) i postoji li sansa da carina unatoc tome ipak otvori paket i procjeni da je vrijednost veca. Bi li tada platio normalno pdv i troskove, ili bi isla i jos neka naknada/kazna zato sto sam "varao" na vrijednosti?  

kazne nema jer nisi ti napisal da je paket vrijedan 15$ nego seller,ako ti ga otvore trebal im budeš dostaviti račun od objektiva kolko si ga platil i obračunali ti budu troškove i pdv na temelju toga.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
15 godina

Da li je tko kupovao kad je dostava u hrvatsku, ako se upita prodavača. Ponudio mi je dvije opcije za 6 i 23 eura. Sad me zanima da li samo naručim po standardnom načinu ili mu treba napomenuti da smo se čuli putem poruka?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Naručene dvije  baterije za kameru kod dva različita prodavača.

Jedna poslana 27.4. druga 2.5. Nakon više od mjesec dana otvaram case i oboje nude refund ili da pošalju ponovo; odabirem ponovo jer mi trebaju te baterije. 

Sada će opet biti mjesec dana da su poslali i te baterije pa me zanima kaj sad?!

Ne vjerujem da muljalju jer imaju preko 99% feedback.

Da li netko zna da li postoji nekakva zabrana uvoza baterija za EU jer prije dve god i više takve iste baterije su stizale normalno?!

Radi se o baterijama sa slike.

hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
simketodo kaže...

Da li netko zna da li postoji nekakva zabrana uvoza baterija za EU jer prije dve god i više takve iste baterije su stizale normalno?!

Ne postoji zabrana, ali paketi s li-ionskim baterijama moraju biti propisno označeni i vjerojatno baterije moraju biti propisno zapakirane. Ako paketi nisu označeni kao paketi s opasnim materijalom onda ih vjerojatno automatski vraćaju pošiljatelju. http://www.iata.org/whatwedo/cargo/dgr/Pages/lithium-batteries.aspx

Ja sam jučer naručio desetak li-ionksih baterija raznih formata (većina ih je valjkastih) preko dx.coma - nadam se da oni znaju propisno zapakirati baterije. Javim kad (ako?) dođu.

11 godina
protjeran
Amazon637 kaže...

Da li je tko kupovao kad je dostava u hrvatsku, ako se upita prodavača. Ponudio mi je dvije opcije za 6 i 23 eura. Sad me zanima da li samo naručim po standardnom načinu ili mu treba napomenuti da smo se čuli putem poruka?

Trebala bi bit opcija dole u "Shipping and payments",a ako ne onda mu platiš i kasnije ti vrati ostatak para (tak sam ja narucival nekj i pital sam da spusti cijenu i rekel je da moze i onda sam mu platil punu cijenu i poslije je vratil ostatak (€20)). Isti princip i za shipping,nema razlike

17 godina
moderator
matija410 kaže...
Amazon637 kaže...

Trebala bi bit opcija dole u "Shipping and payments",a ako ne onda mu platiš i kasnije ti vrati ostatak para (tak sam ja narucival nekj i pital sam da spusti cijenu i rekel je da moze i onda sam mu platil punu cijenu i poslije je vratil ostatak (€20)). Isti princip i za shipping,nema razlike

Mislim da nisi razumio što pita.

Amazon637 kaže...

Nemam takva iskustva, a ako ti se ne da čekati da se na temu javi netko tko je imao i s obzirom da si već komunicirao s prodavačem, možeš jednostavno prodavača pitati kako da mu uplatiš tu lovu za dostavu. (da ne znam bolje, rekao bih da jednostavno kupiš proizvod, onda si pogledaš transakciju u PayPalu pa ti piše e-mail kome si upravo uplatio i onda mu još na tu e-mail adresu uplatiš lovu za dostavu).

15 godina
mbaksa kaže...
matija410 kaže...
Amazon637 kaže...

Mislim da nisi razumio što pita.

Amazon637 kaže...

Nemam takva iskustva, a ako ti se ne da čekati da se na temu javi netko tko je imao i s obzirom da si već komunicirao s prodavačem, možeš jednostavno prodavača pitati kako da mu uplatiš tu lovu za dostavu. (da ne znam bolje, rekao bih da jednostavno kupiš proizvod, onda si pogledaš transakciju u PayPalu pa ti piše e-mail kome si upravo uplatio i onda mu još na tu e-mail adresu uplatiš lovu za dostavu).

Rješio sam problem. Pitao sam ga i za tri artikla mi je je obračunao 7€ poštarine. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 11:55 (Amazon637).
11 godina
protjeran

Kaj se i kolko se placa ak se narucuje sat iz Singapura? Pdv,carina?

0 7 hvala 0
17 godina

@baksa, ja sam normalno narucivao sa DX-a LiIon baterije, bile su zapakirane bezveze, nisam imao problema.

Rvat katolik!

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Kaj nije jasno dislajkeri?

0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
matija410 kaže...

pročitaj si prvo ovo pa možda ne budeš imal takva glupa,nejasna i nedefinirana pitanja.

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 15:06 (jura).
17 godina
matija410 kaže...

Dao bi ti i 100 TD da mogu njube {#}

Na svakoj yebenoj stranici jedno te isto pitanje. Ja se divim Baksi i ostalima koliko puta im se da linkati jednu te istu stvar 100x...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 15:25 (Pero Dinamit).
11 godina
protjeran

Mislil sam da se mozda neplaca  jer se za mobitele neplaca...ispricavam se (MSMVJ).

0 5 hvala 0
17 godina
moderator
tnakir kaže...

@baksa, ja sam normalno narucivao sa DX-a LiIon baterije, bile su zapakirane bezveze, nisam imao problema.

U ovom dokumentu na stranici 16 piše kako moraju biti zapakirane. Ne znam kakvo je to tvoje pakiranje bilo (i kad si to naručivao, jer su ta pravila uveli pred par godina) - ako je bilo u kutiji, onda iako je možda bilo "bezveze" zapakirano, vjerojatno je odgovaralo pravilima (pod uvjetom da su baterije bile zapakirane tako da nije moglo doći do kratkog spoja). Ako je bilo u mekanoj koverti, onda je bilo nepropisno zapakirano. Ako na pošiljci nije bilo naznačeno da se radi o opasnim materijalima (a nisu se isporučivale unutar uređaja ili s uređajem), onda je bilo nepropisno zapakirano. Nisi naveo kakve baterije si naručio - ako su bile valjkaste i ako nije na pošiljci bilo deklarirano da se radi o li-ionskim baterijama, moguće je da su se prema njima odnosili kao da se radi o alkalnim ili NiMH baterijama, znači kao nečem o čemu ne treba voditi veliku brigu.

Dakle, puno je tu ovih "ako". Novi propisi o li-ionskim baterijama postoje i na snazi su i ako ih se pošiljatelj ne drži, nema garancije da će baterije stići na odredište.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 18:39 (mbaksa).
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
tnakir kaže...

U ovom dokumentu na stranici 16 piše kako moraju biti zapakirane. Ne znam kakvo je to tvoje pakiranje bilo (i kad si to naručivao, jer su ta pravila uveli pred par godina) - ako je bilo u kutiji, onda iako je možda bilo "bezveze" zapakirano, vjerojatno je odgovaralo pravilima (pod uvjetom da su baterije bile zapakirane tako da nije moglo doći do kratkog spoja). Ako je bilo u mekanoj koverti, onda je bilo nepropisno zapakirano. Ako na pošiljci nije bilo naznačeno da se radi o opasnim materijalima (a nisu se isporučivale unutar uređaja ili s uređajem), onda je bilo nepropisno zapakirano. Nisi naveo kakve baterije si naručio - ako su bile valjkaste i ako nije na pošiljci bilo deklarirano da se radi o li-ionskim baterijama, moguće je da su se prema njima odnosili kao da se radi o alkalnim ili NiMH baterijama, znači kao nečem o čemu ne treba voditi veliku brigu.

Dakle, puno je tu ovih "ako". Novi propisi o li-ionskim baterijama postoje i na snazi su i ako ih se pošiljatelj ne drži, nema garancije da će baterije stići na odredište.

hvala na odgovorima

zaboravio sam da mi je kolega sa posla baš pričao o pakiranju tih baterija i deklariranju na kutiji, skroz sam smetnuo sa uma....

zadnji put sam naručivao krajem 2012 sa ebaya i došla je u koverti sa mjehurićima sve normalno ali su očito postrožili....

navodno to se još u kini vraća prodavaću tako da ću ih tražiti povrat love pa naručim sa dx-a ako tebi stignu normalno....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice