eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.364.755
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

Daj screenshoot stavi, pomogucnosti preko nekog servisa nemoj tu na forum samo uplodat jel se onda nista nevidi kad smanje slike.

EDIT: meni ovo smrdi na scam

adresa ebay je iskljucivo ebay.com ne myebay.com nek me neko ispravi ako grjesim.

zanemari pise myebay kad odes od summary u svoj account al daj SS

Xfire: slickman25 Steam: ryou229
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 13:50 (R4zOR229).
11 godina
neaktivan

ma i meni smrdi....

a još time što nisam dobila nikakvo objašnjenje niti razlog...

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 13:53 (Marya).
17 godina
moderator
Marya kaže...

http://my.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?MyeBay

dopušta mi par klikova...uspijem vidjeti kako nemam poruka od ebay

Eventualno još daj screenshot da vidimo o čemu točno govoriš. Potom se odlogiraj i nemoj se više ulogiravati s tog računala, nego se ulogiraj s nekog računala za koje si 100% sigurna da nema nikakav virus. To je zato da vidiš je li stvar s tvojim računalom ili tvojim korisničkim računom na eBayu.

Ako se isto događa na drugom, čistom računalu, onda ti je netko valjda pokušao provaliti u tvoj korisnički račun na eBayu. Ne znam doduše zbog čega te traži broj kreditne kartice. Možda ti je netko provalio u račun na eBayu pa pokušao kupiti nešto s ukradenom kreditnom karticom ili tako nešto. Provjeri si situacija na PayPalu NA ČISTOM RAČUNALU, naravno.

Ujedno, probaj se ulogirati u eBay pomoću drugog web-preglednika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 13:57 (mbaksa).
11 godina
neaktivan

Paypal normalno radi....

pokušat ću nekako pristupiti da se odlogiram jer nakon ovoga mi neda ništa...

prebaci mi na ovo...adresu su ranije slala my.ebay.com/nešto i tu blokira

probati ću s nekog drugog računara.

a logiranje s drugog preglednika daje iste rezultate.

uspijela sam naći kako ebay obavezo javi razlog suspenzije i blokiranja

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 14:00 (Marya).
17 godina

Ja sam 99% da je ovo spywere nekakav, trebala si stavit kompletan ss da vidim gore i adress bar. Dosta mi je cudan dizajn, nisam vidio nikad takav dizajn od strane ebay a jos mi je cudnije da te pitaju za karticu zbog toga sto nikad nisi ni davala karticu. I ko sto ti je mbaksa reko probaj sa cistog kompa ili mobitela i vidi sta kaze.

12 godina
neaktivan
Marya kaže...

ma i meni smrdi....

a još time što nisam dobila nikakvo objašnjenje niti razlog...

ovo izgleda ko da je u paintu napravljeno....skeniraj si pc s 2 antivirusa

fra Krsto Narkoman
11 godina
neaktivan

dok je probam s drugog kompa.... evo kompletan ss

12 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Marya kaže...

dok je probam s drugog kompa.... evo kompletan ss

Na oba kompjutera je Windows XP (imaš SP3? XP nije najsretnije rješenje što se tiče sigurnosti)? Imaš li instaliran kakav antivirusni program na oba kompjutera?

Probaj s nekog drugog kompjutera koji ima Windows 7 ili 8 ili Linux, s kompjutera s kojim nisi razmjenjivala nikakve USB stickove koji su bili i u tvojim kompjuterima.

12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

nemojte se čudit ako vam pošiljka kasni....gužva u HK....

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Kasne vala, posljednja 3 predmeta preko mjesec dana, jedan čak 48 dana

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

znači da mi je dobar seller,isti dan kad sam naručio,to mi je napisao :D

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jel zna neko gdje kupit replike Casio G-Shock satova?

Na ebayu nemogu nač (ili neznam)

0 0 hvala 0
15 godina
silasara2 kaže...

Na njuškalu..iako nikako ne preporučam kopije...

Iz inozemstva ne bi smio niti uvoziti kopije...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
DamageHigh kaže...
silasara2 kaže...

Na njuškalu..iako nikako ne preporučam kopije...

Iz inozemstva ne bi smio niti uvoziti kopije...

Pa dobro a odakle onda oni uzimaju te kopije?

17 godina
moderator
silasara2 kaže...

Valjda su vrlo vješti. S obzirom da ti nemaš takve vještine, kupnja lažnjaka mogla bi te skupo stajati ako na carini skuže da je u pitanu lažnjak. {#}

16 godina
neaktivan

Imam problema sa jednim sellerom i ne znam kako appealati case. Ebay je dosudio u njegovu korist, a ja imam i tracking number i fotografije koje upućuju da sam ja u pravu. Kako da appealam case, nigdje u Resolution Centeru nisam našao tu opciju

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mbaksa kaže...
silasara2 kaže...

Valjda su vrlo vješti. S obzirom da ti nemaš takve vještine, kupnja lažnjaka mogla bi te skupo stajati ako na carini skuže da je u pitanu lažnjak. {#}

Ma dobro sve to štima, al mene zanima gdje ih ima za kupit osim kod nas na njušci (ebay ili negdje drugdje)

17 godina
moderator
silasara2 kaže...
Ma dobro sve to štima, al mene zanima gdje ih ima za kupit osim kod nas na njušci (ebay ili negdje drugdje)

Ova tema nije namijenjena traženju krivotvorenih satova kako bi ih ti mogao kupiti. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 21:53 (mbaksa).
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Zanima me kakvu poštarinu su počeli naplačivat u HP, stiglo mi vec cca 100 itema i nikad niš nisam trebal platit. A sad treba platit 4.50 kn za item iako je na ebay-u free shipping?? WTF?  Jel je netko još trebal platit to?

Hvala!

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
bero12358 kaže...

A sad treba platit 4.50 kn za item iako je na ebay-u free shipping?? WTF?

Dostavu debelog pisma ne plaćaš, dostavu malog paketa plaćaš 4,50 kn. To ti HP zaračuna. Nije mi baš najjasnija situacija što tu točno oni zaračunavaju - moguće da zaračunavaju "samo" dostavu malog paketa do tvojih vrata. Ako je tako, onda valjda kad te ne bi bilo doma i podizao bi takvu pošiljku u pošti, možda ne bi ništa platio. Ne znam. Potraži više informacija na stranicama pošte (ako to uopće piše - ja sam tražio i nisam uspio naći) ili čekaj da se javi netko upućeniji.

15 godina
odjavljen

Da, u teoriji, ako to sam podigneš na pošti ne plaćaš 4.5 kn.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znam malo da je offtopic, ali me zanima nešto u vezi http://www.sportsdirect.com/... Naime do sad sam naručivao s ebaya i ioffera, a još nikad nisam s sportsdirecta... Pa me zanima ako netko ima iskustva s tim da mi malo pomogne... U smislu plaćanja dal je isto, a pogotovo me zanima tema u vezi poštarine?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
badboy123234 kaže...

Znam malo da je offtopic, ali me zanima nešto u vezi http://www.sportsdirect.com/... Naime do sad sam naručivao s ebaya i ioffera, a još nikad nisam s sportsdirecta... Pa me zanima ako netko ima iskustva s tim da mi malo pomogne... U smislu plaćanja dal je isto, a pogotovo me zanima tema u vezi poštarine?

Koliko ja znam ovo je tema o ebayu, a ne o tamo nekim trgovinama . 

LP!
:) 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
12 godina
protjeran

evo da pohvalim malo i ja ebay  :D narucio sam neke stvari sa ebaya po prvi puta i ugodno me iznenadilo koliko je brzo doslo . 3.3 narucio . 7.3 stavljene na postu u hong kongu , Danas 11.3 docekale me u sanducicu :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nemoj hvalit ebay jel je to do sellera, nije ti ebay ducan da od njih kupujes nesto.

12 godina
protjeran

To sam htio i rec :) zajeb sam se 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Jimmy kaže...
Paket ima detaljnu deklaraciju. Na cent piše vrijednost predmeta koji je unutra i piše iznos poštarine. Sad bi ja njima trebao preračunavat u kune. Nepotrebno se dodaje još jedan korak u procesu samo kako bi se izvukao novac i po mogučnosti našla neka nepravilnost koja bi se mogla novčano kazniti.

Naravno, ne gledaju deklaraciju jer kinezi svašta pišu, ali ovdje se ne radi o kini nego o americi i o privatnoj osobi koja odgovara za te podatke. Sad bi ja koji nisam ni vidio paket trebao procijeniti vrijednost paketa, ko da je ne mogu izmisliti ko kinez.

Bojim se da ne shvaćaš (ili ne želiš shvatiti) kako funkcionira uvoz.

1. Ti si uvoznik, a ne tvoja prijateljica koja ti je paket poslala.
  2. Carina se ne može voditi vrijednošću napisanoj na paketu, jer se na paketu može napisati svašta, nego je logično da traži neki dokaz o vrijednosti sadržaja paketa. Ili recimo ako carina ne vjeruje da proizvod košta toliko koliko piše na paketu - ti bi radije da onda zaračunaju "po svom" (recimo koliko kod nas košta sličan proizvod) ili bi radije da te se traži račun pa da ti obračunaju davanja prema onome koliko to stvarno košta?
  3. S obzirom da si ti uvoznik, ti si taj koji treba predočiti račun ili svojim potpisom garantirati da predmet košta "toliko i toliko" i onda tebe država može teretiti ako si falsificirao račun ili podatke.

Ako ti ne želiš uvesti taj paket u Republiku Hrvatsku kad ti to već izaziva takav veliki stres i ne znam što sve ne, možeš ga odbiti primiti.  {#}

Da, naravno, zato mi uvijek otvaraju samo pakete na kojima je napisana veća vrijednost ;)

Na kraju nisam dao nikavu izjavu pa su me na svoju ruku oslobodili carine ali sam morao platiti harač od 9,5 kn iako sam im se javio prije nego je došlo pismo. Hvala Bogu da su lijeni pa ne moram za svaki paket plaćat 9,5 kn.

U paketu se nalazio preklopni nož koji je prije slanja bio stavljen u bubble wrap košuljicu s kojom je bio umetnut u kutiju koja je zatim bila stavljena u obloženu kuvertu. U Kutiji je bila i naljepnica.

Kad sam dobio paket, nož je bio bacen u kuvertu, bez ikakve zaštite.   Bubble wrap je bio zgužvan u kuglicu i naguran u kutiju koja izgleda ko da je cijela carina sjedila na njoj, a sa naljepnice je skinut čošak zaštitnog papira i zalijepljena je na unutrašnjost kuverte pa je mogu baciti. Očito je to ta usluga koja se plaća 9,5 kn.

Ne znam kome se žaliti, niti da li ima smisla pošto nisam slikao paket. Budući da se radilo o obloženoj kuverti, jedino bi rendgenom mogao snimiti stanje u unutrašnjosti.

Isti dan je poslan drugi paket u identičnom pakiranju. Putovao je istim zrakoplovom ali nije otvoren na carini. Kutija nema ni bijele čoškove koji se inače znaju pojaviti od habanja tijekom transporta.

Da stvar bude gora, paket moram slati nazad u Ameriku na servis. Kako da pošaljem bez da ponovo prolazi carinski postupak?

16 godina

Imam problem. Kupio stvar vrijednu 115 $ i doticna stvar je poslana prije tjedan dana no danas vidim poruku da user vise nije registriran i da item nije listan. Sto da ucinim? Odem na resolve problem i imam opciju samo poslati poruku prodavacu. Prije kupnje sam prodavaca provjerio i par istih itema je prodao ( ovaj koji sam ja kupio ) i svi bili zadovoljni.

Tracking mi ne radi tj jos uvijek stoji da je u hong kong post...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Ne mozes otvoriti case jer jos nisi dostigao ni prvi datum procjenjene dostave(19.03.), i vjerovatno ćeš moći otvoriti case tek iza 07.04., a za sada si osiguran, jer ebay/paypal drzi te pare na accountu od prodavaca, i neda ih povuci na racun, pa si zato osiguran

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice