eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.356.073
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Eo ovaj, king-hid, ORIENT TECHNOLOGY GROUP LIMITED, mail je king-glasses@hotmail.com

http://www.ebay.com/itm/271005873472?item=271005873472&viewitem=&sspagename=ADME:X:RTQ:MOTORS:1123&vxp=mtr

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav

nemam bas iskustva sa kupovinom preko e-buya pa moze li mi tko reci postoje li neki pouzdani posrednici za kupovinu preko e-buya , npr. da preko njih narucim i da uzmu neku malu proviziju . :)

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Antara kaže...

Pozdrav

nemam bas iskustva sa kupovinom preko e-buya pa moze li mi tko reci postoje li neki pouzdani posrednici za kupovinu preko e-buya , npr. da preko njih narucim i da uzmu neku malu proviziju . :)

Ebay ne Ebuy, ali OK !

Imaš : Monika posredovanje ja mislim da je provizija mala, ali ne znam točno.

LP!
:) 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
11 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...
Antara kaže...

Pozdrav

Ebay ne Ebuy, ali OK !

Imaš : Monika posredovanje ja mislim da je provizija mala, ali ne znam točno.

LP!
:) 

hahaha nisam ni primjetio da se greskica stvorila . Hvala na odgovoru, potrazit cu malo pa provjerit :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 17:05 (Antara).
12 godina
neaktivan
Problemcic

Znaci lik mi poslao Led zarulje 4w 12v a ja sam narucio 3w 220v.(ukupna cifra oko 45 AUD)
Otvorio na e-bayu case i nakon par dana gnjavaze,da ih ostavim a on ce meni 5$ ili da ih podesim da ne svijetle jako i slicne gluposti???
Odbio sam to sve sto mi je ponudio,hocu full refund.
On hoce da ja posaljem natrag zarulje(12 komada)
Citiram

"Please send the items to the following address via 2nd class with tracking, and mark “149861” and the reason for return on the package.And pls MUST remind us the tracking via ebay message once you sent it back. Rosa Clifford Unit 3, Block 1, Ward Street,Alloa industrial estate, Alloa, Scotland United Kingdom FK10 1ET Once we confirm, we will issue you the refund as requested."

Pa izace me slanje natrag kao zarulje,sta da radim?
Jel mogu ja zahtjevati da mi prvo vrati pare.
Ili da mi doplati za slanje natrag,pa nije moja krivica sto je krivo poslao...

0 0 hvala 0
16 godina
Beelzeboss kaže...
Problemcic

Znaci lik mi poslao Led zarulje 4w 12v a ja sam narucio 3w 220v.(ukupna cifra oko 45 AUD)
Otvorio na e-bayu case i nakon par dana gnjavaze,da ih ostavim a on ce meni 5$ ili da ih podesim da ne svijetle jako i slicne gluposti???
Citiram

"Please send the items to the following address via 2nd class with tracking, and mark “149861” and the reason for return on the package.And pls MUST remind us the tracking via ebay message once you sent it back. Rosa Clifford Unit 3, Block 1, Ward Street,Alloa industrial estate, Alloa, Scotland United Kingdom FK10 1ET Once we confirm, we will issue you the refund as requested."

Pa izace me slanje natrag kao zarulje,sta da radim?
Jel mogu ja zahtjevati da mi prvo vrati pare.
Ili da mi doplati za slanje natrag,pa nije moja krivica sto je krivo poslao...

Pise ti kod kupovanja itema tko placa vracanje, opcenito buyer i tako se on zastitio. Probaj staviti da ebay rijesi problem i mirno napisi da je njegova krivica a ne tvoja i sad radi toga ti moras placati nesto sto nisi ni narucio.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
moderator
Beelzeboss kaže...

Lijepo ti je smjestio. Zbilja ne znam što bih ti savjetovao. Provjeri na pošti koliko bi te koštalo slanje natrag, vjerujem da će biti manje od 45 AUD, otvori case, traži puni povrat novca i povrat poštarine pa vidi hoće li se složiti s tim. Za očekivati je da će biti problema, čak i ako se dogovorite da plati slanje natrag, jer ti lovu neće vratiti prije nego primi paket, a paket možebitno neće primiti prije nego prođe rok za zatvaranje casea.

Svakom se može potkrasti greška, ali stekao sam dojam da se tu i tamo nađe trgovac koji računa baš na to da ti se krivu robu neće isplatiti vratiti natrag zbog preskupe poštarine pa onda igraju na kartu "ako prođe, prođe". Ja sam nedavno kupio RGB LED traku s daljinskim upravljačem koji omogućava da si sam miješaš boje. Dobio sam RGB LED traku s daljinskim upravljačem koji to ne omogućava. Poslali su mi paket koji je inače cca jedan dolar jeftiniji. Ovaj daljinski naravno nisam imao ni najmanje namjere slati natrag - tražio sam da mi pošalje daljinski koji sam naručio i platio (poslao sam mu sliku onog što mi je poslao), poslao je i nije tražio da mu vratim krivi daljinski. U mom slučaju mu je to valjda bilo OK jer je sebe oštetio za nekih 2-3 dolara. U tvom slučaju prodavač bi sebe oštetio za mnogo više pa ide na sve ili ništa.

13 godina

ovak mene sam zanima dali je moguce nekako namijestiti da kada kupujem preko paypala da mi s njega skidaju novce a ne s kartice na koju je paypal povezan..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ne
17 godina
moderator
tomislavivic kaže...

ovak mene sam zanima dali je moguce nekako namijestiti da kada kupujem preko paypala da mi s njega skidaju novce a ne s kartice na koju je paypal povezan..??

Elaborirat ću kolegin odgovor. Ne, jer PayPal nije banka niti kartičarska kuća, nego samo posrednik. Ti nemaš novce na PayPalu, to je samo transakcija (prijenos novca iz banke od osobe s druge strane do tvoje banke ili kartičarske kuće) koja još nije sprovedena. {#}

12 godina
neaktivan

A kako mogu trosit novce koji stoje na PayPal balance računu ? Dakle neka vrsta refunda koji dobiejm ne ide na PBZ racun nego ostane tamo. Kako da to potrosim !?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Karanba kaže...

A kako mogu trosit novce koji stoje na PayPal balance računu ? Dakle neka vrsta refunda koji dobiejm ne ide na PBZ racun nego ostane tamo. Kako da to potrosim !?

Za takva pitanja inače imaš temu - ovo je tema posvećena eBayu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

Što se tiče povrata novca, on bi ti u dogledno vrijeme trebao sjesti na račun. Postoje tu neki rokovi, s kojima baš nisam upoznat. Zato ti preporučam da provjeriš temu za koju sam ti dao link, jer je ona posvećena upravo PayPalu.

15 godina

narucio sam jednu stvar s ebaya prije mjesec dana.. kostala oko 6 dolara.. zanima me jel to normalno da toliko dugo traje jer tamo sam vidio da je iz UK prodavac

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

narucio sam jednu stvar s ebaya prije mjesec dana.. kostala oko 6 dolara.. zanima me jel to normalno da toliko dugo traje jer tamo sam vidio da je iz UK prodavac

Ako je i prodavač i roba iz UK, to inače stiže u roku od tjedan-dva, maksimalno 3 tjedna.

Daj link koji točno predmet, tako je puno lakše vidjeti detalje koje si možda propustio.

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
16 godina
neaktivan

jel mi može neko objasnit kak se "bida" na ebay-u, ne kuzim to, htio bi neke slušalice dobit na aukciji al me malo muci to hahahah, npr. ja stavim $2.10 bid a ono i dalje stoji na pocetnom, kao $0.90, hvala

dancy_94@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
dancy kaže...

jel mi može neko objasnit kak se "bida" na ebay-u, ne kuzim to, htio bi neke slušalice dobit na aukciji al me malo muci to hahahah, npr. ja stavim $2.10 bid a ono i dalje stoji na pocetnom, kao $0.90, hvala

Kod biddanja na eBayu ti stavljaš maksimalni bid. Dakle, ako ne dođe do maksimalnog bida, plaćaš toliko do koliko je došlo. Ako dođe, onda plaćaš maksimalno koliko si biddao. Ako cijena prijeđe tvoj maksimalni bid, onda ili ćeš povisiti maksimalni bid ili si ostao bez predmeta.

13 godina
neaktivan

Vidim neka su nova pravila u vezi otvaranja case-a pa ako netko može napisati detaljno kada onda možemo otvorit case pa da to zaključimo

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Zanima me jel se može u postavkama namjestiti da vidimo artikle koje smo od početka kupovali na ebayu, jer nakon nekoga vremena nestanu, i ostanu samo novije stvari.. ???

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mene zanima što sa ovim aukcijama. Znači postavljena je neka cijena tipa $10 i sada ako ja napišem $11 i aukcija istekne ja moram platiti taj proizvod po toj cijeni ili? Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Marko :D kaže...

Mene zanima što sa ovim aukcijama. Znači postavljena je neka cijena tipa $10 i sada ako ja napišem $11 i aukcija istekne ja moram platiti taj proizvod po toj cijeni ili? Hvala.

Baš i ne razumijem pitanje. Ako si ti ponudio najviše u trenutku zatvaranja aukcije, ti kupuješ proizvod za taj bid u trenutku zatvaranja (ne maksimalni bid koji si specificirao, nego bid do kojeg je aukcija došla u trenutku zatvaranja).

17 godina
moderator
NiNa118 kaže...

Zanima me jel se može u postavkama namjestiti da vidimo artikle koje smo od početka kupovali na ebayu, jer nakon nekoga vremena nestanu, i ostanu samo novije stvari.. ???

Za pregled starijih proizvoda, prvo u Purchase Historyju odabereš Archive i onda si možeš odabrati godinu. Ako se ne varam, eBay pamti tri zadnje godine, tako da ono što si kupio prije toga više nećeš imati ni u arhivi.

16 godina

Molio bih pomoć jer se 1. puta susrećem sa ovime:

Pošto mi se tablet potrgao a imam SIM karticu s kojom mogu neograničeno surfati preko 3G (T-com).

Tražim na eBayu nekakav USB adapter koji bih uštekao u laptop. A SIM karticu ubacio u njega. Tako da mogu na internet na laptopu bilo gdje da se nalazim preko SIM kartice.

Našao sam ovo i ovo ali bih trebao savjet da li će to odgovarati našim standardima i da li je to ono što tražim, da ne kupim nešto krivo.

Isprike ako sam pogriješio temu ali ne znam gdje da pitam a ovo je djelomično vezano za eBay.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jednostavnije ti na njusalu uzeti neki od tmobile-ovih, od 60 kn pa na vise im se krecu cijene

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina
moderator

Ovo prvo bi moglo raditi, a ovo drugo nikako.

Zar ti nije jednostavnije uzeti stick u t-comu na bonove i ubaciti svoju karticu unutra?

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina
neaktivan

Našao sam bateriju za laptop, cijena je 24.34$ + shipping 1.80$ (šalju u hr) znači sve zajedno cca 26$, na to ne plaćam naš pdv jer je roba do 30$ vrijednosti, jel tako?

Druga stvar kaj me zanima je dal ta cifra do 30$ bez pdv-a znači cijena proizvoda bez shippinga ili sa njim?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lolipopmen kaže...

Našao sam bateriju za laptop, cijena je 24.34$ + shipping 1.80$ (šalju u hr) znači sve zajedno cca 26$, na to ne plaćam naš pdv jer je roba do 30$ vrijednosti, jel tako?

Druga stvar kaj me zanima je dal ta cifra do 30$ bez pdv-a znači cijena proizvoda bez shippinga ili sa njim?

Vrijednost proizvoda, odnosi se na cijenu bez shippinga

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
15 godina
xhopeon kaže...
maxy0 kaže...

Ako je i prodavač i roba iz UK, to inače stiže u roku od tjedan-dva, maksimalno 3 tjedna.

Daj link koji točno predmet, tako je puno lakše vidjeti detalje koje si možda propustio.

http://www.ebay.com/itm/360759805155?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

17 godina
crazy_luđak kaže...
lolipopmen kaže...

U vrijednost proizvoda ulazi i shipping. Stoga se na cjelokupnu vrijednost računaju nameti.

15 godina
Old Iggy kaže...
crazy_luđak kaže...
lolipopmen kaže...

U vrijednost proizvoda ulazi i shipping. Stoga se na cjelokupnu vrijednost računaju nameti.

Točno. Da je drukčije svi bi mogli imati 1$ artikal i 200$ shipping.

Swedish latin super funk.
13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
crazy_luđak kaže...
lolipopmen kaže...

Hvala na informaciji. Oldučio sam radije uzet bateriju na njemačkom ebayu jer puno brže će mi doći nego da naručujem sa američkog ebaya.

Uzet ću ovu bateriju, dali je cijena 17.50 eura + 6.90 eura poštarina ili ima nekaj skrivenog kaj ne vidim?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice