eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.385.617
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozz ekipo, imam par pitanja vezano uz ebay, bio sam googleo al nisam naso konkretan odgovor jer svi pisu drugacije...

Do sad sam narucivo stvari u vrijednosti do 20$ i nisam se susreto sa carinom.

Zanima me od kojeg iznosa se hvata carina i kako se obracunava? Neki kazu da je do 300kn, neki do 1000kn pa mi nije jasno.

Unapried hvala

Rozario

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Rozario kaže...

Pozz ekipo, imam par pitanja vezano uz ebay, bio sam googleo al nisam naso konkretan odgovor jer svi pisu drugacije...

Do sad sam narucivo stvari u vrijednosti do 20$ i nisam se susreto sa carinom.

Zanima me od kojeg iznosa se hvata carina i kako se obracunava? Neki kazu da je do 300kn, neki do 1000kn pa mi nije jasno.

Unapried hvala

Sve ti piše ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina
neaktivan

Hvala pomoglo je {#}

Zanima me jos jedna stvar, cuo sam da se paket salje u sapljane (ako ste iz ovih krajeva) i oslobodeni ste jednog dijela placanja nisam siguran sta, caka je samo da morate vi otic tamo i podic ga. 

Zanima me dal ko zna o cemu je rijec i dal ste imali iskustva s time?

Rozario
13 godina
neaktivan

Pozdrav ! 

Ovako zelio bih naruciti ovo  http://www.ebay.com/itm/MK802-Android-4-0-Mini-PC-Google-IPTV-Smart-TV-Box-WIFI-DDR3-1G-CPU-A10-1-5GHz-/110973434152?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item19d6883928 pošto prelazi 160 kn da li je moguce zamoliti prodavaca da napise gift na paket hoce li onda se to cariniti i to i ima li kakav porez ili sta ja znam ? Koliko bi u najgorem slucaju ovo moglo izaci !

Hvala unaprjed !

LP 

Soccer <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GTR bs kaže...
GTR bs kaže...

Pozdrav ! 

Ovako zelio bih naruciti ovo  http://www.ebay.com/itm/MK802-Android-4-0-Mini-PC-Google-IPTV-Smart-TV-Box-WIFI-DDR3-1G-CPU-A10-1-5GHz-/110973434152?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item19d6883928 pošto prelazi 160 kn da li je moguce zamoliti prodavaca da napise gift na paket hoce li onda se to cariniti i to i ima li kakav porez ili sta ja znam ? Koliko bi u najgorem slucaju ovo moglo izaci !

Hvala unaprjed !

LP 

Znam da je rano za bump ali ovo mi je stvarno hitno !

Za carinu i porez ti sve piše u ovoj temi:

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Nitko nije vidovit pa može znati oće ti oni otvorit paket i naplatiti carinu i porez.

Manje više svi stave GIFT naljepnicu na paket bez da im išta govoriš al to ne znači ništa, ako su odredili otvorit paket i provjerit njegovu vrijednost napravit će to bez obzira što piše na njemu.

0 0 hvala 0
14 godina

zanima me jesu li ovo original sennheiser? vidim komentaru su svi pohvalni, ali sumnjiv mi je ovaj hong kong

http://www.ebay.com/itm/Sennheiser-CX-300-II-Black-Precision-Headhones-In-Ear-Enhanced-Bass-Earphones-/271097842390?pt=US_Headphones&hash=item3f1eb0cad6

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...

zanima me jesu li ovo original sennheiser? vidim komentaru su svi pohvalni, ali sumnjiv mi je ovaj hong kong

http://www.ebay.com/itm/Sennheiser-CX-300-II-Black-Precision-Headhones-In-Ear-Enhanced-Bass-Earphones-/271097842390?pt=US_Headphones&hash=item3f1eb0cad6

s obzirom da je na amazonu ista cijena

a s obzirom na pozitivne komentare

vjerojatno je

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
14 godina

a hoću li morat plačati carinu, pdv ili šta već pošto je cijena mrvu veća od one granice od 160kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zuper kaže...

a hoću li morat plačati carinu, pdv ili šta već pošto je cijena mrvu veća od one granice od 160kn?

pročitaj par poruka koje su napisane prije tvoje i biti će ti jasno

15 godina
neaktivan
zuper kaže...

reci prodavaču da stavi cijenu 20 dolara, budući da su slušalice kao paket dosta male, vjerojatno ih neće cariniti

Bonasera, Bonasera. What have I ever done to make you treat me so disrespectfully? If you'd come to me in friendship, then this scum that wounded your daughter would be suffering this very day.
14 godina
neaktivan

moze stavit, ali uvijek ima opcija da ce otvorit paket

opet, posto ide samo pdv

trebale bi opet bit dosta jeftinije nego u hr ducanima

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
13 godina
neaktivan
pitanje, dal se izplati kupovat one jeftine kao replacement baterija za htc desire hd, jel moug nekako naštetit mobitelu il nešto, jel ima itko iskustva s tim

0 0 hvala 0
17 godina
nicknamex kaže...
pitanje, dal se izplati kupovat one jeftine kao replacement baterija za htc desire hd, jel moug nekako naštetit mobitelu il nešto, jel ima itko iskustva s tim

kupio sam ja bio jednu za explorera, i trazio povrat novaca jer je smece..traje manje od tvornicke iako tvrde da imaju duplo veci kapacitet i plus mobitel je stekao s njom i resetirao se

15 godina

Decki,narucio sam original bateriju za svog galaxy ace,25 septembra(rujna) i jos nije dosla {#},da li je mormalno?

Prije sam narucivao pa mi dodje za 20tak dana do 30 dana ali ovo je vec preko 40 dana.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tpg kaže...

Decki,narucio sam original bateriju za svog galaxy ace,25 septembra(rujna) i jos nije dosla {#},da li je mormalno?

Prije sam narucivao pa mi dodje za 20tak dana do 30 dana ali ovo je vec preko 40 dana.

Ja isto bateriju za laptop čekam već mjesec dana. Sigurno su zadržali na carini i ne puštaju dalje. Pitanje je kako to riješiti. Još 10-tak dana pa ću kontaktirati prodavatelja da vidi gdje je zapelo.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
moderator

Ne vidim razloga zašto bi zadržavali bateriju za mobitel. Prije će biti da jednostavno imaju gužvu ili se negdje zagubila. Ili jednostavno spora dostava.

Što se tiče baterije za laptop, to je već druga priča - to bi mogli cariniti. Ali onda ćeš doma dobiti poziv za dostavu računa.

Pitanje je odakle ste naručivali. Kina je spora. Ja sam paket iz Kine naručio 16.10. i još mi nije došao, a ujedno sam 24.10. naručio iz Singapura i taj je došao prije nekih tri-četiri dana.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 9:39 (mbaksa).
14 godina
neaktivan

Isplati li se uzimat one xenon kitove na ebay-u vidim da su dosta jeftini po 30-40$?

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mbaksa kaže...
Što se tiče baterije za laptop, to je već druga priča - to bi mogli cariniti. Ali onda ćeš doma dobiti poziv za dostavu računa.

Pitanje je odakle ste naručivali. Kina je spora. Ja sam paket iz Kine naručio 16.10. i još mi nije došao, a ujedno sam 24.10. naručio iz Singapura i taj je došao prije nekih tri-četiri dana.

Seller je iz Malaysie. Ima 97,3% positive feedback (od oko 5000 ocjenjivača) tako da ne vjerujem da je njegova greška. Vjerojatno je zapelo na carini. Radi se o ovoj bateriji koju sam platio manje od 22$ (besplatna dostava). Pričekat ću još 2 tjedna pa ću ga kontaktirati da proba provjeriti gdje bi to moglo biti.

14 godina
neaktivan
Micek kaže...

Seller je iz Malaysie. Ima 97,3% positive feedback (od oko 5000 ocjenjivača) tako da ne vjerujem da je njegova greška. Vjerojatno je zapelo na carini. Radi se o ovoj bateriji koju sam platio manje od 22$ (besplatna dostava). Pričekat ću još 2 tjedna pa ću ga kontaktirati da proba provjeriti gdje bi to moglo biti.

Po ovom linku kaj si stavio cijena dostave je 50$ + 21.97$ baterija

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Narucio sam jedan proizvod pa su kinezi imali nekih problema i nisu ga poslali te mi danas vratili novac(refund)

Sada sam isao kupiti isti proizvod ali od drugog prodavaca(i kod njega je nesto i jeftiniji) ali mi ebay stalno izbacije ovu poruku:

"Unfortunately, your payment was declined by your card issuer."

Zna li neko u cemu je problem? Ne vjerujem da fali novca jer je ovaj item kao sto sam rekao i jeftiniji. Da li mozda jos uvijek refund nije legao na moju karticu?(iako u paypal acc-u pise "refund completed")

Hvala unaprijed i lijep pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 15:44 (BugFanNo1).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
BugFanNo1 kaže...
Zna li neko u cemu je problem? Ne vjerujem da fali novca jer je ovaj item kao sto sam rekao i jeftiniji. Da li mozda jos uvijek refund nije legao na moju karticu?(iako u paypal acc-u pise "refund completed")

Postavljaš nam takvo pitanje, a ne napišeš koliko novca si imao na računu (prije refunda) i koliko košta proizvod. To nema smisla. Ako ne znaš koliko novca si imao (i koliko minimalno novca možeš imati na računu), onda provjeri.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 15:59 (mbaksa).
16 godina
Kule_zg kaže...

Po ovom linku kaj si stavio cijena dostave je 50$ + 21.97$ baterija

Sada da. Kad sam prije mjesec dana naručivao bilo je free shipping. S PayPala mi skinulo samo tih 22$ a tako je bilo i na potvrdi koju sam primio u e-mailu. Dokaze za carinu imam ako će tražiti račun PayPala.

15 godina
protjeran

Može pomoć. Kupio bih laptop preko ebaya, vrijednos je oko 2000$ ali ga nema kod nas za kupiti. Zanima me što mogu još očekivati da ću platiti u RH i kolko kada ga budem dobio?