eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.366.763
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Što mislite jel se ovo isplati kupovat preko ebay-a ?

Axtross_Hr - Origin
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Tinča14 kaže...

Ja mislim da se NE ISPLATI.

Nije novo+carina...

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
14 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

čini mi se da ne, pogotovo zbog garancije

ako se računa samo porez na karticu (bez poštarine) sveukupna vrijednost je cca 3500kn

Nabava.net kaže da za max. parsto kuna više možeš dobiti kod nas istu

EDIT: sad vidim kod kolege iznad da je pročitao da nije nova, tako da definitivno ne!

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 22:50 (xhopeon).
17 godina

Što mogu napraviti ako mi je seller poslao "Cancel Transaction Request" bez da sam ja to tražio?! {#}{#}
I to zato jer sam ga par puta pitao za neke dodatne detalje (fotografije) tog itema! {#}

Ako netko zna gdje ima za uzeti podlogu CoolerMaster Dual-sided, nek javi na PP. Hvala!
16 godina
bjede kaže...

Što mogu napraviti ako mi je seller poslao "Cancel Transaction Request" bez da sam ja to tražio?! {#}{#}
I to zato jer sam ga par puta pitao za neke dodatne detalje (fotografije) tog itema! {#}

Šta ga nisi pitao prije nego si kupio item

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
17 godina

Item sam bidao na samom kraju aukcije jer ga prije nisam vidio tako da sam sellera tek naknadno pitao. Prvi put je odgovorio i stavio slike, a sad kad sam pitao za još jedan detalj, poludio!{#}

Ako netko zna gdje ima za uzeti podlogu CoolerMaster Dual-sided, nek javi na PP. Hvala!
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 12:10 (bjede).
14 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

Ja mislim da se NE ISPLATI.

Nije novo+carina...

Carina na računalnu opremu iznosi 0kn, tako da u ovom slučaju može platiti samo PDV od 25%,

ali i opet se ne isplati, pogotovo zbog garancije.

14 godina
kupio sam slušalice sa ebaya i kostale su 120 dolara, platio sam shipping USPS express 48dolara, da li cu ja morat placat carinu za taj proizvod? jer sam cuo da se oslobada carina do 300,00kn
LoL EUW: OptimusCr1me
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ProTeinZ kaže...
kupio sam slušalice sa ebaya i kostale su 120 dolara, platio sam shipping USPS express 48dolara, da li cu ja morat placat carinu za taj proizvod? jer sam cuo da se oslobada carina do 300,00kn

Ne znam odakle si to čuo, cijena dostave ulazi u osnovicu ako se šalje poštom. Tko kod nas zastupa USPS express, to je jedino pitanje?

17 godina
moderator
ProTeinZ kaže...

Granica je 160 kn za cijenu samog proizvoda, no ako moraš platiti carinu/PDV, onda se ona računa na čitav iznos, dakle na cijenu proizvoda + iznos dostave. Dakle, ako će ti to ocariniti (možda ti to puste ako vide da su slušalice, ali ne računaj na to), onda ćeš platiti PDV na 168 dolara (mislim da nema carine na slušalice) + desetak kuna pisamce koje ti dođe doma (poziv za carinjenje) + 9 kuna troškove carinjenja + nekoliko kuna naknadu za provedbu transakcije na pošti.

Edit: Ako ti ovaj USPS express dođe preko neke dostavne tvrtke (a ne preko obične pošte), onda ćeš morati platiti još nekih 100-150 kuna za troškove špedicije dostavnoj tvrtki. Oni će ujedno srediti carinjenje umjesto tebe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 16:03 (mbaksa).
14 godina
ima li link da se moze vidjet koji se proizvodi carine..
znaci kolko sam ja shvatio ja bi trebo za carinu dat oko 200 kuna? (prvi put narucujem nesto iznad 300kn)
17 godina
moderator
ProTeinZ kaže...
znaci kolko sam ja shvatio ja bi trebo za carinu dat oko 200 kuna? (prvi put narucujem nesto iznad 300kn)

Bliže 250 kn.

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18

14 godina
mbaksa kaže...
ProTeinZ kaže...

Bliže 250 kn.

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18

meni pise stopa carine za slusalice je 0,sta to tocno znaci?

17 godina
moderator
ProTeinZ kaže...

Pa piše ti u čemu je izražena carinska stopa. U postocima. Dakle, 0%, tj. carina na slušalice ti je 0 kn, ali ako se paket carini, onda u svakom slučaju plaćaš PDV. Dakle, ako se išta plaća kod carinjenja, plaća se carina+PDV.

14 godina
mbaksa kaže...
ProTeinZ kaže...

Pa piše ti u čemu je izražena carinska stopa. U postocima. Dakle, 0%, tj. carina na slušalice ti je 0 kn, ali ako se paket carini, onda u svakom slučaju plaćaš PDV. Dakle, ako se išta plaća kod carinjenja, plaća se carina+PDV.

znaci prema ovome 0% meni se ne carini (bez obzira na cijenu), ako se ocarini sta je onda s ovih 0%? ili je bez toga pa samo je pdv? nekontam ovoooo :(

17 godina
moderator
ProTeinZ kaže...
znaci prema ovome 0% meni se ne carini (bez obzira na cijenu), ako se ocarini sta je onda s ovih 0%? ili je bez toga pa samo je pdv? nekontam ovoooo :(

Na cijenu paketa s dostavom prilikom carinjenja obračunava se carinska stopa i PDV. Što ti tu nije jasno?

14 godina
znaci meni je samo carinjenje i pdv :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa piše ti tu 5 puta, neće ti cariniti jer je carina 0% nego će ti opaliti 25%pdv-a na cijenu od 168dolara ako ti netko pregleda paket

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 18:00 (brane_og).

1 0 hvala 0
14 godina
brane_og kaže...

pa piše ti tu 5 puta, neće ti cariniti jer je carina 0% nego će ti opaliti 25%pdv-a na cijenu od 168dolara ako ti netko pregleda paket

opet ste me zbunili u vrazju mater :(

17 godina
ProTeinZ kaže...
brane_og kaže...

A što je toliko komplicirano?

Prvo ide stopa carine važeća za tu robu (negdje 0%, kao u ovom slučaju), a onda na sve to 25% PDV-a (na većinu robe).

14 godina
Old Iggy kaže...
ProTeinZ kaže...
brane_og kaže...

A što je toliko komplicirano?

Prvo ide stopa carine važeća za tu robu (negdje 0%, kao u ovom slučaju), a onda na sve to 25% PDV-a (na većinu robe).

meni je stopa carine za slusalice 0% znaci samo ta cijena puta 25%?

17 godina
moderator
ProTeinZ kaže...

U koju si ti školu išao?

cijena proizvoda = 120 dolara; Postoji li osnova za carinjenje? 120 dolara > 160 kuna, dakle da - paket se treba ocariniti.

dostava = 48 dolara

ukupno paket = 120 + 48 = 168 dolara

carinski dug = carina + PDV na ukupni ocarinjen iznos (dakle, PDV na ukupno paket + carina)

carina = paket * stopa carine = 120 * 0 = 0 dolara

carinski dug = 0 + PDV na ukupni ocarinjen iznos = 0 + (168 + 0) * 0,25 = 42 dolara = cca 240 kuna

Ako to ne razumiješ, pročitaj stranicu za koju sam ti dao link. Ako ni nakon toga ne razumiješ, ponovno upiši osnovnu školu.

14 godina
mbaksa kaže...
ProTeinZ kaže...

U koju si ti školu išao?

cijena proizvoda = 120 dolara; Postoji li osnova za carinjenje? 120 dolara > 160 kuna, dakle da - paket se treba ocariniti.

dostava = 48 dolara

carinski dug = carina + PDV na ukupni ocarinjen iznos (dakle, PDV na ukupno paket + carina)

carinski dug = 0 + PDV na ukupni ocarinjen iznos = 0 + (168 + 0) * 0,25 = 42 dolara = cca 240 kuna

Ako to ne razumiješ, pročitaj stranicu za koju sam ti dao link. Ako ni nakon toga ne razumiješ, ponovno upiši osnovnu školu.

Elektrotehnicka skola- Tehnicar za racunalstvo :D

hvala :)

13 godina
neaktivan
ProTeinZ kaže...
mbaksa kaže...
ProTeinZ kaže...

U koju si ti školu išao?

dostava = 48 dolara

Elektrotehnicka skola- Tehnicar za racunalstvo :D

hvala :)

Nemoj se hvalit tom skolom i ja sad trenutno idem u nju i kako sam ocekivo za k**** je jer nista neucis samo te teorijom driblaju a profi iz matke ti govori jedini racionalni razlog zasto tu svu matku ucis " jer ces mozda jednog dana programirat kalkulator"... pogledajmo moju skolu kolko je generacija njih zavrsilo sumljam da je bilo ko od njih je imo zivotnu zelju programirat kalkulator ili dali programira kalkulator da sam htjeo bit programer iso bi u matematicku da me tamo j*** ...

12 godina
neaktivan

pozz.. mi moze ko stavit neki link sa starkama po mogucnosti sa cjenama u dolarima :))) tnx

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
matejka1512 kaže...

pozz.. mi moze ko stavit neki link sa starkama po mogucnosti sa cjenama u dolarima :))) tnx

http://www.ebay.com/itm/MADE-IN-THE-USA-VINTAGE-CONVERSE-CHUCK-TAYLOR-ALL-STARS-BLACK-mn-sz-10-1-2-/140850376461?pt=US_Men_s_Shoes&hash=item20cb562f0d

potrudija sam se za raliku od nekih i zadovoljava sve parametre pretrage {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 12:10 (Abomb).
14 godina
neaktivan

Malo ih čita PayPal P&O.

Pri pravljenju accounta, što da odaberem, Business ili Individual, želja mi je kupovati preko interneta i primati novce na račun od nekoga, tj. da mi netko može prebaciti novce na moj račun. Mogu li preko Individual dobivat novce od nekoga na račun? Ili moram preko Business? Hvala.

14 godina
Damir1908 kaže...
Nemoj se hvalit tom skolom i ja sad trenutno idem u nju i kako sam ocekivo za k**** je jer nista neucis samo te teorijom driblaju a profi iz matke ti govori jedini racionalni razlog zasto tu svu matku ucis " jer ces mozda jednog dana programirat kalkulator"... pogledajmo moju skolu kolko je generacija njih zavrsilo sumljam da je bilo ko od njih je imo zivotnu zelju programirat kalkulator ili dali programira kalkulator da sam htjeo bit programer iso bi u matematicku da me tamo j*** ...

bravo

15 godina

dali je itko uspio ne kupiti stvar nakon sto je pobjedio aukciju i kako ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Soniccro kaže...

dali je itko uspio ne kupiti stvar nakon sto je pobjedio aukciju i kako ?

javis se selleru da otkaze kupnju

obicno su susretljivi

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice