eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.366.625
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što mislite jel se ovo isplati kupovat preko ebay-a ?
Ja mislim da se NE ISPLATI.
Nije novo+carina...
Što mislite jel se ovo isplati kupovat preko ebay-a ?
čini mi se da ne, pogotovo zbog garancije
ako se računa samo porez na karticu (bez poštarine) sveukupna vrijednost je cca 3500kn
Nabava.net kaže da za max. parsto kuna više možeš dobiti kod nas istu
EDIT: sad vidim kod kolege iznad da je pročitao da nije nova, tako da definitivno ne!
Što mogu napraviti ako mi je seller poslao "Cancel Transaction Request" bez da sam ja to tražio?!
I to zato jer sam ga par puta pitao za neke dodatne detalje (fotografije) tog itema!
Što mogu napraviti ako mi je seller poslao "Cancel Transaction Request" bez da sam ja to tražio?!
I to zato jer sam ga par puta pitao za neke dodatne detalje (fotografije) tog itema!
Šta ga nisi pitao prije nego si kupio item
Item sam bidao na samom kraju aukcije jer ga prije nisam vidio tako da sam sellera tek naknadno pitao. Prvi put je odgovorio i stavio slike, a sad kad sam pitao za još jedan detalj, poludio!
Ja mislim da se NE ISPLATI.
Nije novo+carina...
Carina na računalnu opremu iznosi 0kn, tako da u ovom slučaju može platiti samo PDV od 25%,
ali i opet se ne isplati, pogotovo zbog garancije.

Ne znam odakle si to čuo, cijena dostave ulazi u osnovicu ako se šalje poštom. Tko kod nas zastupa USPS express, to je jedino pitanje?
Granica je 160 kn za cijenu samog proizvoda, no ako moraš platiti carinu/PDV, onda se ona računa na čitav iznos, dakle na cijenu proizvoda + iznos dostave. Dakle, ako će ti to ocariniti (možda ti to puste ako vide da su slušalice, ali ne računaj na to), onda ćeš platiti PDV na 168 dolara (mislim da nema carine na slušalice) + desetak kuna pisamce koje ti dođe doma (poziv za carinjenje) + 9 kuna troškove carinjenja + nekoliko kuna naknadu za provedbu transakcije na pošti.
Edit: Ako ti ovaj USPS express dođe preko neke dostavne tvrtke (a ne preko obične pošte), onda ćeš morati platiti još nekih 100-150 kuna za troškove špedicije dostavnoj tvrtki. Oni će ujedno srediti carinjenje umjesto tebe.
znaci kolko sam ja shvatio ja bi trebo za carinu dat oko 200 kuna? (prvi put narucujem nesto iznad 300kn)

znaci kolko sam ja shvatio ja bi trebo za carinu dat oko 200 kuna? (prvi put narucujem nesto iznad 300kn)
Bliže 250 kn.
Bliže 250 kn.
meni pise stopa carine za slusalice je 0,sta to tocno znaci?

Pa piše ti u čemu je izražena carinska stopa. U postocima. Dakle, 0%, tj. carina na slušalice ti je 0 kn, ali ako se paket carini, onda u svakom slučaju plaćaš PDV. Dakle, ako se išta plaća kod carinjenja, plaća se carina+PDV.
Pa piše ti u čemu je izražena carinska stopa. U postocima. Dakle, 0%, tj. carina na slušalice ti je 0 kn, ali ako se paket carini, onda u svakom slučaju plaćaš PDV. Dakle, ako se išta plaća kod carinjenja, plaća se carina+PDV.
znaci prema ovome 0% meni se ne carini (bez obzira na cijenu), ako se ocarini sta je onda s ovih 0%? ili je bez toga pa samo je pdv? nekontam ovoooo :(

Na cijenu paketa s dostavom prilikom carinjenja obračunava se carinska stopa i PDV. Što ti tu nije jasno?

pa piše ti tu 5 puta, neće ti cariniti jer je carina 0% nego će ti opaliti 25%pdv-a na cijenu od 168dolara ako ti netko pregleda paket
pa piše ti tu 5 puta, neće ti cariniti jer je carina 0% nego će ti opaliti 25%pdv-a na cijenu od 168dolara ako ti netko pregleda paket
opet ste me zbunili u vrazju mater :(
A što je toliko komplicirano?
Prvo ide stopa carine važeća za tu robu (negdje 0%, kao u ovom slučaju), a onda na sve to 25% PDV-a (na većinu robe).
A što je toliko komplicirano?
Prvo ide stopa carine važeća za tu robu (negdje 0%, kao u ovom slučaju), a onda na sve to 25% PDV-a (na većinu robe).
meni je stopa carine za slusalice 0% znaci samo ta cijena puta 25%?
U koju si ti školu išao?
cijena proizvoda = 120 dolara; Postoji li osnova za carinjenje? 120 dolara > 160 kuna, dakle da - paket se treba ocariniti.
dostava = 48 dolara
ukupno paket = 120 + 48 = 168 dolara
carinski dug = carina + PDV na ukupni ocarinjen iznos (dakle, PDV na ukupno paket + carina)
carina = paket * stopa carine = 120 * 0 = 0 dolara
carinski dug = 0 + PDV na ukupni ocarinjen iznos = 0 + (168 + 0) * 0,25 = 42 dolara = cca 240 kuna
Ako to ne razumiješ, pročitaj stranicu za koju sam ti dao link. Ako ni nakon toga ne razumiješ, ponovno upiši osnovnu školu.
U koju si ti školu išao?
cijena proizvoda = 120 dolara; Postoji li osnova za carinjenje? 120 dolara > 160 kuna, dakle da - paket se treba ocariniti.
dostava = 48 dolara
carinski dug = carina + PDV na ukupni ocarinjen iznos (dakle, PDV na ukupno paket + carina)
carinski dug = 0 + PDV na ukupni ocarinjen iznos = 0 + (168 + 0) * 0,25 = 42 dolara = cca 240 kuna
Ako to ne razumiješ, pročitaj stranicu za koju sam ti dao link. Ako ni nakon toga ne razumiješ, ponovno upiši osnovnu školu.
Elektrotehnicka skola- Tehnicar za racunalstvo :D
hvala :)
U koju si ti školu išao?
dostava = 48 dolara
Elektrotehnicka skola- Tehnicar za racunalstvo :D
hvala :)
Nemoj se hvalit tom skolom i ja sad trenutno idem u nju i kako sam ocekivo za k**** je jer nista neucis samo te teorijom driblaju a profi iz matke ti govori jedini racionalni razlog zasto tu svu matku ucis " jer ces mozda jednog dana programirat kalkulator"... pogledajmo moju skolu kolko je generacija njih zavrsilo sumljam da je bilo ko od njih je imo zivotnu zelju programirat kalkulator ili dali programira kalkulator da sam htjeo bit programer iso bi u matematicku da me tamo j*** ...
pozz.. mi moze ko stavit neki link sa starkama po mogucnosti sa cjenama u dolarima :))) tnx
pozz.. mi moze ko stavit neki link sa starkama po mogucnosti sa cjenama u dolarima :))) tnx
http://www.ebay.com/itm/MADE-IN-THE-USA-VINTAGE-CONVERSE-CHUCK-TAYLOR-ALL-STARS-BLACK-mn-sz-10-1-2-/140850376461?pt=US_Men_s_Shoes&hash=item20cb562f0d
potrudija sam se za raliku od nekih i zadovoljava sve parametre pretrage
Malo ih čita PayPal P&O.
Pri pravljenju accounta, što da odaberem, Business ili Individual, želja mi je kupovati preko interneta i primati novce na račun od nekoga, tj. da mi netko može prebaciti novce na moj račun. Mogu li preko Individual dobivat novce od nekoga na račun? Ili moram preko Business? Hvala.
bravo
dali je itko uspio ne kupiti stvar nakon sto je pobjedio aukciju i kako ?
dali je itko uspio ne kupiti stvar nakon sto je pobjedio aukciju i kako ?
javis se selleru da otkaze kupnju
obicno su susretljivi