eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.371.842
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
980X kaže...

Pa kad kupiš nešto,nakon koliko dana stiže to kupljeno kući ?

Ovisi od kuda se šalje, kojim načinom, koliko su zakrčeni na carini, da li se treba cariniti ili ne....

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 19:49 (denix).
14 godina
neaktivan

Uglavnom,za mjesec dana bi stiglo,ne ?

13 godina
odjavljen
980X kaže...

Ovisi, najčešće bi.

17 godina
moderator
980X kaže...

Podavači često znaju naznačiti koliki postotak pošiljki stigne na koje područje kroz koliko tjedana. Većina toga i iz najudaljenijih zemalja stigne unutar mjesec dana.

A ja ne kužim kako ti nije jasno da ekipa iz tebe pokušava izvući informaciju odakle je proizvod koji si naručio ili kojeg razmišljaš naručiti. Nije isto dal naručuješ od nekog iz Slovenije ili Njemačke ili iz Velike Britanije ili iz Kine ili iz SAD-a.

14 godina
neaktivan
Mogu li otvorit case za refund-om jer mi seller nije poslo item 8 dana nakon uplate i neodgovara na poruke i jos je izbriso sve oglase?
17 godina
moderator
H4X0R_Bug kaže...
Mogu li otvorit case za refund-om jer mi seller nije poslo item 8 dana nakon uplate i neodgovara na poruke i jos je izbriso sve oglase?

Prvo si provjeri na PayPalu da ti novac slučajno nije refundiran (ovo izgleda kao da su mu blokirali račun), a ako nije, otvori case.

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
H4X0R_Bug kaže...

Prvo si provjeri na PayPalu da ti novac slučajno nije refundiran (ovo izgleda kao da su mu blokirali račun), a ako nije, otvori case.

Ne nisam dobio nikakav refund mogu li kako otvorit case a da ne zovem onaj neki broj?

Neznam šta da izaberem u resolution centru ima samo ako nisam primio item i ako item ne odgovara opisu, ja odem My problem is not listed here i onda nađem za refund ali moram nazvat neki tamo broj.

Mogu li izabrat ovo I haven't received it yet.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 5:38 (H4X0R_Bug).
13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

imam pitanje pa moze li mi netko pomoci narucio sam sa ebay-a jaknu sve ukupno 919 kn pa su mi se javili sa carine da posaljem racun i ostale gluposti, ugl koliko bi me mogla doc carina pdv i sve ostalo ? =/

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
omgbro kaže...

imam pitanje pa moze li mi netko pomoci narucio sam sa ebay-a jaknu sve ukupno 919 kn pa su mi se javili sa carine da posaljem racun i ostale gluposti, ugl koliko bi me mogla doc carina pdv i sve ostalo ? =/

Pa znaš valjda koliki je PDV? A carinu si pogledaš na stranicama pošte.

Uglavnom, na prošloj stranici ti je odgovoreno na pitanja - samo treba malo prolistati o čemu se piše u temi:

13 godina
neaktivan

ma cito sam sve to ugl ak sam dobro skuzo placam 919 kn + 14%(carina) to je 128 kn i onda jos 23%(pdv) na to sve 240 kn

14 godina
neaktivan

je mi neko moze pomoc stisnuo sam buy it now ali nisam jos platio a slučajno sam kliknuo jel mogu kako to poništit

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
softicmarlon kaže...

je mi neko moze pomoc stisnuo sam buy it now ali nisam jos platio a slučajno sam kliknuo jel mogu kako to poništit

Koji si ti po redu u ovoj temi što je to ''slučajno'' napravio. Moraš kontaktirati selera da ti otkaže naruđbu

13 godina

Za koliko dana se dobije tracking number kada se kupi neki proizvod?

Beatus non est,qui habet,quae cupit,sed qui non cupit,quae non habet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
softicmarlon kaže...

Koji si ti po redu u ovoj temi što je to ''slučajno'' napravio. Moraš kontaktirati selera da ti otkaže naruđbu

poslo sam mu poruku valjda će otkazat

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
17 godina
moderator
Zmeikishi kaže...

Trebao bi se dobiti odmah kad ti pošalje, jer je tracking number dio pošiljke. Ja sam dosad imao samo jednu takvu pošiljku, a mislim da mu je trebalo nekih tjedan dana da mi pošalje. Ne znam, taj prodavač možda te malo nezgrapnije predmete šalje jednom tjedno ili št.

14 godina
neaktivan
Zmeikishi kaže...

Dali si platio da dobiješ tracking number, jer ako nisi nećeš ga ni dobiti. 
U 90% slučajeva kad dobijem predmet vidim tracking number na paketu a seller mi ga nije dao.
Ako si platio dobit ćeš ga za par dana. 

13 godina
Liverpool1892 kaže...
Zmeikishi kaže...

Dali si platio da dobiješ tracking number, jer ako nisi nećeš ga ni dobiti. 
U 90% slučajeva kad dobijem predmet vidim tracking number na paketu a seller mi ga nije dao.
Ako si platio dobit ćeš ga za par dana. 

Da platio sam proizvod ima četiri dana.

Poslao sam mail da mi pošalje tracking number.Sada ćemo čekati vidjeti hoće li poslati

Beatus non est,qui habet,quae cupit,sed qui non cupit,quae non habet.
15 godina
Zmeikishi kaže...

Da platio sam proizvod ima četiri dana.

Poslao sam mail da mi pošalje tracking number.Sada ćemo čekati vidjeti hoće li poslati

On te pitao da li si platio dodatno da dobiješ tracking number, a ne da li si platio proizvod.

Neki selleri šibaju tracking number za baš sve pakete, neki samo ako platiš dodatno, neki nikako.

Ako tvoj seller nema tracking number uzalud mu ti pišeš mail da ti ga pošalje.

13 godina

Je li bi ja na ovo http://www.ebay.com/itm/New-YSL-2012-Spring-Collection-VOILE-BLUSH-GEL-BLUSH-3-PINK-VEIL-/320828478322?pt=US_Makeup_Face&hash=item4ab2de1372#ht_1185wt_905  morao placati jos neku dodatnu carinu/postarinu ili placam samo 37$ plus 5$ postarine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
sLim95 kaže...

Je li bi ja na ovo http://www.ebay.com/itm/New-YSL-2012-Spring-Collection-VOILE-BLUSH-GEL-BLUSH-3-PINK-VEIL-/320828478322?pt=US_Makeup_Face&hash=item4ab2de1372#ht_1185wt_905  morao placati jos neku dodatnu carinu/postarinu ili placam samo 37$ plus 5$ postarine?

Granica je 160 kuna, dakle plaćaš carinu ako je ima i PDV.

13 godina
mbaksa kaže...
sLim95 kaže...

Granica je 160 kuna, dakle plaćaš carinu ako je ima i PDV.

Znaci, posto je ovo skuplje od 160kn, morao bi platiti i carinu i PDV? Postoji li mogucnost da se ne plati carina iako je paket skuplji od 160kn, posto sam dosta citao da je to lutrija? Ako mi slucajno prode carinu, tj. da ne platim jel to automatski znaci da i ne placam PDV? Hvala.

17 godina
moderator
sLim95 kaže...

Znaci, posto je ovo skuplje od 160kn, morao bi platiti i carinu i PDV? Postoji li mogucnost da se ne plati carina iako je paket skuplji od 160kn, posto sam dosta citao da je to lutrija? Ako mi slucajno prode carinu, tj. da ne platim jel to automatski znaci da i ne placam PDV? Hvala.

Ako će ti cariniti, platit ćeš i jedno i drugo.

14 godina
Ako ti ne naplate carinu to ne znači da ti neće naplatit PDV.Jer carine na nešto imaš no na većinu nemaš,a PDV imaš na sve iznad 160kn
robimarko@gmail.com
13 godina
mbaksa kaže...
sLim95 kaže...

Ok, hvala na odgovorima. Samo me jos zanima ako kojim slucajem znas koliko bi otprilike bila cijena carine za ovo rumenilo navedeno u mom 1. postu?

17 godina
moderator
sLim95 kaže...
mbaksa kaže...
sLim95 kaže...

Ok, hvala na odgovorima. Samo me jos zanima ako kojim slucajem znas koliko bi otprilike bila cijena carine za ovo rumenilo navedeno u mom 1. postu?

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18

14 godina
neaktivan

Šta bude ako seller ne odgovori 7 dana nakon otvaranja case-a?

neaktivan
H4X0R_Bug kaže...

Šta bude ako seller ne odgovori 7 dana nakon otvaranja case-a?

eBay odlučuje o ishodu.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina

Svaki put dodem pogledati ovu temu u nadi da cu nesto novo nauciti kad ono mbaksa odgovara na pitanja koja je vec 100 puta odgovorio " kada placam carinu i pdv " " kada placam ovo a kada ono " ...

Mislim da bi netko trebao otvoriti temu Ebay - FAQ - Bug.hr ??

Nothing lasts forever
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Diesel986 kaže...

Pozdrav. Imam par pitanja, pa ako ima koja dobra duša da odgovori :)

Naručio bih preko ebaya jedan onaj jeftini tablet (google android...), cijena mu je 70-80$.

tablet

Zanima me ima li tko iskustva u naručivanju tih jeftinjara,

kako će se na to gledati od strane HAKOM-a s obzirom da ide pod RiTT, a CPU je - IMAPx210 1GMHz.

Hoće li se moći uopće uvesti, ako ne, koja je onda procedura, je l' treba plaćati nešto da oni to odobre ili se vraća pošiljatelju?

Ako vrate, mogu li dobiti onda lovu natrag od pošiljatelja, koji je pak tu postupak? :)

Koja je procedura oko carine, je l' bi išla carina na njega pošto ne ide na inf. opremu ili bi samo platio PDV?

Do sada sam kupovao neke sitnice, a sada sam novi sa pitanjem HAKOMA i carine i svih ostalih zezancija :)

Znam da puno pitam, ali unaprijed hvala :)

Pozdrav još jednom i hvala na odgovorima. Bio sam naručio taj tablet, rekoh što bude, bude. I naravno, neki dan mi stigao poziv sa carine (9,50 kn), zaokružene stavke na njemu su bile da ponesem isprintan račun i odobrenje Hakoma. Ovo drugo naravno nisam imao jer ga nema u online bazi odobrenih uređaja pa sam otišao bez njega na carinu. Tamo su mi pokazali paket i rekli da bez odobrenja ne mogu ništa i da trenutno imaju 7 takvih koji čekaju na "podizanje". Rekli su mi da probam nazvati Hakom pa da vidim sa njima. Poslije sam ih nazvao da bi mi rekli da kod tih tableta ne znaju koja je tvrtka proizvođač (na kutiji piše MID [Mobile Internet Device - na to se vade u Hakomu, iako bi se i proivođač mogao baš tako zvati]) i da zbog toga kao i što nema CE certifikat ne mogu uopće izdat potvrdu (ni uz moje plaćanje) i kažu da ga zaboravim. Potom nazvao carinu i reko im da ga šalju natrag odakle je i došao :)

E sad, imam jedno pitanje. Poslao sam poruku prodavatelju i objasnio mu situaciju i pitao ga za povrat love. Odgovorio mi je da će mi vratiti cijeli iznos kad on primi paket. Lik ima visoki feedback i puno prodanih stvari, pa valjda ne bi trebao stvarati probleme oko povrata love. Za par dana će biti mjesec dana od kupnje, pa me zanima je l' bih ja ipak trebao otvoriti case i ganjati preko toga jer ne vjerujem da će mu stići paket brzo da to bude u roku od onih 45 dana što daju za otvaranje tog casea.

Pa vi iskusniji u ovim situacijama, pitanje, što mi je činiti?

14 godina
neaktivan

Neznam jeste li primjetili ali kod većine sellera mi ovo piše:
This seller is currently away until January 25(30), 2012. If you make a purchase, there may be a delay in processing your order.
Valjda imaju godišnje odmore? 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice