Šta, misliš da se kuže u high end procesore?
Kako znaju da nije neki jadni celeron unutra.
I da, jel mogu staviti da mi šalje kao gift?
Bilo šta ljudi, jer ako mi stave PDV, ne isplati mi se kupovati.
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.374.928
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta, misliš da se kuže u high end procesore?
Kako znaju da nije neki jadni celeron unutra.
I da, jel mogu staviti da mi šalje kao gift?
Bilo šta ljudi, jer ako mi stave PDV, ne isplati mi se kupovati.
Ako ide iz kine ili hong konga i ako stavi neku tako malo cijenu onda imaš dobre šanse bez carine proći.
Ako ide iz SAD-a onda če ti vjerojatno otvorit i posumljat da je mala cijena i zvat če te radi računa.
Točno tako,a sad ako ti dolazi paket iz UK onda ti možda otvore,jer ja sam nedavno prijatelju naručio neki dio za motor u vrijednosti od 260kn i nisu mi otvarali to,normalno mi je došlo doma,e i onda sam sebi tenisice naručio u vrijednosti 300kn i opalili su mi carinu nekih 100kn.
Danas je Ebay nesto usporen.Treba 2min da load-a stranicu
Danas je Ebay nesto usporen.Treba 2min da load-a stranicu
I ja sam to primjetio. Jako živcira -.-

To je manje od 160 kn.
Nisu ni na carini toliko glupi.
A ni Ameri ti to bas nece napraviti, kod njih je to ozbiljan prekrsaj.
To je manje od 160 kn.
A sve ovisi. Ja sam narucivao nekoliko puta iz Amerike, i samo mi je jedan stavio pravu vrijednost, ostali svi su smanjili.
Evo jedno pitanje,kupio bi ovaj fish finder(naravno ako izlicitiram cijenu),sveukupno bi došlo otprilike 6$ + 9$ poštarine to je manje od 160 kn znači ne podliježe carini. E sad dali takve stvari podliježu nečem drugom tipa PDV i štajaznam još kavi porezi!! Tnx...
To je manje od 160 kn.
Nije to uopće prekršaj, nego ima amera koji to ne vole stavljat iz jednostavnog razloga što ta cifra je vrijednost pošiljke, i ako je vrijednost paketa velika a oni stave malu vrijednost i ako se paket zagubi u bespućima poštanskih linija oni će dobit odštetu u vrijednosti koju su napisali. A s druge strane čim manja vrijednost to manja i poštarina.
Evo jedno pitanje,kupio bi ovaj fish finder(naravno ako izlicitiram cijenu),sveukupno bi došlo otprilike 6$ + 9$ poštarine to je manje od 160 kn znači ne podliježe carini. E sad dali takve stvari podliježu nečem drugom tipa PDV i štajaznam još kavi porezi!! Tnx...
http://www.ebay.com/itm/FISH-FINDER-DEPTH-FINDER-Pocket-Size-Ice-Sonar-NEW-/170761121008?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c227ecf0
Do 160kn je slobodno! Ništaa ne naplaćuju!
Evo sad kupovo bateriju za mob i nije mu dao kupit bez da upisem broj moba i nzn fkt koji ce k. to nekom,moze ko pojasnit za sta je to?
Evo sad kupovo bateriju za mob i nije mu dao kupit bez da upisem broj moba i nzn fkt koji ce k. to nekom,moze ko pojasnit za sta je to?
Broj moba će ti pisati na paketu, pa ako će biti kakvih problema ili te neće znati naći, znat će kako da te kontaktiraju.
nemrem dat SS ako ne mislim opet isti predmet kupovat
Broj moba će ti pisati na paketu, pa ako će biti kakvih problema ili te neće znati naći, znat će kako da te kontaktiraju.
zkj onda drugi ne traze ovo mi je prvi puta do sada a ima nekih 40ak stvari vec kupljenih
zkj onda drugi ne traze ovo mi je prvi puta do sada a ima nekih 40ak stvari vec kupljenih
Mislim da ne bi trebalo biti čudno zašto netko traži telefonski broj, nego zašto netko ne traži. Ak je neka frka s paketom, onda se primatelja može nazvati (bilo koja karika u lancu - carina, pošta, štoveć) - ako piše telefonski broj.
To je manje od 160 kn.
Nije to uopće prekršaj, nego ima amera koji to ne vole stavljat iz jednostavnog razloga što ta cifra je vrijednost pošiljke, i ako je vrijednost paketa velika a oni stave malu vrijednost i ako se paket zagubi u bespućima poštanskih linija oni će dobit odštetu u vrijednosti koju su napisali. A s druge strane čim manja vrijednost to manja i poštarina.
Naravno da je prekrsaj.
Evo sa njihove carine:
Mislabeling a package or misrepresenting what the item is classified as on the accompanying documentation is against the law. Violations if substantiated may result in the assessment of a civil penalty of up to $32,500 per violation, and deliberate violations may result in criminal prosecution of up to $500,000 and 5 years in prison.
Under invoicing or undervaluing an exported item on the documentation is illegal. The exporter must declare the true transaction value on the Shippers Export Declaration (SED). The freight forwarder will automatically report the artificially low commercial value on the SED. Reporting an incorrect export value on a SED is a violation of U.S. export regulation. Such violation subjects a U.S. exporter to monetary fines and other penalties.
Pa se ti onda zezaj :)
Pretpostavljam da za stvari do 100$ ih nebude nitko nista pitao, ali ako na laptop stavi da je 30$ vjerovatno bude...
Uff, zafrknuto, hvala na info. Ja mislio da mogu napisat što god žele, tako mi je jedan seller pred neko vrijeme rekao pa sam ja to prenio.
planiram naruciti neki laptop iz njemacke preko ebaya pa me zanima na koji nacin da ostvarim pravo na povrat poreza
Pozz. Zanima me jel neko kupovao Sanyo Enelop baterije preko ebaya iz kine? Malo mi je sve to sumnjivo iz kine, pa da mi neotiđe nakon 3 punjenja.
Ok je ambalaža u kojoj se nalaze, ali isto tako sam kupio gillete britvice pa nisu ni upola dobre kao ogrinal, a da nespominjem ljuštenje...
Link: http://www.ebay.com/itm/SANYO-eneloop-lite-8-x-AAA-Ni-MH-Rechargeable-Battery-/280585349215?pt=US_Batteries&hash=item415430a85f#ht_3769wt_1163
Pozz. Zanima me jel neko kupovao Sanyo Enelop baterije preko ebaya iz kine? Malo mi je sve to sumnjivo iz kine, pa da mi neotiđe nakon 3 punjenja.
Ok je ambalaža u kojoj se nalaze, ali isto tako sam kupio gillete britvice pa nisu ni upola dobre kao ogrinal, a da nespominjem ljuštenje...
Link: http://www.ebay.com/itm/SANYO-eneloop-lite-8-x-AAA-Ni-MH-Rechargeable-Battery-/280585349215?pt=US_Batteries&hash=item415430a85f#ht_3769wt_1163
ja sam ove naručio (dok je još bio aktivan oglas), isto iz kine. Sve je u redu s njima (zasad). Ok, nisam ih još stigao potrošiti, jer su došle napunjene, pa ne znam kakve će dalje biti. Samo pazi na ovo - imaš lite verziju i običnu (imaš za naći usporedbe što je prednost kod kojih).
Ovaj lik što si ti linkao je prodao preko 300 komada, a ima jako dobar feedback, tak da je valjda sve u redu s njima.
Evo jedno kratko pitanje ako moze odgovor, a da ne listam svih 160 i kusur stranica. :P
Znaci, da li se case otvara do 40-og dana od kupnje ili od 40-og dana? :D
Znaci, da li se case otvara do 40-og dana od kupnje ili od 40-og dana? :D
Piše ti do kad možeš otvoriti case. Znači, kad prođe taj datum, gotovo je. Iako se ti s prodavačem možeš i onda raspravljati i zapretiti mu da buš mu opalil negativnu ocjenu ako se ne dogovorite.
pozdrav ekipa,
htio bih uzeti recimo nesto skuplje preko ebay.uk-a (recimo ručni sat od 1000kn), zelim da mi stigne u najbližu poštu u Sloveniji! jel moguće da prođem bez plaćanja carine ako podignem tamo sat i stavim ga na ruku i prijeđem granicu ?
Kako da carinici znaju da si ti preko granice prenio nov sat kupljen u inozemstvu? Osim toga, granicu smiješ prijeći s 1000 kuna robe. Tako da, ako ti sat košta do 1000 kuna, s njim posve legalno možeš prijeći granicu (ako uz sebe nemaš drugu robu koju si kupio vani, naravno).
A kako to uopce ide ako se naruci u sloveniju.Ima puno stvari sto bih zelio uzeti ali bojim se carine(sad za bozic sam im sigurno vise od 1k kuna ostavio xD).
Sta ja narucim na svoje ime ali na adresu slovenske poste i svaki dan provjeravam je li doslo te kad dodje samo s osobnom (HRVATSKOM) podignem?
BTW naravno podrazumijeva se da narucujem iz EU-a!
A kako to uopce ide ako se naruci u sloveniju.Ima puno stvari sto bih zelio uzeti ali bojim se carine(sad za bozic sam im sigurno vise od 1k kuna ostavio xD).
Sta ja narucim na svoje ime ali na adresu slovenske poste i svaki dan provjeravam je li doslo te kad dodje samo s osobnom (HRVATSKOM) podignem?
BTW naravno podrazumijeva se da narucujem iz EU-a!
ROTFL Da bi primao poštu, moraš imati svoju kućnu adresu i broj, zar ne? U mjestu gdje se ta pošta preko koje želiš primiti paket nalazi. Ili imaš prijatelja u Sloveniji. Eventualno bi ti možda dali da unajmiš poštanski pretinac.
Pretpostavljam da cete svi(ovisnici o Ebayu i inim stranicvama) na skorasnjem referendumu o ulasku u EU zaokruzit DA.. :D :p
Pretpostavljam da cete svi(ovisnici o Ebayu i inim stranicvama) na skorasnjem referendumu o ulasku u EU zaokruzit DA.. :D :p
Zbog čega??
Zbog čega??
Nema carine ako paket dolazi iz EU.
Nema carine ako paket dolazi iz EU.
to će bit tako, ako uđemo, prvih par mjeseci, onda će naši opet uvest neki glupi zakon