eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.364.050
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
miki1981 kaže...
markomarko kaže...
markomarko kaže...

Ovaj kupia sam item od 107 $ skupa sa shipping cjenom od 10 $

I onda odem na onaj USPS tracking site, upise kod iteam i nista ne izbaci ? Pise no data for the item

prosla su vec 2 dana otkad je item shippan :/

Plaatio sam item 20.11 btw

Jesi ga platio 20.10, ili ćeš ga tek platit 20.11?

ne ne platio sam item Dvadesetoga u desetom mjesecu 2011 :) Znaci prije 7 dana :)

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum
17 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

oprostite kaj gnjavim, al imam još nekih nejasnoća :)

evo ovako, jučer sam platio rezervnu tipkovnicu.. sad me interesira, mogu li (i gdje) vidjeti da li je čovjek poslao istu? vidim da piše tracking number, koji je još uvijek --

da li taj broj dobijem tek kad čovjek pošalje?

hvala vam još jednom :)

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Možeš vidjeti pod kupljene stari dali je poslano makar i to nekada nije tocno ( znači označeni je da je poslano a nije ) dok tracking također možeš vidjeti pod kupljeni predmeti ako ga prodavač stavi. Ako ga nema pitaj prodavača.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
Možeš vidjeti pod kupljene stari dali je poslano makar i to nekada nije tocno ( znači označeni je da je poslano a nije ) dok tracking također možeš vidjeti pod kupljeni predmeti ako ga prodavač stavi. Ako ga nema pitaj prodavača.

znači, to odem pod Purchase History? Piše mi gore u onim "tabovima" Shipped (0).. to bi značilo da nije poslao?
tracking numbera nema.. zasad... jučer sam tek platio, možda bude sutra il preksutra

13 godina
odjavljen
Da odeš po taj histori i desno ti ke oznaka da je plačeno ( plavu dolar i do njega ilona smeđi paket koji označava poslano ) ako nema ničega nije poslano. Prije kolko si dana platio?
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
Da odeš po taj histori i desno ti ke oznaka da je plačeno ( plavu dolar i do njega ilona smeđi paket koji označava poslano ) ako nema ničega nije poslano. Prije kolko si dana platio?

jučer sam platio... mislim da je prošlo nešto više od 24 sata... zato sam i napisao u prethodnom postu da će pisat sutra ili preksutra :)

13 godina
odjavljen
Aha, najčešće prodavač pošalje u roku koji je napisao u opisu predmeta tako da nema brige.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
Aha, najčešće prodavač pošalje u roku koji je napisao u opisu predmeta tako da nema brige.

napisao je da ga šalje 24h od uplate, tak da će to valjda bit uskoro :)

EDIT: i također piše dolje niže da je sa plaćenom poštarinom (njihovom) uračunat i tracking number...

ok, hvala majstore :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2011 0:28 (HBomb).
13 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
majstorivan kaže...

Dali netko zna kako se vadi dozvola od HACKOM-a za RITT uređaje ako ih nema u njihovoj bazi?

Za ubuduće, kada već pitaš na forumu i ako si ih zvao i dobio odgovor onda je uvijek lijepo napisati što su ti odgovorili.

A inače znam ja: treba ti EU declaration of conformity, ili tako neš slično. I to dobivaš od proizvođača. Konkretno ja sam, kad sam prvi put to tražio, uvozio jedan Ipaq kojeg nije bilo na našem tržištu. Odmah ovdje napomena da je bilo već na rittovim stranicama extremno slilnih nazivom, ali kko nije bilo BAŠ TOČNO toga onda sam morao tražiti dozvole.

Dakle ja sam za svoj Ipaq nazvao HP Hrvatska, poslao im točan model za koji mi treba i kroz neko kratko vrijeme su mi poslali to što sam tražio. Tada sam ja to poslao RITT-u a oni carini. Ovaj dio što RITT odrađuje se plaća 200kn, a ovo ostalo je besplatno. Negdje tokom svega toga netko od njih nešto šalje poštom, pa im treba napomenuti da je to za carinjenje proizvoda i naravno da se pošiljke vraćaju nakon 8 dana ako se ne skupi sva potrebna dokumentacija pa će oni onda faxirati kopiju da imate odmah, a ovaj original koji dođe naknadno dostavite carini.

Nisam još zvao HACKOM, tako da nemam nikakav odgovor.

Kad si tražio EU declaration of conformity od proizvođaća,jel ti ju je on poslao na mail ili je došla u paketu s proizvodom. Na primjer ja želim kupiti Android tablet i neznam dal on uopće ima EU declaration of conformity pošto je to neki kineski proizvod (znaš i sam kakvi su većinom jeftini proizvodi sa e-baya).

13 godina
neaktivan

Evo jedno pitanje ako je ko ima takvih iskustava.

Recimo da sam naručio predmet i da prodavać kaže da vraća novac ako predmet nisam dobio u roku od 40 dana. Šalje ga Hong-Kong poštom.

I sad taj predmet zapne na carini i ja ga nepodignem nego pustim da prođe 40 dana. Kolike su šanse da mi prodavać vrati novac? I ako mi prodavać neželi vratiti novac kolike su šanse da novac dobijem od e-baya?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Pa ako ima tracking number nečeš dobiti novac nego će ti reći paket ti je na carini u HR pa si ga podigni.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
Pa ako ima tracking number nečeš dobiti novac nego će ti reći paket ti je na carini u HR pa si ga podigni.

Zna sam ja gledati di se nalazi paket preko traking numbera. I nesićam se da je pisalo di je toćno paket, pisalo bi samo da je napustija hong-kongšku poštu.

Sad neznam dal se dobro sjećam :)

13 godina
odjavljen
Pa ako ima tracking vidi se di je, ali kad paket napusti HK prodavač više nije zadužen za paket nego tvoja HR pošta.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Velike su šanse da hoće (ima težih slučajeva kad ne, ali su rijetki)

Prodavač MORA vratiti, nedavno sam naručio ventilator (mala cijena, no ipak) još nije stiglo, javio sam se prodavaču, on zamolio da pričekam još tjedan dana, kad je prošlo javio sam da nije došlo, drugi dan su mi vratili novac i rekli da kad stigne vent da javim, naravno, ostavio sam pozitivan feedback i još čekam vent AKO dođe.

Ako dođe do problema, obavezno se prvo kontaktiraj sa prodavačem, a tek ako se on/ona ništa ne potrudi il počne za*ebavat onda otvoriš slučaj u Resolution Centru.

Možda netko drugi ima iskustvo s nečim težim pa ti objasni to što ako prodavač počne p*cat.

EDIT: @Diplomat, e to sam zaboravio, tracking number, ali mislim da nije kad napusti HK, nego tek kad sleti u Hrvatsku.

Ovdje može biti VAŠA reklama!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2011 13:04 (xhopeon).
13 godina
neaktivan
xhopeon kaže...

Velike su šanse da hoće (ima težih slučajeva kad ne, ali su rijetki)

Prodavač MORA vratiti, nedavno sam naručio ventilator (mala cijena, no ipak) još nije stiglo, javio sam se prodavaču, on zamolio da pričekam još tjedan dana, kad je prošlo javio sam da nije došlo, drugi dan su mi vratili novac i rekli da kad stigne vent da javim, naravno, ostavio sam pozitivan feedback i još čekam vent AKO dođe.

Ako dođe do problema, obavezno se prvo kontaktiraj sa prodavačem, a tek ako se on/ona ništa ne potrudi il počne za*ebavat onda otvoriš slučaj u Resolution Centru.

Možda netko drugi ima iskustvo s nečim težim pa ti objasni to što ako prodavač počne p*cat.

EDIT: @Diplomat, e to sam zaboravio, tracking number, ali mislim da nije kad napusti HK, nego tek kad sleti u Hrvatsku.

Znam da sam jednom naručio neki džemper od nešto više 300 kuna i da mi jako dugo nije došao. Kontaktirao sam prodavaća i on mi je ponudio da mi vrati novac ili da mi pošalje drugi. Ja sam reka da mi pošalje drugi i nakon 15-ak dana mi je stiga, a nakon jedno 10-ak dana od toga mi je stiga i drugi isti džemper, tako da sam dobija dva za cijenu jednog. Sad neznam dal mi je prodavač izaša u susret jer nije moga pratiti pošiljku kad je izašla sa kineske pošte ili je vidija da stvarno još nije došlo.

Isto tako sam jednom naručio mp5 player koji je zapeja na carini i tražili su RITT dozvolu, koju nisam zna kako izvaditi jer nisam ima nikakve podatke i dokumente o proizvodu, pa sam jednostavno odusta od toga jer nisam zna šta napraviti (tj. mislija sam da je neizvedivo). Samo što je u ovom slučaju bilo poslano nekom swiss poštom di se po tracking nomberu točno vidilo da je predmet ušao u hrvatsku.

16 godina
neaktivan

Evo ako netko zna rješenje za ovaj problem, bio bi mu zahvalan da me savjetuje. Dakle jedan seller ne hoce da zatvori stvar koju nisam platio (iako sam mu poslao PM ako može da zatvori) ali je odbio (jbg njegova dobra volja). Iako mi ne treba ta stvarcica koju sam namjeravao kupit ne želim dobit ban, pa eto obogatit cu ga za tih 10$. 

Kako mi piše u "1 case" moram platit do 03.11. inace cu dobit limit ili ban... e sad krenuo sam platit ali na zadnjem koraku dobijam poruku "Sorry, we could not complete your request at this time." Probao sam par rješenja koja su ponuđena na cusomer support ali bezuspješno. Sad neznam koliko imam love na paypal-u pa neznam jeli do toga problem. 

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | www.ivankunjasic.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...

Evo ako netko zna rješenje za ovaj problem, bio bi mu zahvalan da me savjetuje. Dakle jedan seller ne hoce da zatvori stvar koju nisam platio (iako sam mu poslao PM ako može da zatvori) ali je odbio (jbg njegova dobra volja). Iako mi ne treba ta stvarcica koju sam namjeravao kupit ne želim dobit ban, pa eto obogatit cu ga za tih 10$. 

Kako mi piše u "1 case" moram platit do 03.11. inace cu dobit limit ili ban... e sad krenuo sam platit ali na zadnjem koraku dobijam poruku "Sorry, we could not complete your request at this time." Probao sam par rješenja koja su ponuđena na cusomer support ali bezuspješno. Sad neznam koliko imam love na paypal-u pa neznam jeli do toga problem. 

Seller je u pravu.
Probaj malo poslje ponovo platiti.
I ne skida ti novce sa PP već sa kartice. 

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
16 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
sk8 4 life kaže...

Seller je u pravu.
Probaj malo poslje ponovo platiti.
I ne skida ti novce sa PP već sa kartice. 

Pa bili se javljala ova greška ako nema dovoljno nova na kartici?

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | www.ivankunjasic.com/
14 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...

Još mi se to nije desilo pa neznam.

15 godina
neaktivan
majstorivan kaže...

Recimo da sam naručio predmet i da prodavać kaže da vraća novac ako predmet nisam dobio u roku od 40 dana. Šalje ga Hong-Kong poštom.

I sad taj predmet zapne na carini i ja ga nepodignem nego pustim da prođe 40 dana. Kolike su šanse da mi prodavać vrati novac? I ako mi prodavać neželi vratiti novac kolike su šanse da novac dobijem od e-baya?

Ja sam imao ajmo reci jedno nezgodno iskustvo iako se nije radilo o nekom ogromnom novcu(oko 200kn) ali i to je moj novac pa zasto ga dati nekome tek tako..Naime narucio sam od jednog prodavaca Mach3 patrone dosta povoljno i uredno je uplata isla  preko PP. Ne sjecam se sad bas u detalje ali znam da prodavac nikako nije slao tu robu prema meni,imala je status da jos nije poslana,prvo sam u vise navrata pokusavao kontaktirati prodavaca medjutim nije se javljao nikako cak je poslje pisao da taj prodavac vise niti ne postoji na E-bayu. Onda sam kontaktirao E-Bay i njihova sluzba mi je poslala odgovor da ce ga oni kontaktirati i ukoliko mi se ne javi u roku od 8 dana onda ce oni rijesit stvar sa njim..uglavnom nije se javio i onda sam pisao u onaj Resolution Centar i stvarno su to ekspresno rijesili i novac mi je vracen preko PP opet na karticu!

Znaci kupujem dosta na E-Bayu uglavnom su to sitnije stvari i nikad nisam imao problema roba je na posti uvjek u roku od 10-ak dana sem tog puta,to sam fala bogu rijesio sam je ta procedura pottrajala zbog nejavljanja prodavaca!!

13 godina
odjavljen

Evo sada sam kupio predmet i odma je označen kao poslan i prodavač mi je ostavio feedback! Znači to se stavlja automatik ko zna kada će zapravo biti poslan... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
sk8 4 life kaže...

Još mi se to nije desilo pa neznam.

to ti je 99% da nemaš dovoljno love na kartici. Meni je tako isto znalo biti pa bi uplatija još pola dolara i onda bi prošlo kako treba. Vjerovatno ti vali koji cent na kartici.

13 godina
neaktivan
juno kaže...
majstorivan kaže...

Ja sam imao ajmo reci jedno nezgodno iskustvo iako se nije radilo o nekom ogromnom novcu(oko 200kn) ali i to je moj novac pa zasto ga dati nekome tek tako..Naime narucio sam od jednog prodavaca Mach3 patrone dosta povoljno i uredno je uplata isla  preko PP. Ne sjecam se sad bas u detalje ali znam da prodavac nikako nije slao tu robu prema meni,imala je status da jos nije poslana,prvo sam u vise navrata pokusavao kontaktirati prodavaca medjutim nije se javljao nikako cak je poslje pisao da taj prodavac vise niti ne postoji na E-bayu. Onda sam kontaktirao E-Bay i njihova sluzba mi je poslala odgovor da ce ga oni kontaktirati i ukoliko mi se ne javi u roku od 8 dana onda ce oni rijesit stvar sa njim..uglavnom nije se javio i onda sam pisao u onaj Resolution Centar i stvarno su to ekspresno rijesili i novac mi je vracen preko PP opet na karticu!

Znaci kupujem dosta na E-Bayu uglavnom su to sitnije stvari i nikad nisam imao problema roba je na posti uvjek u roku od 10-ak dana sem tog puta,to sam fala bogu rijesio sam je ta procedura pottrajala zbog nejavljanja prodavaca!!

I ja sam ima isti slučaj kad sam kupovao USB stick od 64GB. Samo meni je taj stick došao ali se nakraju uspostavilo da sticki ima 2GB. Podnija sam prigovor ali prodavač više nije postoja na ebay-u. Nakraju nisam dobija novce nazad. Nije neka svota, 100 kn, al...

13 godina
protjeran

Želim kupiti kompjuter preko eBaya i sada me zanima da li mogu proći bez carine i nekih dodatnih plaćanja? lp

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neče sigurno jedino ako je jeftiniji od 160kn ali sumljam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo gledam na ips.posta.hr i paket je na carini, a vrijednost paketa je 29.99$ ili 160.06Kn gledano prema tečaju na stranici carine.  Hoću li sada morati na to platiti PDV i carinu? Baš je na granici 160kn -.-

1 0 hvala 1
17 godina

Nisu ni oni valjda tolki cigani... {#}

He who is brave is free.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

NIsu...Oni su gori i od cigana...

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Evo gledam na ips.posta.hr i paket je na carini, a vrijednost paketa je 29.99$ ili 160.06Kn gledano prema tečaju na stranici carine.  Hoću li sada morati na to platiti PDV i carinu? Baš je na granici 160kn -.-

160,06...neće ti naplatiti ali ako naplate, nisam iznenađen. Kod većine carinika ti je uvijek prolaz na tak +/- 10kn.

If applications are created with vb.net, what created vb.net ? R.I.P. Mr. Jobs, find your peace!
17 godina

ovak narucio sam kabel za psp i nije mi doso sutra mi je zadnji dan da se javim u onaj resolution centar a danas sam se tek sjetio toga i kontaktiro sellera sad nzn kak ja mogu znat dal mi je seller poslo novi item ili vratio novce?i ako mi se slucjano ne javi do sutra da otvorim case?

You got to lose to know how to win
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice