eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.368.100
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma stvar je u tome da bi on to nekako da ide preko njega, da ne bi preko ebaya išao jer bi onda dobio zato jeftinije (sigurno sebi uzme neku proviziju i tak).

Koja je cijena tenisica? eBayeva je provizija zapravo relativno malena.
Aha, a je li znaš otprilike koliko bi me koštao HP.
A ako ga možeš prošvercat kao pismo onda nekih 40ak kuna, ako ne onda cca 150-200. To onako napamet govorim. Evo link.
Ovako, planiram si naručiti neke starke pa mi je lik rekao da će mi dati popust ako mu direktno uplatim preko PP.
Sada, postoji li mogućnost da ako mi recimo ne dođe pošiljka/bude nešto krivo dignem dispute na PP-u?
Inače trgovac je pouzdan na ebay-u.
Naravno, na PP možeš dignut dispute, samo pazi da mu kod plaćanja napišeš da mu plaćaš za item, napiši broj ebay oglasa u opis plaćanja. I napiši mu obavezno i svoje ime, prezime, i adresu za dostavu. Tako si se pokrio da on slučajno ne kaže da je to neko plaćanje duga ili nešto slično npr.
Miki, stvar je u tome da ga taj tip traži da transakciju i kupnju obavi van ebaya kompletno.
Pero, koliki ti popust nudi?
Koja je cijena tenisica? eBayeva je provizija zapravo relativno malena.
27 zelembaća inače. On bi mi dao za 23 mislim. Uzimao bi jedno 4,5 komada...
Mislim da bi privatno.
Čak mi je rekao da će mi dati free shipping i tracking number.
Ma on to sigurno mazne ili nešto tako pa da sebi zaradi lovu, bar ja tako mislim. A vidim, liku treba 100 dana dok odg, pa ja onda njemu, pa opet čekam i tako stalno...
Miki, stvar je u tome da ga taj tip traži da transakciju i kupnju obavi van ebaya kompletno.
Pero, koliki ti popust nudi?
Ma kužim ja to, al iPP ima opciju gdje određuješ što plaćaš, i onda te pita jel šalješ private payment, ili paymnet for goods. Ti staviš da plaćaš goodies, i onda samo u opis artikla napišeš ebay broj itema. Nebitno što ne kupuješ preko ebaya, ali svejedno možeš br oglasa stavit pod opis, i napišeš mu: dostaviti na ovu adresu: i tu svoju adresu. Puno sam puta tako radio. I naravno PayPal te pokriva kao i kod bilo koje druge transakcije, 45 dana imaš vremena, i onda nema baš mjesta za prevaru. A i inače, da mu pošalješ i private payment i ne znam šta, PP je, barem koliko sam ja iskusio, čuo i čitao UVIJEK na strani kupca, i kupac će uvijek biti pokriven.
Seller:us_element
http://myworld.ebay.com/us_element/
ne znam, pošalji mu opet mail. tj jel mu šalješ mailove, ili mu šalješ message preko ebay-a? UVIJEK svu komunikaciju sa sellerom obavljaj preko ebay messagea.
Šaljem message preko ebay-a, odem na Won/Purchased i nađem taj item i onda contact seller
Pozdrav, da li se mogu registrirat na paypal pomoću žiro računa,Privredne Banke Zagreb..kartica je visa electron,a gospodja u banci mi je rekla da se moze,ali pay pal mi ne prihvaća moj broj kartice? Hvala!
Moze ja imam tako moras sve tocno ukucati kao i datum kad kartica istice i ona tri broja na poledini!
Pozdrav, da li se mogu registrirat na paypal pomoću žiro računa,Privredne Banke Zagreb..kartica je visa electron,a gospodja u banci mi je rekla da se moze,ali pay pal mi ne prihvaća moj broj kartice? Hvala!
1. VISA - kreditna
2. VISA ELECTRON - debitna; vezana uz devizni ili kunski račun Erste i PBZ-a te tekući račun Splitske banke i OTP banke
3. MASTERCARD
4. AMERICAN EXPRESS (American Express Start card za studente ne radi na netu )
(5.) Diners - može se registrirati, ali se ne može plaćati
Što se tiče VISE ELECTRON, provjereno rade one od ERSTE BANKE i od PRIVREDNE BANKE (PBZ).
Nadalje, za Visu Electron je važno imati na računu minimalno 100kn (ili onoliko koliko vam kažu u banci) + onoliko novaca koliko mislite potrošiti. I uvijek stavite malo više jer vam u suprotnom, transakcija može biti odbijena ("Your credit card has been denied by credit card issuer...").
Novci se mogu primati ali je bitno da imate povezanu Visa karticu koja radi na PayPalu.
Kad ukucam onaj 16-ero znamenkasti broj kartice,datum i broj s poleđine, piše mi : This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
kad si dobio karticu? jel aktivirana? probaj staviti nesto novaca na nju 100+kn pa onda probaj
Vrijedi mi jos godinu dana,al trenutno nemam nista na računu,pa bi to mogao biti taj problem..?
Ja sam svoju registrirao bilo je 20 kn gore, sada ne znam kako ide za ostale.
Kad ukucam onaj 16-ero znamenkasti broj kartice,datum i broj s poleđine, piše mi : This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
Za samo registriranje, do sada barem, nije bilo potrebno imati ni lipe na kartici. Za verifikaciju treba imati nešto novaca.
Ako ti je kartica nova nova, zovi u banku i reci im da bi ti trebalo aktivirati karticu. Jer kod nekih banaka treba to napraviti prije nego želiš koristiti karticu.
Vec sam koristio tu karticu u druge svrhe...tak da vjerujem da je regana..
Vec sam koristio tu karticu u druge svrhe...tak da vjerujem da je regana..
Onda ti stvarno ne znam što bi rekao. Da nisi već tu karticu regao na neki PP account? Nekad prije možda, pa zaboravio?
Ili stvarn oprobaj dodat navca apa onda povezat. Ali to nekako sumnjam. Najbolje pitaj u banci.
Što mislite, hoće li mi ovo carinit?
http://cgi.ebay.com/New-Automatic-Black-Wrist-Leather-Mechanical-Mens-Watch-/140521729836?pt=Wristwatches&hash=item20b7bf6f2c#ht_9570wt_931
Ako ga uzmeš molim te napiši ovdje kakav je sat jer baš ne vjerujem slikama i nekako mi je prejeftin.
Uzeo sam ga, kad dođe javim
http://cgi.ebay.com/New-Automatic-Black-Wrist-Leather-Mechanical-Mens-Watch-/140521729836?pt=Wristwatches&hash=item20b7bf6f2c#ht_9570wt_931
Ako ga uzmeš molim te napiši ovdje kakav je sat jer baš ne vjerujem slikama i nekako mi je prejeftin.
kad nesto kupujes od kosookih, to je rijetko original...
ja sam kupio sat koji na slici izgleda ono... mrak, kad sam ga dobio komad plastike, upravo koliko je i kostao...
kad nesto kupujes od kosookih, to je rijetko original...
ja sam kupio sat koji na slici izgleda ono... mrak, kad sam ga dobio komad plastike, upravo koliko je i kostao...
Ako dobijem plastični mogu tražiti refund jer piše da je mehanički, zar ne?
Mehanički ne znači da je metalni. Samo znači da ima mehanizam koji pomiče kazaljke, a nije digitalni.
mehanički može biti i plastični, nije baš nikako dobro, ali može biti, i ima ih.
Mehanički ne znači da je metalni. Samo znači da ima mehanizam koji pomiče kazaljke, a nije digitalni.
mehanički može biti i plastični, nije baš nikako dobro, ali može biti, i ima ih.
mehanicki znaci da ima kazaljke, a ne da je od zlata :p
Imam jedno pitanje:Pay pal je slovenski sa lažnim podacima a jel ja mogu recimo staviti svoje prave podatke iz hrvatske na ebay a samo preko ovog slovenskog platiti?Jel moraju podaci na ebayu biti isti kao i na pay palu ili nema veze bitno da lova stigne?